Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αν δεν κάνω λάθος ουσιαστικά δεν είναι δικά της αλλά έχουν προκύψει από την εξαγορά της reinsteig οπότε παίρνεις οποίο βρεις πιο φθηνά.

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αγαπητοί συνάδελφοι (λέμε τώρα γιατί εγώ είμαι νέοψ)εις την μαστορικήν...

Μήπως γνωρίζεται ποιο bit χρησιμοποιεί στο τριμμεράκι για να κάνει την εσοχή?

Στο βίντεο στο 2:50

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Να πω τις εντυπώσεις μου απο τα εργαλεία που τελικά επέλεξα.

Αρχικά το σετάκι της B&D εξαιρετικό για τα 80 που έδωσα.

Το τρυπάνι αρκετά δυνατό,για ξύλο δλδ που το δουλεύω τρυπάει απροβλημάτιστα,ελαφρύ και το μοναδικό σημείο που λίγο κώλωσε ήταν σε μπετό,αλλά έτσι και αλλιώς το προορίζω καθαρά για ξύλο.

Το κατσαβίδι έχει απίστευτο νεύρο και επίσης δεν μασάει πουθενά.

Τέλος η μπαταρία πραγματικά ατελείωτη...τα δούλεψα δύο μέρες στο φουλ και δεν ξεφόρτισε.Συνολικά λοιπόν πολύ καλή αγορά,απλά κάποια στιγμή θα πάρω ακόμη μία μπαταρία για να μου λύσει τα χέρια.

Δέυτερο το τριβείο της Einhell το οποίο ενώ το φοβόμουν λιγάκι λόγω ενός σχολίου που είχα διαβασει στο eshop,τελικά βγήκε και αυτό άψογο για τις ανάγκες μου.Απλά ρυθμίζω τις στροφές που θέλω και είναι επίσης πολύ δυνατό.

Xρονια πολλα Χρηστο και απο κοντα για την ονομαστικη σου εορτη!:)
Aυτο που ζητας λεγεται rabbet bit.
https://upload.wikimedia.org/wikipe...s_en.svg/567px-Router_bit_profiles_en.svg.png

Χρόνια πολλά και καλά και σε εσένα και τους αγαπημένους σου.

Ευχαριστώ!

Να πω τις εντυπώσεις μου απο τα εργαλεία που τελικά επέλεξα.

Αρχικά το σετάκι της B&D εξαιρετικό για τα 80 που έδωσα.

Το τρυπάνι αρκετά δυνατό,για ξύλο δλδ που το δουλεύω τρυπάει απροβλημάτιστα,ελαφρύ και το μοναδικό σημείο που λίγο κώλωσε ήταν σε μπετό,αλλά έτσι και αλλιώς το προορίζω καθαρά για ξύλο.

Το κατσαβίδι έχει απίστευτο νεύρο και επίσης δεν μασάει πουθενά.

Τέλος η μπαταρία πραγματικά ατελείωτη...τα δούλεψα δύο μέρες στο φουλ και δεν ξεφόρτισε.Συνολικά λοιπόν πολύ καλή αγορά,απλά κάποια στιγμή θα πάρω ακόμη μία μπαταρία για να μου λύσει τα χέρια.

Δέυτερο το τριβείο της Einhell το οποίο ενώ το φοβόμουν λιγάκι λόγω ενός σχολίου που είχα διαβασει στο eshop,τελικά βγήκε και αυτό άψογο για τις ανάγκες μου.Απλά ρυθμίζω τις στροφές που θέλω και είναι επίσης πολύ δυνατό.
Ερώτηση για το τριβείο!
Μιας που το έχεις δουλέψει, κατ αρχάς είναι έκκεντρο περιστροφικό σωστά;
Αν ήθελες να τρίψεις πλήρως μια μονή ξύλινη πόρτα, ύψος 200cm πλάτος 80cm, για να βγάλεις τα 2-3 στρώματα λαδομπογιάς πιστεύεις ότι θα τα κατάφερνε καλά; Πόση ώρα θα χρειαζόταν;
Ευχαριστώ!

για να βγάλεις 2-3 στρώματα λαδομπογιά από παλιά ξύλινη πόρτα , χρειάζεσαι πολύ περισσότερα από ένα απλό έκκεντρο τριβείο . Άσε που το πιθανότερο είναι να το καταστρέψεις . Άρα , ή χρησιμοποιείς τάνκ , ή αν δεν έχεις Τάνκ , με ένα θερμοπίστολο , ζεσταίνεις καλά το παλιό χρώμα και με μια σπάτουλα ,αρχίζεις με ρυθμικές κινήσεις να αφαιρείς το λιωμένο χρώμα . Το δεύτερο , το κάναν οι παλιές μαστοράντζες , και το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο . Βέβαια χρησιμοποιούσαν καμινέτα , που να βρεις θερμοπίστολα , και θέλει και πολύ στρωτό χέρι για τις "περασιες".

Ερώτηση για το τριβείο!
Αν ήθελες να τρίψεις πλήρως μια μονή ξύλινη πόρτα, ύψος 200cm πλάτος 80cm, για να βγάλεις τα 2-3 στρώματα λαδομπογιάς πιστεύεις ότι θα τα κατάφερνε καλά; Πόση ώρα θα χρειαζόταν;
Ευχαριστώ!

Ναι είναι έκκεντρο περιστροφικό...

Τωρα σχετικά με την λαδομπογιά στην ουσία δεν μπορώ να σου απαντήσω γτ δεν το έχω χρησιμοποιήσει για παρόμοια εργασία.Αυτό που έκανα ήταν να τρίψω έναν πάγκο από κόντρα πλακέ με σκοπό να του περάσω άλλο χρώμα λάδι,αλλά εδώ μιλάμε για εμποτισμού που έχει τελείως διαφορετική συμπεριφορά από την λαδομπογιά.

Αλλά νομίζω και εγώ ότι ισχύει αυτό που σου λέει και ο φίλος επάνω,δλδ ή θερμοπίστολο ή κάποιο διαβρωτικό χρωμάτων.

Παιδιά μην το υποτιμάτε το συγκεκριμένο καθώς είναι θηριο.
Έχω το αντίστοιχο που είχε βγάλει η Parkside και η ικανότητα αφαίρεσης υλικού με χοντρά γυαλοχαρτα είναι σημαντική.
Βέβαια καλό είναι να την ξεκινήσεις με remover.

Ερώτηση για το τριβείο!
Ευχαριστώ!

Το εργαλειο που χρειαζεσαι για αυτη τη δουλεια ειναι ενας ταινιολειαντηρας. Ολα τα υπολοιπα θα σε ταλαιπωρησουν πολυ -χρονικα.
Μια σωστη και ευκολη λυση ειναι ενα θερμοπιστολο που μπορει να παρει σπατουλα σαν προσαρτημα. Οπως αυτο του Lidl.
Η αλλη λυση ειναι ενα διαβρωτικο και ακολουθωντας τις οδηγιες του προιοντος.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ερώτηση για το τριβείο!
Ευχαριστώ!

την λαδομπογιά την βγάζεις πολύ ευκολότερα με πιστόλι θερμού αέρα

https://www.skroutz.gr/c/1422/hot_air_gun.html

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

αν τελικα παρεις διαβρωτικο να προτιμησεις το πρασινο της nitromors. πρεπει να το εχει ακομα το πρακτικερ.

βιβεχρωμ και ντουροστικ μεγαλη απογοητευση.

Πρόκειται να κατασκευάσω μια πρέσσα πάγκου και θα χρειαστώ έναν υδραυλικό γρύλλο 8-12 τόνους. Ήθελα να μου πείτε τις εμπειρίες σας σχετικά με τι μάρκα υδραυλικό γρύλλο να επιλέξω ... Bormann, Express, Einhell, Ingco, BGS, Mega, Larzep.

Χρησιμοποίησα διαβρωτικό (remover) πρόσφατα σε παλιό κασελίκι με αστάρι και δυο χέρια λαδομπογιά.Απίστευτη ευκολία,μη χαραμίσεις κόπο,χρόνο και...νεύρα με τριβείο.Θα εντυπωσιαστείς!

Πρόκειται να κατασκευάσω μια πρέσσα πάγκου και θα χρειαστώ έναν υδραυλικό γρύλλο 8-12 τόνους. Ήθελα να μου πείτε τις εμπειρίες σας σχετικά με τι μάρκα υδραυλικό γρύλλο να επιλέξω ... Bormann, Express, Einhell, Ingco, BGS, Mega, Larzep.

Τι ειναι η πρεσσα παγκου?

Τι ειναι η πρεσσα παγκου?

2967-2_1.jpg

Και τα βατραχοπέδιλα Νίκο :flipout::flipout: