Ερωτήσεις για Fostex και συμβουλές...

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι ζητάμε από το υλικό κατασκευής της καμπίνας...
Δηλαδή περαν του να είναι άκαμπτο και να εχει ομοιόμορφη ηχοαπορώφηση τι άλλο μας ενδιαφέρει... σκεφτόμουν κατα πόσο θα μπορούσε να φτιαχτεί μία καμπίνα γυάλινη! (θα ήταν νομίζω πανεμορφη)

το υλικό θέλουμε να ειναι ακαμπτο αλλα οχι ανακλαστικό. Το γυαλί είναι πολύ ανακλαστικό, δηλαδη κάκιστο για καμπινα. Η οπίσθια ακτινοβολία του μεγαφώνου,ανακλώμενη στο γυαλί θα επιστρέφει σε πολύ μεγάλο ποσοστό στον κώνο με την σχετική καθυστέρηση, αλλοιώνοντας τον ήχο.

το υλικό θέλουμε να ειναι ακαμπτο αλλα οχι ανακλαστικό. Το γυαλί είναι πολύ ανακλαστικό, δηλαδη κάκιστο για καμπινα. Η οπίσθια ακτινοβολία του μεγαφώνου,ανακλώμενη στο γυαλί θα επιστρέφει σε πολύ μεγάλο ποσοστό στον κώνο με την σχετική καθυστέρηση, αλλοιώνοντας τον ήχο.

Κριμα....
Μου είχε περάσει από το μυαλό ότι αφού δεν έχει πάρει το μάτι μου τέτοια καμπίνα σε όλο το ίντερνετ .... κάποιος λόγος θα υπάρχει.

Για το κατα πόσον οι καμπίνες πρέπει να έιναι πανομοιότυπα ίδιες τί γνωμη έχεις?

155321d1264414094-full-range-speaker-photo-gallery-img_3946.jpg

155323d1264414732-full-range-speaker-photo-gallery-img_3458.jpg

155328d1264417025t-full-range-speaker-photo-gallery-dsc_0148.jpg

155329d1264417025t-full-range-speaker-photo-gallery-dsc_8843.jpg

155330d1264417025t-full-range-speaker-photo-gallery-img_3459.jpg

http://www.diyaudio.com/forums/vendors-bazaar/151706-c-horn-all-ply-version-takes-shape.html

http://www.diyaudio.com/forums/vendors-bazaar/143905-c-horn-now-built.html

Αυτα γιατι τα πουλανε χρυσαφι?.....
waterfall-speakers-2.jpg

Πριν λιγο καιρο διαβαζα στον ΗΧΟ νομιζω κατι τιμες για τα καινουρια τους, φαρμακι..καπου 45.000 ευρω..αν ειναι δυνατον.. για τζαμι και μεγαφωνα των 1000ε να ζητανε 45χηνες..:violent-smiley-030:

για όλα τα προιόντα υπάρχει ο κατάλληλος αγοραστής. Είναι μούρη? Τεσσερα πέντε κομμάτια να πουλήσουν να πως βγήκε ενα διαμερισματάκι. Ποιός δίνει σημασία τώρα στο που επιστρέφει η οπίσθια ακτινοβολία.. λεπτομέρειες.. :D

Χθες άκουσα για πρωτη φορά τα ηχεία....

Τα ηχεία τα άκουσα από εναν ενυσχητή DIY που είναι κλώνος ενός NAD αλλά είναι 20ετίας και δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέριες.
Τα ακούσματά μου είναι ελάχιστα και κυρίως τα ηχεία συγκρίθηκαν με κάποια παλιά DIY με μεγάφωνα της KEF τριών δρόμων που τότε όμως θεωρούνταν πάρα πολύ καλά από ότι μου είπαν.

Οι εντυπωσεις είναι οι εξεις....
Πολύ καθαρά με πολύ καλούς διαχωρισμούς και πολύ γρήγορα... Από εκεί και πέρα λιγότερο μελωδικά από τα KEF και γενικά και για τα γούστα μου και με λίγο λιγότερο "σώμα" από τα άλλα.

Νομίζω πως όσον αφορά την μελωδικότητα έχει κυρίως να κάνει με τα μεγάφωνα αυτά καθ' αυτά οπότε δεν μπορώ να κάνω κάτι....σωστα?????

για το "σώμα" μπορώ??

Να αναφέρω ότι ΔΕΝ χρησιμοποιησα καλά καλώδια από τις μπόρνες στα μεγάφωνα και δεν ξέρω αν και πόσο ρόλο μπορεί να παίξει αυτό πάντος σίγουρα θα αλλαχτούν άμεσα...

Αυτη την απογοητευση με το σωμα την εφαγα κ γω οταν πριν λιγα χρονια εφτιαξα ενα fullrange με fostex 5intso σε bass reflex κουτα...Στρωσανε βεβαια και βελτιωθηκαν αρκετα αλλα δε....ασε που τα καψα για πλακα...τα βαλα στον ενυσχητη του αμαξιου γιατι δεν ειχα καποιον καλο σπιτιου και νομιζα οτι εφταιγε αυτο και τσουφ..

φιλε τελικα μετα απο καιρο τωρα, πως σου φαινονται τα ηχεια?..πες καμια γνωμη..

καποιο νεο-εντυπωσεις με στρωμενα πια μεγαφωνα?...

Φίλε Σιφη είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τα μεγάφωνα ... απλώς δεν έχω γράψει σχόλια γιατί δεν θεωρώ πως είμαι ο κατάλληλος ανθρωπος να το κάνω, καθώς ούτε μεγάλη εμπειρία έχω, ούτε πολλά ακούσματα, ούτε παίζουν με σοβαρά μηχανήματα ..... και το να λέω πως ειναι (η δεν ειναι ) τέλεια... λαμβάνοντας υπ'όψιν τα παραπάνω νομίζω οτί είναι λάθος. Γενικά το μόνο σχόλιο που εχω να κάνω και εχω ξανακάνει κιόλας είναι οτι τα συγκεκριμένα μεγάφωνα - για τα γούστα μου πάντα - δεν χρωματίζουν τον ήχο όσο θα ήθελα. Θα ήθελα λιγο παραπάνω. Όσον αφορά το στρώσιμο τα ηχεία ήταν ελαφρώς μεταχειρισμένα , έχωντας να παίξουν αρκετό καιρό βέβαια, και δεν παρατήρησα κάποια σημαντική αλαγή. Ελπίζω σύντομα να τα ακούσουν και κάποιοι με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα και να μεταφέρω και την δική τους άποψη εδώ

Τι ενοεις δε χρωματιζουν; Απο πλευρας τονικης ισσοροπιας; Θελω να πω παιζουν ομοιομορφα ολες τις συχνοτητες η ξεχωριζει κατι; Βασικα ρωταω κυριως για τα μπασα. Για το αν ακουγονται γλυκα κ σφιχτα..