Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Valex εχω δυο σετ και ειναι καλες. Πηρα EINHELL δυο στεακια επισης κανουν δουλεια.
Τελευταια πηρα Proxxon για καλυτερες Παναγιωτη μα ειλικρινα δεν βρηκα διαφορα.

Τελος παραγγειλα και περιμενω ακεφαλες OLSON απο Αγγλια και μαλιστα σπιραλ για να δω τι ψαρια πιανουν.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αν δέν πετύχει μέ κόλλα τό πείραμα,δοκίμασε καί ρητίνη,άν καί μέ τήν ρητίνη γυρνάει ρίξε τσιμέντο μαζί με μικρές βίδες καί πάκτωσε τό.
:flipout:
Οι επιλογες για το ρουλεμαν ειναι 2
ή σταζεις μεσα κυανοακρυλικη
ή το πετας στη θαλλασα και το βγαζεις το Πασχα (εαν δεν το βρεις αγοραζεις ενα ραουλο)

Mig και καθάρισες.
Η δουλεια εγινε αλλιως, εφτιαξα diy κουζινετα για να φερω τη διαμετρο της ντιζας ιση με τη τρυπα του δουλεμαν και μετα εσφιξα! Δια της επαφης και συσφιξης εχω μια σφικτη συναρμογη. Ελπιζω να μην πατιναρει, αν γινει αυτο θα δουλεψω προσθετικα με κολλα.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Μια γρήγορη ερώτηση αν δει κάποιος ηλεκτρολόγος ή κάποιος που ξέρει..

Έχω μια ράγα led (δυο για την ακρίβεια) το τροφοδοτικό της οποίας είναι αυτό
57dd1f060b675f7087c5b25298298fad.jpg

και τα μόνα υπόλοιπα στοιχεία που μπορώ να βρω είναι αυτά
92ce341e5db209d923e7e6265f8999fa.jpg

Στις οδηγίες αναφέρει max 3 units όσες και υπάρχουν στη συσκευασία. Έχω συνδέσει 6 σε ένα τροφοδοτικό και δουλεύει κανονικά.

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα να το αφήσω να λειτουργεί έτσι ;

Δουλευει στο 200% το τροφοδοτικο με κινδυνο να καει φιλε μου.

Ευχαριστώ πολύ.

Οικονομικό Νικόλα ...εγώ πήρα αυτό την τελευταία φορά που το έφερε το Lidl τέλος Αυγούστου στα 60 και με καλύπτει
http://www.lidl-service.com/cps/rde...tr=el&title=Ηλεκτρικό αλυσοπρίονο FKS 2200 D2

Αλλά εγώ δεν είμαι ακόμα "πχιοτικός" που λέει και μια ψυχή .... :flipout::flipout:

Νίκο σε ευχαριστώ,εννοείται πως θα το αγόραζα άνετα.Για τεμαχισμό κούτσουρων το θέλω,όχι για μόστρα!Ας ελπίσουμε να σκάσει μύτη σύντομα!

Αλλά εγώ δεν είμαι ακόμα "πχιοτικός" που λέει και μια ψυχή .... :flipout::flipout:

Είσαι είσαι .... αλλά κρυφό-"πχιοτικός",τά έχεις τα καλά κρυμένα κάτω από τούς πάγκους,ονόματα δέν λέμε,μόνο τά αρχικά BD. :flipout:-bye-

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά!
Έχει βγάλει μία σειρά εργαλείων χειρός η Facom τώρα τελευταία που την ονομάζει Expert by Facom.
Την έχει δοκιμάσει κανείς? Λέει τίποτα?
Θέλω να πάρω ένα σετ πένσες γκριπ και η τιμή τους είναι πιο φθηνή και από της Stanley...

Ούτε η Facom είναι αυτή που ήταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 , ούτε πολύ περισσότερο η expert , που είναι η ερασιτεχνική σειρά της .Η σειρά expert είναι μια προσπάθεια αντιγραφής αυτού που έκανε η Gedorus με την σειρά Carolus , χωρίς όμως ίδια επιτυχία . Θα έλεγα να προσπεράσεις και να πας σε Carolus , Bahco ή έστω Force , όλα ό,τι πρέπει για τον ερασιτέχνη. Και προς Θεού μακριά από εργαλεία χειρός του Lidl .Προσωπικά εκτιμώ πολύ την Carolus .

Ούτε η Facom είναι αυτή που ήταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 , ούτε πολύ περισσότερο η expert , που είναι η ερασιτεχνική σειρά της .Η σειρά expert είναι μια προσπάθεια αντιγραφής αυτού που έκανε η Gedorus με την σειρά Carolus , χωρίς όμως ίδια επιτυχία . Θα έλεγα να προσπεράσεις και να πας σε Carolus , Bahco ή έστω Force , όλα ό,τι πρέπει για τον ερασιτέχνη. Και προς Θεού μακριά από εργαλεία χειρός του Lidl .Προσωπικά εκτιμώ πολύ την Carolus .

Τη Stanley?

Stanley ,δεν έχω καθόλου Σαράντη , οπότε δεν έχω άποψη

Στάλθηκε από το Lenovo TB3-850F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπορείς να μου στείλεις κάποιο link της έλαιο αντλίας που λες να τη δω?
Ειναι σαν αυτη που εβαλε ο Κωστας, το μεγαλο μεγεθος αλλα με σπιραλ στην εξοδο.
Επισης απεφυγε αντλιες με 2 D μπαταριες οπως η παρακατω γιατι θα σου βγαλει την ψυχη και δουλεια δεν θα κανεις. Για κρασι νερο καλη ειναι αλλα για ελαιολαδο οχι

1472736412_0_71KDaDLmCQL._SX522_.jpg

:flipout:
Η δουλεια εγινε αλλιως, εφτιαξα diy κουζινετα για να φερω τη διαμετρο της ντιζας ιση με τη τρυπα του δουλεμαν και μετα εσφιξα! Δια της επαφης και συσφιξης εχω μια σφικτη συναρμογη. Ελπιζω να μην πατιναρει, αν γινει αυτο θα δουλεψω προσθετικα με κολλα.
Πφφφφ !!!! Ερασιτεχνες............:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Εξαρταται ποσο καλη και απροσκοπτη περιστροφη θα εχει ο πειρος που εβαλες (αν θα περιστρεφεται και δεν κανει μονο τον οδηγο η τροχαλια) και τι δυναμεις και πως θα ασκηθουν.
Πες μου μονο οτι θα ψαξουμε παλι και για ιμαντα, να πηδηξω απο το παραθυρο (φτου ρε φουστ μου, ειμαι ισογειο).

Ειναι σαν αυτη που εβαλε ο Κωστας, το μεγαλο μεγεθος αλλα με σπιραλ στην εξοδο.
Επισης απεφυγε αντλιες με 2 D μπαταριες οπως η παρακατω γιατι θα σου βγαλει την ψυχη και δουλεια δεν θα κανεις. Για κρασι νερο καλη ειναι αλλα για ελαιολαδο οχι

1472736412_0_71KDaDLmCQL._SX522_.jpg

Πφφφφ !!!! Ερασιτεχνες............:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Εξαρταται ποσο καλη και απροσκοπτη περιστροφη θα εχει ο πειρος που εβαλες (αν θα περιστρεφεται και δεν κανει μονο τον οδηγο η τροχαλια) και τι δυναμεις και πως θα ασκηθουν.
Πες μου μονο οτι θα ψαξουμε παλι και για ιμαντα, να πηδηξω απο το παραθυρο (φτου ρε φουστ μου, ειμαι ισογειο).
Δεν εγινε δουλεια, προχωρησα ενα βημα παραπερα αλλα παλι δεν εγινε.
Αν δεν βρω τροχαλια με βαθυ V και ενσωματωμενο αξονα, το προτζεκτ θα μεινει στασιμο. Ιμαντα δεν χρειαζεται...:grinning-smiley-043
ΥΣ στο σκαλιστηκο παλι κοπηκε, αλλα βρηκα ιδιο οδοντωτο και νομιζω θα δουλεψει καλυτερα. Εις αναμονη της ανοιξης.

Δεν ξερω και τι θες να φτιαξεις μηπως σε βολευουν τα ραουλα με στρογγυλο λουκι απο συρομενες μεταλικες πορτες.

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά!
Έχει βγάλει μία σειρά εργαλείων χειρός η Facom τώρα τελευταία που την ονομάζει Expert by Facom.
Την έχει δοκιμάσει κανείς? Λέει τίποτα?
Θέλω να πάρω ένα σετ πένσες γκριπ και η τιμή τους είναι πιο φθηνή και από της Stanley...

Τα πενσοειδή της Expert, έχουν πέσει στα χέρια μου, γιατί τα έχει φέρει "βιτρίνα" ένας φίλος μου που έχει μαγαζί με εργαλεία και άλλα, και τα έχω επεξεργαστεί εκτενώς.... Πράγματι δεν έχουν καμία σχέση με τα μαμά Facom, ιδιαίτερα αυτά της δεκατείας του 1990. Συμφωνώ και επαυξάνω στα όσα αναφέρει παρακάτω ο συμφορουμήτης wagelis, για να μην πλατειάζουμε κιόλας... Θα έλεγα να κολλήσεις κάτι παραπάνω σε αυτό που σκέφτεσαι να διαθέσεις, αφού κάποια χρήματα θα τα δώσεις που θα τα δώσεις, και να πας σε Knipex, για να καθαρίσεις μια και έξω.....

Υ.Γ.1 Τα κατσαβίδια της Expert όπως και τα κλειδιά της εν αντιθέσει με τα πενσοειδή της (γερμανικά, πολύγωνα Ζ, γερμανοπολύγωνα) είναι αρκετά ποιοτικά και αξίζουν τα λεφτά τους για εμένα, καμία σχέση δηλαδή με τα πενσικά και τα grip της.
Υ.Γ.2 Ο φίλος μου αυτός μου ανέφερε, πως έχουν εφ' όρου ζωής εγγύηση, σπάει αλλάζει δηλαδή..... (...το πως μπορεί να το ερμηνεύσει το τελευταίο ο καθένας το αφήνω στην διακριτική του ευχέρεια, περ ίκανιβαλισμού ή εκτός χρήσης προδιαγραφών του εργαλείου που μπορεί να ακούσεις ως δικαιολογία, κτλ).
Υ.Γ.3 Η Expert εαν δεν κάνω κάπου λάθος έχει εξαγοράσει εάν όχι εξ' ολοκλήρου ένα μέρος της Britool, αγγλικό κατασκευαστή πολύ ποιοτικών εργαλείων και ιδιαίτερα δυναμόκλειδων.
Υ.Γ.4 Για grip έχε υπόψη σου και τα Rennsteig. Τα grip τους ή αλλιώς "σκύλες" είναι πολύ ποιοτικές. Αυτααααααά.

Re: Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας!
Και μία ακόμα ερώτηση:
Έχει η Knippex πενσικά γκριπ? Όσο καιρό ψάχνω δεν έχω δει κάπου...

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ευχαριστώ!