Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

να σας πω, αυτο που βολευει ειναι το μπρατσο απο το αλλιε...
Μισανοιχτα τα θελ ετσι και αλλιως.
Αλλα το μπρατσο τοποθετεται εξωτερικα...
Θα δω....
Δεν κατάλαβα τίποτα...για βάλε φωτο/link

συγνωμη , θα επρεπε να πω temu για αυτο που προτεινε o dk31

αυτο ειναι για παραθυρο που ανοιγει προς τα εξω, αρα εγω θα πρεπει να το βαλω απο εξω.
Μισανοιχτο θελω το παραθυρο, (η ανακλιση δεν αφηνει αρκετο αερα να μπει για φυσικο δροσισμο)

συγνωμη , θα επρεπε να πω temu για αυτο που προτεινε o dk31

αυτο ειναι για παραθυρο που ανοιγει προς τα εξω, αρα εγω θα πρεπει να το βαλω απο εξω.
Μισανοιχτο θελω το παραθυρο, (η ανακλιση δεν αφηνει αρκετο αερα να μπει για φυσικο δροσισμο)
Δεν γίνεται αυτό που λες..
Εσύ θες κάτι σαν μαντάτο να το πιάνεις από την πάνω ή κάτω πλευρά να σταθεροποιηται με αποτέλεσμα.να.μην κλείνει μετά το παράθυρο γιατι θα έχεις βιδωσει βαση..

αυτο ειναι για παραθυρο που ανοιγει προς τα εξω, αρα εγω θα πρεπει να το βαλω απο εξω
εχω αυτο τον μηχανισμο στην δουλεια, σε πολυκατοικια της δεκαετιας του '70 σε παραθυρο που ανοιγει προς τα μεσα και κατα 90 μοιρες. Η διαφορα του ειναι οτι πιανει διαφορετικα. Aυτο στο TEMU πιανει στην επανω πλευρα του κασωματος, ενω αυτο που λεω εγω εγω πιανει στην πλαινη πλευρα (προσοψη) και αν θυμαμαι καλα λιγο πιο πισω, ενω το τηλεσκοπικο τμημα ειναι κατω απο το υψος του παραθυρου.
Δεν μπορω να το φωτογραφισω για να στο δειξω επειδη ειμαι σε αδεια.

εχει και δευτερη παραλλαγη, που πιανει οπως το δικο σου.

τελικα σκεφτομαι να δοκιμασω αυτο που ειναι για πορτες πλυντηριου... το κουφωμα ειναι πλαστικο με σιδερενια σκελετο (πιανει μαγνητης)

Κυριάκο, αυτά είναι για παντζούρια που όταν τα ανοίγεις στο τέρμα ακουμπάνε στον εξωτερικό τοίχο, κάπως έτσι δηλαδή. Τα παράθυρα συνήθως ανοίγουν προς τα μέσα και δεν τερματίζουν πάνω στον τοίχο.
Γιατί τα εσωτερικά είναι 90-110μοιρων εξαιτίας της τοποθέτησης του μεντεσε εσωτερικά της κασας ενώ τα παντζούρια έχουν γαλλικο μεντεσε με μπράτσο/βραχιονα που μπορει να φτάνει τις 180 μοιρες..
180 μοιρες ανακλιση.

IMG20240803113407.jpg

Μια χαρα θα δουλεψει ο αναστολεας που εγραψα αρκει να ειναι ετσι τα παραθυρα σου.

• Like
Reactions: dk31 and KOSSTV
Δυστυχώς ο αγαπημενος μου γωνιακος PWS13-125 μολος παρεδωσε πνευμα μετα απο 25+ χρονια.

Ψαχνω τον αντικαταστατη του.

Πιθανες επιλογες

ΜΕΤΑΒΟ ηθελα λογω του εξαιρετικού συμπλεκτη ασφαλειας αλλα εκει στο 150αρι δεν βγαζει κατι.

Κυριάκο, ο 900άρης με ρυθμιζόμενες βγαίνει στα μισά λεφτά. Προσωπικά δεν μου έχει κωλώσει πουθενά, αλλά δεν έχω γράψει και τόσα πολλά χιλιόμετρα. Τα 1300 watt θεωρούνται το στάνταρ για αυτό το μέγεθος?

Ειναι μια καλη επιλογη για μια κατηγορια που ξεκιναει απο τα 800 και φτανει τα 1900 watt.

Με τον 1300αρη που ειχα μεχρι τωρα δεν ηθελα πουθενα παραπανω ισχυ σε οτι εργασια και αν εκανα γιαυτο θα ηθελα να κινηθω εκει.

Επισης απαραιτητα να εχει συμπλεκτη ασφαλειας και constant electronic power compensation θελω το οποιο κανει εξαιρετική δουλειά.

• Like
Reactions: dk31
Ειναι μια καλη επιλογη για μια κατηγορια που ξεκιναει απο τα 800 και φτανει τα 1900 watt.

Με τον 1300αρη που ειχα μεχρι τωρα δεν ηθελα πουθενα παραπανω ισχυ σε οτι εργασια και αν εκανα γιαυτο θα ηθελα να κινηθω εκει.

Επισης απαραιτητα να εχει συμπλεκτη ασφαλειας και constant electronic power compensation θελω το οποιο κανει εξαιρετική δουλειά.

Καλησπέρα Κυριάκο
τον GWS 13-125 τον έχω 4 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Τον έχω ζορίσει αρκετά λόγω του ότι τον δουλεύω συνήθως σε ταχύτητες μέχρι 3 (ενοχλεί τους γείτονες ο θόρυβος.....)
Νομίζω όμως ότι έχει αντικατασταθεί από τον GWS 14-125 S Professional ο οποίος έχει το ίδιο βάρος και είναι ετοιμοπαράδοτος

• Like
Reactions: enduras1
Καλησπέρα Κυριάκο
τον GWS 13-125 τον έχω 4 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Τον έχω ζορίσει αρκετά λόγω του ότι τον δουλεύω συνήθως σε ταχύτητες μέχρι 3 (ενοχλεί τους γείτονες ο θόρυβος.....)
Νομίζω όμως ότι έχει αντικατασταθεί από τον GWS 14-125 S Professional ο οποίος έχει το ίδιο βάρος και είναι ετοιμοπαράδοτος
Το "διαθετει σταθερη ταχύτητα" στα ελληνικά ειναι το constant speed?

Το "διαθετει σταθερη ταχύτητα" στα ελληνικά ειναι το constant speed?

Προφανώς, γιατί στο UK site το αναφέρει σαν It also features Constant Speed, Soft Start, and Overload Protection και αντίστοιχα στο Ελληνικό Διαθέτει επίσης σταθερή ταχύτητα, απαλό ξεκίνημα και προστασία υπερφόρτωσης.

Δεν γνωρίζω τι εννοούν με το "σταθερή ταχύτητα"

• Like
Reactions: enduras1