Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα σας.

Από το καλοκαίρι μου έχει χαλάσει το τσοκ στο κρουστικό δράπανο της Bosch (PSB 530 RB) που έχω.
Είναι αυτό με το κλειδί και η αλήθεια είναι πως δεν θέλω κάτι extreme, 5 τρύπες το χρόνο κάνω αλλά όταν δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου σου λείπει.
Έχει κανείς κάποια αξιόπιστη πρόταση σε λογική τιμή είτε με κλειδί είτε αυτόματο;

Ευχαριστώ

Σε τσοκ δραπάνου, από τις φίρμες που εγώ γνωρίζω εγγυημένα είναι τα Rohm και (αν υπάρχουν ακόμα στην ελληνική αγορά) τα Jacobs (ενδεικτικό λινκ: https://www.amazon.com/jacobs-chuck/s?k=jacobs+chuck ). Λογικά και ότι πάρεις με τη φίρμα κάποιας σοβαρής εργαλειοεταιρείας (πχ Bosch, Makita, Dewalt, Milwaukee, Stanley κλπ) θα είναι ΟΚ, αρκεί να μην πάρεις το απολύτως φτηνότερο μοντέλο που βγάζει η κάθε εταιρεία (συνήθως οι εν λόγω εταιρείες, και όχι μόνο, τα φτηνότερα μοντέλα που βγάζουν δεν είναι ποιοτικά αντάξια του ονόματός τους).
Από κει και πέρα μια βόλτα από το σκρουτζ θα σε βοηθήσει. Μάλλον για κάτι τέτοιο πας:

παιδια εχει πιασει το ματι σας πουθενα στην Ελλαδα, ρυθμιζομενη γωνια μαραγκου στα 40 εκατοστα?
για να μην αγοραζω αυτην

Δες της Yato αυτήν που επεκτείνεται η μια πλευρά.
Θα την βρεις εύκολα στα 26€.

Η τρόμπα απο το temu των €3 που δοκίμασα το ΣΚ για να ανεβάσει την πίεση ~5 psi σε δύο τροχούς μηχανής ναι μεν τα κατάφερε αλλά η μεταλλική έξοδος του αέρα έκαιγε στο άγγιγμα. Και αυτό στα 3' λειτουργίας το πολύ.

Αυτοκίνητο απο άδειο θα χρειαστεί κανένα μισάωρο με πολλά διαλείμματα.

Για ρόδα ποδηλάτου και μπάλες είναι μια χαρά. Μέχρι εκεί.

Last edited:
Με τρωει το χερι μου να αγορασω το παρακατω εργαλειακι απο Temu.
Κυριως για φυσηματα στα φιλτρα απο τις σκουπες αλλα και γενικα.
Εχει κανεις κατι αντίστοιχο?
https://share.temu.com/Kn8xY4N4xMA
Αφού έχεις την σκούπα advancevac γιατί δεν την χρησιμοποιείς και σαν blower ;
Σίγουρα είναι πολύ μεγαλύτερη σε όγκο αλλά πόσες φορές θα χρησιμοποιήσεις το blower μέσα σε 1 μήνα;

• Like
Reactions: nikfor
Αφού έχεις την σκούπα advancevac γιατί δεν την χρησιμοποιείς και σαν blower ;
Σίγουρα είναι πολύ μεγαλύτερη σε όγκο αλλά πόσες φορές θα χρησιμοποιήσεις το blower μέσα σε 1 μήνα;

Ναι, και εγώ αυτό κάνω με την Karcher.

Έχω τυπώσει και ένα στενό ακροφύσιο και κάνει πολύ καλή δουλειά. (y)

Μία βοήθεια παρακαλώ.
Τι να επιλέξω;
Χρήση περισσότερο για θερμοσυστελλομενα . Έχω θερμοπιστολο. Περισσότερο το θέλω για ευκολία λόγω μεγέθους

195 ευρω?
Απολυτα εντυπωσιακο αλλα φιλε πανακριβο.
Κατι τετοιο χρειαζομαι για τα φιλτρα.
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! €22.01 66%OFF | 50000 RPM Compressed Air Duster Cordless Portable Rechargeable Wireless Electric Air Keyboard Electronics Cleaner Dust Blower

Μία βοήθεια παρακαλώ.
Τι να επιλέξω;
Χρήση περισσότερο για θερμοσυστελλομενα . Έχω θερμοπιστολο. Περισσότερο το θέλω για ευκολία λόγω μεγέθους

Παρε το μικροτερο σε μεγεθος η/και βαρος. Τα θερμοσυστελλομενα δεν χρειαζονται 500w για να ζαρωσουν :)

• Like
Reactions: nik187
Με τρωει το χερι μου να αγορασω το παρακατω εργαλειακι απο Temu.
Κυριως για φυσηματα στα φιλτρα απο τις σκουπες αλλα και γενικα.
Εχει κανεις κατι αντίστοιχο?
https://share.temu.com/Kn8xY4N4xMA

Εχω πολυ μικρο 18βολτο φυσητηρι και ειναι ενα χρησιμοτατο εργαλειο για καθαρισμο φιλτρων και οχι μονο.
Μην το σκεφτεσαι, με 18 ευρουδακια και μπαταρια/ες λιθιου ειναι μια χαρα.

Το αλλο το φτηνοτερο δεν γραφει τι μπαταριες παιρνει, ουτε εχει αναρροφηση που αρκετες φορες ειναι χρησιμη.

εμένα πάλι μου έχει χρειαστεί μόνο όταν ήμουν έξω... μετά την πρώτη φορά έμαθα και έχω πάντα καλώδια μαζί μου. όλο και κάποιος θα φιλοτιμηθεί να σταματήσει για να με βάλει μπροστά, αλλά ποτέ δεν έχει κανείς καλώδια μαζί του! βέβαια με το φορητό εκκινητή είσαι πιο ανεξάρτητος (και μπορείς να κάνεις και μια στάση πχ κάπου, αν είναι βράδυ να πας σπίτι σου και να ξαναβάλεις μπρος το πρωί για να πας στο κατάστημα να αλλάξεις τη μπαταρία αν δε μπορείς να βρεις να σου φέρουν κλπ).