Μετα απο κακοκαιρια (πριν 2 εβδομαδες) σταματησαμε να λαμβανουμε σημα απο astra 19.2e. Υπαρχουν δυο κατοπτρα, ενα 13ε και ενα 19.2ε και τροφοδοτουν την πολυκατοικια. Υποψιν οτι η εγκατασταση δεν εχει γινει απο εμενα οποτε θα κανω και χαζες ερωτησεις. Ανεβηκα στην ταρατσα να δω τι συμβαινει και ειδα τα κατωθι
View attachment 121713View attachment 121714
Το lnb αυτο ειναι κατεστραμμενο; Φανταζομαι οτι για καποιο λογο καταστραφηκε το εξωτερικο πλαστικο και μετα μπηκε μεσα και νερο. Σε αυτο οφειλεται η διακοπη ληψης απο τον αστρα (ειπαμε, χαζες ερωτησεις); Παω και αγοραζω καινουριο lnb και τελειωσαμε; Ειδα οτι βγαινουν 4 καλωδια απο αυτο.
Σε συνδυασμο με αυτο
View attachment 121712
σημαινει οτι το lnb μου ειναι quattro και ΟΧΙ quad; τα εχω καταλαβει σωστα;
3 ακομα ερωτησουλες:
1. το γεγονος οτι υπαρχει multiswitch σημαινει οτι μπορουν να συνδεθουν οσοι δεκτες οσες εχεις εξοδους το multiswitch; αν ναι, μπορουν να δουλεψουν και ταυτοχρονα;
2. Πανω στο multiswitch υπαρχει καλωδιου που συνδεεται και λεει terrestrial. Απο οτι εχω καταλαβει εχουν περασει και την "κανονικη" κεραια τηλεορασης μεσω του multiswitch και αρα βγαινει και αυτη απο το ομοαξωνικο που φερνει δορυφορικη. Αν θελω να συνδεσω τηλεοραση (για να λαμβανω τα ελληνικα καναλια) τι εξοπλισμο πρεπει να αγορασω για να διαχωρισω το σημα;
3. Τι στο καλο ειναι αυτο;;;
View attachment 121711
Ευχαριστω για την υπομονη σας
View attachment 121713View attachment 121714
Το lnb αυτο ειναι κατεστραμμενο; Φανταζομαι οτι για καποιο λογο καταστραφηκε το εξωτερικο πλαστικο και μετα μπηκε μεσα και νερο. Σε αυτο οφειλεται η διακοπη ληψης απο τον αστρα (ειπαμε, χαζες ερωτησεις); Παω και αγοραζω καινουριο lnb και τελειωσαμε; Ειδα οτι βγαινουν 4 καλωδια απο αυτο.
Σε συνδυασμο με αυτο
View attachment 121712
σημαινει οτι το lnb μου ειναι quattro και ΟΧΙ quad; τα εχω καταλαβει σωστα;
3 ακομα ερωτησουλες:
1. το γεγονος οτι υπαρχει multiswitch σημαινει οτι μπορουν να συνδεθουν οσοι δεκτες οσες εχεις εξοδους το multiswitch; αν ναι, μπορουν να δουλεψουν και ταυτοχρονα;
2. Πανω στο multiswitch υπαρχει καλωδιου που συνδεεται και λεει terrestrial. Απο οτι εχω καταλαβει εχουν περασει και την "κανονικη" κεραια τηλεορασης μεσω του multiswitch και αρα βγαινει και αυτη απο το ομοαξωνικο που φερνει δορυφορικη. Αν θελω να συνδεσω τηλεοραση (για να λαμβανω τα ελληνικα καναλια) τι εξοπλισμο πρεπει να αγορασω για να διαχωρισω το σημα;
3. Τι στο καλο ειναι αυτο;;;
View attachment 121711
Ευχαριστω για την υπομονη σας