Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

παντως οι κλασικες εξαγωνες χωρις κοιλωμα στο κατω μερος, μπαινουν στον ανταπτορα ε?

EDIT: ναι μπαινουν , σορρυ που ξαναρωτησα, απλα πολλες απο οσες εχω ειναι μικρες κλασικες και ελεγα μηπως "χανονταν" μεσα στη τρυπα του ανταπτορα

Νεκταριε οντως το ειχες ξαναπει...
Αυτο σου κανει...!!!

https://www.bosch-professional.com/...pick-and-click-impact-control-2672525-ocs-ac/

Νικολα το σετ οντως ειναι ολο για παλμικο απλως οι μικρες μπαινουν στον ανταπτορα και οι κατσαβιδολαμες κατευθιαν στο παλμικο...
Καλο φαινεται, αν και οι μυτες δεν μου χρειαζονται αλλα κυριως η τιμη τσιμπαει...
Θελω να παρω μερικα σετ να εχω απο ενα σε καθε βαλιτσακι και στο εργαστηριο. Για τρια σετ δηλαδη.

αλλα εστω και ετσι, πως το βρσικω αυτο? Γιατι μονο τα μεγαλυτερα σετ βρισκω

Last edited by a moderator:
Nεκταριε εχεις καποιο Bosch πωλητη κοντα σου.. ;
Εγω στα παιδια στο Toolplanet εχω παραγγηλει πραγματα της Bosch που δεν υπαρχουν στην ελληνικη αγορα και μου το εχουν φερει.. ψαχτω..προς ωρας δεν το πουλαει καποιος ξεχωρα ενχωρια...
Η τιμη δεν ειναι εκει συγουρα...σε οτι εχω παρει σε αναλωσημα ειναι 25% κατω της τιμης που βλεπεις...
Π.χ.Το σετ το οποιο ανεφερα πιο πριν το βρηκα σε προσφορα στο eshop με 29,90 ευρω απο 46 που εχει..

Να σαι καλα Νικολα..

Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Νομιζω ξαναρωτησα για καρυδακια παλμικου, αλλα να ρωτησω παλι πιο συγκεκριμενα. Εχετε δει καποιο σετ με καρυδακια που να κλειδωνουν σε 1/4 υποδοχη απο 8-13 μεγεθος? Δεν θελω μεγαλο σετ με κατσαβιδομυτες κλπ. Και θα το ηθελα σε λογικο κοστος να παρω δυο τρια...

Νεκτάριε, πριν από λίγο τα χάζευα
Εδώ είσαι https://www.vidakatsavidi.gr/el/erg...tika-karidakia-exartimata-il-ergalion-ergalia
Είτε το σετακι με τα 3 νούμερα που θέλεις ή μεμονωμένα και είναι και μαγνητικα

Κυριάκο το είδα το σετακι αυτό με τον σπαστο αντάπτορα αλλά θέλω αυτό που έχει τον μαγνήτη και κολαει το κεφάλι της βίδας πάνω του

Πάρε αυτόν να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου :drummer:

20190523172511_makita_myti_impact_gold_1_4_me_diplo_magniti_b_28531_1tmch.jpeg

Απλα να αναφερω οτι δεν ειναι παντα ευχρηστα για ολους αυτα τα μαγνητικα ανταπτορακια που συγκρατουν τις βιδες.
Προσωπικα εχω δοκιμασει 2-3, μαζι με αυτο της Μακιτα που φαινεται παραπανω, αλλα δυστυχως εχω παψει να τα χρησιμοποιω καθως περισσοτερο με εμποδιζουν να κανω δουλεια μου παρα με να με βολεψουν.

Βεβαια εξαρταται και απο την δουλεια που θες να κανεις αλλα γενικως, στο 90% των περιπτωσεων, δεν τα εχω βρει οσο χρησιμα οσο ηθελα να ηταν.

Απλα να αναφερω οτι δεν ειναι παντα ευχρηστα για ολους αυτα τα μαγνητικα ανταπτορακια που συγκρατουν τις βιδες.
Προσωπικα εχω δοκιμασει 2-3, μαζι με αυτο της Μακιτα που φαινεται παραπανω, αλλα δυστυχως εχω παψει να τα χρησιμοποιω καθως περισσοτερο με εμποδιζουν να κανω δουλεια μου παρα με να με βολεψουν.

Βεβαια εξαρταται και απο την δουλεια που θες να κανεις αλλα γενικως, στο 90% των περιπτωσεων, δεν τα εχω βρει οσο χρησιμα οσο ηθελα να ηταν.

Αυτό ισχύει, αλλά στο συγκεκριμένο Makita, βγαίνει το μπλέ (που έχει και τον πιο δυνατό μαγνήτη) και μένει το εσωτερικό μεταλλικό (με πιο αδύναμο μαγνήτη) το οποίο είναι λεπτό σαν τα κοινά και απλά ανταπτοράκια. Και το όλο πακέτο είναι και impact...

Νίκο, το εσωτερικό δεν έχει μαγνήτη, εκτός αν υπάρχει και άλλη έκδοση.

Attachments

• 9837B637-27E7-45AB-9F87-3828D0A6B703.jpg
    9837B637-27E7-45AB-9F87-3828D0A6B703.jpg
    115.2 KB · Views: 204
Re: Απάντηση: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Νίκο, το εσωτερικό δεν έχει μαγνήτη, εκτός αν υπάρχει και άλλη έκδοση.

Πρέπει να έχεις δίκαιο Μπάμπη. Δεν μπορώ να το τσεκάρω τώρα.

Και ναι, υπάρχουν 2 εκδόσεις...η άλλη είναι με πιο ισχυρό μαγνήτη...το είχα παρουσιάσει πριν 2-3 χρόνια εδώ....ασπρόμαυρη θήκη...κάποιες διαφορές στα bits και δεν βγαίνει το δακτυλίδι.

20201130-132824.jpg

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Οταν εχω να βαλω καποιο κομματι που πρεπει με το ενα χερι να στο συγκρατω και να κανω τουλαχιστον 2-3 βιδωματα πρωτα για να κατσει εαν δεν εχω τον μαγνητικο ανταπτορα εγω απλως τα περνω κρανιο...!!!
Ειναι απιστευτο το ποσο σε βολευει απλως να ακουμπας με την μυτη την βιδα και απλως να καθεται για να συνεχισεις να δουλεψεις οταν εισαι σε δυσκολο σημειο,αναποδα η καπου ψηλα....

Αυτό ακριβώς που περιγράφει ο Κώστας.
Όταν έχεις ένα χέρι ελεύθερο το μαγνητικό άκρο στον αντάπτορα είναι μεγάλη βοήθεια.
Κατά τα άλλα σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που δεν θα βολέψει και για αυτό είτε μπαίνει το bit απευθείας στο εργαλείο ή στην κλασική προέκταση των 50mm

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.

Εδώ ενα σχετικό άρθρο που βρήκα και διάβασα ίσως βοηθήσει κάποιον στο μέλλον https://homegearx.com/best-magnetic-bit-holder/
Το κακό είναι οτι ορισμένα δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά

Αγορασε οποιον μαγνητικο ανταπτορα θες αλλα αγορασε και εναν φτηνο και φυτεψε του με κολλα ενα μαγνητακι νεοδυμιου (οπως ειχε κανει ο Χιωτης – εαν θυμαμαι καλα) και πες μας ποιος ειναι πιο δυνατος.
Εγω ψηφιζω νεοδυμιου.

Αγορασε οποιον μαγνητικο ανταπτορα θες αλλα αγορασε και εναν φτηνο και φυτεψε του με κολλα ενα μαγνητακι νεοδυμιου (οπως ειχε κανει ο Χιωτης – εαν θυμαμαι καλα) και πες μας ποιος ειναι πιο δυνατος.
Εγω ψηφιζω νεοδυμιου.

...να τη και η πατεντα...!!!
..για πες τε οι γνωριζοντες λεπτομερειες...

Πρεπει να εχεις μαγνητακια νεοδυμιου 6μμ διαμετρου, εχω ενα να σου δωσω αν θες :)

Eιχα κολλησει με κυανοακρυλικη κολλα ενα τετοιο μικρο μαγνητακι μεσα στο τσοκ ενος βιδολογου, δεν θυμαμαι σε ποιο, ισως το Bosch Go.

Γιατί ρε Γιώργη όλα θες να τα πάρεις; :grinning-smiley-043

Μπάμπη εαν είχα την δυνατότητα να είσαι σίγουρος οτι θα έπερνα κάμποσα απο αυτά.
Αυτό που έχω καταλάβει είναι οτι όσα εργαλεία κι αν έχεις πάντα θα σου λείπει κάποιο και δυστυχώς το ανακαλύπτεις πάντα στη μέση της δουλειάς και εκεί αρχίζουν τα γλυκόλογα :rip::rip:
Άπλά αναφέρω οτι δεν υπάρχουν όλα στην ελληνική αγορά για να μην ανοίξουν οι ορέξεις ορισμένων, ενημερωτικά :grandpa:

Εγω ψηφιζω νεοδυμιου.

Πρεπει να εχεις μαγνητακια νεοδυμιου 6μμ διαμετρου, εχω ενα να σου δωσω αν θες :)

Eιχα κολλησει με κυανοακρυλικη κολλα ενα τετοιο μικρο μαγνητακι μεσα στο τσοκ ενος βιδολογου, δεν θυμαμαι σε ποιο, ισως το Bosch Go.

Σώφρον και Μιχάλη, η πατέντα που αναφέρετε νομίζω οτι είναι κάτι διαφορετικό απο αυτό που ψάχνω εκτός κι αν έχω καταλάβει λάθος.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι με αυτό που προτείνετε μαγνητίζεται ο αντάπτορας ή το τσόκ για να κρατάει το bit και ίσως κρατάει μια μικρή βίδα.
Κάνω λάθος;

Εγώ αυτό που ζητάω είναι ο αντάπτορας να κρατάει βίδα π.χ. M8 x 80 και νομίζω οτι αυτό μπορεί να γίνει με προϊόντα σαν αυτό που πρότεινε ο φίλος amsen παραπάνω.

Γιωργο για τοση μεγαλη βιδα νομιζω οτι παιζει και η ποιοτητα της μυτης...δεν φτανει μονο το ειδος του ανταπτορα...