Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καμια Σταματη.
Καποια εποχη τα καλα της εργαλεια τα εβγαζε με το χαρακτηριστικο ΧΤ.
Αν δεις ειναι ιδιοι.

σας ευχαριστώ πολύ, έλεγα μήπως υπήρχε κάποια διαφορά που δε φαινόταν με την πρώτη ανάγνωση..!

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

https://www.e-shop.gr/kroystiko-dra...li-ion-2x-2ah-balitsaki-fmc625d2-p-TLS.060840
Καλημέρα σας
Έχει κανείς γνώμη για το συγκεκριμένο εργαλείο; Αξίζει η προσφορά; Θεωρείται ημιεπαγγελματικό το stanley;

H Stanley μετα την εξαγορα της απο τον ομιλο Black & Decker και την μεταφορα τεχνογνωσιας απο την Dewalt εχει αναβαθμιστει πολυ σαν εταιρεια.
Αν δεις τα χαρακτηριστικα του ειναι πολυ καλα και δικαιολογουν το επιθετο που θετεις.

μετρο laser

Εχω αγορασει ενα μετρο λειζερ που βαραει 150 μετρα , οχι οτι μπορεις να μετρησεις βεβαια και να βρεις στοχο στα 150μ ασε που θελει βραδυ για να βλεπεις το λεηζερ , μεχρι 30μ εχω καταφερει να μετρησω .
το ερωτημα ειναι οτι για μετρημα μετραει απο front, end, extended tail board and three foot pivot .το τελευταιο τι σημαινει;
εχει απο κατω για να βιδωθει σε τριποδο ,που δεν εχω ,αλλα και παλι δεν το καταλαβαινω.

Στο μυαλό μου dewalt - stanley - bd είναι συνδεδεμένες και χαρακτηρισμένες ως επαγγελματική - ημιεπαγγελματική και ερασιτεχνική σειρά αντίστοιχα. Αξίζει το Ντηλ; Είναι ευκαιρία τα 133 ; Αντέχει σε διάρκεια εργασίας που θα εξαντλήσει συνεχόμενα ( όχι όμως καθημερινά) και τις 2 μπαταρίες;

Ενα επαγγελματικο εργαλειο κατασκευαζεται με ανωτερης ποιοτητος συστατικα.
Απο το μοτερ, τα γραναζια, το συστημα μεταδοσης μεχρι τα πλαστικα και τα καλωδια ειναι ολα καλυτερα και πιο προσεγμενα. Μεχρι και τα στοιχεια της μπαταριας ειναι καλυτερα.

Ενα ερασιτεχνικο εργαλειο ειναι λογικο να κανει εκπτωσεις σε ολα τα ανωτερω χαρακτηριστικα.

Δεν ξερω ομως τι σημαινει 'ημι επαγγελματικο' εργαλειο και που ακριβως υπολειπεται του επαγγελματικου η που ειναι καλυτερο απο το ερασιτεχνικο :))

Για το Stanley, την στιγμη που ανηκει στην B&D/Dewalt πλεον, θεωρω οτι θα ειναι ενα καλο εργαλειο και βαση των χαρακτηριστικων του η τιμη του ειναι καλη, οχι η αρχικη του τιμη, αλλα η τιμη με την εκπτωση. Ομως κανεις δεν γνωριζει εαν μπορει να χρησιμοποιηθει σαν επαγγελματικο εργαλειο, ειτε μια φορα ειτε πολλες. Και μια φορα να ζοριζεις, χρονικα η αλλιως, ενα μη επαγγελματικο εργαλειο μπορει να σου βγαλει θεμα.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ενα επαγγελματικο εργαλειο κατασκευαζεται με ανωτερης ποιοτητος συστατικα.
Απο το μοτερ, τα γραναζια, το συστημα μεταδοσης μεχρι τα πλαστικα και τα καλωδια ειναι ολα καλυτερα και πιο προσεγμενα. Μεχρι και τα στοιχεια της μπαταριας ειναι καλυτερα.

Ενα ερασιτεχνικο εργαλειο ειναι λογικο να κανει εκπτωσεις σε ολα τα ανωτερω χαρακτηριστικα.

Δεν ξερω ομως τι σημαινει 'ημι επαγγελματικο' εργαλειο και που ακριβως υπολειπεται του επαγγελματικου η που ειναι καλυτερο απο το ερασιτεχνικο :))

Για το Stanley, την στιγμη που ανηκει στην B&D/Dewalt πλεον, θεωρω οτι θα ειναι ενα καλο εργαλειο και βαση των χαρακτηριστικων του η τιμη του ειναι καλη, οχι η αρχικη του τιμη, αλλα η τιμη με την εκπτωση. Ομως κανεις δεν γνωριζει εαν μπορει να χρησιμοποιηθει σαν επαγγελματικο εργαλειο, ειτε μια φορα ειτε πολλες. Και μια φορα να ζοριζεις, χρονικα η αλλιως, ενα μη επαγγελματικο εργαλειο μπορει να σου βγαλει θεμα.
Ο διαχωρισμος ανήκει στην εταιρεια που χαρακτηριζει ενα εργαλειο της ημιεπαγγελματικο , επαγγελματικο ή DIY και οχι στους χρηστες μαλλον.
Πολλοι κανουν DIY με μπλε Bosch και οχι τα πρασινα που ετσι τα χαρακτησριζει η ιδια η bosch. Στα χερια μου τα μπλε ειναι ποιοτικότερα παντως απο τα πρασινα.
Η Makita χαρακτηριζει τα MT ως ημιεπαγγελματικα για ενα και μοναδικο λογο. Ειναι τα παλια της επαγγελματικα εργαλεια με εκπτωσεις σε χαρακτηριστικα(καρβουνακια στα παλια, brushless τα νεα) και κατασκευη απο φτηνοτερα εργατικα χερια. Το ιδιο εργαλειο πριν 10 χρονια θα το πουλουσε ως επαγγελματικο...

Re: μετρο laser

Εχω αγορασει ενα μετρο λειζερ που βαραει 150 μετρα , οχι οτι μπορεις να μετρησεις βεβαια και να βρεις στοχο στα 150μ ασε που θελει βραδυ για να βλεπεις το λεηζερ , μεχρι 30μ εχω καταφερει να μετρησω .
το ερωτημα ειναι οτι για μετρημα μετραει απο front, end, extended tail board and three foot pivot .το τελευταιο τι σημαινει;
εχει απο κατω για να βιδωθει σε τριποδο ,που δεν εχω ,αλλα και παλι δεν το καταλαβαινω.

Ποιο ειναι το Laser?
Δεν χρειαζεται να βλεπεις την κουκιδα για να μετρησεις. Αρκει να την βλεπει το εργαλειο, εσυ στοχευεις.
Στο τριποδο μπορεις να το βιδωσεις και να γυρισεις την κεφαλη του τριποδου οριζοντια, οπως το κρατας και στο χερι.
Η μετρηση pivot πρεπει να δεις πως ακριβως οριζεται απο το manual του εργαλειου, εχει σχεση οταν χρησιμοποιεις τριποδο.

Μαστορια, αν βαλω τους φορτιστες της bosch & makita σε καθετη θεση, θα υπαρξει προβλημα στη λειτουργια τους?

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Μαστορια, αν βαλω τους φορτιστες της bosch & makita σε καθετη θεση, θα υπαρξει προβλημα στη λειτουργια τους?

Οχι κανενα.
Καποιοι φορτιστες εργαλειων μαλιστα εχουν και εσοχες πισω για κρεμασμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσι

Οχι κανενα.
Καποιοι φορτιστες εργαλειων μαλιστα εχουν και εσοχες πισω για κρεμασμα.

:2thumb22sup:

Αυτοι που θελω ομως δεν εχουν, γιαυτο ο ενδοιασμος μου.

Να δω ποιον ωραιο τροπο θα διαλεξεις να τους κρεμασεις, μη φαινονται σα ψοφια κουφαρια :))

ερωτήσεων συνέχεια...
και αφού λύσαμε και το θέμα του ταινιολειαντήρα, έχετε να προτείνετε κάποια σκούπα που να τα ρουφάει (σχεδόν) όλα? :Banane0: :)

Απάντηση: Re: μετρο laser

Ποιο ειναι το Laser?
Δεν χρειαζεται να βλεπεις την κουκιδα για να μετρησεις. Αρκει να την βλεπει το εργαλειο, εσυ στοχευεις.
Στο τριποδο μπορεις να το βιδωσεις και να γυρισεις την κεφαλη του τριποδου οριζοντια, οπως το κρατας και στο χερι.
Η μετρηση pivot πρεπει να δεις πως ακριβως οριζεται απο το manual του εργαλειου, εχει σχεση οταν χρησιμοποιεις τριποδο.

ειναι το UNI-T UT393B και οχι το μανιουαλ δεν αναφερει τιποτα σε σχεση με μετρηση με τριποδο
https://www.banggood.com/UNI-T-UT393B-150M-Laser-Range-Finder-Distance-Meter-p-1105247.html

ερωτήσεων συνέχεια...
και αφού λύσαμε και το θέμα του ταινιολειαντήρα, έχετε να προτείνετε κάποια σκούπα που να τα ρουφάει (σχεδόν) όλα? :Banane0: :)

Nilfisk επώνυμη,οικονομική,καί αχόρταγη.

Re: Απάντηση: Re: μετρο laser

ειναι το UNI-T UT393B και οχι το μανιουαλ δεν αναφερει τιποτα σε σχεση με μετρηση με τριποδο
https://www.banggood.com/UNI-T-UT393B-150M-Laser-Range-Finder-Distance-Meter-p-1105247.html

Kαλοφτιαγμενο φαινεται.
Για το pivot, αν ποτε χρησιμοποιησεις τριποδο, δοκιμασε να βιδωσεις το εργαλειο και να ρυθμισεις το τριποδο στα 3 ποδια υψος (το υψος που φτανει το εργαλειο πανω στο τριποδο). Μετα μετρησε μια αποσταση απεναντι στο δαπεδο/χωμα. Υποτιθεται οτι με την λειτουργια pivot 3 feet, μπορεις να μετρησεις απο το τριποδο μια αποσταση με ακριβεια (προφανως χρησιμοποιει το Πυθαγορειο και σε αυτη τη λειτουργια pivot).

Η λειτουργια pivot ειναι για να μετρας/οριοθετεις χωραφια και αδειους χωρους οπου δεν μπορεις να στοχευσεις απεναντι σε κατι σταθερο με το λειζερ.

Re: μετρο laser

Καλημέρα.
Βάση του παρακάτω manual σελίδα 5(6 στο manual) https://drive.google.com/file/d/0B4Jyby-tjH5oR0F2UlBHS3ltOGM/view
νομίζω οτι το 3 foot pivot είναι για μετρήσεις απο τη μέση του laser. 2η εικόνα δεξιά πάνω.