Ερώτημα για ζεύγος velodyne HGS -18 (servo 3KW)

emperor

Senior Member
2 February 2008
692
Main Listening Position NYC
Εχει τύχει μία περίπτωση για αγορά σε πολύ καλή τιμή (κάτω από 1000ρικο) 2 τέτοιων sub.
Εχω διαβάσει πολύ καλά σχόλια, είναι όμως του 2001.
Αυτή τη στιγμή παίζω με ένα 15αρι Tannoy Saturn σε 11.1 home cinema και τα σκέφτομαι μόνο για να κατέβω πιο κάτω σε συχνότητες χωρίς όμως να μπουμάρω το χώρο. Ενισχυτής/Pro o 4520 και άρα θα χρησιμοποιηθεί to audyssey ενώ τελικός προσωρινά ένας emotiva xpa-5 αλλά μάλλον άμεσα θα πάω σε nad m25 για τα 7 κανάλια. Ο χώρος μου είναι αρκετά μικρός κάπου 22τμ αλλά έχει γίνει σοβαρό room treatment πρόσφατα.

Όποιος έχει καμμία εμπειρία με τα παραπάνω θα το εκτιμούσα πολύ να την μοιραστεί μαζί μου.
Ευχαριστώ.

Aπο τεχνικης αποψης, δεν ξερω αν ενας χωρος των 22τ.μ. ειναι καταλληλος (ακομα και με room treatment) για 3 sub και 11.1 καναλια.!

Ομως η απορια μου ηταν παντα η εξης:
Σε ενα μικρο σχετικα χωρο, λογω μικρης αποστασης των ηχειων το ενα απο το αλλο (τοσα πολλα που θα ειναι) και τοσες αντηχησεις/αντανακλασεις, μπορει τελικα το αυτι μας να αντιληφθει οτι ο ηχος ηρθε απο εκεινο το ηχειο και οχι απο το αλλο λιγο διπλα του. ?

Εννοω μηπως τα 11.1 συστηματα στοχευουν σε τεραστιους χωρους οπου εκει χρειαζομαστε π.χ. τα πιο πολλα πλευρικα surround για να γεμισει σωστα η πλαινη ηχητικη εικονα κλπ.

Παντως μπραβο σου, σε τετοιο χωρο 11.1 καναλια+3 sub , σημαινει οτι εχεις παρει πολυ σοβαρα τον ηχο home theater. Fanatic που λεμε.! ;)

Παντως μιας και ηδη παιζεις με 11.1 καναλια θα με ενδιεφερε ενα σχολιο σου για το αν με αυτα, η κινηση τρισδιαστατα στο χωρο σου μεταφερεται πιο ρεαλιστικα.

Last edited:
Δεν θα διατηρήσω και το tannoy. θα είμαι 11.2 όσα μπορεί να διαχειριστεί σωστά το audyssey για να αποφύγω το χάος.

Όσο αφορά το θέμα, ανεξαρτήτως όγκου και τετραγωνικών η απάντηση είναι ναι. Διακρίνεις αυτό που πρέπει να διακρίνεις σωστά και μάλιστα παίζεις και σε χαμηλότερες συνολικά εντάσεις από 5.1 γιατί ο ήχος έρχεται από παντού και καλύπτει σημαντικότατα τις ανάγκες για εξτρά ένταση. Εγώ έχω φτάσει στο ιδανικό σημείο να ΜΗΝ διακρίνω απο που έρχεται ο ήχος αλλά να νοιώθεις τελείως φυσικά ότι είναι σαν να έχεις 100 ηχεία, και αυτός νομίζω είναι και ο σκοπός του surround (δεν εννοώ να μπερδεύονται οι προελεύσεις).
Από κει και πέρα είναι και θέμα ταινίας, υπάρχουν ταινίες όπου δεν θέλω να παίζω 11 κάναλες γιατί βρίσκω καλύτερο το 5.1 ή 7.1 π.χ. star wars ή gladiator.
Υπάρχουν άλλες όμως που η διαφορά είναι παραπάνω από αισθητή και παραπάνω από εντυπωσιακή.

Μακάρι να είχα μεγαλύτερο χώρο να τα απλώσω όπως έπρεπε αλλά δυστυχώς αυτο-κοροιδεύομαι ορισμένες φορές με αυτό που έχω - άσε που νοιώθω γραφικός. Το φχαριστιέμαι όμως γιατί είναι το χόμπυ και η τρέλλα στη μέση και ευτυχώς και η γυναίκα μου δεν πάει πίσω.