Κωνσταντίνος Τυροβολάς
AVClub Addicted Member
- 28 June 2006
- 2,941
Τα ευρείας περιοχής οπίσθιας φόρτισης τύπου "κόρνας" ( Cain, Jericho, τα δικά μου με το 166, κ.λ.π) ανεβάζουν την ευαισθησία στις χαμηλές στο ίδιο επίπεδο με τους 500 κύκλους. ΔΕΝ είναι κόρνες, το άνοιγμα που απαιτείται για τους π.χ. 50 κύκλους είναι τεράστιο (περίπου 80X90 cm για τοποθέτηση μπροστά από τοίχο).
Στην ουσία είναι δίδρομα και όχι μονόδρομα, το crossover τους όμως είναι ακουστικό: Έχουν ένα θάλαμο πίσω από το μεγάφωνο που δρα σαν βαθυπερατό 2ης τάξης. Λόγω της διαδρομής του πίσω κύματος έχουν μια μεγάλη ακύρωση (καμμιά 10αριά db) εκεί κάπου στους 100 κύκλους, που με λίγη τύχη είναι πολύ στενή και δεν ακούγεται έντονα.
Έχουν κάποια χαρακτηριστικά ηχητικά που σε κάποιους αρέσουν πολύ (κι εγώ τα εκτιμώ) παρά τα σχεδιαστικά προβλήματα.
Δεν είναι σε καμμία περίπτωση βέλτιστη λύση, απλώς μια διαφορετική προσέγγιση.
Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος
Στην ουσία είναι δίδρομα και όχι μονόδρομα, το crossover τους όμως είναι ακουστικό: Έχουν ένα θάλαμο πίσω από το μεγάφωνο που δρα σαν βαθυπερατό 2ης τάξης. Λόγω της διαδρομής του πίσω κύματος έχουν μια μεγάλη ακύρωση (καμμιά 10αριά db) εκεί κάπου στους 100 κύκλους, που με λίγη τύχη είναι πολύ στενή και δεν ακούγεται έντονα.
Έχουν κάποια χαρακτηριστικά ηχητικά που σε κάποιους αρέσουν πολύ (κι εγώ τα εκτιμώ) παρά τα σχεδιαστικά προβλήματα.
Δεν είναι σε καμμία περίπτωση βέλτιστη λύση, απλώς μια διαφορετική προσέγγιση.
Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος