Ερωτήσεις για Dreambox 800 HD se (κλώνο)

jpaudio

AVClub Enthusiast
19 June 2006
765
Μεσσόγεια
Χαιρετώ σας. Για λογαριασμό φίλου, έχει έναν κλώνο Dreambox 800HD και ξαφνικά δεν ξεκινάει με ένδειξη στην μικρή οθόνη του error! Δεν μου είπε αν στην οθόνη της τηλεόρασης δείχνει κάτι.
Καμιά ιδέα από τους γκουρού του είδους; Να καταλάβω τι φταίει και αν μπορώ να κάνω κάτι πριν τον στείλω πίσω.
Ευχαριστώ εκ των προταίρων.
Φιλικά,
Γιάννης

Last edited:
Re: Dreambox 800 HD κλώνος με πρόβλημα!

Χαιρετώ σας. Για λογαριασμό φίλου, έχει έναν κλώνο Dreambox 800HD και ξαφνικά δεν ξεκινάει με ένδειξη στην μικρή οθόνη του error! Δεν μου είπε αν στην οθόνη της τηλεόρασης δείχνει κάτι.
Καμιά ιδέα από τους γκουρού του είδους; Να καταλάβω τι φταίει και αν μπορώ να κάνω κάτι πριν τον στείλω πίσω.
Ευχαριστώ εκ των προταίρων.
Φιλικά,
Γιάννης

H απάντηση στο ερώτημά του δεν είναι μονοσήμαντη και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες! Καταρχάς ρώτησέ τον τι ακριβώς έκανε και βγήκε το error! Ξαφνικά να μην ξεκινάει ο κλώνος είναι λίγο δύσκολο! Το πιθανότερο είναι ο φίλος σου να προσπάθησε να περάσει ανεπιτυχώς κάποιο image στον κλώνο το οποίο ή δεν "εκατσε" καλά ή ήταν επίσημο image ή ήταν για άλλο κλώνο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μας πεις τι ακριβώς λέει η μικρή οθόνη καθώς και ποιό μοντέλο κλώνου ακριβώς έχει. Για παράδειγμα κυκλοφορούν 3-4 διαφορετικές εκδόσεις κλώνων όπως sim1.0, sim2.0, sim2.01,sim ferrarι κλπ
Όσο πιο λεπτομερής είσαι τόσο ασφαλέστερη η "διάγνωση" -bye-

Ευχαριστώ για την άμμεση απάντηση. Μιας και είναι μεγάλος στην ηλικία και αποκλειστικά "χρήστης" και όχι "τρελαμένος" είμαι σίγουρος πως δεν επιχείρησε να τον πειράξει. Από ότι μου είπε είδε το συγκεκριμένο μύνημα ξαφνικά προχθές. Ο κλώνος είναι νέος, Sim 2.01 bootloader 76. Το μύνημα εμφανίζεται αμέσως με το που τον τροφοδοτείς και είναι όπως παρακάτω:
Dream Multimedia
-> error!

Κάτι άλλο που με παραξενεύει είναι ότι τα led της πόρτας δικτύου (ethernet) είναι αναμένα χωρίς να υπάρχει καλώδιο συνδεδεμένο σε αυτήν...
Φιλικά,
Γιάννης

Last edited:
Απάντηση: Dreambox 800 HD κλώνος με πρόβλημα!

Δεν το έχω ξαναδεί το πρόβλημα, όμως πριν σκεφτείς οτιδήποτε άλλο έλεγξε αν μπορεί να μπει σε Stop Mode. Εάν μπορεί, δεν υπάρχει λόγος να παιδεύεσαι περαιτέρω αφού εύκολα θα βάλεις νέο image και θα λυθούν όλα...

Και πως μπαίνει σε stop mode;
Γιάννης
Υ.Γ. Sorry αν η ερώτηση ακούγεται ηλίθια στους γνωρίζοντες...

Απάντηση: Re: Dreambox 800 HD κλώνος με πρόβλημα!

Και πως μπαίνει σε stop mode;
Γιάννης
Υ.Γ. Sorry αν η ερώτηση ακούγεται ηλίθια στους γνωρίζοντες...

1. Σύνδεσε τον Dm800 με καλώδιο utp στο router σου
2. Βγάλε τον Dm800 από την πρίζα του ρεύματος (ή βγάλε το φις από την πίσω πλευρά του Dm, το ίδιο είναι)
3. Περίμενε καμμιά δεκαριά δευτερόλεπτα
4. Κράτα πατημένο το κουμπί στην πρόσοψη του DM
5. Όσο κρατάς πατημένο το κουμπί της πρόσοψης, βάλε τον DM στο ρεύμα. ΠΡΟΣΟΧΗ: μην αφήσεις σε κανένα σημείο το κουμπί. Κράτα το πατημένο μέχρι να δεις την ένδειξη STOP στο μπροστινό του panel, το οποίο θα ακολουθείται από μία διεύθυνση ΙΡ
6. Βάλε στον web browser την ΙΡ που πήρες στο βήμα (5) και στη σελίδα που θα δεις πάτα το firmware update για να βάλεις ένα image κατάλληλο για τον κλώνο σου. Τετοια images μπορείς να βρεις σε διάφορα σημεία του internet, πχ εδώ.

Edit: Εναλλακτικά (αν δεν γίνεται τίποτα με το stop mode) μπορείς να κάνεις κάτι με σειριακή θύρα και DreamUp. Οδηγίες μπορείς να βρεις από την ίδια την Dream Multimedia εδώ. Επίσης οδηγίες για το Stop Mode πάλι από τη "μαμά" μπορείς να βρεις και εδώ. Προσοχή πάντα στο image που θα βάλεις...

Last edited:

Συμπληρωματικα για να σιγουρέψεις πως κάνεις σωστά την διαδικασία όπως περιγράφει ο dimfil έχε υπόψην σου πως το βήμα 3 είναι πολύ σημαντικό, ανάμεσα από ανεπιτυχείς προσπάθεις και πως όταν κάνεις το βήμα 5 για να είσαι σίγουρος πως το μηχάνημα πήρε την εντολή για stop mode, θα πρέπει η οθόνη της πρόσοψης να φωτιστεί στιγμιαία ολόκληρη όταν το τροφοδοτείς. Αν δεν ανάψει ολόκληρη τότε ή δεν έχεις κάνει σωστά τη διαδικασία (βήμα 3, βήμα 4 βήμα 5) ή δυστυχώς κάτι άλλο συμβαίνει. Αν όμως ανάψει και δεν οδηγηθείς σε stop mode όπως περιγράφεται παραπάνω, τότε είναι πιθανότατο να είναι hardware failure!!!

Dream Multimedia -> ERROR σημαίνει ότι δε πατάει καλά η SIM, ή ότι έχει καεί, ή κάποιο άλλο πρόβλημα στο boot process (ακόμα και πρόβλημα στο board). Για άνοιξε το κουτί και τσέκαρε τη SIM.

Αν έχει λάθος BL, θα έβγαζε No CA ERROR.

Ευχαριστώ για την βοήθεια όλων. Το βραδάκι θα προσπαθήσω να κάνω κάτι αν και καλύτερα είναι να επιστρέψει στο μαγαζί που αγοράστηκε (είναι μόνο δύο μηνών).
Φιλικά,
Γιάννης.
Υ.Γ. Πως μπορούμε να βάλουμε γνήσιο image σε κλώνο 2.01/LD76; Υποτίθεται πως αυτή η version το δέχεται. Τι κάνουμε με τους emulators (cccam) τώρα που η ομάδα Gemini τους απέσυρε; Άλλα images έχουν κάτι ανάλογο;

Το πρόβλημα είναι στην sim. Την κούνησα λίγο και ξεκίνησε. Την έβγαλα να καθαρίσω τις επαφές της βάσης και δεν ξαναξεκίνησε... Δεν κατάφερα κάτι καλύτερο και τον έδωσα στον φίλο μου να τον στείλει πίσω. Αναμένουμε...
Ευχαριστώ όλους για την βοήθειά τους.
Φιλικά,
Γιάννης
Υ.Γ. Υπάρχει καινούργια η sim για αγορά από Ελληνικό μαγαζί (40 Ευρώ) αλλά νομίζω θα ήταν ρίσκο να την αγόραζα...

Βοήθεια για κλώνο DM800

Εχω ενα κλώνο DM 800 HD, εδώ και 2 χρόνια δούλευε μια χαρά με gemini 470.
Εδώ και 2 μέρες τον ανοίγω και κάνει συνεχώς boot. Ξεκινάει η μπάρα να γεμίσει και γυρίζει από την αρχή πάλι. Αυτό το κάνει 5-6 φορές και μετά βγάζει μόνο το σήμα της DREAM και μένει εκεί. Δοκίμασα να βάλω και άλλα image πιο παλια και πιο νέα αλλά συμβαίνει συνεχώς το ίδιο. Υπάρχει κάποια ιδέα ως προς το τι μπορεί να φταίει? μήπως το software του enigma2? αλλάζει αυτο?
Παρακαλώ βοήθεια.ευχαριστώ.

Re: Βοήθεια για κλώνο DM800

Τα έχω κάνει όλα αυτά που λέτε αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.
Κάποια άλλη βοήθεια?

Ανδρέα το έκανα κι αυτό τώρα, αλλα και πάλι τίποτα. Δεν ξέρω, μπορώ να δώ τώρα τι sim έχει και τι boot loader? δεν θυμάμαι γιατί ειναι 2-3 χρόνια που δεν ασχολούμαι με αυτά. Κάποια άλλη ιδέα? το software του enigma 2 μπορεί να εχει πρόβλημα? και πως διορθώνεται? γίνεται αναβάθμιση?

Αν η sim πάνω έχει κάτι σαν καρουμπαλακι ειναι sim201,αν λέει Ferrari ειναι Ferrari sim,νομίζω αν ειναι σκέτη(λευκή) ειναι sim 1

Τι γράφει η οθόνη όταν τον ανοίγεις?

Είναι η λευκή και γραφει WT00 0605. Στη αρχή βγαίνει το λογότυπο DREAM MULTIMEDIA μετά ψάχνει για το dhcp ip του δικτύου, μετά κάνει loading μέχρι το 1/3 της μπάρας και μετά κάνει ξανα boot. Αυτό γίνεται 5-6 φορές και μετα βγαίνει μόνιμα το DREAM MULTIMEDIA.

Τα έχω κανει ήδη αυτά Ανδρέα...Τι άλλο να κάνω δεν ξέρω!