Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αν είχε δεύτερη μπαταρία θα το είχα πάρει ήδη..

Σίγουρα είναι ένα μείον η μία μπαταρία,αλλά εγώ ρωτάω την γνώμη σας κυρίως σε σύγκριση με το parkside που είναι στα 50 (χωρίς κρούση). Αξίζουν λέτε τα επιπλεον 30 για το σετάκι?

80 αυτό το σετ, 50 το δραπανοκατσάβιδο parkside και 60 το παλμικό parkside, σύνολο 110 με 2 μπαταρίες και 2 φορτιστές. Προσωπικά θα προτιμούσα το σετ parkside, το θέμα είναι πότε θα τα ξαναφέρει.

80 αυτό το σετ, 50 το δραπανοκατσάβιδο parkside και 60 το παλμικό parkside, σύνολο 110 με 2 μπαταρίες και 2 φορτιστές. Προσωπικά θα προτιμούσα το σετ parkside, το θέμα είναι πότε θα τα ξαναφέρει.

Oι 2 φορτιστες τι ακριβως προσφςερουν? Μια θα δουλευει και μια θα φορτιζει.
Ασε που οι μπαταριες του parkside κατα την αποψη μου δεν φτανουν ουτε το μισο χρονο ζωης αυτων της B&D. (ειχα B&D με 2.0 μπαταρια για 7 χρονια, οποιος εχει parkside με μπαταρια τοσων χρονων να μας το πει)
Ειπαμε ειναι vfm τα parkside οταν ειναι φτηνοτερα.
Με 110 ευρω που εχει το Parkside παιρνει το σετ B&D (80 ευρω) με το βαλιτσακι και με αλλα 30 ευρω δευτερη μπαταρια. Και με τα ιδια λεφτα εχει B&D αντι για PARKSIDE.
Τα B&D ειναι τοπ ερασιτεχνικα, τα parkside ειναι budget ερασιτεχνικα.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Παιδια, μιας και το βλεπω απιθανο να αγορασω πλανη-ξεχονδριστηρα λογω κοστους αλλα και χωρου, σκεφτομαι να αγορασω μια χειρός για να εκμεταλευτω ολα τα ρεταλια που πεφτουν στα χερια μου.
Λέω να παω εδω
http://www.axminster.co.uk/bosch-gho-26-82d-power-planer-ax964649.

Ξερει κανενας ποσο περιπου θα ειναι τα μεταφορικα? Αν ειναι περιπου 20 ευρω μου βγαινει συνολο 167 ευρω που ειναι 50 ευρω κατω απο την φτηνοτερη σε Ελλαδα.

αν βάλεις κι άλλα 80 περίπου παίρνεις πλάνη-ξεχονδριστήρα επιτραπέζια.

για τα μεταφορικά κάνεις την αγορά και σου στέλνει mail, κι αν συμφωνείς προχωράς στο παρασύνθημα.

Προσοχή στο φις που θα έχει.

Να τους πεις να έχει σούκο και όχι βρετανικό.

Δυσκολα θα βρεις διαθεσιμες συσκευες με ευρωπαικο φις στην Αγγλια, αλλα δεν υπαρχει κανενα προβλημα αν η τιμη του εργαλειου ειναι καλη ειτε δεν μπορεις να τα βρεις αλλου. Με ενα φτηνο ανταπτορακι κανεις τη δουλεια σου.

Εχω αρκετα εργαλεια με εγγλεζικη πριζα που τα δουλευω με ανταπτορα.

Μόνο πριν το πάρεις λάβε υπόψιν ότι δεν θα σου κάνει σε καμία περίπτωση παρόμοια δουλειά με μια πλανη-τραπεζι και ακόμα περισσότερο με ξεχονδριστήρα. Είναι άλλο εργαλείο για άλλες εργασίες. Θα το χρησιμοποιήσεις για να φας το κάτω μέρος κάποιας πόρτας που βρίσκει στο πάτωμα, θα πλανισεις την επιφάνεια κάποιου δοκαριού αλλά μέχρι εκεί. Δεν σου εξασφαλίζει επίπεδη επιφάνεια ούτε καθετότητα η παραλληλία μεταξύ επιφανειών.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

το κοβεις και βαζεις σουκο. παντα ετσι κανω.

Καλύτερα είναι με μετατροπέα που λέει ο Μιχάλης γιατί απ´ότι έχω δει τα Εγγλέζικα φις έχουν και μία ασφάλεια μέσα η οποία κακό δεν κάνει.

Re: Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

το κοβεις και βαζεις σουκο. παντα ετσι κανω.

Δεν ειναι τοσο απλο και ασφαλες αν δεν γνωριζει κανεις δυο τρια βασικα πραγματα περι ηλεκτρισμου.
Περα απο την σωστη συναρμολογηση των ακροδεκτων πρεπει να σου λενε κατι και οι οροι φαση, ουδετερο και γειωση :))

Μιχάλη αρκεί να ξεχωρίζει κάποιος την γείωση.
Και εγώ στην σκούπα και στο ρούτερ βαρέθηκα τους ογκώδεις μετατροπείς και έβαλα σουκο.

Μόνο πριν το πάρεις λάβε υπόψιν ότι δεν θα σου κάνει σε καμία περίπτωση παρόμοια δουλειά με μια πλανη-τραπεζι και ακόμα περισσότερο με ξεχονδριστήρα. Είναι άλλο εργαλείο για άλλες εργασίες. Θα το χρησιμοποιήσεις για να φας το κάτω μέρος κάποιας πόρτας που βρίσκει στο πάτωμα, θα πλανισεις την επιφάνεια κάποιου δοκαριού αλλά μέχρι εκεί. Δεν σου εξασφαλίζει επίπεδη επιφάνεια ούτε καθετότητα η παραλληλία μεταξύ επιφανειών.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

αν βάλεις κι άλλα 80 περίπου παίρνεις πλάνη-ξεχονδριστήρα επιτραπέζια.

για τα μεταφορικά κάνεις την αγορά και σου στέλνει mail, κι αν συμφωνείς προχωράς στο παρασύνθημα.

Εδω θελει πολυ σκεψη, γιατι οπως ειπα τα οικονομικα και ο χωρος δεν επιτρεπουν κατι ακριβο και μεγαλο.
Εγω το σκεφτομαι ως εξης (για τις δικες μου κατασκευες):
Αυτα που θα χρειαστει να πλανισω θα περιοριζονται αυστηρα σε πλατος μεχρι τα 16-18cm, γιατι τοσο ειναι το μασιφ που μπορεις να βρεις σε δρυς, οξια, κερασια. Που σημαινει οτι με μια πλανη χειρος θα χρειαζομαι 2 περασματα (το ενα διπλα στο αλλο) και σπανιως 3 για να το επιπεδωσω. θεωρω οτι ειναι εφικτο να γινει με πολυ καλα αποτελεσματα. Η πλανη βασης θα το κανει με 1 μονοκομματο περασμα. Οπως αναφερεται και παραπανω με 250-280 ευρω παιρνω μια φτηνη πλανοξεχονδριστηρα.
Με δεδομενο οτι δεν χρειαζομαι ταχυτητα αλλα ποιοτικο αποτελεσμα αναρωτιεμαι τα εξης:

1. Σε μια ταβλα πλατους 8cm η πλανη bosch των 200 ευρω θα βγαλει καλυτερο αποτελεσμα απο την boston? H μια εχει μασιφ πλακες χυτες (με κορυφαιες κριτικες) και η βασης Boston εχει λαμαρινες τραπεζια, hss μαχαιρια, και αμφισβητουμενους μηχανισμους.
2. Σε μια ταβλα πλατους 16cm η πλανη bosch με 2 περασματα θα βγαλει καλυτερο αποτελεσμα απο την boston με ενα? Αναρωτιεμαι γιατι για την χειρος με 16000 στροφες και 720 watt και μαχαιρια tct ειναι σαφως πιο ευκολο να το κανει σε σχεση με την βασης με 1250 watt σε διπλασιο ομως πλατος με 8000 στροφες. Και επειδη δεν εχω δει καμμια να δουλευει ξερω πως η χειρος δεν θα τραβηξει ζορι αφου ειναι ενα σκετο μοτερ. Η φτηνη βασης ομως εχει ιμαντες και μεταδοση και λεπτες λαμαρινες που οπως και να το κανουμε θα εχουν καποιες στρεβλωσεις.
3. Η βασης εχει και τον ξεχονδριστηρα που σαφως ειναι τεραστιο πλεονεκτημα που παλι ομως (εχωντας διαβασει πολλες αρνητικες για τις φτηνες πλανες) αναρωτιεμαι κατα ποσο θα εχει την προσδοκουμενη ακριβεια οταν θεωρω πως η πιεση που ασκουν τα μαχαιρια ειναι αρκετη ωστε να στρεβλωνει το κατω λαμαρινενιο τραπεζι του ξεχονδριστηρα.

Θα ηταν πολυ βοηθητικο καποιος που εχει boston ή αντιστοιχης ποιοτητας μηχανημα των 300 ευρω να κανει ενα τεστ και να γραψει το αποτελεσμα.

Κωστα (costas1965) εσυ νομιζω εχεις boston. Θα ηταν ευκολο?
1. να πλανισεις μια πλευρα ταβλας παλετας περιπου 1 μετρο με ενα πασο περιπου 1 χιλιοστο.
2. να βαλεις ριγα μεταλλικη να τσεκαρεις επιπεδοτητα.
3. να την περασεις στον ξεχονδριστηρα και να μετρησεις μετα το παχος σε 3-4 σημεια? Κυριως αρχη και τελος?

Αν καποιος εχει τεσταρει κατι τετοιο ας γραψει τις αποψεις του.

Εχω την μικρη χειρος της festool με 65mm πελμα και εχω δοκιμασει αυτο που λες, να περασω δηλαδη μια πιο φαρδια επιφανεια με παραλληλα περασματα. Σε καμια περιπτωση δςν καταφερα το επιθυμιτο αποτελεσμα, παντα εκανε νευρο εκει που τελειωνει το μαχαιρι και κατεληγα να παλευω να το φερω με την χειροκινητη η με τριβεια. Σε στενα κομματια βεβαια, το αποτελεσμα ειναι αριστο λογω του αριστου πελματος και κοπτικων του εργαλειου.
Σε οτι αφορα την boston, συζητουσαμε με τον Παυλο που την εχει, και το μοναδικο θεμα του απ'οτι θυμαμαι ειναι οι κοιλοτητες που δημιουργει στην αρχη και το τελος που τα ραουλα πιανουν και αφηνουν το υλικο αντιστοιχα.
Δεν ξερω, το σκεφτομαι να την δοκιμασω, απο την αλλη ειναι το θεμα του χωρου, που θα αποθηκευτει, και αν τελικα θα την χρησιμοποιω η θα ναριεμαι το βαλε-βγαλε στο μπαλκονι.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπερα!Θελω να κανω ενα χριστουγενιατικο δωρο στον εαυτο μου και ελεγα για αυτη την ηλεκτροκολληση.https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9331#texnika
χρηση ελαφρια!ΚΑΤΙ ποιο οικονομικο υπαρχει πιστευετε που να αξιζει ?γιατι και τα 125 ειναι το ταβανι.

Καλησπέρα μάστορες.

Ξέρει κανείς στα καλαθάκια των μηχανών espresso όταν λένε 58mm, 59mm τι ακριβώς μετράνε;
Την εξωτερική διάμετρο του καλαθιού στο σημείο που πατάει στο portafilter ή την εσωτερική διάμετρο του portafilter;

Ευχαριστώ!

Καλησπέρα μάστορες.

Ξέρει κανείς στα καλαθάκια των μηχανών espresso όταν λένε 58mm, 59mm τι ακριβώς μετράνε;
Την εξωτερική διάμετρο του καλαθιού στο σημείο που πατάει στο portafilter ή την εσωτερική διάμετρο του portafilter;

Ευχαριστώ!

Aπο αυτο το Link
https://www.home-barista.com/espresso-machines/are-portafilter-sizes-standardized-t2810.html

58mm is the approximate internal diameter of the portafilter basket.

Μάλιστα, άρα μετράω την εσωτερική του portafilter κι όχι το καλαθάκι...
Ευχαριστώ πολύ

Καλησπερα!Θελω να κανω ενα χριστουγενιατικο δωρο στον εαυτο μου και ελεγα για αυτη την ηλεκτροκολληση.https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=9331#texnika
χρηση ελαφρια!ΚΑΤΙ ποιο οικονομικο υπαρχει πιστευετε που να αξιζει ?γιατι και τα 125 ειναι το ταβανι.

Ανεβα ενα σκαλι παραπανω φιλε με 40 ευρω εξτρα.

100-140-150 ειναι τα αμπερ που εχω χρειαστει κατα καιρους στην 180αρα που εχω.

Φιλε ειναι πολυ μικρη, αγορασε μια πιο μεγαλη.
Στα 120 Α εχει αποδοση 30% που σημαινει οτι εαν κολλας στα 120 Α για 3 συνεχομενα λεπτα θα πρεπει να περιμενεις τα επομενα 7 λεπτα για να κρυωσει. Χοντρικα να σου πω οτι στα 100 Α θα ειναι 50 %
Εαν καλυπτεσαι να κολλας με 2,5 ηλεκτροδιο στα 80 A τοτε την αγοραζεις
Δες περισσοτερα εδω