ερωτησεις για εγκατασταση wave frontier

astrea966

New member
21 July 2009
85
καλησπερα.εχω ενα 80αρι πιατο με 4 lnb πανω και σκεφτομαι να το αντικαταστησω με ενα Τ90 γιατι το εχω πανω απο 10 χρονια και οπως θα δειτε και στις φωτος ειναι πλαστικη η βαση του βραχιονα των lnb και εχει αποκτησει αρκετο τζογο μετα απο τοσα χρονια.οπως θα δειτε το εχω στηριξει λιγο μπακαλιστικα μεχρι να δω τι θα κανω.δεν πιστευω να βαλω πανω απο 8 lnb πανω αλλα μ`ενδιαφερει να μπορω να δω απο 15W ως 23.5Ε.ειναι εφικτο με το Τ90?να αναφερω οτι βρισκομαι κρητη.το επομενο προβλημα μου ειναι οτι επειδη στην ταρατσα εχει γινει μονωση δεν μπορω να βαλω αλλη βαση οποτε θα πρεπει να χρησιμοποιησω την βαση του πιατου που θα αντικαταστησω,οποτε θελω να ξερω αν ταιριαζει με τη συγκεκριμενη βαση.εχω τοποθετησει μια 50αρια πιατα διαφορων δορυφορων αλλα ποτε ενα τετοιο.πιστευετε οτι ειναι δυσκολη η εγκατασταση του?
ευχαριστω προκαταβολικα

Attachments

• IMG_20140429_091114.jpg
    IMG_20140429_091114.jpg
    74.2 KB · Views: 216
  • IMG_20140429_091206.jpg
    IMG_20140429_091206.jpg
    89.9 KB · Views: 213
Απ' όσο γνωρίζω το T90 είναι αρκετά βαρύ πιάτο για την βάση που έχεις. Αν δεν μπει η δική του χρειάζεται ενισχυμένη. Το τόξο που αναφέρεις είναι εφικτό.

οποτε με αυτα τα δεδομενα το ξεχναω.μην το παρω και μου μεινει να το κοιταζω

Αν το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην ταράτσα στο επιτρέπει, μπορείς, για να μη πληγώσεις τη μόνωση, που δείχνει καινούργια, να φτιάξεις ενα θεμέλιο επιφανειακό από σκυρόδεμα, αφού πρώτα στρώσεις 2 φύλλα χοντρό νάυλον οικοδομής από κάτω, για να μην αποκτήσει πρόσφυση με τα ασφαλτόπανα, να οριζοντιώσεις όσο καλύτερα μπορείς την πάνω επιφάνειά του (για να πετύχεις ευκολότερα την κατακορυφότητα του στύλου, όπου θα πιάστεί το wave) και να στερεώσεις με αγκύρια τη βάση του wave. Ατό σού δίνει τη δυνατότητα, όποια ώρα απαιτηθεί, με ένα μικρό κομπρεσεράκι να θρυμματίσεις το θεμέλιο και να επαναφέρεις την προηγούμενη κατάσταση. Θεωρώ ότι ένα θεμέλιο 0,80x0,80x0,20(h), σου κάνει τη δουλειά για ένα wave T90.

Αν η βάση είναι γερή, που έτσι φαίνεται, μπορείς να το βάλεις.
Πήγαινε και δες ένα wave frontier από κοντά για να συγκρίνεις το βάρος.
Το θέμα είναι αν θα πιάνει στη Κρήτη γιατί είναι χαμηλά.
Θα σου πρότεινα να βάλεις μοτερ αλλά θα κάνει θόρυβο όταν το κινείς.

Για να πιασει στην ηδη υπαρχουσα πρεπει να ειναι Φ60 που απο οτι βλεπω δεν ειναι μαλλον, εκτος αν μπορει να κανει καποια μοντια στην υπαρχουσα βαση.
Κατα τ´αλλα μια χαρα ειναι η βαση σε σχεση με το βαρος του Τ90, δεδομενου των 40 μοιρων τοξου δυνατοτητας του wavefrontier εισαι εντος προσδοκιων τωρα τι θα βγαλεις σε καποιους δυσκολους δορυφορους δεν το γνωριζωω.

Re: Απάντηση: ερωτησεις για εγκατασταση wave frontier

Υπάρχει περίπτωση να εγκαταστήσεις το T90 και σε τοίχο. Δεν έχει κάποιο τοίχο κλιμακοστασίου η ταράτσα ; εκεί δεν μπορείς να το εγκαταστήσεις ; Από θέμα βάρους ξέχνα τι βάση που έχεις ήδη, δεν κάνει για το T90. Δες μια φωτογραφία από τι δική μου εγκατάσταση.

image-47B0_5361E7EF.jpg

Re: Απάντηση: ερωτησεις για εγκατασταση wave frontier

Μοτερ δεν μπορω να βαλω γιατι δινω σε 2 δεκτες.ουτε σε τοιχο μπορω γιατι κλιμακοστασιο δεν υπαρχει στην ταρατσα και ο δικος μου τοιχος ειναι χαμηλα ισογειο.εχω βαλει ηδη ενα 80αρι και σκεφτομαι να το βγαλω γιατι παραειναι μεγαλο για εκει.ειχα ενα 60αρι πριν αλλα ηταν μκρο για τις 3.1Ε που το ηθελα.με αυτα τα δεδομενα λοιπον ξεχναω το Τ90 και στην χειροτερη αλλαζω τα πιατα αφου της νοβα ειναι μεταλικο και σηκωνει περισσοτερο βαρος ο βραχιονας των lnb.απλα δεν του εχω και τοση εμπιστοσυνη στο θεμα αποδοσης σε σχεση με το αλλο.

Attachments

• IMG_20140429_090906.jpg
    IMG_20140429_090906.jpg
    55.4 KB · Views: 121
Σε όλες αυτές τις εγκαταστάσεις το βάρος (= κατακόρυφη δύναμη) είναι επικουρικός (= βοηθητικός) παράγοντας. Η δύσκολη παράμετρος είναι η μετωπική επιφάνεια της εγκατάστασης και τα προς εξέταση προβλήματα είνα:
1. Έλεγχος σε ανατροπή (αφορά στο θεμέλιο)
2. Έλεγχος σε ολίσθηση (αφορά στο θεμέλιο)
3. Έλεγχος σε παραμόρφωση λειτουργίας (= deflection) (αφορά στον ιστό ανάρτησης)
Αν η ποιότητα της στήριξης που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι επαρκής (είδος, ποσότητα, ποιότητα αγκυρίων και βάθος αγκύρωσης), τότε με ένα bracket στην επιθυμητή διάμετρο για το wave T90 και χωρίς αύξηση του ύψους της κατασκευής, αυτή μπορεί, κατ' αρχάς, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του T90.

απ`οσο θυμαμαι η βαση ειναι αρκετα σταθερη και γερη.ειναι απο τις πρωτες που εδινε η νοβα οταν ανοιξε που ηταν ποιοτικες και γερες χωρις οικονομια στα υλικα κατασκευης.οταν λες bracket εννοεις κατι προσθετο ωστε αν αυξηθει η δοαμετρος της σωληνας σωστα?εχεις να μου δειξεις κατι?αυτο που με ανησυχει περισσοτερο ειναι το υψος.δεν ξερω μηπως βρισκουν κατω οι βραχιωνες του πιατου γιατι ειναι χαμηλη η βαση οπως φαινεται στις φωτος.υπαρχει τροπος αυξησης του υψους?

Σε όλες αυτές τις εγκαταστάσεις το βάρος (= κατακόρυφη δύναμη) είναι επικουρικός (= βοηθητικός) παράγοντας. Η δύσκολη παράμετρος είναι η μετωπική επιφάνεια της εγκατάστασης και τα προς εξέταση προβλήματα είνα:
1. Έλεγχος σε ανατροπή (αφορά στο θεμέλιο)
2. Έλεγχος σε ολίσθηση (αφορά στο θεμέλιο)
3. Έλεγχος σε παραμόρφωση λειτουργίας (= deflection) (αφορά στον ιστό ανάρτησης)
Αν η ποιότητα της στήριξης που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι επαρκής (είδος, ποσότητα, ποιότητα αγκυρίων και βάθος αγκύρωσης), τότε με ένα bracket στην επιθυμητή διάμετρο για το wave T90 και χωρίς αύξηση του ύψους της κατασκευής, αυτή μπορεί, κατ' αρχάς, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του T90.

Έχει διπλό ανακλαστήρα (μεγάλη επιφάνεια) και είναι 14 κιλά, επιπλέον του προτείνεις να βάλει κάποιο είδος αποστάτη για να πάει στο Φ60. Και να υπολογίσουμε σε όλα αυτά :
α. ότι θα έχει επιπλέον βάρος από τα quad και octo lnbs που βλέπω ότι φοράει τα οποία μπορεί να φτάσουν και τα 8
β. ότι η βάση του wavefrontier πρέπει να είναι απόλυτα αλφαδιασμένη και σταθερή διαφορετικά το τόξο θα βγαίνει πολύ δύσκολα.
Να το κάνει ο φίλος, ούτως ή άλλως δεν έχω σκοπό να επισκευτώ την όμορφη Κρήτη το επόμενο διάστημα...

σημερα ελεγξα τη βαση.ειμαι 90 κιλα και δεν καταφερα να την κουνησω ουτε χιλιοστο απο τη θεση της.δεν κουναει καθολου.ειναι σταθερη σαν βραχος.αυτο που δεν ξερω ειναι για το υψος τι γινεται.τα lnb που φαινονται στη φωτο ειναι διπλα

Η οριζόντια δύναμη από την ανεμοπίεση είναι κατά προσέγγιση 50-60Ν. Όταν λέω bracket, εννοώ σωλήνα Φ60 συνδεδεμένο με κάποιου είδους σύνδεσμο τριβής (πχ u-bolts) με το υπάρχον μονόστυλο, έτσι ώστε η αναπόφευκτη εκκεντρότητα να είναι η ελάχιστη. Πρέπει λοιπόν ο νέος σωλήνας Φ60 να είναι απόλυτα κατακόρυφος, όπως λέει ο netagra για να μπορείς να βγάλεις το τόξο. Το μήκος του bracket αναγκαστικά θα προκύψει από επί τόπου εκτίμηση της γεωμετρίας της μεταλλικής κατασκευής, ωστόσο εκτιμώ (χωρίς να είναι δεσμευτικό) ότι περίπου 80 εκ. αρκούν. Επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημα είναι η ανεμοπίεση και όχι το βάρος, το οποίο δεν είναι σημαντικό και δρα ευεργετικά στη συμπεριφορά του συστήματος σε κατάσταση οριζόντιας φόρτισης (= άνεμος).
Επειδή όμως η τοποθέτηση ενός wave δεν είναι και η ευκολότερη δουλειά, γιατί δεν απευθύνεσαι σε ένα τεχνικό, να πάρεις μια προσφορά (οικονομική και τεχνική) και κρίνεις μετά;

μπορει να μην ειναι ευκολη η τοποθετηση του αλλα δε νομιζω οτι δεν θα τα καταφερω.ο λογος που πηρα το πεδιομετρο ειναι για να γλυτωσω την επισκεψη των τεχνικων καθε λιγο και λιγακι που με πιανουν οι "ανησυχιες" μου.το προβλημα μου ειναι στην ταρατσα που εχει την μονωση και δεν μπορω να βαλω την δικη του βαση.

Πλέον υπάρχουν υλικά με τα οποία κάνεις πολύ καλύτερη μόνωση από αυτή που έχεις.
Και να βγάλεις τη βάση που έχεις τώρα μπορείς τη νέα να την καλύψεις όλη (μαζί και μέρος της μόνωσης που ήδη έχεις) με ρητίνες ειδικές για αυτή τη δουλειά.

Από ότι βλέπω έχεις την ίδια μόνωση με αυτή που έχω στην πολυκατοικία μου. Ασφαλτόπανο και η βάση σου έχει καλυφθεί με υγρή πίσσα.

Άνετα βάζεις νέα βάση...

καλα το λες εσυ αλλα δεν ειναι δικη μου η ταρατσα για να κανω κατι τετοιο

Και εδώ που μένω δεν είναι δική μου αλλά τους έδειξα ότι ξέρω να κάνω καλύτερη μόνωση με μία ρητίνη !!!

Το έχω κάνει και θα συνεχίσω να το κάνω σε πολλές εγκαταστάσεις. Απλά ενημερωτικά στο έγραψα για να γνωρίζεις τις εναλλακτικές.

Επίσης, σε βάση Φ40 ξεχνάς την τοποθέτηση Τ90, θέλει Φ60 για να μπορέσει να κουμπώσει σωστά η βάση στο σωλήνα.
Λύση δεν είναι ούτε το κομμάτι μεγαλύτερου σωλήνα για να κάτσει πάνω στην βάση που έχεις τώρα.

Απάντηση: Re: ερωτησεις για εγκατασταση wave frontier

Οκ κ απολυτα κατακορυφος να μην ειναι ο σωληνας παλι βγαινει το τοξο με πειραγμα της ανυψωσης λιγο, αυτο που μας ενδιαφερει πρωτιστως ειναι να ειναι κατακορυφος ο αξονας αριστερα δεξια.