Ερωτήσεις άσχετου με Android Tablets

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,346
Samos!
Σημερα μουρθε ενα ταμπλετακι, το Intenso TAB814. dual core - ανδροιδ 4.1 κτλ.. Ο Προορισμος του ειναι η αγαπημενη μου πεθερα, η οποια ειναι μακρυα μας, για να μιλαμε με skype και ισως και λιιιγο web surfing..
Σημερα που μουρθε λοιπον ειπα να "παιξω" λιγακι.. αλλα μου φαινονται ολα πολυ περιεργα.. σαν iphone-akias εχω καλομαθει στην απλοτητα-ευκολια της apple και τωρα τα δα λιγο μπαστουνια... θελω λοιπον 2-3 πραματακια... 1ον και κυριοτερο..πχ κατεβαζω απο το ιντερνετ καποια pdf.. στο Iphone πανε στο iBooks και ειναι ομορφα ταχτοποιημενα, και ταξινομουνται πανευκολα.. καποιο παρομοι προγραμμα παιζει?.. 2ον πως φτιαχνω φακελους? αν γινεται, πως μπορω να κανω συντομευση του φακελου στην επιφανεια εργασιας?. το κανονικο market πως λεγεται? εχει μεσα ενα app center.. υπαρχει κιαλλο?..

για την ωρα αυτα..

Re: Ερωτησεις ασχετου με Android Tablets

Σημερα μουρθε ενα ταμπλετακι, το Intenso TAB814. dual core - ανδροιδ 4.1 κτλ.. Ο Προορισμος του ειναι η αγαπημενη μου πεθερα, η οποια ειναι μακρυα μας, για να μιλαμε με skype και ισως και λιιιγο web surfing..
Σημερα που μουρθε λοιπον ειπα να "παιξω" λιγακι.. αλλα μου φαινονται ολα πολυ περιεργα.. σαν iphone-akias εχω καλομαθει στην απλοτητα-ευκολια της apple και τωρα τα δα λιγο μπαστουνια... θελω λοιπον 2-3 πραματακια... 1ον και κυριοτερο..πχ κατεβαζω απο το ιντερνετ καποια pdf.. στο Iphone πανε στο iBooks και ειναι ομορφα ταχτοποιημενα, και ταξινομουνται πανευκολα.. καποιο παρομοι προγραμμα παιζει?.. 2ον πως φτιαχνω φακελους? αν γινεται, πως μπορω να κανω συντομευση του φακελου στην επιφανεια εργασιας?. το κανονικο market πως λεγεται? εχει μεσα ενα app center.. υπαρχει κιαλλο?..

για την ωρα αυτα..
Μιας και απευθύνεται σε μεγαλύτερο άνθρωπο καλό θα ήταν να το "φτιάξεις" κάπως για να της κάνεις πιο εύκολη τη ζωή. Ρίξε μια ματιά και στις οδηγίες, αν δεν είχε μέσα έντυπο: http://www.intenso.de/produkte_en.php?kategorie=33&&produkt=1322562274. Για τα PDF, μπορείς να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα (έχει ήδη βέβαια δυνατότητα ανάγνωσης όπως είδα στις οδηγίες αλλά το θέμα είναι να φτι´χνει και "κατάλογο" με όσα έχεις μέσα στην συσκευή, όπως το IBook) δωρεάν, π.χ. : https://play.google.com/store/apps/...?t=W251bGwsMSwxLDEwOSwib3JnLmVib29rZHJvaWQiXQ.. Μόλις το τρέξεις θα σου διαβάσει τα περιεχόμενα και θα στα έχει έτοιμα προς ανάγνωση.

Για να φτιάξεις φάκελο, είναι όπως στο IOS. Κρατάς πατημένο κάποιο εικονίδιο και το πηγαίνεις πάνω σε κάποιο άλλο. Θα σου φτιάξει φάκελο. Βέβαια κάποιες φορές μερικές εταιρίες "πρωτοτυπούν" οπότε στο δικό σου μπορεί να θέλει απλά ρυθμίσεις-> επεξεργασία και δημιουργία από εκεί.

Το "κανονικό" κατάστημα είναι το Play. Αν δεν το έχει και έχει αυτό το App center που λες δεν είναι καλό. Μερικοί κατασκευαστές δεν θέλουν να "πληρώνουν" στην Γκογκλ και έτσι δεν έχουν το Play και βάζουν ένα δικό τους.

Χμμμ.. Και πως βαζω το Google Play?..
Γενικως κοιταω να το σιαξω λιγακι ωστε να ναι ευχρηστο.. Πχ εβγαλα συντομευσεις 2-3 ιστοσελιδες μπροστα , το skype κτλ..
Γενικα φανταζομαι οτι ενα ταμπλετ ειναι πολυ ποιο ευκολο για εναν μεγαλυτερο, απ οτι ενα λαπτοπ.. Για 2-3 βασικες δουλειες..

Πρεπει να κατεβασεις το Play Store απο εδω

Το μεταφερεις στο tablet και το τρεχεις. Βεβαιωσου οτι εχεις τσεκαρει την επιλογη Menu -> Settings -> Applications and check the box marked “Unknown Sources.

apkinstaller-unknown.png

ευχαριστω!.. αν εχετε κατα νου κανα καλο προγραματακι πειτε μου ε... πχ κανα καλο για καιρο...

Eμ αδικο εχω?...
Άδικο καθόλου. Για αυτό, προσωπικά, θεωρώ τα IPhone/IPad "απλά" τηλέφωνα/ταμπλέτες (με την καλή την έννοια,
ilias.psinakis
). Κάνεις πανεύκολα τη δουλειά σου, ψιλοσταθερά, καλοφτιαγμένα αλλά δεν προσφέρουν ιδιαίτερο ενθουσιασμό σε αυτόν που θέλει να "ψαχτεί". Στον γκατζετάκια/geek δλδ ο ενθουσιασμός θα φύγει μετά από λίγες εβδομάδες/μήνες και συνήθως θα πάει να ψαχτεί αλλού εφόσον θέλει να σκαλίσει περισσότερα πράγματα, να πειραματιστεί κλπ. Κρίνοντας από ψαγμένους φίλους μου οι περίσσοτεροι ήλθον, είδον και απήλθον. Και όσοι μένουν, μένουν λόγω άδειας τσέπης που απαγορεύει τις αλλαγές ή του φόβου για το μεγάλο μέγεθος που πρεσβεύουν οι υπόλοιποι. Φυσικά κάποιοι μένουν συνειδητά γιατί γουστάρουν την "ήσυχη" ζωή. Μα πάντοτε έχουν στο βάθος του μυαλού το επόμενο:

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο το όχι -- το σωστό -- εις όλην την ζωή του.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Η Απλ είναι μια καλή σύζυγος (που ήθελε όμως έναν πολύ ακριβό γάμο(αγορά)). Δεν σε απογοητεύει, δεν σε ενθουσιάζει. Οι περισσότεροι άλλοι (symbian, μεγάλη η χάρη του, Android κλπ) είναι σαν μία γκόμενα καλή. Με τις γκρίνιες, νάζια και στραβά που έχει κάθε αρχή σε μία δυνατή σχέση. Που μπορεί να κρατήσει ένα μήνα ή και μία ζωή όμως. Αν επιμείνεις στο "challenge" ίσως γίνει και μια εξαιρετική σύζυγος. Εξαρτάται πόσο θα δουλέψεις την "σχέση". Στην Απλ δεν έχει να δουλέψεις κάτι. Η πεθερά σου της έχει μάθει τα βασικά (μαγείρεμα, καθάρισμα, συγκατάβαση και φυσικά ακριβά γούστα) και με αυτά πορεύεσαι... :smile:

Χα χα χα..καταπληκτικη αναλυση..
κοιτα φιλε..ο καθενας οπως την βρισκει ε.. εγω πχ.. εχω ενα σωρο πραγματα στο μυαλο μου.προβληματισμους αγχος κτλ σε καθημερινη βαση... το αιφον το χω στην τσεπη μου σαν εργαλειο. θελω να κανει 10 δουλειες, αυτο κανει 20, αλλα τις κανει τελεια διχως καν να το σκεφτω η να προβληματιστω για το παραμικρο και ναι με ενθουσιαζει ακομα και τωρα μετα απο 4 χρονια συμβιωσης!!... οπως το αντιλαμβανομαι, το android ισως να μπορει να κανει και αυτο 50 δουλειες (περισσοτερη παραμετροποιηση, σκαλισμα κτλ κτλ) αλλα τις 3 τις κανει πολυ καλα τις αλλες 10 καλα και τις αλλες 37 απο μετρια εως κακα..
Εγω παντως για την παρτι μου αποκλειεται να παρω αντροιντ εκτος και αν αλλαξει κατι δραστικα στο μελον..αν παρω κατι μαλον θα ναι ipad εστω και μεταχειρισμενο..

Ερωτησης...Εβαλα το google play λειτουργει κανονικα οκ..αλλα δε εχει πουθενα εικονιδιο! αν κανω αναζητηση το βρισκει αλλα εικονιδιο γιοκ.'.. που στον κορακα το βρισκω?

Χα χα χα..καταπληκτικη αναλυση..
κοιτα φιλε..ο καθενας οπως την βρισκει ε.. εγω πχ.. εχω ενα σωρο πραγματα στο μυαλο μου.προβληματισμους αγχος κτλ σε καθημερινη βαση... το αιφον το χω στην τσεπη μου σαν εργαλειο. θελω να κανει 10 δουλειες, αυτο κανει 20, αλλα τις κανει τελεια διχως καν να το σκεφτω η να προβληματιστω για το παραμικρο και ναι με ενθουσιαζει ακομα και τωρα μετα απο 4 χρονια συμβιωσης!!... οπως το αντιλαμβανομαι, το android ισως να μπορει να κανει και αυτο 50 δουλειες (περισσοτερη παραμετροποιηση, σκαλισμα κτλ κτλ) αλλα τις 3 τις κανει πολυ καλα τις αλλες 10 καλα και τις αλλες 37 απο μετρια εως κακα..
Εγω παντως για την παρτι μου αποκλειεται να παρω αντροιντ εκτος και αν αλλαξει κατι δραστικα στο μελον..αν παρω κατι μαλον θα ναι ipad εστω και μεταχειρισμενο..

Ερωτησης...Εβαλα το google play λειτουργει κανονικα οκ..αλλα δε εχει πουθενα εικονιδιο! αν κανω αναζητηση το βρισκει αλλα εικονιδιο γιοκ.'.. που στον κορακα το βρισκω?
Ακριβώς αυτό. Κάποιος μπορεί να το πει "βαρετό" και κάποιος άλλος που κάνει απλά και καλά τη δουλειά του θα τον κοιτάει με απορία. Τις περισσότερες φορές αυτό που θέλουμε είναι απλά να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά. Μπορεί να ψάχνομαι μερικές μέρες διαρκώς. Αλλά μπορεί να περνάνε εβδομάδες και να κάνω απλώς τα βασικά. :smile:

Για το Play μου κάνει εντύπωση που δεν έχει εικονίδιο. Πάτησε παρατεταμένα σε κενή επιφάνεια στην αρχική οθόνη. Πάτα συντομεύσεις και μετά εφαρμογές και διάλεξε το Play. Λογικά θα στο βγάλει.

χμμ.. το κανω αλλα μου βγαζει να διαλεξω ταπετσαρια!

Ταπετσαρία μόνο εε? Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο τρόπο. Έχεις ψάξει στις εφαρμογές (όχι στην αρχική οθόνη) αν το έχει εκεί για να το φέρει στην αρχική οθόνη. Υποθέτω θα το έχεις δει ήδη απλά το επαναφέρω, στο αντρόιντ δεν είναι όλες οι εφαρμογές μαζί όπως έχεις συνηθίσει στο Iphone. Έχεις στην ουσία μία αρχική οθόνη και έχεις και μία οθόνη εφαρμογών (πατάς το εφαρμογές, τρεις τελείες στην αρχική οθόνη). Στην αρχική οθόνη φέρνεις όσες εφαρμογές θες εσύ. Στην οθόνη των εφαρμογών είναι όλες οι εφαρμογές. Για δες μήπως είναι προς το πολύ δεξιά η εφαρμογή. Αν την βρεις και πατήσεις παρατεταμένα πάνω της θα σε φέρει στην αρχική οθόνη για να την αφήσεις εκεί. Δεν έχω ξαναδει πάντως να εγκαθίσταται εφαρμογή και να μην φαίνεται το εικονίδιο της. Τσέκαρε μήπως είναι κάπου και δεν πάει το μάτι σου.

κιομως...την βλεπει στις ρυθμησεις-εφαρμογες αλλα εκει δε μπορει να βγαλει συντομευση, αλλα στην δευτερη οθονη μεσα που ειναι ολα δεν υπαρχει... μαλον θα το βγαλω και θα το ξανα βαλω...

όπως είπες πολύ σωστά "ο καθένας όπως τη βρίσκει".
Φυσικά δεν υπάρχει καμία απλότητα-ευκολία στην Apple.
Για να κάνεις απλά καθημερινά πράγματα,πρέπει να κάνεις σεμινάριο ένα μήνα,γι´αυτό καθημερινά όλο και περισσότεροι περνάνε στις συσκευές android.
Χτικιάζουν και κουνάνε το μαντήλι στην Apple.
Είναι επίσης άδικο να κρίνεις ένα λειτουργικό με την συσκευή που αγόρασες.
Δοκίμασε με ένα Galaxy Tab,ένα HTC ή κάποιο Galaxy S2,S3 και μετά θα καταλάβεις τι έχανες τόσο καιρό.

όπως είπες πολύ σωστά "ο καθένας όπως τη βρίσκει".
Φυσικά δεν υπάρχει καμία απλότητα-ευκολία στην Apple.
Για να κάνεις απλά καθημερινά πράγματα,πρέπει να κάνεις σεμινάριο ένα μήνα,γι´αυτό καθημερινά όλο και περισσότεροι περνάνε στις συσκευές android.
Χτικιάζουν και κουνάνε το μαντήλι στην Apple.
Είναι επίσης άδικο να κρίνεις ένα λειτουργικό με την συσκευή που αγόρασες.
Δοκίμασε με ένα Galaxy Tab,ένα HTC ή κάποιο Galaxy S2,S3 και μετά θα καταλάβεις τι έχανες τόσο καιρό.

Για τις δυο τελευταιες φρασεις συμφωναω. Αλλα στην αρχη διαφωναω. Σε λευκο χαρτι (συζυγος με καριερα στα νοκια s40 μονο) δεν δυσκολευτηκα να δειξω τα βασικα. Και λεγοντας βασικα εννοω sms ,κλησεις, κανα μειλ, ημερολογιο κλπ, σε λιγες μερες ηταν οκ. Για πιο συνθετα θεματα βεβαια της ειπα να καλεσει τον Γιαννη τον Σπυρου καλυτερα γιατι εγω ειχα χτικιασει δυο χρονια και εσβησα τις δυσαρεστες αναμνησεις. :-)
Την βλεπω ομως απο την αρχη οτι μερα με την μερα εμπαινε στο νοημα ευκολα.
Καποια στιγμη ομως μου ζητησε να στειλουμε απο το παλιο νοκια της κατι ringtones, παλιες φωτο και βιντεο στο iphone. Εκτοτε την αποφευγω διακριτικα. Το νοκια εχει μονο bt και δεν εχω το καλωδιο του. Πρεπει να τα στειλω με bt στον φορητο στον οποιο δεν εχω itunes, να τα περασω σε στικακι για να τα παω στον σταθερο, να τα μετατρεψω οσα χρειαζονται και μετα να συνδεσω το iparata μας για να τα περασω. Φυσικα για τα ringtones αφου ειχα βγαλει το jb πρεπει να κανω κατι ματσακονιες στο itunes με κοψιμο ακριβως 30 δευτερα και κατι αλλα τετοια ηρωικα και πενθιμα κλπ. Φυσικα αν ειχε ανοιχτο το bt το καλυτερο κινητο του κοσμου (συμφωνα με τον Cook και τη γυναικα μου) ολα αυτα θα ειχαν γινει απο την πρωτη μερα. Ουφ, κουραστηκα και μονο που το εγραψα. Που να το κανω κιολας και που να το εξηγω. Και φυσικα πολλα ακομη, μικρα (live wallpaper, αναφορα sms,ραδιοφωνο) και μεγαλα (drag n drop, υποδοχη micro sd). Τελικα, τωρα που το σκεφτομαι εχεις δικιο και στο πρωτο μερος !! :D

Κοιτα δεν κρινω το android με βαση την κακη αποκριση, μετρια οθονη με lag κτλ.. το κρινω με βαση το πως ειναι δομημενο σαν λειτουργικο, δηλαδης που ειναι οι ρυθμησεις , οι φακελοι κτλ..σε αυτον το τομεα δε νομιζω οτι ενα Galaxy θα προσφερε κατι αλλο. η κανω λαθος?..
Εγω παντως Το μονο που θα θελα στο Iphone ειναι αναφορα στα μυνηματα (τι τρελη βλάκεια να μην εχει) , ισως ξεκλειδωτο bluetooth και dual sim.. κατα τα αλλα ειμαι υπερκαλυμενος..μη σου πω οτι το βλεπω απολυτα θετικα να τα χεις μεσα ολα μεσω itunes.. για πρωτη φορα αναγκαστικα να εχω ΣΩΣΤΑ δομημενα Mp3 με εξωφυλα τιτλους κτλ, και αυτο με κανει να απολαμβανω την μουσικη μου ακομα περισσοτερο!! πριν ολο χυμα ειχα τα Mp3 και ολο εψαχνα να βρω τι και που.. θελω να πιστευω οτι ειμαι και λογικος. αρχικα ειχα το 3gs και τωρα ενα 4αρι. αν δε χαλασει το 4αρι η αν δε βγει κατι πουνα προσφερει οντως κατι διαφορετικο δεν υπαρχει περιπτωση να το αλλαξω. δυνατοτητες οπως γρηγοροτερο cpu η δε ξερω τι αλλο με αφηνουν αδιαφορο.. το 99% αυτων που θελω τα κανω αψογα... .και ειπαμε ειναι το τι και πως βολευει τελικα τον καθενα..

'Ισως κάτι δεν έχεις καταλάβει.
Στο android όλα αυτά που αναφέρεις δλδ ρυθμίσεις φάκελοι κτλ,μπορούν να είναι σε κάθε μία από τις οθόνες του τάμπλετ σου.Που είναι το δύσκολο?
Χάνεις το εικονίδιο των ρυθμίσεων?Πρόσθεσέ το 10 φορές σε κάθε μία από τις 7 οθόνες σου.Το ίδιο με τα αρχεία,τις επαφές σου,τη μουσική σου και γενικά όποια εφαρμογή χρησιμοποιείς περισσότερο.

Μα δεν ειπα οτι ειναι δυσκολο.. Απλα με ξενιζει λιγο .. Πιθανον αν το συνηθησω να μου φαινεται νορμαλ!