Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

εγω θα σου ελεγα να τις αγορασεις και να τις εχεις στην ακρη, γιατι ειναι απο τις ευκαιριες που τυχαινουν μια φορα στα 3 χρονια!
καποια στιγμη λογικα θα παρεις σπαθοσεγα αλλά αν μη τι αλλο οι τριτες που ειναι για κανονικη σεγα, ειναι Η ευκαρια !

κι εγω το ιδιο και τα βρηκα μπροστα μου, ειτε ησαν δισκοι φαλτσοπριονου, ειτε ησαν ταινιες ταινιολειαντηρα. ειχα παρει αρκετες (περιπου 15) με ελαχιστα χρηματα απο το λιντλ και τωρα θα τις βαζω στον bormann.
τιποτα δεν παει χαμενο, ειδικα αν μιλαμε για λαμες της makita!

Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αυτες οι λαμες δεν ειναι καρβιδιου και το θεμα ειναι να δοκιμασουμε τι εστι λαμα καρβιδιου για να εχουμε αποψη.

Αλλιως οι κανονικες λαμες της Bosch ειναι αστερια και στην ταχυτητα κοπης και στην αντοχη.
Δοκιμασα πριν κανα χρονο και μια λαμα μεταλλου Μακιτα που μου εδωσε ο Μπαμπης αλλα δεν ηταν τιποτε ιδιαιτερο σε σχεση με τις εξαιρετικες Bosch flexible for metal.

Παντως λαμα που κοστιζει 1 ευρω εγω δεν θα την αγοραζα ευκολα ειτε εγραφε Bosch ειτε Μακιτα και ο νοων νοειτο.
Κατι σετ με διαφορα τρυπανια και μυτες της bosch γυρω στα 15 ευρω που ειχα παρει ειναι για τα μπαζα κυριολεκτικα. Σε αντιθεση με τα ακριβα CYl9/CYL5 τα οποια δεν εχουν αντιπαλο..

δεν αντιλεγω, στα περισσοτερα που ειπες, αλλά δεν κοστιζουν μονο ενα ευρω. αν τις βρεις στο αμαζον και σε παρομοια μαγαζια θα δεις τρελες τιμες!
αλλωστε οι μεγαλες M λενε κατι για niposta stainless inox, και οι μικρες λενε bim (διμεταλλικες) . ολες λενε long life

τις λεπτες μονο, τις βρηκα στα 32 ευρω! https://www.klium.com/makita-792146-3-hss-reciprocating-saw-blade-no-21-for-metal-312471

οι δε μικρες της σεγας, λενε made in germany

φαινονται ακριβα κομματια, τωρα και μαπα να βγουν, σε αυτη την τιμη ουτε του λιντλ να ηταν...

Νικόλα εμένα με έπεισες (δεν θέλω και πολύ :music-smiley-005:) μιας και το κόστος είναι εξαιρετικά μικρό και ακόμη κι αν ισχύει αυτό που γράφει ο Μιχάλης θα τις δοκίμαζα.
Όμως αναμένω αυτές τις περίεργες που έδειξε ο Μιχάλης.

Αν παρόλα αυτά υπάρχουν 2-3 υποψήφιοι για ομαδική αγορά ευχαρίστως να μπω κι εγώ για ένα τεμάχια απο το κάθε είδος.
Έτσι για να δοκιμαστούν και να υπάρχουν κάβα.

Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για ομαδική αγορά;;

εμμ...
οι δευτερες τις βρισκεις στο εξωτερικο τα 5 τεμαχια στα 32,60 και εδω μονο στα 5 ευρω!
αν μη τι αλλο, σιγουρα δεν πρεπει να ειναι της πλακας σαν και αυτα που λεει ο μιχαλης

εχω παραλαβει 5 μεγαλες και δυο σεγας. περιμενω αλλες 5 μεγαλες, 5 λεπτες και δυο ακομα σεγας
εννοω δηλαδη οτι εχω παραλαβει μια συσκευασια των 5 με 6,5 ευρω και μια συσκευασια των 2 με 1,5 ευρω και περιμενω τα υπολοιπα

υγ
βρε γιωργο, τι ομαδικη αγορα σε αυτες τις τιμες? ;) θα γελαει το βιδα.γρ

πρεπει να ειναι φοβερη λαμα αυτη της bosch
κι εγω το ιδιο θεμα με σενα εχω κωστα, με τις απλες λαμες που ειναι ευκαμπτες, η κοπη μου λοξοδρομει.
ελπιζω με τις Μ της μακιτα να εχω ευθειες κοπες λογω παχους

αυτη που αγορασατε πρεπει να ειναι η μονη που χτυπαει στα ισια την διαβολικη diablo που πηρε ο κυριακος.
καλοδουλευτες να ειναι!

Δεν υπαρχει περίπτωση να μην λοξοδρομήσει έστω και ελάχιστα εφ όσον η σέγα δεν είναι πιασμένη σε σταθερή βάση.
Το ίδιο ισχύει και στους γωνιακούς τροχούς που δουλεύουμε με το χέρι. όσο σταθερό χέρι και να έχουμε κάπως θα μας ξεφύγει.

Η επιλογη της κοντης λαμας εγινε αποκλειστικα λογω κοστους και για να μην ξοδεψουμε τσαμπα χρηματα σε μεγαλυτερο μηκος εαν δεν ειμαστε σιγουροι.

Η αντιστοιχη 150μμ κοστιζε νομιζω 50% παραπανω. Κατα καιρους βεβαια γινονται και καποιες εκπτωσεις σε ολα αυτα τα προιοντα αλλα οχι κατι ιδιαιτερο.

Εαν γνωριζαμε στην πραξη οτι οντως αντεχει -5 φορες πχ- παραπανω απο τις κανονικες λαμες της Βοsch, σιγουρα θα ειχα παραγγειλει αυτες των 150μμ.

Επισης υπαρχουν διαφορα ειδη λαμων καρβιδιου, αυτες που αγορασαμε με τα 18 δοντια (για stainless steel), αυτες με 8 δοντια (για hard metals), καποιες εχουν μεγαλυτερο παχος εως 1.75μμ και φυσικα σε διαφορα μηκη. Παντως ειναι πολυ ακριβες οι λαμες καρβιδιου για να αγορασεις χωρις να ξερεις οτι οντως αξιζουν τα λεφτα τους.

Δεν υπαρχει περίπτωση να μην λοξοδρομήσει έστω και ελάχιστα εφ όσον η σέγα δεν είναι πιασμένη σε σταθερή βάση.
Το ίδιο ισχύει και στους γωνιακούς τροχούς που δουλεύουμε με το χέρι. όσο σταθερό χέρι και να έχουμε κάπως θα μας ξεφύγει.

Γιωργο εδω εχουμε μια μεγαλη διαφορα στην κοπη....
Στην περιπτωση της σπαθοσεγας εχουν αριθμο στροφων παλινδρομισης και στην δευτερη αριθμο στροφων περιστροφης...
Θεωρω στην σπαθοσεγα οτι ειναι πιο δυσκολο να γινει αλλα ,οπως αναφερει και ο Νικολας, οι λεπτες λαμες παλιδρομουν αριστερα δεξια για αυτο και αποτυνχενεται η σωστη κοπη...
Με την καινουργια παχυτερη λαμα ευελπιστω οτι θα ειναι ακομη καλυτερη η κοπη...
Με το γωνιακο τροχο δεν εχω θεμα ευθειας κοπης...ειναι ισως το οτι μπορει να ειναι σταθερο το χερι μου...αλλα καμια σχεση η μια κοπη με την αλλη....

Η επιλογη της κοντης λαμας εγινε αποκλειστικα λογω κοστους και για να μην ξοδεψουμε τσαμπα χρηματα σε μεγαλυτερο μηκος εαν δεν ειμαστε σιγουροι.

Η αντιστοιχη 150μμ κοστιζε νομιζω 50% παραπανω. Κατα καιρους βεβαια γινονται και καποιες εκπτωσεις σε ολα αυτα τα προιοντα αλλα οχι κατι ιδιαιτερο.

Εαν γνωριζαμε στην πραξη οτι οντως αντεχει -5 φορες πχ- παραπανω απο τις κανονικες λαμες της Βοsch, σιγουρα θα ειχα παραγγειλει αυτες των 150μμ..

Μιχαλη συνφωνω....μην κοιταζεις που εγω σαν μικροτερος προτρεχω....!!!!!

Γιωργο εδω εχουμε μια μεγαλη διαφορα στην κοπη....
Στην περιπτωση της σπαθοσεγας εχουν αριθμο στροφων παλινδρομισης και στην δευτερη αριθμο στροφων περιστροφης...
Θεωρω στην σπαθοσεγα οτι ειναι πιο δυσκολο να γινει αλλα ,οπως αναφερει και ο Νικολας, οι λεπτες λαμες παλιδρομουν αριστερα δεξια για αυτο και αποτυνχενεται η σωστη κοπη...
Με την καινουργια λαμα ευελπιστω οτι θα ειναι ακομη καλυτερη η κοπη...
Με το γωνιακο τροχο δεν εχω θεμα ευθειας κοπης...ειναι ισως το οτι μπορει να ειναι σταθερο το χερι μου...αλλα καμια σχεση η μια κοπη με την αλλη....

Δεν αντιλέγω σ' αυτό μιας και δεν έχω -ακόμα- σπαθοσέγα..

ναι αλλά η σπαθοσεγα κανει πολυ πιο γρηγορο κοψιμο. οι παχιες λαμες καπως θα βελτιωσουν την κατασταση ελπιζω
αν δεις το βιντεακι με τη χοντρη diablo, εχει πολυ καλη κοπη στην τομη
π.χ. https://www.youtube.com/watch?v=l-9zJvFRRFA&t=575s

επιπλεον ειναι και πολυ πιο ασφαλης οταν τα μεταλλα δεν ειναι απολυτα πακτωμενα πχ σε μια μεγγενη. αν το αντικειμενο παιζει, πιθανα να σου σπασει ο δισκος.
ασε που χωνεται και παντου.

βεβαια κανενα εργαλειο ταλαντωσης δεν μπορει να πιασει την ακριβεια και καθαροτητα κοπης ενος περιστροφικου εργαλειου, ιδιαιτερα αν ειναι στο χερι
ακομα και την απλη σεγα αν την βαλεις σε ραγες θα κοψει ομορφα αλλά ενα κλικ πιο ασχημα απο οτι ενα δισκοπριονο
εχει ομως η ατιμη η σπαθοσεγα, τη δικη της μαγεια ;)

επιπλεον με τη σπαθοσεγα και τη σεγα μπορεις να κανεις καμπυλες κοπες ειτε σε ξυλο ειτε σε μεταλλο κατι που για να κανεις με το τροχο θα σου βγει η πιστη και θα χασεις πολυ ωρα κοβοντας μικρες ευθειες

για μενα η σπαθοσεγα ειναι απο τα εργαλεια που θα αξιζε να πληρωσω πολλα για ενα καλο κομματι. εννοω απο 150-250 ευρω. να ειναι δυνατο, να μην εχει πολλους κραδασμους κλπ
οπως και ο γωνιακος για να εχει συστηματα ασφαλειας

Νικόλα εμένα με έπεισες (δεν θέλω και πολύ :music-smiley-005:) μιας και το κόστος είναι εξαιρετικά μικρό και ακόμη κι αν ισχύει αυτό που γράφει ο Μιχάλης θα τις δοκίμαζα.
Όμως αναμένω αυτές τις περίεργες που έδειξε ο Μιχάλης.

Αν παρόλα αυτά υπάρχουν 2-3 υποψήφιοι για ομαδική αγορά ευχαρίστως να μπω κι εγώ για ένα τεμάχια απο το κάθε είδος.
Έτσι για να δοκιμαστούν και να υπάρχουν κάβα.

Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για ομαδική αγορά;;

Μεσα είμαι γείτονα.
Θέλω και κάτι βιδουλες.

βρε εσεις θα γελανε οι ανθρωποι ;)

https://www.gettoolsdirect.com.au/m...ating-blade-bi-metal-m-tooth-5pk-p-45705.html
https://www.klium.com/makita-792146-3-hss-reciprocating-saw-blade-no-21-for-metal-312471
https://www.klium.com/makita-p-45733-m-force-wipsaw-blade-2-pcs-312625

συνολο 70φευγα + μεταφορικα της αρκουδας απο το εξωτερικο , ενω στο βιδα.γρ μονο 13 ευρω με μεταφορικα της πλακας, τι παζαρια να τους κανετε ;)

Νικόλα μάλλον παρεξήγησες.
Δεν θα κάνουμε παζάρι, θα βάλουμε μια παραγγελία και θα μοιραστούμε τις λάμες 2-3-4 άτομα.

Κυριάκο βρες τι άλλο θέλεις για να το προχωρήσουμε.

Άλλος για την ομαδική από vida.gr ;

Δυστυχώς και από τη δική μου εμπειρία με κάτι τρυπάνια σετ της Bosch θα συμφωνήσω με τον Χιώτη. Στα αναλώσιμα ηλεκτρικών εργαλείων καλό είναι να μην αγοράζουμε (όσο μπορεί ο καθένας βέβαια) ότι φτηνότερο γιατί συνήθως γρήγορα το βρίσκουμε μπροστά μας.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Νικόλα μάλλον παρεξήγησες.
Δεν θα κάνουμε παζάρι, θα βάλουμε μια παραγγελία και θα μοιραστούμε τις λάμες 2-3-4 άτομα.

Κυριάκο βρες τι άλλο θέλεις για να το προχωρήσουμε.

Άλλος για την ομαδική από vida.gr ;

ειπα κι εγω :flipout:
ειδες για να'μαι ασχετος απο ομαδικες ;)

να τις παρετε παιδια και αν μπορειτε βαλτε τις στο συγκριτικο κι αυτες

παντως την μεγαλη λαμα καρβιδιου (225 mm) της μπος την βρηκα ελλαδα απο σωστο καταστημα στα 17,5 ευρω (βρισκεις και φτηνοτερα αλλά απο νεα καταστηματα που δεν δεχονται αντικαταβολη)
αν σας βγει καλη καποια στιγμη θα την παρω κι εγω ετσι για το γαμωτο, να εχω κι ενα αστερι μηπως χρειαστει να κοψω κατι πολυ σκληρο

https://protool.gr/index.php/catalo...fdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0#