Ερωτήσεις για φακούς zoom για pentax k20d

Καλημέρα... Το ζήτημα δεν ήταν τόσο ο χαμηλός φωτισμός γιατι κάναμε και εξωτερικές λήψεις με αρκετο φωτισμό, ακόμα και με τον υπάλληλο του μαγαζιού διαπιστώσαμε ότι και οι τρεις ήταν εκτός εστίασης (νετάρανε πιο κάτω από το σωστό) επίσης άρχισα να ψιλιάζομαι μήπως φταίει η μηχανή, δοκιμάσαμε τον tamron 70-300 (με τις ίδιες συνθήκες) και όλα μια χαρά...
Αφού έφτασε σε σημείο ο αντιπρόσωπος να μου προτείνει να καλιμπράρει τον φακό στη μηχανή μου...

Ευτυχως που δοκιμασες τοτε ,αυτο λεω.Αλλα κοιτα τις φωτογραφιες του drek με τον ιδιο φακο ...
Υπαρχουν λεμονια , ειναι γνωστο.Και ο Σιγμα 10-20 μας εβγαλε την πιστη μετα την αγορα (online) μεχρι να τον αλλαξουν με εναν αποδεκτο (ταχυδρομεια,επισκευες του #$%# κλπ ).Εδω ομως πεφτει κλαμα για μουφες ακομα και με τον 17-55 IS που κοστιζει 1000 ευρω.

Έτσι ακριβώς... Έχω ψάξει όλο το net γιαυτόν το φακό και είδα εκπληκτικά δείγματα, αυτός ήταν και ο λόγος που πήγα στην αντιπροσωπεία για να τον δοκιμάσω... Διάβασα όμως επίσης σε διάφορα forum ότι είναι και δύσκολος με τις pentax, πρέπει να πέσεις στο κομμάτι... Πραγματικά η όλη διαδικασία για αγορά (third party) φακού από το internet θεωρείται ''λαχείο''...