Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

https://www.e-shop.gr/tribeio-ekken...ex-125-1-ae-balitsaki-0601387501-p-TLS.031384
Προσωπικά έχω αυτό και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Έχει ρύθμιση στροφών και καταπληκτική αναρρόφηση. Με το μικροφιλτρο σε αποθήκη 3χ3 για 20λεπτα εργασία δεν έβγαλε την παραμικρή σκόνη, η δε τιμή που το έχει αυτή τη βδομάδα το e-shop είναι η καλύτερη που έχω δει
Το έχω δουλέψει πολλές ώρες και δεν κολλάει πουθενά.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εγώ είχα πάρει πέρυσι ένα einhell των 35 ...την δουλειά την κάνει, έχει και ρύθμιση για τις στροφές,αλλά χοροπηδάει σαν κατσίκι! Όντως μετά από 10-15 λεπτά αρχίζει και πιάνεται το χέρι μου.

Το χειροτερο σε εργονομια απο αυτα που επιασα το Bosch. Ογκωδης λαβη και πραγματικα δεν ξερω ποιος σκεφτηκε οταν το κρατας απο τον λαιμο το καλωδιο και το φιλτρο να ειναι προς τα μπροστα στην επιφανεια που δουλευεις.

To Dewalt ειναι εργαλειαρα, κανεις τη δουλεια σου γρηγορα ανετα και ξεκουραστα, το μονο θεμα ειναι τα καλα γυαλοχαρτα ... μονο smirdex. Η ρυθμιση στροφων αλλά και το αντικραδασμικο ειναι μεγαλη υποθεση.
Το B&D ειναι transformer και ενεχουν κινδυνους τα κουμπωματα

Άλλες δυο έχω να πω κι εγώ.
Πολύ αντικειμενικός! :grinning-smiley-043

Εντάξει, δεν είναι μόνο τα Dewalt, και της Bosch το multi είναι και καλό και πολύ έξυπνη ιδέα. Βέβαια δεν είναι κίτρινο, αλλά δεν το πειράζει, το βάφεις με ένα σπρευ και είσαι οκ, Χε χε

Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να σας πω κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη; έχω το Black and decker το πολύ εργαλείο από τον Αύγουστο. (μου το κάνανε δωρο) Πραγματικά είναι transformer και βολεύει για πολλά (έχω τριψει πόρτα από παλετα και μικροδουλιτσες σε δευτερολεπτα) ΑΛΛΑ έχω δει φθορές μετά από λίγες χρήσεις στα κουμπωματα και το χειρότερο είναι ότι έχασα την βίδα που κουμπώνει τα μικρά εξαρτήματα. Ειναι βαρύ (ειδικά για το δικό μου χερι) και έχει πάρα πολύ θόρυβο.

Last edited by a moderator:

Να σας πω κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη; έχω το Black and decker το πολύ εργαλείο από τον Αύγουστο. (μου το κάνανε δωρο) Πραγματικά είναι transformer και βολεύει για πολλά (έχω τριψει πόρτα από παλετα και μικροδουλιτσες σε δευτερολεπτα) ΑΛΛΑ έχω δει φθορές μετά από λίγες χρήσεις στα κουμπωματα και το χειρότερο είναι ότι έχασα την βίδα που κουμπώνει τα μικρά εξαρτήματα. Ειναι βαρύ (ειδικά για το δικό μου χερι) και έχει πάρα πολύ θόρυβο.
Ναι μαλλον θα παω πασο σε αυτη την επιλογη. Ασχετα την προωθητικη ενεργεια που εχει η BD και με εβαλε σε πειρασμο , ειναι μαλλον εργαλειο που δεν θα το ευχαριστηθω.

Εχω δει το κιτρινακι σε προσφορα στα 80 κατα καιρους. Θα περιμενω, αλλιως παω για το Makita.

Εγώ τελικά παρήγγειλα το δισκοπριονο B&D μαζί με μια μπαταρία 2A (γτ όπως είπα η επόμενη αγορά μου θα είναι ένα μπορντουροψαλιδο μπαταρίας οπότε θα μου χρειαστεί και εκεί) και αυτόν εδώ τον δίσκο που τον βρήκα σε αρκετά καλή τιμή

https://www.amazon.co.uk/dp/B0001IWGU8/ref=pe_3187911_185740111_TE_item

Μέσα στις γιορτές θα το δουλέψω αρκετά οπότε θα σας πω τις εντυπώσεις αναλυτικά.

Τα 100 δοντια ειναι πολλα, θα σε δυσκολεψουν σε καποιες κοπες και μαλλον θα καινε το ξυλο, ιδιως αν εχει καποιο παχος. Συμφωνω με τον Κυριακο.

Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ναι μαλλον θα παω πασο σε αυτη την επιλογη. Ασχετα την προωθητικη ενεργεια που εχει η BD και με εβαλε σε πειρασμο , ειναι μαλλον εργαλειο που δεν θα το ευχαριστηθω.

Εχω δει το κιτρινακι σε προσφορα στα 80 κατα καιρους. Θα περιμενω, αλλιως παω για το Makita.

Καλησπέρα
Τό έχω εδώ καί κάποια χρόνια τό πολυτριβείο τής B&D KA280
Τά κάνει όλα καί μέτρια είναι τό συμπέρασμα μου,έχει κραδασμούς γιά πολύ ώρα είναι η αλήθεια,έχει όμως καλή χειρολαβή.
Το μικροφίλτρο κάνει μέτρια δουλειά μαζεύει τά 60 % από τήν σκόνη.
Δέν έχω δεί φθορές στά κουμπώματα εγώ,αλλά τό πέλμα μέ τό παλμικό τριβείο θηκιάζει μέ ζόρι (θέλει δύναμη) στήν βάση,τό πέλμα μέ τό έκκεντρο αντίθετα θηκιάζει πολύ εύκολα στήν βάση.

Εχει δυό ταχύτητες,μπροστά έχει κάτι εικόνες μέ φωτογραφίες ανάλογα άν χρησιμοποιείς τό παλμικό η τό έκκεντρο τριβείο,γυρνάς στήν αντίστοιχη φωτογραφία τόν μεταγωγικό διακόπτη.

tri110.jpg

tri210.jpg

tri310.jpg

Λες ε? Τότε για τι ξύλα είναι τα 100 δόντια,γτ εγώ που διάβασα τις κριτικές ήταν ευχαριστημένοι σε κόντρα πλακέ?

Λεπτες κυριως διατομες και cross cutting, οπως οι μικρες κοπες του φαλτσοπριονου.

Θυμάται κανείς που είναι το βίντεο με τον ανταπτορα της Μιλγουόκι που έμπαινε στο παλμικό του lidl;
Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Λες ε? Τότε για τι ξύλα είναι τα 100 δόντια,γτ εγώ που διάβασα τις κριτικές ήταν ευχαριστημένοι σε κόντρα πλακέ?

Μελαμίνες...
Κάνει όμως καλή δουλειά και σε λεπτο ξύλο και κόντρα πλακέ, όπως λέει κι ο Μιχάλης, αλλά μη σπρώχνεις το ξύλο πολύ γρήγορα, μην το πιέζεις δηλαδή.

Μελαμίνες εννοείς σε Νοβοπάν δλδ ε?

Καλά,θα το δοκιμάσω και θα σας πω, βέβαια έχω 18mm κόντρα πλακέ αλλά δεν έχω να χάσω τίποτα.

Αν το κάψει λίγο δεν θα έχω μεγάλο πρόβλημα γτ στη συγκεκριμένη δουλειά (μια βιβλιοθήκη) θα χρησιμοποιήσω σκούρο βερνίκι.Οποτε δοκιμάζω και σας λέω εντυπώσεις.

Ούτε για μελαμίνες και νοβοπαν κάνει ο δίσκος . Οι δίσκοι για μελαμίνες έχουν άλλες μοίρες στα δόντια και είναι παράλληλα όλα , όχι ένα δεξιά και το άλλο αριστερά όπως είναι για μασίφ ξύλο και κόντρα πλακέ .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας! - Ερωτήσεις για Εργαλεία, Εξαρτήματα

Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα κάποια βοήθεια γιατί έχω μπερδευτεί εντελώς με τα διάφορα τριβεία που κυκλοφορούν (είμαι ολίγον τι άσχετος, προφανώς).
Έχω ήδη έναν ταινιολειαντήρα μεσαίου μεγέθους και διάφορα γυαλόχαρτα για αυτόν.
Επίσης, έχω το πολυεργαλείο της Parkside ("παλμικο") για το οποίο έχω 2 διαφορετικά εξαρτήματα για γυαλόχαρτα: Ένα στρογγυλό (κάποιος μου είπε ότι στρογγυλό σε αυτό το εργαλείο δεν κάνει τίποτε. Ισχύει;), ένα τριγωνικό και ένα "finger" (μικρό, περίπου τριγωνικό). Δεν ξέρω, βέβαια, αν αυτό δουλεύει πραγματικά ως τριβείο με τα παραπάνω.
Ακούω για περιστροφικά, δέλτα, έκκεντρα, παλμικά, παλμικοπεριστροφικά, συνδυαστικά (και εδώ κάπου είδα ένα τέτοιο) κ.τ.λ. και έχω χάσει τη μπάλα. Με δεδομένο ότι έχω τα παραπάνω, τι θα προτείνατε για αγορά;

Γενικά έχω στο μυαλό μου λείανση και τρίψιμο μικρών και μεσαίων επιφανειών (αν και πρόσφατα ένα ξύλινο κρεβάτι το έτριψα με τον ταινιολειαντήρα), κυρίως ξύλινων, αλλά βεβαίως δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει αύριο, οπότε αν είχα μια ιδέα για το που είναι πιο κατάλληλο το κάθε εργαλείο, θα μπορούσα να αποφασίσω. Σκέφτομαι, π.χ., κάποια στιγμή να φτιάξω ένα κουκλοσπιτάκι από διάφορα ξύλα που έχω εδώ και εκεί.
(Το budget είναι περιορισμένο, πρέπει να διαλέξω ανάμεσα σε εργαλεία και φαί για το παιδί μου :P :D ).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους.