Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Good morning!!!!!

Δε ήξερα που να το ανεβάσω, οπότε είπα στο καφενείο.

Μύτη Νο6 απο κασετίνα Bosch (link)
Προσπαθώντας να ξεβιδώσω παλιό πάγκο inox απο κουζίνα προ του 80...με το χέρι...!!
Ακούω το κρακ και λέω ΟΚ ξεβίδωσε...αμ δε...!!!

IMG_20200211_192535_HDR.jpg

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Μην σου κάνει εντύπωση... Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.
Σε 10 λεπτά έσπασα 3 μύτες Wiha κι όχι της σειράς, ειδικά ενισχυμένες, 35 το σετάκι κοστίζουν.
Πλέον τα παλμικά πιυ χρησιμοποιούμε έχουν τερατώδεις δυνάμεις και θέλουν οπωσδήποτε ρέγουλο στη ροπή τους...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    128.3 KB · Views: 126
Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Δε ήξερα που να το ανεβάσω, οπότε είπα στο καφενείο.

Μύτη Νο6 απο κασετίνα Bosch (link)
Προσπαθώντας να ξεβιδώσω παλιό πάγκο inox απο κουζίνα προ του 80...με το χέρι...!!
Ακούω το κρακ και λέω ΟΚ ξεβίδωσε...αμ δε...!!!

Ναι αλλα ο Γιαννη πηγε με το χερι να το ξεβιδωσει Μπαμπη.

Και ειναι κριμα επειδη τελευταια αγορασα 3 ναι 3 ιδια σετακια με αυτο του Γιαννη!

Εντάξει ...δεν λέει κάτι το περιστατικό...αστοχία του συγκεκριμένου μπιτ, και εγώ έχω το ίδιο σετ και δεν έχει πάθει κάτι κάποια μύτη με βιδολόγο 12v Parkside βέβαια, το παλμικό το χρησιμοποιώ σε "δύσκολες" περιπτώσεις.

Έχω όχι το professional το πιο παλιό και ακόμα δεν έχω χάσει κάποιο μυτακι
Βέβαια δεν το έχω δουλέψει με παλμικο αλλά και με το ταφ κατσαβίδι τρώει πολύ ζόρι
7e905c0a3b8d66c1c90657c6cd1e42db.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Γιωργο το ζορι του παλμικου φιλε δεν μπορει να το ασκησει ο καρπος και μαλιστα με τετοια συχνοτητα ανα δευτερολεπτο.
Γιαυτο το παλμικο τις κουρευει για πλακα αν δεν ειναι ποιοτικες.

Λέτε να έχω χέρι πιο δυνατό απο παλμικό...;;;;; Και δε μου φαίνεται!!!:smash::ADFADF1:

Αλλά ΟΧΙ, ξέρω τι φταίει (Νίκο @osatosa) το κατσαβίδι ήταν του LIDL!!!!! :damnyou: :BDGBGDB55::flipout::flipout::BDGBGDB55::damnyou:

2 μυτες εσπασα σήμερα και εγώ με το παλμικο της Stanley...Και ήταν από την καλή κασετινουλα της Dewalt...
Υσχιει αυτό που λέει ο Μπάμπης ότι η δύναμης που ασκούνται είναι πολύ μεγάλες και δεν αντέχουν οι μυτες..

Θέλω να πάρω ένα δραπανοκαταβιδο πoιο προτεινετε. Το θελω για μικροδουλειές. Για τις καρέκλες στο μαγαζί να βάζω, τις ψαθες, μια xiaomi κάμερα να βάλω στον τοίχο κτλ. Είναι η πρώτη φορά που παίρνω δεν έχω εμπειρια από δραπανοκατσαβιδα.

Σε κάθε περίπτωση να πάρεις κρουστικο δραπανο κατσαβιδο...
Ποιο είναι το burget σου...;
Το λέω για να σε βοηθήσουμε ανάλογα...
Υ.γ...να το μεταφέρετε στο ανάλογο νήμα....

Θέλω να πάρω ένα δραπανοκαταβιδο πoιο προτεινετε. Το θελω για μικροδουλειές. Για τις καρέκλες στο μαγαζί να βάζω, τις ψαθες, μια xiaomi κάμερα να βάλω στον τοίχο κτλ. Είναι η πρώτη φορά που παίρνω δεν έχω εμπειρια από δραπανοκατσαβιδα.

Αν δεν πρόκειται να κάνεις τρύπες σε τσιμέντο να πάρεις απλό όχι κρουστικό.
Αν πάλι είναι να το χρησιμοποιείς 1-2 φορές τον χρόνο για να βιδώνεις τις ψάθες στις καρέκλες καλύτερα να πάρεις ηλεκτρικό και όχι μπαταρίας που κοστίζει πολύ λιγότερο. Μία μπαταρία μπορεί να μην σου φτάσει να τελειώσεις τις καρέκλες και μετά θα πρέπει να περιμένεις ώρα να φορτίσει.

Πια προτείνετε εσείς για τσιμεντο δεν ξέρω μια κάμερα που έχω θέλω να την βάλω στον τοίχο και δεν έχω δραπανο θέλω να πάρω ένα να το έχω χρειάζεται μιας και έχω και μαγαζί.

Πια προτείνετε εσείς για τσιμεντο δεν ξέρω μια κάμερα που έχω θέλω να την βάλω στον τοίχο και δεν έχω δραπανο θέλω να πάρω ένα να το έχω χρειάζεται μιας και έχω και μαγαζί.

Σε τούβλο ή μπετόν?

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εγω επιμενω οτι εαν θες να τρυπας και τσιμεντο(μπετο; ) και τουβλο θες κρουστικο...και φυσικα κανεις και ολδες τις υπολοιπες δουλειες...

Αντι για το παραπανω λοιπον θα σου ελεγα να ανεβεις λιγο και να πας εδω...
https://www.praktiker.gr/p/kroustiko-drapanokatsavido-black-decker-bcd003c1-qw-97543

..και 18v και πιο δυνατο...

Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Εγω επιμενω οτι εαν θες να τρυπας και τσιμεντο(μπετο; ) θες κρουστικο...

Αντι για το παραπανω λοιπον θα σου ελεγα να ανεβεις λιγο και να πας εδω...
https://www.praktiker.gr/p/kroustiko-drapanokatsavido-black-decker-bcd003c1-qw-97543

..και 18v και πιο δυνατο...
Εξαρτήματα δεν έχει μαζί λογικά βρίσκουμε παντού ε;