Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εκκεντρο-περιστροφικο ειναι το μονο που σου λείπει ουσιαστικα. Εχεις τον ταινειολειαντηρα για τα πολυ χοντρα και γρήγορα, το τριγωνικο για γωνιες και θες ενα περιστροφικο για ολα τα υπόλοιπα.

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εκκεντρο-περιστροφικο ειναι το μονο που σου λείπει ουσιαστικα. Εχεις τον ταινειολειαντηρα για τα πολυ χοντρα και γρήγορα, το τριγωνικο για γωνιες και θες ενα περιστροφικο για ολα τα υπόλοιπα.

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ καταρχήν.

Άρα καλύτερα περιστροφικό-έκκεντρο από παλμικό (τετράγωνο);
Επίσης, το πολυεργαλείο με το στρογγυλό εξάρτημα όντως δεν κάνει δηλαδή;

δε θα κανεις δουλεια με τον 100 δοντιων δισκο δυστυχως.
Βρες εναν καρβιδιου 40 με 48 δοντια.

Τα 100 δοντια ειναι πολλα, θα σε δυσκολεψουν σε καποιες κοπες και μαλλον θα καινε το ξυλο, ιδιως αν εχει καποιο παχος. Συμφωνω με τον Κυριακο.

Τι να πω,δυσκολεύομαι πάρα πολύ να βρω δίσκο.Ο μόνος που βρήκα κοντά σε αυτά που μου λέτε είναι αυτός εδώ:

https://www.electrotools.gr/el/diskoi-diskoprionon/287-x13005.html

Αυτος ο δισκος ειναι μια χαρα.
Οπως σου ειπα, και οπως διαπιστωνεις και εσυ, καποια μεγεθη δισκων δεν ειναι συνηθισμενα, οπως τα 140μμ.
Παντως αν κανεις την δουλεια σου με τον δισκο που φοραει και με τον δισκο που βρηκες για πιο καθαρες κοπες, εισαι οκ.

Τι να πω,δυσκολεύομαι πάρα πολύ να βρω δίσκο.Ο μόνος που βρήκα κοντά σε αυτά που μου λέτε είναι αυτός εδώ:

https://www.electrotools.gr/el/diskoi-diskoprionon/287-x13005.html
https://www.stereotiki.gr/store4/freud-pro-lp30m-diskos-kopis-ksulou.html#/product/14083

Εγώ έχω αυτόν σε ένα boschaki και είναι απίστευτα ευχαριστιμενοσ από την καθαρή κοπή του !

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αν μπορεσεις να βρεις δαχτυλιδι απο 12.7 σε 20 χιλιοστα η Freud ειναι κορυφαια εταιρεια.
Βεβαια εχει 24 δοντια οποτε πιστευω πως ο 40αρης πιρανχα θα ειναι πιο καθαρος στην κοπη του.

Δαχτυλίδι θα βρω σίγουρα και θα έχω τον δίσκο στα υπόψιν.

Για την ώρα θα κάνω δοκιμές με τους 2 που περιμένω σε διάφορα ξύλα και θα το δω μετά.Παντως αυτός που φορούσε δεν με εντυπωσίασε σε κόντρα πλακέ αλλά έκανα κόντρα κοπή.

Ευχαριστώ καταρχήν.

Άρα καλύτερα περιστροφικό-έκκεντρο από παλμικό (τετράγωνο);
Επίσης, το πολυεργαλείο με το στρογγυλό εξάρτημα όντως δεν κάνει δηλαδή;

Καλησπέρα σε όλους.

Σε συνέχεια αυτού, κάτι τέτοιο θα με κάλυπτε πιστεύετε;

https://www.praktiker.gr/p/set-polytriveio-black-decker-ka280lka-qs-98509#

Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα σε όλους.

Σε συνέχεια αυτού, κάτι τέτοιο θα με κάλυπτε πιστεύετε;

https://www.praktiker.gr/p/set-polytriveio-black-decker-ka280lka-qs-98509#

Ευχαριστώ.
Μα γιατί να πάς πάλι σε πολυτριβειο,αφού έχεις ήδη ένα από το Lidl?

Εγώ έχω πάρει ένα έκκεντρο einhell στα 35 το οποίο και ρύθμιση στροφών έχει και μια χαρά την κάνει την δουλειά του.Απλα δεν είναι για ανθρώπους που θα το δουλεύουν πολλές ώρες γτ χοροπηδάει και από ένα σημείο και μετά θα σε κουράσει.

Εμένα πχ που ,από ότι κατάλαβα από τα παραπάνω, κάνω πολύ περισσότερες δουλειές από εσένα με έχει καλύψει απόλυτα και είναι και οικονομικό.

Edit:. Αυτό εδώ έχω..

https://www.praktiker.gr/m/p/triveio-ekkentro-einhell-tc-rs-38e-68165

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Ανα

Μα γιατί να πάς πάλι σε πολυτριβειο,αφού έχεις ήδη ένα από το Lidl?

Εγώ έχω πάρει ένα έκκεντρο einhell στα 35 το οποίο και ρύθμιση στροφών έχει και μια χαρά την κάνει την δουλειά του.Απλα δεν είναι για ανθρώπους που θα το δουλεύουν πολλές ώρες γτ χοροπηδάει και από ένα σημείο και μετά θα σε κουράσει.

Εμένα πχ που ,από ότι κατάλαβα από τα παραπάνω, κάνω πολύ περισσότερες δουλειές από εσένα με έχει καλύψει απόλυτα και είναι και οικονομικό.

Edit:. Αυτό εδώ έχω..

https://www.praktiker.gr/m/p/triveio-ekkentro-einhell-tc-rs-38e-68165

Μάλλον δεν το είπα καλά. Δεν έχω πουλτριβείο Parkside. Έχω αυτό το πολυμηχάνημα (παλμικό ή όπως αλλιώς λέγεται) που παίρνει τα πριονάκια, τα carbides κ.τ.λ. για κόψιμο, τις λάμες για ξύσιμο κ.τ.λ., αλλά έχει και εξαρτήματα για γυαλόχαρτα με σκρατς. Δεν έχει, οπωσδήποτε, περιστροφική κίνηση.
Οπότε, ειδικά το κυκλικό "τριβείο" δεν είμαι σίγουρος αν κάνει για τρίψιμο.
Βέβαια, αν κάνει, ίσως έχεις δίκιο και απλά χρειάζομαι ένα περιστροφικό.

Τι μπατζετ εχεις μαστροχαλαστη?

Οπωσδήποτε όχι πάνω από 60-80.
Τώρα, αν (βλ. παραπάνω) το μόνο που χρειάζομαι είναι ένα περιστροφικό....ε, θα προτιμούσα να έμενα πιο χαμηλά..π.χ. 30-50.

Φιλε μου παρε ενα εκκεντρο τριβειακι Dexter απο το Leroi με 33 ευρουδακια καλη εργονομια 2 χρονια εγγυηση και ρυθμιζομενες στροφες. Θα σε καλυψει απολυτα και θα συμπληρωσει τα τριβεια που εχεις.

Επισης ειναι καλη ιδεα και σε καλη τιμη για αυτα που παρεχει, ιδιως αν δεν εχει καποιος αλλα τριβεια, το πολυτριβειο της Black and Decker που εχεις παραπανω στο λινκ.

Ο Δημητρης το εχει το ΚΑ280 αλλα ειναι κατα το ήμισυ ευχαριστημενος απο οτι εγραψε.
Εγω με τον παππου του 280 εχω καλες εντυπωσεις.
Αν φτασεις παντως τα 80 ευρω μια ειναι η επιλογη και ειναι σε καναρινι χρωματακι.

Φιλε μου παρε ενα εκκεντρο τριβειακι Dexter απο το Leroi με 33 ευρουδακια καλη εργονομια 2 χρονια εγγυηση και ρυθμιζομενες στροφες. Θα σε καλυψει απολυτα και θα συμπληρωσει τα τριβεια που εχεις.

Επισης ειναι καλη ιδεα και σε καλη τιμη για αυτα που παρεχει, ιδιως αν δεν εχει καποιος αλλα τριβεια, το πολυτριβειο της Black and Decker που εχεις παραπανω στο λινκ.

Ο Δημητρης το εχει το ΚΑ280 αλλα ειναι κατα το ήμισυ ευχαριστημενος απο οτι εγραψε.
Εγω με τον παππου του 280 εχω καλες εντυπωσεις.
Αν φτασεις παντως τα 80 ευρω μια ειναι η επιλογη και ειναι σε καναρινι χρωματακι.

Ευχαριστώ πολύ, παιδιά.
Άρα, πάω είτε για το Enhiell, είτε για το Dexter, με τα ίδια λεφτά (μάλλον το δεύτερο γιατί απλώς είναι πιο κοντά τα leroy).
Πάει πολύ τα 80, enduras1, αν το μόνο που χρειάζομαι είναι ένα έκκεντρο. Καλύτερα με τη διαφορά να πάρω το router της Parkside (θα τ' ακούσω τώρα :P :D )

Αν παρεις ρουτερ, θα σου προτεινα να παρεις επωνυμο (bosch, makita αντε και black and decker). Ουτε parkised oυτε einhel ουτε borman κλπ.
Θελεις το εργαλειο αυτο να ειναι καλο και να εχει περασει σωστο ελεγχο ποιοτητος. Οι στροφες που δουλευει ειναι πολλες και θελει προσοχη.

Απάντηση: Mάστορες τα φώτα σας ! - Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Αν και δεν έχω Einhell, αυτό που έχω να πω είναι πως η Dexter δεν είναι κακή εταιρεία.
Έχω ένα γωνιακό τριβείο (https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...a/triveia/triveio-delta-dexter-280w-62147120/) και μια σέγα (https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal.../seges-spathoseges/sega-dexter-750w-62110405/) και είναι μια χαρά εργαλειάκια.
Πιθανόν να μην είναι ισάξια με μοντέλα πιο γνωστών εταιρειών αλλά τη δουλειά τους την κάνουν.
Νομίζω πως μαζί με την FERM είναι από τις καλύτερες περιπτώσεις για οικονομικά εργαλεία.

Αν παρεις ρουτερ, θα σου προτεινα να παρεις επωνυμο (bosch, makita αντε και black and decker). Ουτε parkised oυτε einhel ουτε borman κλπ.
Θελεις το εργαλειο αυτο να ειναι καλο και να εχει περασει σωστο ελεγχο ποιοτητος. Οι στροφες που δουλευει ειναι πολλες και θελει προσοχη.

Ναι, το διαβάζω παντού αυτό (για την επικινδυνότητα του ρούτερ ως εργαλείου γενικά).
Βέβαια, λόγω περιορισμένου budget (και το parkside υπέρβαση θα είναι, λόγω Χριστουγέννων), δεν με παίρνει για ακριβότερο. Οπότε το πραγματικό ερώτημα είναι Parkside, ή άσε καλύτερα το ρούτερ προς το παρόν; Και πιθανότατα η απάντηση είναι το δεύτερο.
Αυτό είναι το καλό και το κακό μαζί των parkside: Κάνουν ανθρώπους που δεν θα έπαιρναν ποτέ ένα εργαλείο να το πάρουν.

Ευχαριστώ για την προειδοποίηση πάντως :)

Ναι, το διαβάζω παντού αυτό (για την επικινδυνότητα του ρούτερ ως εργαλείου γενικά).
Βέβαια, λόγω περιορισμένου budget (και το parkside υπέρβαση θα είναι, λόγω Χριστουγέννων), δεν με παίρνει για ακριβότερο. Οπότε το πραγματικό ερώτημα είναι Parkside, ή άσε καλύτερα το ρούτερ προς το παρόν; Και πιθανότατα η απάντηση είναι το δεύτερο.
Αυτό είναι το καλό και το κακό μαζί των parkside: Κάνουν ανθρώπους που δεν θα έπαιρναν ποτέ ένα εργαλείο να το πάρουν.

Ευχαριστώ για την προειδοποίηση πάντως :)

Δηλαδή αν αρχισει το Lidl να φέρνει και φτηνα τρακτέρ θα αρχίσουμε όλοι να οργώνουμε τα χωράφια που ποτε δεν θα οργώναμε σε αλλη περίπτωση???? χαχαχαχαχαχα

Παντως για να παρεις ρουτερ θα σου πρότεινα να βρεις πρωτα 1-2 προτζεκτ για να κατασκευασεις με αυτο και μετα να το αγορασεις. Τοτε θα δεις τι περιμενες να κανει και τι εκανε και για τον αν χρειαζεσαι να πας σε κατι ακριβοτερο. Και ειμαι παντα τις αποψης πως το εργαλειο πρεπει να ειναι αντιστοιχο των υλικων που χρησιμοποιεις. Δηλαδη αλλο να ρουταρεις ταβλες απο παλετες και mdf και αλλο να εχεις πληρωσει μασιφ ξυλο 100+ ευρω για να φτιαξεις κατι αψογο.