Ερωτεύτηκα: Sonus Faber Lumina III

Ω, καλώς να τα δεχτείς.

Ελπίζω να παρήγγειλες ταυτόχρονα και το σαμπ, για να έχεις πλήρη εικόνα !

Είναι μάστορες πάντως στο retail οι Αμερικανοί.

Είναι σε άλλο πλανήτη γενικώς. Το επίπεδο της μαστοριάς αφορά και όλη την αλυσίδα πιο πίσω από τον τελικό πελάτη, αλλά ας μην πω άλλα γιατί θα βγω off-topic.

Με γεια και από εμένα, ελπίζω να τα παράγγειλες μαζί με το sub. Θα ξεκινήσεις τις δοκιμές με τις παρεχόμενες ρυθμίσεις των ηχείων, low pass out για τη συχνότητα που θα πάει στο sub και κάτω, high pass για το τι θα παίζουν τα ηχεία, και τα ms καθυστέρησης που σου δίνει είναι σημαντικά.
Στο SVS θα έχεις τρεις συχνότητες επέμβασης με Q, διάφορες ρυθμίσεις για τη φάση, την πολικότητα, το RGC (Room Gain Compensation μια ρύθμιση που μαζεύει το μπουμάρισμα του χώρου) και σε ό,τι αφορά το φίλτρο διέλευσης χαμηλών (low pass filter) αν δεν σε ικανοποιήσει εκείνο των ηχείων, στο 3000 Micro επιλέγεις και την κλίση (πόσο απότομο θα είναι) του φίλτρου. Ενώ έχεις και θέσεις μνήμης για τις ρυθμίσεις αναλόγως... ορέξεων.

• Like
Reactions: Kostas P. K.
Τώρα, αν όλο αυτό παίξει κοντά σε αυτό το ιδανικό που έχω στο μυαλό μου (αχρωμάτιστο, αναλυτικό, χωρις λάσπη και με ευρεία εικόνα), τότε θα το κρατήσω και θα κόψω απο αλλου (αφού έχω ανεβεί ήδη 25% στο μπάτζετ). Αλλιώς, σπίτι τους και συνεχίζουμε το ψάξιμο τώρα που ζεσταθήκαμε.

Η αλήθεια είναι ότι με χαλάει λίγο το γεγονός ότι με τόσα λεφτά παίρνω λύση all in one, και πάλι θα ειμαι σε φάση που δε θα έχω ένα σταθερό κομμάτι σαν πυρήνα ενός συστήματος, αλλά από τα reviews που διαβάζω, αυτό το all in one είναι αριστοτεχνικά ματσαρισμενο, και έχει νόημα, αφού παίζει καλύτερα από τα αντίστοιχα παθητικά με σοβαρούς ενισχυτές, ενώ παράλληλα εξυπηρετεί και τις τρέχουσες άυλες ανάγκες ακρόασης.

Υπάρχουν αρκετά παράπονα από κατόχους του KC62 που δεν «ξυπνά» εύκολα από το standby mode, το οποίο και δεν μπορείς να παρακάμψεις. Με το 3000 Micro δεν υπάρχει θέμα καθώς μπορεί να είναι και always on. Και φυσικά υπάρχει και Kill switch.

Καλώδιο; Τι να το κάνεις το καλώδιο; Έχει φτάσει 10 δολάρια το κιλό ο χαλκός. :p
Να φανταστείς ότι υπάρχουν εταιρίες scrap εδώ που πληρώνουν κάπου έξι ευρώ το κιλό αν τους πας χαλκό από καλώδια... .

Εγώ θα δοκίμαζα το wireless adaptor της SVS. Που το έχω δοκιμάσει δηλαδή και δουλεύει πρίμα!

Ε είπαμε, να τελειώνει κάπου το μάδημα γιατί με βλέπω σε ξενοδοχείο σε λίγο. Για την ώρα πήρα αυτό.

Δεν υπάρχει λόγος στο παρόν setup για ασύρματα, αφού καλώδια υπάρχουν από πίσω έτσι κι αλλιώς και δεν ενοχλούν. Αφού και τα ηχεία μεταξύ τους θα τα συνδέσω hardwired.

Εν τω μεταξύ, σας χρωστάω κέρασμα (αν τελικά δουλέψει το σύστημα και το κρατήσω), αφού μια μέρα μόλις μετά την παραγγελία, η MRSP των LS50W2 αυξήθηκε κατά $300. :ROFLMAO:

Πόσα κοψίδια να'ναι αυτά;
πολλά χάμπουγκερς κάμποσα στέικς... :ROFLMAO::ROFLMAO:

Εδώ που τα λέμε βέβαια, με τα λεφτά που σκάσαμε για KEF, βάσεις, και sub, συζητούσαμε πλέον για τα Lumina ΙΙΙ με NAD 388, που λογικά θα τα κουμαντάρει εξαίσια.

... ενώ βέβαια, επειδή γενικά δεν αγαπάω τα subs, υπάρχει και η λύση του Lumina V... το οποίο δεν έχω καταφέρει να ακούσω αλλά λογικά μιλώντας, θα έχει τη χροιά του III χωρίς τον περιορισμό στο μπάσο.

Γι'αυτό σας λέω, έχει μέλλον ακόμα η ιστορία... :cool:

Εκτός φυσικά αν χαμογελάσω τόσο με τα ΚΕΦ, οπότε απλά με απορροφήσει η μουσική και ξεχάσω έρωτες, εμμονές, μετρήσεις, μπάτζετ, και συγκρίσεις. Αυτός είναι ο στόχος εξάλλου...

• Haha
Reactions: Panoramix
Εδώ που τα λέμε βέβαια, με τα λεφτά που σκάσαμε για KEF, βάσεις, και sub, συζητούσαμε πλέον για τα Lumina ΙΙΙ με NAD 388, που λογικά θα τα κουμαντάρει εξαίσια.

... ενώ βέβαια, επειδή γενικά δεν αγαπάω τα subs, υπάρχει και η λύση του Lumina V... το οποίο δεν έχω καταφέρει να ακούσω αλλά λογικά μιλώντας, θα έχει τη χροιά του III χωρίς τον περιορισμό στο μπάσο.

Γι'αυτό σας λέω, έχει μέλλον ακόμα η ιστορία... :cool:

Εκτός φυσικά αν χαμογελάσω τόσο με τα ΚΕΦ, οπότε απλά με απορροφήσει η μουσική και ξεχάσω έρωτες, εμμονές, μετρήσεις, μπάτζετ, και συγκρίσεις. Αυτός είναι ο στόχος εξάλλου...
Τα Lumina V είναι μια άλλη κατηγορία, πολύ προσεγμένη κατασκευή.

Τα Lumina V είναι μια άλλη κατηγορία, πολύ προσεγμένη κατασκευή.
+$600 σε σχέση με τα ΙΙΙ.

Όχι τραγική διαφορά, αλλά δεν ξέρω μήπως ανεβαίνουν με αυτές τις γουφεράρες πολύ πιο απότομα οι απαιτήσεις σε ενισχυτικά. Ο χώρος νομίζω τα σηκώνει.

Last edited:
+$600 σε σχέση με τα ΙΙΙ.

Όχι τραγική διαφορά, αλλά δεν ξέρω μήπως ανεβαίνουν με αυτές τις γουφεράρες πολύ πιο απότομα οι απαιτήσεις σε ενισχυτικά. Ο χώρος νομίζω τα σηκώνει.
Ο χώρος τα σηκώνει άνετα.

Παρεπιπτόντως, μήπως να χωρίζαμε το thread στα δυο, ξεκινώντας ένα νέο από το #117 και μετά που μιλάμε αποκλειστικά για τα KEF LS 50 Wireless II? Θα'ναι χρήσιμο να υπάρχουν δυο ξεχωριστά θέματα για όσους ψάχνουν πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο.
άνοιξε νέο νήμα και μόλις βρω χρόνο μεταφέρω τα σχετικά πόστ

παίδες, η συζήτησε μεταφέρθηκε στο νέο νήμα περί KEF LS50 (Meta) Wireless

• Like
Reactions: MakisM