ερωτήσεις για a720 και κάρτα SDHC

και η 720 το ίδιο πρόβλημα αναφέρεται πως έχει... γενικώς δεν υπάρχουν πολλές κόμπακτ με πραγματικά γρήγορη φόρτιση του φλας. Ακόμη και το 420ΕΧ τώρα που έχουν παλιώσει λιγάκι οι μπαταρίες που του βάζω (NiMH 2300 mAh) μετά τις 10-15 λήψεις τα φτύνει, κάνει 20+δεύτερα να φορτίσει.

Δεν είναι το ίδιο. Η 570 καθυστερεί πολύ επειδή έχει 2 μπαταρίες. Η 720 ανήκει στη σειρά με τις 4 μπαταρίες και επαναφορτίζει στο μισό χρόνο.

Για την S80 θα έλεγα όχι. Το συρόμενο πορτάκι, η έλλειψη λαβής (πολύ σημαντικό για παιδί) και η χαρακτηριστικά γλυστερή επιφάνεια είναι οι λόγοι που θα την άφηνα απέξω από τις επιλογές μου.

Να λάβεις υπόψη σου ότι ο μικρός σου όταν θα δει τη μηχανή στα χέρια του μεγάλου θα θέλει να την πάρει και θα την πάρει. και θα την πετάξει κάτω.
:HTEHETH63:

Μα εννοείται πως θα βγαίνουμε μόνοι μας με τον μεγάλο... άσε.... λες να μην το σκέφτηκα; :violent-smiley-030: Και έλεγα, έχουν σχεδόν 4 χρόνια διαφορά, άρα δεν θα ζηλεύει ο ένας τον άλλο... η αιώνια διάσταση θεωρίας και πράξης!

Τώρα για τη φωτογραφική, με βλέπει καιρό ο μεγάλος, και κάπου στις γιορτές μου είπε "θέλω κι εγώ μπαμπά να βγάζω φωτογραφίες... αλλά είναι μεγάλη για εμένα η μηχανή σου!". Εμ, του παίρνεις τώρα ή δεν του παίρνεις;

Τώρα για το φλας, δεν με απασχολεί σχεδόν καθόλου, ειδικά το θέμα χρόνου φόρτισης. Η χρήση της θα είναι ειδική, δεν θα κληθεί να καλύψει όλες τις συνθήκες, κυρίως σε εξωτερικούς χώρους φαντάζομαι. Και τον βλέπω να έχει μία κλίση (από τις προτιμήσεις στις φωτογραφίες που του δείχνω) στο μάκρο! :award:

Μα εννοείται πως θα βγαίνουμε μόνοι μας με τον μεγάλο... άσε.... λες να μην το σκέφτηκα; :violent-smiley-030: Και έλεγα, έχουν σχεδόν 4 χρόνια διαφορά, άρα δεν θα ζηλεύει ο ένας τον άλλο... η αιώνια διάσταση θεωρίας και πράξης!

Τώρα για τη φωτογραφική, με βλέπει καιρό ο μεγάλος, και κάπου στις γιορτές μου είπε "θέλω κι εγώ μπαμπά να βγάζω φωτογραφίες... αλλά είναι μεγάλη για εμένα η μηχανή σου!". Εμ, του παίρνεις τώρα ή δεν του παίρνεις;

Τώρα για το φλας, δεν με απασχολεί σχεδόν καθόλου, ειδικά το θέμα χρόνου φόρτισης. Η χρήση της θα είναι ειδική, δεν θα κληθεί να καλύψει όλες τις συνθήκες, κυρίως σε εξωτερικούς χώρους φαντάζομαι. Και τον βλέπω να έχει μία κλίση (από τις προτιμήσεις στις φωτογραφίες που του δείχνω) στο μάκρο! :award:

Φυσικά να πάρεις μηχανή στο παιδί. Τα δικά μου: Η μεγάλη έχει κινητό με 3 μεγα και της είναι αρκετό. Η δεύτερη έχει μια βασική PANASONIC με 5 μεγα. Η τρίτη δεν θέλει μηχανή δική της αλλά καλοβλέπει τις ρεφλέξ. Ο μικρός είχε μέχρι πρότινος μια KODAK DCS220 με 12 μεγα (μοντέλο 1998) αλλά πλέον έφαγε τα ψωμιά της. Χρειάζομαι κι εγώ 2 μηχανούλες για τους μικρούς. Προς το παρόν βολεύονται με την F20.

Τώρα βέβαια είναι offtopic, αλλά μια και αναφέρθηκα στην α720 ή 570 ως πρώτη μηχανή για τον μεγάλο μου (6 ετών), πείτε μου, όχι πείτε μου, στον Θεό σας, τι μηχανή του γυάλισε του αφιλότιμου περισσότερο από όλες:

Μία Exakta Varex VX του '56, που παρέλαβα χθες. Με το που την είδε, ήθελε να κάτσω να του δείξω πώς να βγάζει με αυτήν. Κάτσε βρε, του λέω, εδώ δεν ξέρω εγώ καλά-καλά πώς βγάζει!
Κούκλα πάντως πραγματική, θαυμάστε την (για την ιστορία, τραβηγμένη με τον Biotar 58/2 Τ που την συνόδευε, με αντάπτορα exakta-EOS). Πλάκα έχει να μου βγει ρετρό τύπος ο σπόρος

attachment.php

Attachments

• Exakta.jpg
    Exakta.jpg
    152.1 KB · Views: 37
Τώρα βέβαια είναι offtopic, αλλά μια και αναφέρθηκα στην α720 ή 570 ως πρώτη μηχανή για τον μεγάλο μου (6 ετών), πείτε μου, όχι πείτε μου, στον Θεό σας, τι μηχανή του γυάλισε του αφιλότιμου περισσότερο από όλες:

Μία Exakta Varex VX του '56, που παρέλαβα χθες. Με το που την είδε, ήθελε να κάτσω να του δείξω πώς να βγάζει με αυτήν. Κάτσε βρε, του λέω, εδώ δεν ξέρω εγώ καλά-καλά πώς βγάζει!
Κούκλα πάντως πραγματική, θαυμάστε την (για την ιστορία, τραβηγμένη με τον Biotar 58/2 Τ που την συνόδευε, με αντάπτορα exakta-EOS). Πλάκα έχει να μου βγει ρετρό τύπος ο σπόρος

Πρώτα απ' όλα η μηχανή λάμπει! Βασικό στα παιδικά μάτια!
Μετά δεν έχει κουμπάκια (που μάλλον τα έχει ήδη βαρεθεί) αλλά μοχλουδάκια και "βίδες" που δικαιολογημένα του αρέσουν περισσότερο!
Δεν μοιάζει με τα ηλεκτρονικά του παιχνίδια αλλά με σοβαρό εργαλείο!

Φταίει ο μικρός; Δεν φταίει!

Αυτό που του γυάλισε πιο πολύ ήταν η χορταστική οθόνη εστίασης, απευθείας πάνω από τον καθρέφτη. Μπορείς να φωτογραφίζεις από το ύψος της μέσης. Ένα τέτοιο πράγμα δεν μπορούμε να βάλουμε στις ψηφιακές slr μας;

Αυτό που του γυάλισε πιο πολύ ήταν η χορταστική οθόνη εστίασης, απευθείας πάνω από τον καθρέφτη. Μπορείς να φωτογραφίζεις από το ύψος της μέσης. Ένα τέτοιο πράγμα δεν μπορούμε να βάλουμε στις ψηφιακές slr μας;

Κάποια μοντέλα με σπαστή LCD οθόνη προσομοιώνουν αποτελεσματικά τέτοιο σκόπευτρο, αλλά σε DSLR δεν θυμάμαι να έχω δει τίποτε παρόμοιο...

Σε κάποιες παλιές nikon θυμάμαι έβγαινε όλο το πεντάπρισμα και κούμπωνε τέτοιο κόλπο από πάνω, αλλά πάει πάνω από 20αετία από τότε που το είδα οπότε μην ρωτάς μοντέλα κλπ.

Αναρωτιέμαι πως θα φαινόταν στον μικρό μια Lubitel, μεσαίου format...
Αρκετά φτηνή για να την χαλάσει χωρίς να σου ανέβει η πίεση, και παράλληλα αρκετά ποιοτική. Τι λέω, 6 ετών είπες είναι ε; Που να μπλέξετε...

Είχε η nikon κάτι ψηφιακά μοντέλα που περιστρεφόταν η μισή μηχανή ανεξάρτητα απ' το φακό, κάτι πρέπει να βγάζει ακόμα...
Ναι, βλέπω έχει την coolpix s10. Ίσως κάτι τέτοιου στυλ τον βολέψει καλύτερα.

Καμία σχέση, και στην Minolta A2 που είχα ερχόταν σε κάθετη θέση η οθόνη, δεν έχει καμία σχέση η αίσθηση σε φωτεινότητα και καθαρότητα. Όντως, σε παλιές slr μέχρι τα μέσα του '60, υπήρχε αυτό το σύστημα, για διαφορετικά σκόπευτρα και πρίσματα με φωτομέτρηση, όπως το μεσαίο φορμά ένα πράμα.

Φυσικά είμαστε εκτός κυρίου θέματος, αυτό που λέμε άπτεται του ζητήματος της αίσθησης κατά τη φωτογράφηση.

ΟΙ F4/F5 είχαν αυτή τη δυνατοτητα, αλλά ελάχιστοι επαγγελματίες τη χρησιμοπόιούσαν. Το μεσαίο φορμά βλέπετε...

Τώρα που το λες ναι, η F4 πρέπει να ήτανε. Ο κάτοχός της ήταν συνηθισμένος από μεσαίο format rolleiflex και την δούλευε έτσι για βοηθητική στο studio και με το πεντάπρισμα για έξω...