Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Ευχαριστώ, θα δω, έχω βάλει και την proxxon στο παιχνίδι γιατί έχει κάτι λουκούμια. Αν αποφασίσω να δώσω πάνω από 50, μάλλον σε proxxon θα πάω

Είχαμε κάνει μία κουβεντα για καστάνιες και καρυδάκια πριν λίγο καιρό, αλλά δεν μπορώ να την βρω.
Προσωπικά, θα συμβιβαζομουν στην καστάνια και θα πήγαινα σε ποιοτικά καρυδάκια πχ GEDORE ή FACOM στα μεγέθη που χρειαζόμουν για αρχή και στην πορεία θα συμπλήρωνα. Στις μύτες, θα έπαιρνα WIHA, FELO, WERA.

Χρειαζομαι τα o-ring που φαινονται στο παρακατω πινακακι και μαλιστα στο υλικο που αναφερει.
Καμια ιδεα που θα μπορω να τα αγορασω απο Αθηνα?
View attachment 234081
Θα έκανα μια ερώτηση στην Akron, παλαμηδιου Κολωνός

• Like
Reactions: newbie
Χρειαζομαι τα o-ring που φαινονται στο παρακατω πινακακι και μαλιστα στο υλικο που αναφερει.
View attachment 234081

200 bar!!!!
Από κομπρεσερ υψηλών πιέσεων; Καταδύσεις ή αεροβόλα;
Κάνε μία ερώτηση σε εταιρείες με κομπρεσερ
πχ https://www.atlascopco.com/el-gr/compressors/products/air-compressor

ή https://www.ifm.com/gr/el/category/400_020_130#/best/1/100

View attachment 234081
δες και στη Σπύρου Πάτση:

Σε στρατζαριστά κάγκελα μπαλκονιού έχει σκουριάσει ένα μικρό τμήμα και θα χρειστεί επέμβαση αποκατάστασης (ότι μπορεί να σωθεί δηλαδή, γιατί σε κάποιο σημείο η σκουριά έχει σαπίσει το μέταλλο κι έχει κάνει τρύπα).
Αφού καθαριστεί καλά η περιοχή και απομακρύνω όση σκουριά γίνεται, θέλω να εφαρμόσω στο πάσχον σημείο ένα σταθεροποιητή/αναστολέα σκουριάς, ώστε να αδρανοποιήσω τοπικά (όσο είναι εφικτό) τυχόν εξέλιξη της σκουριάς. Εν συνεχεία σκοπεύω να "κλείσω" το σημείο με σιδηρόστοκο κι ακολούθως μινιάρισμα με καλής ποιότητας μίνιο και φυσικά τελικό βάψιμο.
Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό/δοκιμασμένο σε ανάλογη περίπτωση, αναστολέα/σταθεροποιητή σκουριάς;

Σε στρατζαριστά κάγκελα μπαλκονιού έχει σκουριάσει ένα μικρό τμήμα και θα χρειστεί επέμβαση αποκατάστασης (ότι μπορεί να σωθεί δηλαδή, γιατί σε κάποιο σημείο η σκουριά έχει σαπίσει το μέταλλο κι έχει κάνει τρύπα).
Αφού καθαριστεί καλά η περιοχή και απομακρύνω όση σκουριά γίνεται, θέλω να εφαρμόσω στο πάσχον σημείο ένα σταθεροποιητή/αναστολέα σκουριάς, ώστε να αδρανοποιήσω τοπικά (όσο είναι εφικτό) τυχόν εξέλιξη της σκουριάς. Εν συνεχεία σκοπεύω να "κλείσω" το σημείο με σιδηρόστοκο κι ακολούθως μινιάρισμα με καλής ποιότητας μίνιο και φυσικά τελικό βάψιμο.
Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό/δοκιμασμένο σε ανάλογη περίπτωση, αναστολέα/σταθεροποιητή σκουριάς;

Λάζαρε, προσωπικά θα πρότεινα αντί για στόκο, κάτι τέτοιο. https://www.praktiker.gr/p/kolla-ep...OZSwYP-fIio9dl2w2wbibLmKR-1q0zYcaAiCPEALw_wcB
Το έχουμε δοκιμάσει μέχρι και σε βάρκες και έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

Για σταθεροποιητή, όσα έχω δοκιμάσει ηταν εντάξει (τελευταία είχα πάρει εναν από το LIDL).

Για σταθεροποιητη σκουριάς θα έβαζα αυτόν...
Τον χρησιμοποιώ χρόνια στην δουλειά και δεν κανει φιλμ αλλά υσχωρει εντός αυτής...
Ο σταθεροποιητης θα πρέπει να κάνει την σκουρια έναν με το σίδερο...και οχι να δημιουργήσει επιφάνεια κρούστας.

Όσο αφορά το κλείσιμο της τρύπας εάν ειναι πολύ μεγάλη η διάμετρος,π.χ ένας πόντος θα πρέπει να μπει κατι εντός του στρατζαριστου καθώς εαν μεινει κενό από κάτω ο σιδηροστοκος η η κόλλα δεν θα κρατήσει για πολυ αφού δεν θα πατάει κάπου σταθερα..

Η πατέντα που κάνω εγώ είναι κοψω σε βάθος όσο είναι το στρατζαριστο πχ. 3 ποντους (δηλαδη σε υψος τοσο ωστε να πατησει ως την κατω πλευρα στρατζαριστου/κοιλοδοκου)ένα κομμάτι βέργας στην διαμετρο της τρύπας,η πλησίον αυτής,να το ηλεκτροκολλησω,εποιτα να το λείανω και τέλος να στοκαρω τα μικρά κενα που θα μείνουν..μετά βάφω.. εξαιρετικη και μόνιμη λύση...

Ετσι θα σου κρατησει Λαζαρε γιατι θα δημιουργηθεί βάση .
Πολύ καλά είναι και τα σιδερα/βέργα από καρέ μπετου,είναι 4χιλ,εαν έχουμε μικρή τρύπα..
Βάλε μια φώτο για σιγουριά..

Edit: στις εποξειδικες κολλες επειδή δεν δημιουργούν εστία πρόσφυσης γιατί όταν στεγνώνουν είναι γυαλιστερες χρειάζεται πρωτα wash primer για να πιασει αστάρι και μετά χρώμα..!!
Συν της άλλης δεν τριβενται όπως ο σιδηροστοκος ωστε να έρθει εκεί που θες στην ευθεία του στρατζαριστου..

Last edited:
Σταθεροποιητη/μετατροπεα σκουριας χρησιμοποιω της Ambro Sol (ιταλικη εταιρεια με πολυ καλα προιοντα).
Καποιοι αλλοι μετατροπεις σκουριας που εχω χρησιμοποιησει (νομιζω μαζι και αυτος της Μερκολα) θελανε και δευτερο χερι ενω αυτος με μια επαλειψη μετετρεπε την σκουρια σε μαυρο μεταλλο.

Για τρυπες στα καγκελα χρησιμοποιω σιδηροστοκο δυο συστατικων με πολυ καλα και διαρκειας αποτελεσματα. Στεγνωνει γρηγορα ομως και θελει λιγη προσοχη.
Αν ειναι μεγαλη η τρυπα, πρεπει καπως να βαλεις καποιο λαμακι. Εχω την ιδια δουλεια ακριβως να κανω αυτο το καλοκαιρι στα καγκελα της ταρατσας.
Για σιδηροστοκο εχω χρησιμοποιησει της Μερκολα και ειμαι ευχαριστημενος, ομως θελω να δοκιμασω και της Vivechrom αν και νομιζω οτι θα ειναι ο ιδιος.

Για τρυπες στα καγκελα χρησιμοποιω σιδηροστοκο δυο συστατικων με πολυ καλα και διαρκειας αποτελεσματα. Στεγνωνει γρηγορα ομως και θελει λιγη προσοχη.
Αν ειναι μεγαλη η τρυπα, πρεπει καπως να βαλεις καποιο λαμακι. Εχω την ιδια δουλεια ακριβως να κανω αυτο το καλοκαιρι στα καγκελα της ταρατσας.
Για σιδηροστοκο εχω χρησιμοποιησει της Μερκολα και ειμαι ευχαριστημενος, ομως θελω να δοκιμασω και της Vivechrom αν και νομιζω οτι θα ειναι ο ιδιος.
Ο πιο μαλακος που εχω χρησιμοποησει και τριβεται ειναι της Deν Βraven....

Απο κει και περα εχει να κανει με το ποσο στεγνωτικο θα βαλουμε απο το σωληναριο αναλογως την χρηση....το πολυ στεγνωτικο δεν ειναι παντα καλο...γινεται πολυ σκληρος και καθολου ελαστικος..οχι για το τριψιμο αλλα για τις ανοχες του στο χρονο καθως θα πρεπει να εχει συστολες-διαστολες οταν ειναι εκτεθημενος σε καιρικα φαινομενα..πορολου που ασταρωνεται και βαφεται....θελει προσοχη,,

Θέλω να τοποθετήσω ακίδες για περιστέρια στο καπάκι ενός κλιματιστικού και έχω καταλήξει στην χρήση πριτσινιών (που δεν έχω εμπειρία). Αυτά που ταιριάζουν στις τρύπες των ακίδων είναι 2 διαστάσεις: 4,0 και 4,8. Από ότι διάβασα αν ανοίξω τρύπα με 4άρι τρυπάνι η πρώτη διάσταση δεν θα μπαίνει γιατί θέλει 0,1 παραπάνω. Το πιο κοντινό που βρήκα είναι από ένα σετ για άνοιγμα σπειρωμάτων που έχει τρυπάνι 4,2. Είναι δύο χιλιοστά μεγαλύτερο αλλά λογικά θα κάνει, όπως αντίστοιχα με 5άρι τρυπάνι για την δεύτερη διάσταση. Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω τι τρυπάνια πρέπει να έχω και που τα βρίσκω;

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ μεταλλικές ακίδες και πολύ ισχυρή κόλλα για μέταλλο..

Προς ώρας σε καμια 10ρια διαμερίσματα που έχω βάλει δεν μου έχει δημιουργηθεί παράπονο..
Το πριτσινι το θεωρώ υπερβολικό για το τόσο ελαφρύ βάρος που έχουν....

Θέλω να τοποθετήσω ακίδες για περιστέρια στο καπάκι ενός κλιματιστικού και έχω καταλήξει στην χρήση πριτσινιών (που δεν έχω εμπειρία). Αυτά που ταιριάζουν στις τρύπες των ακίδων είναι 2 διαστάσεις: 4,0 και 4,8. Από ότι διάβασα αν ανοίξω τρύπα με 4άρι τρυπάνι η πρώτη διάσταση δεν θα μπαίνει γιατί θέλει 0,1 παραπάνω. Το πιο κοντινό που βρήκα είναι από ένα σετ για άνοιγμα σπειρωμάτων που έχει τρυπάνι 4,2. Είναι δύο χιλιοστά μεγαλύτερο αλλά λογικά θα κάνει, όπως αντίστοιχα με 5άρι τρυπάνι για την δεύτερη διάσταση. Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω τι τρυπάνια πρέπει να έχω και που τα βρίσκω;

Μιλαμε για λαμαρινα παχους 1-2 χιλιοστα το καπακι, ετσι?
To άνοιγμα τρύπας με τρυπάνι 4μμ, παντα ειναι ελαχιστα μεγαλυτερο απο 4μμ εκτος εαν τρυπας με κολωνατο δραπανο. Οποτε δεν βλεπω προβλημα.
Σε καθε περιπτωση ομως, με μια στρογγυλη λιμα η με λιγο παρατεταμενο τρυπημα στην ιδια τρυπα και με το ιδιο τρυπανι, μεγαλωνεις ελαχιστα την τρυπα.

Επισης δεν θα εχεις κανενα προβλημα εαν χρησιμοποιησεις τρυπανι 4.2μμ για να τοποθετησεις πριτσινια των 4μμ.
Οπως δεν θα εχεις και κανενα θεμα εαν κανεις τρυπα με τρυπανι 4μμ για τα ιδια πριτσινια . Εγω δεν εχω χρειαστει ποτε να ανοιξω μεγαλυτερη τρυπα απο 4μμ για να περασω πριτσινια 4μμ..

Για τα περιστερια τωρα, και για να μην κανεις τρυπες, μπορεις να χρησιμοποιησεις και πλαστικες ακιδες και να τις στερεωσεις ειτε με θερμοκολλα ειτε με σιλικονη ειτε με ταινια διπλης οψης κλπ.
Αυτες δεν σκουριαζουν ποτε, αλλα ειναι πιο επιρρεπεις στην ηλιακη ακτινοβολια και στις καιρικες συνθηκες. Εγω αυτες θα εβαζα και δεν θα εμπλεκα με τρυπηματα στο καπακι του κλιματιστικου.

εγώ τα κόλλησα με sikaflex σε εντελώς εκτεθειμένο σημείο στην ταράτσα και εδώ και 3 χρόνια δεν έχουν πάθει τίποτα.
επίσης αν είναι κοντά στο ταβάνι το κλιματιστικό δοκίμσε και τη λύση της χαρτόκουτας ή κομματιού φελιζόλ ώστε να μη χωράνε να σταθούν εκεί. προσωπικά τα προτιμώ οπτικά από τα καρφιά.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Προσωρινά έχει μπει μια κούτα μαζί με ένα παλίο πανί να γεμίζει τον χώρο, καθώς είναι κοντά στο ταβάνι. Την έχω σκεφτεί και την ιδέα της κόλλας φυσικά, αλλά κοιτάζω και τις υπόλοιπες επιλογές. Ίσως κόψω-ράψω μια κούτα στο μέγεθος του κλιματιστικόύ και δω μελλοντικά αν τοποθετήσω τα καρφιά.

Μην ανοίξεις τρύπες στο πάνω καπάκι του κλιματιστικού. Το τρυπάνι μπορεί πολύ εύκολα να φτάσει στην πλακέττα της εξωτερικής μονάδας και να κάνει ζημιά αρκετών εκατοντάδων ευρώ. Η πλακέττα είναι συνήθως στην πάνω μεριά και σε πολύ μικρή απόσταση από το καπάκι. Ακόμα και να μην κάνεις ζημιά, θα μπαίνει η υγρασία και το νερό από την τρύπα που και πάλι είναι επικίνδυνη κατάσταση για τα ηλεκτρικά του A/C.
Αυτό που μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα, όπως σου είπαν και άλλοι, είναι να το κολήσεις. Και ένα χαρτόκουτο από πάνω να κλείνει τον χώρο είναι καλή λύση.
Στην εγκατάσταση του επόμενου A/C ζητάς από τον ψυκτικό να αφήσει μικρό κενό από το πάνω μπαλκόνι (5 εκατοστά είναι μία καλή απόσταση) που δυσκολεύει τα περιστέρια να κουρνιάζουν και από την άλλη επιτρέπει σε περίπτωση βλάβης να μπορεί να βγάλει το καπάκι ο ψυκτικός.

Θα πας στην εταιρεία: ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ, Κ., - Ε. ΑΜΠΛΙΑΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. , Λ. Αθηνών (Δίπλα από Κουμάκη) με ακριβείς διαστάσεις ή ΜΑΖΙ με το υπάρχον o-ring ως δείγμα.
Είναι ο βασιλιάς των o-rings..
ΥΓ: Με ευχαριστείς μετά 😁

• Love
Reactions: enduras1