Eργασιακός Μεσαίωνας.

Kαί ό Giorgakis στόν κόσμο του...


«Λυπάμαι που επιβεβαιώθηκα»
Αν οι ηγεσίες της ΕΕ δεν «κατέβουν» στο λαό θα νικά η ευρωφοβία, λέει ο Γ.Παπανδρέου

ΑΠΕ
Το «ναι» σε μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη πρέπει να το πουν οι λαοί, τόνισε ο Γ.Παπανδρέου
Αθήνα




Το «όχι» των Ιρλανδών δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι όταν οι δυνάμεις για μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη κρύβονται, επικρατούν οι δυνάμεις της συντήρησης και της ευρωφοβίας, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη συνθήκη της Λισαβόνας στην Ιρλανδία.

«Στην πολιτική, υπάρχουν στιγμές που λυπάσαι όταν επιβεβαιώνεσαι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και τόνισε ότι «καθήκον των ηγεσιών ήταν να πείσουν τους λαούς και να δημιουργήσουν μια δυναμική του ΝΑΙ σε όλη την Ευρώπη. Δεν το έπραξαν. Προτίμησαν να αποφύγουν τον κόπο να πείσουν το λαό, ενώ ήξεραν ότι δημοψήφισμα θα γίνει στην Ιρλανδία».

«Έτσι, χωρίς ευρωπαϊκό δημόσιο διάλογο και ενημέρωση, για άλλη μια φορά, η Ευρώπη πέφτει θύμα μιας πολιτικής πρακτικής που φοβάται το λαό. Αλλά, όποιος αποφεύγει το λαό, εισπράττει ΟΧΙ. Σήμερα, πρέπει να το καταλάβουν όλοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν θα προχωρήσουμε παραπέρα την ευρωπαϊκή ενοποίηση, αν δεν πείσουμε το λαό» επισήμανε ο κ. Παπανδρέου.

«Ενημέρωση, διάλογος, γνώση δίνουν τη δυναμική του ΝΑΙ. Η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι μπροστά, μαζί με άλλες χώρες της πρωτοπορίας της ενοποίησης στην Ευρώπη, στο μεγάλο ΝΑΙ, το ΝΑΙ του λαού. Δεν περνάνε στα κρυφά οι μεγάλες αποφάσεις. Το ΝΑΙ πρέπει να το πουν οι ευρωπαϊκοί λαοί. Και θα είναι ΝΑΙ μόνο σε μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη. Και οι ηγεσίες τους, ένα καθήκον έχουν: να πείθουν και όχι να κρύβονται» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Newsroom ΔΟΛ
 
Ε,εντάξει την βλέπει την Ευρώπη σάν ´Οραμα´.
Κάτι α-ταξικό,χωρίς συμφέροντα,χωρίς συσχετισμούς δυναμεων...
Σαν τραγούδι τού Κώστα Χατζή.
´Η Ευρώπη όλα τά υπομένει,η Ευρώπη όλα τά ελπίζει,δίνει ζωή στην Οικουμένη και η γή γυρίζει και η γή γυρίζει´.:flipout::flipout::flipout:
 
Ε,εντάξει την βλέπει την Ευρώπη σάν ´Οραμα´.
Κάτι α-ταξικό,χωρίς συμφέροντα,χωρίς συσχετισμούς δυναμεων...
Σαν τραγούδι τού Κώστα Χατζή.
´Η Ευρώπη όλα τά υπομένει,η Ευρώπη όλα τά ελπίζει,δίνει ζωή στην Οικουμένη και η γή γυρίζει και η γή γυρίζει´.:flipout::flipout::flipout:

''Αχχ Ευρώωωπη,εσύ..μας μάαααρανες" Τζίμης Πανούσης:drummer:
 
Ο κόσμος είναι τρελός!! Αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας, αλλά τελευταία έχει αποτρελαθεί τελείως!!

65 ώρες εργασίας!! Στα 75 σύνταξη! Δεν πάνε καλά οι γέροι. Γιατί τι ηλικίες είναι αυτοί που κάθονται και συζητάνε τέτοια μέτρα?

Δε νομίζω ότι αυτό το σχέδιο θα ψηφιστεί. Κατ´αρχήν αν ελεγξουμε τα επαγγέλματα θα δούμε ότι είναι ανέφικτο. Το ίδιο είναι ένα άτομο σε ένα γραφείο και το ίδιο είναι ένας χτίστης? (Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στο ίντερνετ δεν είδα να μιλάνε για διαχωρισμό επαγγελμάτων. Μπορεί να κάνω και λάθος.)

Και σε ποιες ηλικίες αναφέρονται?!!! Την ίδια αντοχή έχει ένα άτομο στα 25 και την ίδια στα 50?

Επίσης πιστεύω ότι η παραγωγικότητα θα μειωθεί. Με την ίδια αντοχή δουλεύει ο εργαζόμενος στην αρχή της ημέρας και με την ίδια προς το τέλος? Και πόσα λάθη θα γίνονται μετά από τόση κούραση?

Και διερωτόμαι, οι τύποι που κάθονται και χαλάνε την ώρα τους για τέτοιες πα...ριές δουλεύουν τόσες ώρες και με μεγάλη αντοχή και παίρνουν και το βασικό μισθό???

Το βλέπω τι πρόκειται να γίνει. Αναρχική θα γίνω.
 
Ποιος ειπε οτι οι σχεδιασμοι γινονται βασει ανθρωπινων δυνατοτητων η ακομα πιο αστειο βασει κοινωνικης ισοτητας???
 
Ακόμα και να τις πληρώνει, δεν πρέπει ο εργαζόμενος να δουλέυει παραπάνω ώρες ανεξέλεγκτα. Κάνει κακό στην υγεία του, την κοινωνική του ζωή, και στην κοινωνία γενικότερα. Εκεί που λέμε να πλήξουμε την ανεργία με το 35ωρο, κανουμε το ακριβώς αντίθετο.
´

Έτσι είναι. Θυμήθηκα τώρα ένα ωραίο αναρχικό σύνθημα που διάβασα κάποτε: "Η πολλή δουλειά δεν τρώει τον αφέντη, τον εργάτη τρώει!"
 
Κανείς δεν είναι απαραίτητος. Λιγότερο αναλώσιμος ίσως. Απαραίτητως κανείς. Σιγά τις δουλειές που γίνονται στην Ελλάδα για να υπάρχουν εργαζόμενοι απαραίτητοι.

Εχμμ... δεν είπα να είστε, είπα να γίνεστε (δηλαδή την κάθε δεδομένη στιγμή).

Πάντως έχω την αίσθηση ότι και χωρίς Ε.Ε. δεν θα χάσει και η Βενετιά βελόνι!
 
Τέλος στο 35ωρο με νομοσχέδιο που ψήφισε η Γαλλική Εθνοσυνέλευση


Παρίσι




Παρελθόν αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές μεταρρυθμίσεις που είχε προωθήσει στη Γαλλία η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν. Η γαλλική εθνοσυνέλευση ενέκρινε νομοσχέδιο που επιτρέπει στις εταιρείες να παρακάμπτουν το 35ωρο εργασίας.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, είχε κατ' επανάληψη επικρίνει το 35ωρο εργασίας ως ένα βασικό παράγοντα μείωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Ο νέος νόμος, που περιλαμβάνει επίσης μέτρα με στόχο να γίνουν πιο αντιπροσωπευτικά τα εργατικά συνδικάτα, επιτρέπει στις εταιρείες να προχωρούν σε ιδιωτικές συμφωνίες με τις ενώσεις των εργαζομένων ως προς το ωράριο απασχόλησης και τις υπερωρίες.

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ στο τέλος Αυγούστου.

Το 35ωρο είχε καθιερωθεί από την κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν πριν από μία δεκαετία και ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή μέτρα για τους εργαζόμενους.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
 
Ούτε εγώ μπορώ να ξέρω τους λόγους που οι Ιρλανδοί ψήφισαν όχι. Μπορώ όμως να προτείνω κάποιους:
1. Ούτε το 5% των πολιτών (όχι μόνο στην Ιρλανδία) έχει διαβάσει και κατανοήσει το κείμενο έστω και στα βασικά του σημεία:
Ο Ρίτσαρντ Μπρούτον, αναπληρωτής ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Φάιν Γκάελ, που ήταν υπέρ της συνθήκης, δήλωσε πως οι ψηφοφόροι αποφάσισαν χωρίς απαραίτητα να αντιλαμβάνονται τα διακυβεύματα.
"Τα οφέλη από τη συνθήκη είναι πολύ εγκεφαλικά και δεν 'πουλάνε' εύκολα" , είπε ο Μπρούτον. "Ίσως υπήρξε μία αλλαγή με τις μεσαίες τάξεις που διάβασαν τις εφημερίδες και παρακολούθησαν προσεκτικά τη διαμάχη", είπε.

2. Ο φόβος. Πάντα χρησιμοποιείται από την εξουσία ή τις ομάδες που θέλουν να μας επηρεάσουν.
Θυμάμαι μια προεκλογική διαφήμιση του Μπους: Ένα χιονισμένο σπίτι στην ερημιά που το τριγύριζαν λύκοι (οι τρομοκράτες, τώρα που μας τελείωσαν οι Ρώσοι).
´Η τον Πολωνό υδραυλικό στη Γαλλία.
Δοκιμασμένο από καταβολής κόσμου και ισχυρότατο "όπλο".
Επιχειρήματα του τύπου " θα χάσεις τη δουλεία σου, θα δουλεύεις περισσότερο" πιάνουν πάντα.


3. Το αντίθετο του 1. Διάβασαν τη συνθήκη και κατόπιν ωρίμου σκέψεως διαπίστωσαν ότι όντως τους χειροτερεύει τη ζωή:
"Πιστεύω πως σε ολόκληρη την Ευρώπη πολλοί εργαζόμενοι και ακτιβιστές του εργατικού κινήματος θα το δουν ως μία ευκαιρία να αντεπιτεθούν στο νεοφιλελεύθερο οικονομικό τέρας που αναγκάζονται να καταπιούν".
Τάδε έφη Τζο Χίγκινς, μέλος του σοσιαλιστικού κόμματος της Ιρλανδίας (δεν εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο)

4. Θέλησαν να διαμαρτυρηθούν προς την πολιτική εξουσία, μιας και η οικονομική κατάσταση τους δεν είναι πια τόσο ανθηρή:

Η Μέρι, μία 45άχρονη νοικοκυρά από το Μπάλιφέρμοτ του δυτικού Δουβλίνου, είπε πως αισθάνεται ότι η εκστρατεία της κυβέρνησης υπέρ του "Ναι" ήταν παραπλανητική.

"Στις περιοχές της εργατικής τάξης ο κόσμος ήδη αισθάνεται να ποδοπατείται από τους ανθρώπους στην εξουσία", δήλωσε έξω από το κέντρο των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος. "Το τελευταίο που θα ήθελε είναι άλλη μια εξουσία πάνω από αυτή".

Τουλάχιστον αυτά έχω αλιεύσει προς το παρόν από τον τύπο.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος
 
Ο Μεσαίωνας επιστρέφει μέ βήμα ταχύ,και φυσικά οι οπαδοί τής δήθεν ´Εναλλακτικής Παγκοσμιοποίησης´πού μάς διαλαλούσαν τά οφέλη τής Ευρώπης τών εργαζομένων καταπίνουν γιά μιάν ακόμα φορά τήν γλώσσα τους...Σαν μερικούς-μερικούς πού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κόπτονται υπέρ της λειτουργίας τών ιδιωτικών κολλεγίων ,αλλά εδώ λένε άλλα..
Αυτά γιά την κατάργηση τού 35ώρου..
 
Ο Μεσαιωνας επιστρεφει γιατι εμεις οι ...< Λαοι φουκαραδες μεροκαματιαρηδες >επιλεγουμε τετοιους Αρχοντες !
για να φτιαξουμε το μελον μας ......


μεγεια μας !


δεν μιλαω μονο για το Ελληνικο καθεστως αλλα για το Παγκοσμιο Συστημα πραγματων το οποιο ειναι ρυθμισμενο να τρωει ανθρωπους !

αλλα..... οταν βλεπεις οι Λαοι βγαζουν Καπιταλιστικοτατες κυβερνησεις ας τα χαρουν και ας τα λουστουν .....
 
Μία ένσταση Βαγγέλη. Οι ευθύνες δεν βαρύνουν μόνο την όποια κυβέρνηση.

Στον καπιταλισμό, ο διπλανός σου σκύβει να σου φάει το φαΐ. Εσύ είτε πρέπει να φύγεις από το τραπέζι, χάνοντας λιχουδιές που δεν ξέρεις να φτιάξεις μόνος σου, είτε θα παίξεις το παιχνίδι του, τρώγοντας γρηγορότερα και επιτιθέμενος στους υπόλοιπους. Ο κύκλος σταματάει μόνο αν όλοι οι συνδαιτημόνες αποφασίσουν ότι δεν θα φέρονται σαν λυσσασμένοι. Νομίζω πως σε αντίστοιχη διαπίστωση είχε καταλήξει και ο Μαρξ, υποστηρίζοντας πως η καθιέρωση του Κομμουνισμού πρέπει να είναι καθολική.
 
Απορία:
Στη συγκεκριμένη συγκυρία, ποιά εναλλακτική λύση υπάρχει από την κατασυκοφαντημένη "Ευρώπη των εργαζομένων?"

Και εννοώ πρακτικά εφαρμόσιμη, αν όχι άμεσα τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.
Να αποχωρήσουμε από την Ένωση και να κάνουμε σοσιαλισμό μόνοι μας, όπως π.χ. παλιότερα η Αλβανία ή τώρα η Β. Κορέα?

Να "ενώσουμε τις φωνές μας σε κοινό αγώνα με όλους τους εργαζόμενους για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία"?
Αυτό το ξέρω μέχρι κι εγώ, δεν μου φτάνει μόνο η αντίσταση, θα ήθελα και κάποια αντιπρόταση,
ει δυνατόν.

Σκέφτομαι να πάω στην επόμενη "Γένοβα" να δυναμώσω κι εγώ το κίνημα.
Θα φοράω κινέζικο μπλουζάκι, παντελόνι και παπούτσια, απ´αυτά που οι εισαγωγές τους έχουν αφήσει άνεργους χιλιάδες (νοτιο)ευρωπαίους.

Ευτυχώς που βγήκανε κι αυτά, γιατί σαν καλός ακτιβιστής, σιχαίνομαι τη μισθωτή δουλεία και το ταμείον είναι γενικώς μείον. Παλιότερα την έβγαζα με τα μεταχειρισμένα της αμερικάνικης αγοράς. Τα κινέζικα τουλάχιστον είναι καινούρια.

Θα έχω και κινητό φτιαγμένο στη νοτιανατολική Ασία. Εντάξει, έκλεισαν έτσι κάποια εργοστάσια στη Σουηδία και Γερμανία, αλλά κάπως πρέπει να συντονιζόμαστε και οι "ομάδες δράσης".

Μετά, θα πάμε όλοι μπούγιο να φτάσουμε κοντά στους ηγέτες που θα συνεδριάζουν. Φυσικά θα τις φάμε, ούτε εμείς θα αφήναμε ένα μπουλούκι να φτάσει σε απόσταση βολής από τον αρχηγό-πεφωτισμένο σύντροφο καθοδηγητή, αλλά πού ξέρεις, αμα γυρίσει και έρθουμε στα πράγματα μέχρι και κανένα υπουργείο μπορεί να "τσιμπήσω" σαν αγωνιστής που ήμουν.

Κρίμα που δεν θα μπορέσουν να είναι μαζί μας και μερικοί εμποροϋπάλληλοι που δουλεύουν ήλιο με ήλιο για 600 ευρώ.
Δεν πειράζει τους εκπροσωπούμε εμείς, χρόνο και αγωνιστικό φρόνημα έχουμε. Άσε που δεν μπορούν να σκεφτούν και καθαρά γιατί είναι αλλοτριωμένοι από την άγρια εκμετάλευση.

Που θα μου πάει, θα την ξορκίσω την άτιμη την παγκοσμιοποίηση.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να πείσω για την ορθότητα των ιδεών μου τον Φου-Τσι-Κι στην Κίνα, ο οποίος δουλεύοντας σε συνθήκες που στην Ευρώπη του 19ου αι. θα χαρακτηρίζονταν απάνθρωπες, βγάζει 100 δολ. το μήνα (στο χωριό του πριν έβγαζε 1).
Επειδή είναι καταφανές πόσο δίκιο έχω, το να δει κι αυτός το φως είναι θέμα χρόνου. Κι αν πάλι δεν το δει, δεν θα φταίω εγώ, αλλά η διεθνής συμπαιγνία του κεφαλαίου που τον κρατάει στο σκοτάδι.

Μέχρι τότε, μήπως μπορώ να έχω μια σύνταξη από τα υπερκέρδη του κεφαλαίου, γιατί αν αρχίσω κι εγώ τη δουλειά, ποιός θα πάει μπροστά το κίνημα?

Φως δε βλέπω...

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος
 
Έξι εργάτες κομματιάστηκαν χτες και άλλοι δύο αγνοούνται σε εν ψυχρώ δολοφονία που βαφτίστηκε πάλι ως συνήθως "ατύχημα" στο σκλαβοπάζαρο της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος.
Κατά σατανική σύμπτωση την ίδια μέρα διάλεξε η κυβέρνηση για να προωθήσει νέες αντεργατικές ρυθμίσεις (κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τις αυξήσεις των μισθών, άρση μονιμότητας και ελεύθερες απολύσεις για νεοπροσλαμβανόμενους στις ζημιογόνες και επιχορηγούμενες ΔΕΚΟ) όπως επίσης και προκλητική αύξηση 80% στους μισθούς των δικαστών που φροντίζουν από τη μια να κουκουλώνουν τα σκάνδαλα και από την άλλη να βγάζουν όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές.

Χτες ήταν και η επέτειος της "Δημοκρατίας" όπου μαζεύτηκε όλο το κατεστημένο της εξουσίας για να ακούσει τον ανώτατο παρελασιάρχη να απευθύνει ανέξοδες αρλούμπες στο μπουκωμένο με αστακό και χαβιάρι ακροατήριό του. Βέβαια δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τους σκοτωμένους...

Αυτή είναι η αστική "δημοκρατία". Η δημοκρατία του κεφαλαίου πάνω στους εργαζόμενους, η δημοκρατία των αφεντικών πάνω στους σκλάβους, η δημοκρατία του εργασιακού μεσαίωνα, της εξαθλίωσης για τους πολλούς και της χλιδής για τους ελάχιστους.
Χρόνια της πολλά....
 
Και για να το ολοκληρώσω:
Σε τι βοηθάει "η αντίσταση στην Ε.Ε." και άλλα παρόμοια ηχηρά και "πιασάρικα" τους εργαζόμενους της Δράμας και της Κοζάνης, που έμειναν άνεργοι επειδή σχεδόν όλες οι βιομηχανίες-βιοτεχνίες ανοίγουν τώρα στη διπλανή μπανανία- συγγνώμη Βουλγαρία-??

Για να διανείμεις δίκαια και σοσιαλιστικά τον πλούτο, πρέπει πρώτα να τον παράγεις και να βρεις και να τον πουλήσεις.
Το τελευταίο δεν χρειάζεται, αν είσαι αυτάρκης. Οι χώρες που το προσπάθησαν αυτό, είναι απ´όσο ξέρω η Αλβανία και η Ρουμανία.
Οι άλλοι όλοι έχουν κάποιου είδους συναλλαγές με τους έξω.
Και μιας και μιλάμε για αυτάρκεια, γιατί να την επεκτείνουμε σε όλη τη χώρα?
Τι χρωστάει η Μακεδονία και η Κρήτη να τρέφει την Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά? επειδή είμαστε όλοι πατριωτάκια?
Βλέπετε που πάει σιγά σιγά το πράγμα: Λίγκα του Βορρά στην Ιταλία, Φλαμανδοί-Βαλόνοι στο Βέλγιο κ.λ.π.
Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να επιβιώσει έξω από το πλέγμα συναλλαγών που έχει διαμορφωθεί στον πλανήτη.
Και αυτό σημαίνει συμμετοχή στους διεθνείς οργανισμούς που προσπαθούν/θα έπρεπε να προσπαθούν/ κάνουν πως προσπαθούν να ρυθμίσουν το χάος που μας προέκυψε την τελευταία εικοσαετία.
Φυσικά, όπως ξέρει μέχρι και ο λαχειοπώλης της γειτονιάς, όλοι αυτοί είναι όργανα των Αμερικάνων-Εβραίων- και των δύο (επιλέξτε ένα), αλλά έξω από το μαντρί, δηλ. τη "διεθνή συμπαιγνία του άκρατου νεοφιλελευθερισμού που τσακίζει τον άνθρωπο και αποθεώνει το κέρδος"(κάτι τέτοια τα έχω στο πρόχειρο και τα κάνω αντιγραφή, είναι οι στάνταρ άνευ νοήματος συνήθεις μεγαλοστομίες) σε τρώει ο λύκος.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος
 
Απάντηση: Re: Eργασιακός Μεσαίωνας.

:hmmmm2::hmmmm::shot:

Aναπτύσσονται αυτονομιστικά κινηματα εντός Ελλάδος και δεν το πήραμε χαμπάρι??:afro:
Ομπρός γιά μιά Ανεξάρτητη Μυκονο τών Κωστέτσων και τών Γαλάτηδων.:flipout::flipout:
 
Re: Απάντηση: Re: Eργασιακός Μεσαίωνας.

Aναπτύσσονται αυτονομιστικά κινηματα εντός Ελλάδος και δεν το πήραμε χαμπάρι??:afro:
Ομπρός γιά μιά Ανεξάρτητη Μυκονο τών Κωστέτσων και τών Γαλάτηδων.:flipout::flipout:

Οχι ολόκληρη! Λευτεριά στη μέσα Μύκονο!:Banane0:
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Eργασιακός Μεσαίωνας.

Βάζουμε τά παρεό μας και φύγαμε..:ADFADF1::firstprize:

Γαμώ το δε μπορώ αμέσως! Το δικό μου είναι στη μοδίστρα (τη λένε Λάκη) για να μου βάλει πούλιες!