ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ UPS

Nikos F

Supreme Member
19 June 2006
6,220
Αλιμος
γνωρίζετε αν είναι μαγνητικά θωρακισμένα (για τα turbo x) ρωτάω και αν μπορούν να τοποθετηθούν κοντά ή και επάνω στο tower αλλά και πλησίον του εξωτερικού σκληρού ? (wd)

Δεν είναι απάντηση αυτό, αλλά αν θέλεις να είσαι σίγουρος για όλα, ποιότητα, εγγύηση, υποστήριξη, ασφάλεια, προδιαγραφές κλπ μόνο μία είναι η μάρκα των UPS: APC (με το ανάλογο κόστος). Η καλύτερη υποστήριξη όλων (έχω πρόσφατο παράδειγμα αν ενδιαφέρεσαι). Το αναφέρω γιατί είναι καλό να συστήνουμε τις εταιρίες με την τέλεια πολιτική.

Last edited:
γενικά τα ups πάντως είναι για να βρίσκονται πολύ κοντά, όπως τα λες, είτε δίπλα, είτε πάνω, ακόμη και ως φέτα σε rack, πάνω ή κάτω από pc. Για τα turbo x συγκεκριμένα δεν ξέρω. Κι εγώ για τα apc μιλάω...

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα όπου και να το βάλεις.

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701802 τί σας λέει? Μη μου πείτε για apc, το μπάτζετ είναι μέχρι 130ευρώ~. Χρειάζομαι αρκετά watt, γιατί επίκειται αγορά νέου υπολογιστή με 600άρι (μάλλον) τροφοδοτικό.

γνωρίζετε αν είναι μαγνητικά θωρακισμένα (για τα turbo x) ρωτάω και αν μπορούν να τοποθετηθούν κοντά ή και επάνω στο tower αλλά και πλησίον του εξωτερικού σκληρού ? (wd)

Ναι, χρησιμοποιει απλους ανορθωτες/μετασχηματιστες εξαλου, δεν παραγει κανενα τρελο μαγνητικο πεδιο. Σκεψου οτι και το ιδιο εχει ηλεκτρονικα μεσα.

Δεν είναι απάντηση αυτό, αλλά αν θέλεις να είσαι σίγουρος για όλα, ποιότητα, εγγύηση, υποστήριξη, ασφάλεια, προδιαγραφές κλπ μόνο μία είναι η μάρκα των UPS: APC (με το ανάλογο κόστος). Η καλύτερη υποστήριξη όλων (έχω πρόσφατο παράδειγμα αν ενδιαφέρεσαι). Το αναφέρω γιατί είναι καλό να συστήνουμε τις εταιρίες με την τέλεια πολιτική.

Η APC δυστυχως δεν ειναι και τοσο ονομα οσο νομιζουν οι περισσοτεροι. Δεν παει πολυ καιρος που ξεφτιλιστικε αναγκαζομενη να αποσυρει οτι UPS ειχε στην χαμηλομεσαια κατηγορια που δεν βγαζει καθαρο ημιτονοειδες σημα, γιατι το συστημα ελενχου τους μπερδευοταν οταν συνδεοταν πολλα απο τα καινουργια τροφοδοτικα απο συγκεκριμενα κυκλωματα PFC και γυρνουσαν την τροφοδοσια τους στην γειωση (καιγοντουσαν ακαριαια).

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701802 τί σας λέει? Μη μου πείτε για apc, το μπάτζετ είναι μέχρι 130ευρώ~. Χρειάζομαι αρκετά watt, γιατί επίκειται αγορά νέου υπολογιστή με 600άρι (μάλλον) τροφοδοτικό.

Δεν εχει ιδιαιτερη σημασια το τροφοδοτικο του υπολογιστη αλλα το ποσα απο αυτα τα W θα χρησιμοποιησεις. Τα microdowell ειναι αρκετα καλα UPS αλλα επειδη ειναι 1000αρι και δεν εχει ανεμιστηρα για να κρατησει σχετικα χαμηλα το βαρος οι μπαταριες του εχουν χαμηλη χωρητικοτητα. Κοινως μην περιμενεις να σου κρατα το PC ανοιχτο για κανενα 2ωρο...

Περισσότερο το θέλω για στιγμιαίες διακοπές, πτώσεις τάσης και άλλα καλοκαιρινά γνωστά φαινόμενα :cool4:... Οπότε σκέφτομαι να το χτυπήσω. Για το πόσα watt θα χρησιμοποιήσω δεν ξέρω αλλά καλό θα είναι (φαντάζομαι) να υπερκαλύπτει τη δυνατότητα του τροφοδοτικού. Νομιζω.

Περισσότερο το θέλω για στιγμιαίες διακοπές, πτώσεις τάσης και άλλα καλοκαιρινά γνωστά φαινόμενα :cool4:... Οπότε σκέφτομαι να το χτυπήσω. Για το πόσα watt θα χρησιμοποιήσω δεν ξέρω αλλά καλό θα είναι (φαντάζομαι) να υπερκαλύπτει τη δυνατότητα του τροφοδοτικού. Νομιζω.

Καλο ειναι να ειναι δυνατοτερο απο το τροφοδοτικο, κακο δεν κανεις ετσι. Ισα ισα που θα αντεχουν πολυ περισσοτερο οι μπαταριες του αν παιζει με χαμηλο φορτιο.