Ερωτήσεις απο έναν ΑΣΧΕΤΟ...

ultraxmode

Senior Member
27 August 2008
587
Athens
Γειά σας παιδιά..

Πριν απο μερικές ημέρες αγόρασα μία 42άρα LCD σε ένα καινούργιο σπίτι που νοικιάζω εδώ κ λίγο καιρό.

μαθημένος λοιπόν απο το ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ καλό σήμα κεραίας που είχα στο παλιό μου σπίτι (έβλεπε ΦΑΤΣΑ τον Υμμητό) έβαλα την υπάρχουσα κεραία του καινούργιου σπιτιού στην τηλεόραση και το σήμα είναι... χάλια!:violent-smiley-030:

1. Τί πρέπει να κάνω για να έχω ένα πολύ καλύτερο σήμα? (και αυτό το σπίτι βλέπει πολύ καλά τον Υμμητό) Αλλαγή κεραίας ? Λέτε να φταίει αυτό ?

2. Αν βάλω πιάτο, θα πιάνω καλύτερα και τα "Λαϊκά αναλογικά κανάλια" (Ant1, Mega, κτλ κτλ.) ? (ή λέω μπούρδες?)

3. Για να πιάνω Ιταλικά και Ισπανικά κανάλια τί θα πρέπει να κάνω?

4. Τα "Λαϊκά κανάλια" απο ό,τι άκουσα, απο 1\1\2009 θα γίνουν ψηφιακά??? (αληθεύει?)

5. Για HDTV τί μπορώ να κάνω? (είναι όλα συνδρομητικά?)

6. (Γενικής φύσης ερώτηση) Τί πρέπει να κάνω για να έχω όσα περισσότερα κανάλια μπορώ στην τηλεόραση μου? Ποιά λύση προτείνετε? (βασικά πιό πολύ με καίει να βλέπω τα αναλογικά κανάλια, και απο εκεί και πέρα ό,τι περισσότερο τόσο το καλύτερο!)

Ευχαριστώ πολύ !!!!:a0210:

Last edited:
καταρχην για κεραια παρε μια με ενυσχητη η στην υπαρχουσα βαλε εναν αν κε δεν θα ειναι οτι καλυτερο οι καλυτερες ειναι οι televes:
http://www.necogroup.gr/Files/NECO GROUP-CATALOGUE.pdf
δες εδω εναν καταλαγο και διαλεξε εχει και ενυσχητες
για ant1,mega και ολα τα αλλα αν θες να τα δεις πρεπει να κανεις συνδρομη στην nova και θα τα βλεπεις σε ψεφτοmpeg2
για ιταλικα καναλια μπορεις να βαλεις ενα 80αρακη και να πιανεις hotbird που εχει ολα τα rai για ισπανικα τωρα η astra αλλα ειναι ολα crypt!!!!
για τα ψηφιακα δεν νομιζω οτι θα γινει τιποτα εδω με το ζωρι γιναν 3 κρατικα και σε mpeg2!!!!!!!
για hdtv στον astra ειναι καποια ελευθερα αλλα ειναι γερμανικα
τωρα για τα υπολειπα δεν ξερω τι σε ευχαριστη ψαχτο

καλλη επιτυχεια!!!!!!!!!!!-bye--bye--bye--bye-

Τα περισσότερα στα απάντησε ο Νίκος.
Αν σκέφτεσαι HD δέκτη, τότε με μια τυπική δορυφορική εγκατάσταση με δύο lnb, μπορείς να δεις τα λίγα HD κανάλια που εκπέμπουν ελεύθερα απο τον Astra αλλά και να ευχαριστηθείς πολλά ιταλικά κανάλια απο τον Hotbird.

To LNB ειναι ενας ειδικός ενισχυτής που ενισχύει το πολύ αδύναμο δορυφορικό σήμα που συλλέγει το πιατο και ταυτόχρονα το υποβιβάζει σε συχνότητα απο την περιοχή των 10.7-12,75 GHz στα 950-2150 MHz ώστε να περνάει χωρις σοβαρές απώλειες απο το ομοαξονικό καλώδιο και να καταλήγει στον δορυφορικό δεκτη.
Το lnb βρισκεται στο πιάτο εκει που κεντραρει το σήμα το οποίο και συλλέγει με την χοάνη συλλογής του (στα περισσότερα lnb)
Λαική ονομασία...το μάτι!

Το καινούργιο σπίτι, είναι καινούργια κατασκευή? Ρωτάω γιατί αφού κι αυτό είναι κοντά στον Υμηττό, θα έπρεπε να έχεις ανάλογο σήμα...
Αν είναι παλιό σπίτι, τοτε μπορεί να συμβαίνουν διάφορα.
Οι άλλοι που μένουν εκεί και παίρνουν απ' την ίδια κεραία, πώς βλέπουν?

Πρίν αρχίσεις να δοκιμάζεις λύσεις που θα σε κάνουν να βάλεις το χέρι στη τσέπη αρκετές φορές κάθε φορά που αποτυγχάνουν, προσπάθησε πρώτα να εντοπίσεις το πρόβλημα.

Σε ευχαριστώ YannisA..

το σπίτι είναι κάπως σε πλάγια θέση (ανηφορική ως προς το βουνό) με κάμποσες πολυκατοικίες πιό ψηλά απο αυτό..

Οι υπόλοιποι που μένουν στο ίδιο σπίτι έχουν άλλες κεραίες.. και ως καινούργιος εκεί δεν έχω μάθει για το αν βλέπουν καλύτερα απο μένα..

Βρε παιδιά, αληθεύει το οτι όλα τα κανάλια θα γίνουν ψηφιακά ? Ξέρουμε πότε ?