Ερωτησεις για εγκατασταση digea+ fta sat

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,350
Samos!
Μαστορια τα φωτα σας παρακαλω...
H οικογενεια μου ,εχει ενοικιαζομενα δωματια, και μεχρι τωρα ειχαμε τηλεορασουλες στο καθε δωματιο, και στην ρεσεψιον μεγαλη tv με δορυφορικη tv. Υπαρχει κεραια επιγεια η οποια πεφτει σε κεντρικο ενυσχητη και ακολουθως παει σε καθε δωματιο μεσω της εγκαταστασης.Η εξοδος (rf) του δορυφορικου δεκτη πεφτει στον κεντρικο ενυσχητη και ετσι εχουν μεσα στα δωματια και το ενα δορυφορικο καναλι που δειχνει στην κεντρικη τηλεοραση...

Απο φετος εχουμε digea. και σκεφτομαι μια μικρη αναβαθμηση σε ολα...Σκεφτομαι λοιπον να βρω combo δεκτακια, να μπουν ενα σε καθε δωματιο, να λαμβανουν ολα τα fta δορυφορικα καναλια και παραλληλα και το digea..

Δορυφορικο πιατο εχω ενα 140εκ με διπλο lnb Που βλεπει hotbird-astra...

Αρχικως λοιπον ποιο δεκτακι, οικονομικο, combo , θα μου προτεινατε? Και ποιος θα ηταν ο ποιο ανωδυνος τροπος εγκαταστασης? Πρεπει οποσδηποτε να τραβηξω καλωδιο απτο πιατο σε καθε δωματιο? καπου διαβασα οτι μπορει να γινει με το ενα καλωδιο της κεραιας και με αλλου τυπου πριζες στα δωματια...

Καθε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη:a0210:!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ενδιαφερον λυση δεκτη μου φαινεται ο EDISION OPTIMUSS UNDERLINE 3IN1

Καλημέρα,
Θα πρέπει να έχουμε το αρχικό σχέδιο της εγκατάστασης και πάνω σε αυτό να πατήσουμε και να προσθέσουμε τις όποιες αναβαθμίσεις για να μπορέσουμε να σου δώσουμε σωστές λύσεις και εναλλακτικές προτάσεις. (Γνώμη μου)
Παράλληλα θα πρέπει να αναπτύξεις λεπτομερώς τις απαιτήσεις που έχεις από την εγκατάσταση όπως και το μέγεθός της. (Πόσες TV)
Αν πιάνουν τα χέρια σου θα μπορέσεις να το κάνεις και εσύ (δεν είναι εύκολο)
Αν δεν μπορείς τότε θα πρέπει να απευθυνθείς σε επαγγελματία εγκαταστάτη.

Τελικα επειδη το κοστος πηγαινε λιγο ψηλα, και επειδη τα οικονομικα ειναι λιγο μανταρα, αποφασισαμε για φετος να βαλουμε μονο digea ..τσιμπησα λοιπον τα δεκτακια της crystal audio , http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/Crystal-HD.aspx , τα οποια εκτος απο Pvr και HD εχουν και κατι αλλο σημαντικο. το τηλεκοντρολ τους μαθαινει τα βασικα για τις τηλεορασεις και ετσι καταργησα τα τηλεκοντρον των tv και με ενα κανουν την δουλεια τους.. με 25ε το ενα καθαρησα για φετος...

Εχω ομως μια απορια....Τα δεκτακια αυτα παιρνουν σημα απτην κεραια η οποια δινει στον ενυσχητη που εχουμε στην κεντρικη εγκατασταση... πανω σε αυτον τον ενυσχητη ριχναμε παλια και εναν δοριφορικο δεκτη, απτην rf out, και ετσι τα δωματια ειχαν και ενα καναλι δορυφορικο... Αναρωτιεμαι λοιπον, υπαρχει modulator 2πλος η τριπλος στον οποιο να ριξω πανω την εξοδο 3 δορυφορικων δεκτων που ηδη εχω, και να τα λαμβανει σαν εξτρα καναλια ο δεκτης αυτος? δηλαδη σαν εξτρα καναλια digea?.. η λεω χαζομαρες?

Αυτο ομως δε βγαζει εξοδο να την λαμβανει ο δεκτης digea? κοινο rf uhf out δε ειναι;

H εξοδος του ειναι κοινο UHF (δεν ειμαι σιγουρος αν σε μπερδεψε ο κονεκτορας; ) και οι εισοδοι του απλο composite.

Ε αυτο λεω..θα προτημουσα να χει εξοδο mpeg 4, αλλα απ οτι ειδα οι τιμες ειναι ακομα πολυυυυ ψηλα...