Ερωτηματικά όσον αφορά την ποιότητα κάρτας ήχου

sDrAk

New member
12 October 2012
1
Καλησπέρα παιδιά! Κάπου είχα δει αυτό:

"Σημασία έχει μόνο η ποιότητα της κάρτας, δεν έχουν όλες το ίδιο microchip και την ίδια ποιότητα στα υλικά και στην κατασκευή ,μπορεί άνετα μια κινεζιά με τα σούπερ ντούπερ χαρακτηριστικά να έχει πολύ χειρότερο ήχο από μια απλούστατη στερεοφωνική sound blaster."

Οπότε, θα ήθελα να ρωτήσω ποια τεχνικά ή μη , χαρακτηριστικά μιας κάρτας ήχου με ενδιαφέρουν όσον αφορά αποκλειστικά την ποιότητα ήχου και συγκεκριμένα μουσικής και μόνο.

Παραδείγματος χάριν ας πάρουμε αυτήν την κάρτα που λέει και πολλά πράματα:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522638

Θέλω να μου πείτε τι ακριβώς με ενδιαφέρει ως προς την ποιότητα ήχου και μόνο. Υπόψιν ότι κάνω χρήση αποκλειστικά ακουστικών και μόνο, οπότε δε χρειάζεται να μου πείτε κάποιο τεχνικό που ενδιαφέρει μόνο ηχεία.

Δηλαδή , με ενδιαφέρει το Dac analog ή digital input? Ποιο από τα δύο? Ή και τα δύο? Το sample rate και η ανάλυση? Όσο μεγαλύτερο εύρος τόσο το καλύτερο? Εγώ που χρησιμοποιώ ακουστικά και ακούω μουσική 60s-80s, όπου δεν μιλάμε για digital εγγραφές και remaster και δε ξέρω εγώ τι άλλο, υπάρχει περίπτωση να μη με καλύψει μια δικάναλη κάρτα? Το ότι ανάφερα ότι ακούω παλιά μουσική, το έκανα γιατί είχα ακούσει κάπου ότι αυτά τα είδη είναι σε στέρεο ή χαμηλότερα, οπότε λέει δε χρειάζεσαι πολλά κανάλια... αν σας πω ότι κατάλαβα, θα ήμουν ψεύτης. Μετά κάτι για οπτικές ίνες είχα δει συνδεσμολογία νομίζω? Με ενδιαφέρει? Και τα λοιπά...

Με λίγα λόγια θέλω να ξέρω ποια πράματα με ενδιαφέρουν ως προς την ποιότητα ήχου σε μια κάρτα ήχου. Θεωρείστε ότι πάντα μιλάμε για ακουστικά. Και για παλιά μουσική αν παίζει ρόλο πουθενά.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Υ.Γ. Κάπου εδώ νομίζω, όταν έψαχνα, είχα δει κάποιον που είχε αναφέρει πως αν δε μας ενδιαφέρει η εγγύηση της κάρτας μπορούμε να την πειράξουμε ώστε να ανέβει η απόδοση κατά πολύ..παίζει κάτι τέτοιο? Μου φάνηκε τρελό να σας πω την αλήθεια...για ήχο μιλάμε όχι για overclocking σε μνήμη.. :/