Ερωτήσεις για Dreambox 800 HD se (κλώνο)

Re: Ερωτήσεις για Dreambox 800 HD κλώνο

Για να μην ανοιγω αλλο ποστ, εχω μπερδευτει λιγο με τους κλωνους, κ επειδη θελω να αγορασω εναν εχω τις εξις αποριες:

1)Ενας κλωνος εχει στο ιδιο επιπεδο ποιοτητας εξαρτηματα στο εσωτερικο; συγκεκριμενα το βασικοτερο εικονα & ευαισθησια tuner (?)
2)Τα λογισμικα που χρησιμοποιουνται (images) ειναι τα αυθεντικα σπασμενα; η δικα τους; δλδ ενας χρηστης μπορει να εκμεταλευτει στο επαρκο τις λειτουργιεσ ενως αυθεντικου στον κλωνο; η ειναι σαν τα κινεζικα κινητα που κυκλοφορουν με τραγικο software

σκευτομαι να αγορασω τον sunray sr4, υπαρχει κατι καλυτερο σε κλωνο του dreambox 800hd se?

Απάντηση: Ερωτήσεις για Dreambox 800 HD (κλώνο)

1.χαμηλοτερης ποιοτητας χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν θα παρεις καλη εικονα
2.μονο συγκεκριμενα image για συγκεκριμενες sim.δεν φορανε δηλαδη ολοι οι κλωνοι τα ιδια image.σε ολες τις περιπτωσεις κλωνων,δεν παιρνας Image για γνησιο.

Last edited by a moderator:
Re: Ερωτήσεις για Dreambox 800 HD κλώνο

1.ok
2.δλδ μπορω να εχω επιλογη στο τι θα βαλω σ ολους τους κλωνους, η πρεπει να χρησιμποιω Image Μονο για το συγκεκριμενο κλωνο τον οποιο εχω αγορασει καθε φορα;

εχεις υποσψιν σου καποιον καλο κλωνο dreambox 800hd se?

ειπαμε-image μονο για την συγκεκριμενη sim του κλωνου.δηλαδη,καποιοι mod,παιρνουν τα "γνησια" image και τα προσαρμοζουν για κλωνους.
δεν παιρνας σε καμια περιπτωση γνησιο image σε κλωνο.

η sim ferrari που φοραει αυτος http://www.satrix.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30047
θεωρηται απο τις καλες των κλωνων.
εαν λοιπον αγορασεις τον παραπανω,θα πας και θα βρει οποιο image σου αρεσει,αλλα προσαρμοσμενο για 800hd κλωνο με ferrari sim.

Γιατι εχει σημασια τι λογισμικο θα περασεις. Επισης πρεπει να ξερεις και τι sim εχει μεσα.

Ποια sim εχω που το βλεπω ? Να..για κατι τετοια μιλαω αλλα δεν πολυβλεπω συμμετοχη :-(

Αγαπητοί, έχω αποκτήσει ένα DM800HD se simm 2.10 (clone) και ψάχνω βοήθεια στο να κατανοήσω κάποιες έννοιες καθώς επανήλθα στο χώρο μετά από αρκετά χρόνια αποχής.

1. Ο Δέκτης έχει second boot loader ssl82. Πρώτον τι κάνει αυτός και δεύτερον έχει βγει νεώτερος ssl84. Να κάνω αναβάθμιση ή όχι;
  2. Από εκεί που πήρα τον δέκτη μου φόρτωσαν ένα image black hole experimental 2011-01-14, σαν πιο σταθερό. Ήδη έχω βρει πολλά και διάφορα image αλλά υπάρχει σήμερα κάτι καλό και σταθερό; Αν έχω καταλάβει σωστά όλα κάθονται πάνω στο enigna2 που αναλαμβάνει τις λειτουργίες του δέκτη και διαφέρουν στα plugin; ή προσφέρουν και κάτι επιπλέον.
  3. Πώς κάνω streaming κατευθείαν από τον DM σε PC με vlc εντός δικτύου και εκτός (intrenet). Υπάρχει plugin που τον κάνει vlc server ; ή χρειάζεται άλλο plugin για να γίνει stream server;
  4. Υπάρχει plugin που να τον κάνει DLNA server. Αν ναι ποιό; Αν γίνει DLNA server υπάρχει περίπτωση να ανοίξει από DLNA client live streaming (π.χ. smart TV);
  5. Ο DM έχει oe 1.6. Αυτό το oe είναι του enigma2; Είδα ότι βγήκε oe 2.0. Αναβαθμίζω ή όχι;

Από τι βλέπε χρειάζομαι βοήθεια από κάποιους που πραγματικά ξέρουν το άθλημα για να καλύψω τα κενά που έχω μέχρι να επανέρθω; Η συνεισφορά θα εκτιμηθεί δεόντως.

Αγαπητοί, έχω αποκτήσει ένα DM800HD se simm 2.10 (clone) και ψάχνω βοήθεια στο να κατανοήσω κάποιες έννοιες καθώς επανήλθα στο χώρο μετά από αρκετά χρόνια αποχής.
  1. Ο Δέκτης έχει second boot loader ssl82. Πρώτον τι κάνει αυτός και δεύτερον έχει βγει νεώτερος ssl84. Να κάνω αναβάθμιση ή όχι;
  2. Από εκεί που πήρα τον δέκτη μου φόρτωσαν ένα image black hole experimental 2011-01-14, σαν πιο σταθερό. Ήδη έχω βρει πολλά και διάφορα image αλλά υπάρχει σήμερα κάτι καλό και σταθερό; Αν έχω καταλάβει σωστά όλα κάθονται πάνω στο enigna2 που αναλαμβάνει τις λειτουργίες του δέκτη και διαφέρουν στα plugin; ή προσφέρουν και κάτι επιπλέον.
  3. Πώς κάνω streaming κατευθείαν από τον DM σε PC με vlc εντός δικτύου και εκτός (intrenet). Υπάρχει plugin που τον κάνει vlc server ; ή χρειάζεται άλλο plugin για να γίνει stream server;
  4. Υπάρχει plugin που να τον κάνει DLNA server. Αν ναι ποιό; Αν γίνει DLNA server υπάρχει περίπτωση να ανοίξει από DLNA client live streaming (π.χ. smart TV);
  5. Ο DM έχει oe 1.6. Αυτό το oe είναι του enigma2; Είδα ότι βγήκε oe 2.0. Αναβαθμίζω ή όχι;
Από τι βλέπε χρειάζομαι βοήθεια από κάποιους που πραγματικά ξέρουν το άθλημα για να καλύψω τα κενά που έχω μέχρι να επανέρθω; Η συνεισφορά θα εκτιμηθεί δεόντως.

1. Ο SSL (second stage loader) συμβαδίζει με το image που έχεις. Αν βάλεις νέο SSL με παλιό image ίσως να μη δουλεύει. Γενικά δε το πειράζουμε, αφήνουμε αυτό που βάζει το image (ειδικά σε κλώνους).
2. enigma2 είναι το πρόγραμμα όλων των images, αλλά δεν είναι όλα τα enigma2 τα ίδια. Από κει και πέρα διαφέρουν και σε πρόσθετα κτλ.
3. Εντός είναι απλό, από το web interface του δέκτη. Εκτός δε γίνεται έτσι απλά, αφού δε φτάνει το upload σου (εκτός κι αν έχεις γραμμή VDSL με 5+ Mbit upload).
4. Υπάρχει σε κάποια images αλλά δε δίνει μέσω DLNA τα κανάλια. Δίνει πολυμεσικά αρχεία που τυχόν υπάρχουν στο δέκτη (πχ εγγραφές, mp3 αρχεία, φωτογραφίες κτλ)
5, ΟΕ σημαίνει openembedded. Για κλώνους δεν υπάρχει υποστήριξη για OE 2.0 images, αφού οι οδηγοί για kernel 3.x δεν έχουν παραβιαστεί ώστε να παίζουν σε κλώνους.

Ειλικρινά, αν ήθελες να κάνεις όλα αυτά που αναφέρεις παραπάνω, κακώς πήρες κλώνο.

Καθότι καινούργιος και ακάτεχος στα δορυφορικά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και να μου απαντήσει όποιος γνωρίζει...

Ένας φίλος μου έχει το "ονειροκούτι" (δεν ξέρω αν είναι γνήσιο ή κλώνος) ... Και μπορεί μέσω κάποιας ιστοσελίδας και αποστέλει μηνύματα από το κινητό του και τον υπολογιστή του γραφείου του και φαίνονται στην οθόνη της τηλεόρασής του στο σπίτι!!!
Αυτό γίνεται σε όλα τα μοντέλα Dreambox 500, 800 κλπ;;;
Γίνεται επίσης και στους κλώνους;;;

Καλησπέρα παιδιά με ενδιαφέρει το θέμα των δορυφορικών αλλά δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις που θα ήθελα και επειδή σκοπεύω να προβώ στην αγορά ενών κλώνου DM θα ήθελα να μάθω πρώτα κάποια πράγματα σχετικά με το πως λειτουργούν και με τα images τις sim κλπ. Ο παλαιός μου δέκτης ήταν απλός και δεν είχα την δυνατότητα να μάθω και πολλά με το άθλημα τώρα βλέπω οτι αυτοί οι δέκτες κάνουν παπάδες. Μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να μάθω περισσότερα για αυτούς τους δέκτες απο την αρχή μιας που έχω μεσάνυχτα...?
Ευχαριστώ πολύ...

Έχω το dreambox 800 HD SE clone αλλά δεν είμαι καθόλου ευχαριστιμένος με την ευαισθησία του τηλεκοντρόλ του. Προσπαθώ να "μάθω" τις εντολές του σε ένα all in one τηλεκοντρόλ αλλά δεν γίνεται. Ξέρει κανένας κανένα άλλο τηλεκοντρόλ που να είναι καλύτερο ή κάποιο τρόπο με τον οποίο να μπορώ να "μάθω" τις εντολες σε universal control?

Y.Γ. όταν συνδέω το dreambox με το iphone τα κανάλια αλλάζουν πολύ εύκολα αλλά δεν με βολευει το iphone ως τηλεκοντρολ.

Συνήθως δε φταίει το τηλεκοντρόλ αλλά ο αισθητήρας IR του κλώνου. Είτε είναι στραβοβαλμένος και έτσι δε δέχεται σωστά τις εντολές IR είτε ο ίδιος ο αισθητήρας δεν είναι αυτός που πρέπει αλλά κάποιο φτηνό υποκατάστατο. Αυτά παθαίνει κανείς όταν αγοράζει "κλώνους", γιατί μόνο κλώνοι δεν είναι.

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Dreambox 800 HD se (κλώνο)

Το θέμα είναι ότι όταν χρησιμοποιώ το iphone μέσω του application που υπάρχει για dreambox η ευαισθησία του αισθητήρα είναι τέλεια, επομένως δεν νομίζω ότι φταίει αυτό. Απλά δεν με βολευει το iphone ως τηλεκοντρόλ.

Το iphone δε στέλνει IR εντολές, επικοινωνεί με τον δέκτη μέσω TCP/IP.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Dreambox 800 HD se (κλώνο)

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω? (Εκτός του να πάρω νέα συσκευή!!!)

Θα πρέπει να ανοίξεις την πρόσοψη και να δεις αν ο αισθητήρας IR είναι στη θέση του ή είναι στραβός σε σχέση με τη θέση που πρέπει να είναι. Αν είναι στη θέση του, μετά η λύση είναι η αλλαγή του αισθητήρα IR με έναν ίδιο με αυτούς που έχουν οι αυθεντικοί dreambox. Αυτό βέβαια απαιτεί κολλητήρια κτλ.

Καλημερα παιδια χρονια πολλα και καλα Χριστουγεννα να εχετε!!! Ευχομαι σε ολους υγεια και ευτυχια...

Μια βοηθεια θα ηθελα αν γνωριζει καποιος... Εχω τον Dreambox DM800 HD και εχω παρατηρησει οτι το ανεμιστηρακι του κανει αρκετο θορυβο ειτε ειναι σε λειτουργια ο αποκοδικοποιητης ειτε ειναι σε stand by(κλειστος) Τι θα μπορουσα να κανω ωστε να γλυρωσω αυτον τον θορυβο?Μπορω να το αφαιρεσω χωρις να παθει κατι ο αποκοδικοποιητης?να το αλλαξω?καποιος με το ιδιο προβλημα?

Παρεπιμπτοντως δεν γνωριζω αν ειναι αυθεντικος η κλωνος...προφανως το δευτερο αφου το πηρα σε εξευτελιστικη τιμη...

Ευχαριστω για την οποιαδηποτε βοηθεια εκ των προτερων

Φίλε μου είχα και εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.Η λύση:Από την κάτω πλευρά του ανεμιστήρα,έχει ένα αυτοκολλητάκι. Αφαίρεσε το και στην τριπούλα βάλε μια σταγονίτσα από ελαιόλαδο.
Μετά ενώ έχει πέσει μέσα το λαδάκι γύριζε για κανα λεπτό τον ανεμιστήρα να λιπανθεί καλά.Ύστερα,σκούπισε το καλά με χαρτί,βάλε το αυτοκολλιτάκι και ξανασύνδεσέ το.
Στον δικό μου Dm800,ο ανεμιστήρας ακουγόταν σαν μπλέντερ,τώρα είναι σχεδόν αθόρυβος!