Ερωτήσεις για Sky Digital

bd_103267

New member
20 April 2007
4
Καλησπερα,

Συγχωρεστε με προκαταβολικα για τις ισως χαζες ερωτησεις που θα κανω, αλλα ειμαι σχετικα ολοκαινουργιος στο θεμα του satellite με διαφορους προβληματισμους...

Επαναπατριζομαι σε λιγο καιρο (απο Αγγλια) και θα ηθελα να επαιρνα το sky μαζι μου.

Εχω ηδη αποκωδικοποιητη και εχω λυσει το προβλημα της συνδρομης (τουλαχιστον για κανα χρονο...)

Μενω Αθηνα και πιο συγκεκριμενα Ηλιουπολη σε μονοκατοικια.

Ξερω ηδη τα εξης (απο αλλα post στο foroum).

-Θελω πιατο τουλαχιστον 1,2μ. Ερωτηση - Τα 1,2μ ειναι καλα ή να στοχευσω για κατι παραπανω? (Αντεχω οικονομικα μεχρι τα 1,8μ αλλα αν μπορουσα να το γλυτωσω...Μιλαμε παντα για σταθερο πιατο)

-Ενα ευαισθητο LNB. Ερωτηση - Η μαρκα παιζει καθοριστικο ρολο? Η ενα οποιοδηποτε 0,2 η 0,1 κανει δουλεια? Αν οχι, υπαρχουν καποια χαρακτηριστικα που πρεπει να κοιταω?

- Γινεται π.χ. με ενα dual lnb, να πιανω και νοβα? Οχι οτι καιγομαι αλλα λεμε τωρα...

Καταλαβαινω οτι ολα αυτα θα μπορουσα να τα μαθω και απο εναν τεχνικο αλλα πιστεψε με οι αποψεις διυστανται και θεωρω τα μελη του avclub πιο ενημερωμενα....-bye-

Αυτα για τωρα.

Keep up the good work!

Οχι οχι εχω αποδεχτει την ιδεα οτι τον 2D τον ξεχναω. Για τους υπολοιπους?

καλώς όρισες στο avclub και καλη επάνοδο στην πατριδα
αν μιλας για το sky digital το απλο (οχι το HD)*
τοτε με 120Χ140 εισαι οριακα θα σε συμβουλευα να πας σε 180 να εισαι 100% σιγουρος
φυσικα με διπλο LNB θα πιανεις και Astra και Hotbird μιας και ανεφερες οτι θελεις να πιανεις και Νοβα

προτιμησε ενα Lnb γνωστης μαρκας σε επιππεδα θορυβου 0,3 και θα εισαι μια χαρα

*το sky HD περα απο το δικο του δεκτη οπως συμβαινει φυσικα και με το απλο SKY εχει την παραξενια οτι θελει και δικο του πιάτο στραμμένο μονιμα στης 28,2 μοιρες!!!!

αν θες ριξε μια ματια σε thread που εχουν ανοιχθεί να παρεις μια ιδεα

Φιλε bd_103267 στην Αθηνα με ενα πιατο 1.20 εισαι καλυμμενος για το 90% του πακετου. Οσο παραπανω και να πας (μιλαμε για λογικα κατοπτρα τωρα, μεχρι 1.80-2.00μ) το μονο που θα καταφερεις ειναι να εχεις καλυτερο (και πιο αξιοπιστο οταν εχει κακοκαιρια) σημα. Η μανα μου βλεπει μια χαρα με 1.25 Gibertini.

Η ληψη της δεσμης που εχει τα BBC, ITV, Disney κτλ. δυστυχως δεν πιανεται ουτε με 5μετρο στο λεκανοπεδιο. Οσοι απο μας την προλαβαμε κλαιμε ακομα..ειδικα για το ITV. Καθε χρονο βγαινει μια βρωμα οτι θα γυρισει και προς τα δω αλλα φως ακομα να δουμε..:slapface:

To lnb εννοειται οτι παιζει πολυ μεγαλο ρολο, κοιταξε να παρεις κατι καλο γιατι σε δοκιμες που εχω κανει εχουνε παρατηρηθει αρκετα μεγαλες διαφορες στο σημα μου με διαφορετικου τυπου lnb. Επισης θα σου προτεινα να κοιταξεις να βαλεις και καλης ποιοτητας καλωδιο καθοτι μειωνονται πολυ οι απωλειες του σηματος.

Εφοσον θελεις να βλεπεις και Νοβα εννοειται οτι θα πας σε λυση 2 πιατων εκτος εαν θελεις να βαλεις κινητο. Παρακεντρα δεν βγαινει ο Hotbird σε πιατο κεντραρισμενο στον Astra2, αρα η βαζεις ενα μικρο πιατακι διπλα (80 cm) για το Νοβα σου η βαζεις κινητο πιατο με οτι αυτο συνεπαγεται ( αναμονη να παει το πιατο απο τον ενα δορυφορο στον αλλον) Εαν βαλεις 2 πιατα θα πρεπει να κατεβασεις 1 to 1 τα καλωδια στους αναλογους δεκτες κατω γιατι το digibox δεν δουλευει μεσω diseqc.

Εγω εχω ενα κινητο πιατο Tecatel 1.45 motorized με superjack2 κατω και lnb 0.2 και εχω αρκετα καλο σημα σε ολα τα καναλια του Sky που κατεβαινουνε εδω (πανω απο 85%-90% ολα). Πρεπει να ριξει κοτρονες για να χασω το σημα δηλαδη.. To nova το εχω ξεχωριστα απο αλλο πιατο 1.10 Gibertini.

Παρεπιπτοντως επειδη σκεφτομαι να αναβαθμιστω συντομα σε HD συνδρομη εαν εχει καποιος στην Αθηνα να μου πει εαν κατεβαινουνε τα HD καναλια και με τι σημα??

File bd_103267 καλως ηρθες στο φορουμ και οτι αλλο θελεις εδω ειμαστε.

Ειλικρινα με εχετε σκλαβωσει με το ποσο γρηγορα και πληρεστατα μου απαντησατε τις ερωτησεις...ευχαριστω πολυ!!!!

Οσο αφορα το LNB, επειδη θα το προμηθευτω απο Αγγλια, υπαρχει καμια καλη μαρκα που θα πρεπει να ψαξω ή π.χ. ενα καλο 0.3 ειναι περιπου ιδιο με ενα μετριο 0.2?

Ειλικρινα με εχετε σκλαβωσει με το ποσο γρηγορα και πληρεστατα μου απαντησατε τις ερωτησεις...ευχαριστω πολυ!!!!

Οσο αφορα το LNB, επειδη θα το προμηθευτω απο Αγγλια, υπαρχει καμια καλη μαρκα που θα πρεπει να ψαξω ή π.χ. ενα καλο 0.3 ειναι περιπου ιδιο με ενα μετριο 0.2?

εαν δεν εχεις συγκεκριμενο λογο να το παρεις απο πανω το lnb δεν νομιζω να κερδισεις τπτ παραπανω. Απο οσο ξερω σχεδον ολες τις μαρκες τις βρισκεις εδω με ιδιες τιμες περιπου. Εγω μολις προσφατα αλλαξα και εβαλα ενα διπλο Lnb επανω για να ειμαι ετοιμος για διπλο tuner και skyHd και κερδισα αρκετα σε αποδοση αλλα δεν θυμαμαι την μαρκα ακριβως. Θα το κοιταξω και θα σου πω τι εχω εγω.

Καλησπερα παιδια.
Λοιπον Edition το διπλό LNB και θα τριβετε τα ματια σας. Το sky HD box μου ηρθε με quad LNB στο πακετο αλλα πολλες φορες σε κακοκαιρια το σημα κατεβαινε κατω απο 40% και pixelαριζε στο discoveryHD η και χανοταν το σημα. Απο την μερα που εβαλα το Edition διπλό LNB το σημα δεν επεσε κατω απο 75% και στα 2 tuners και πολλες φορες χτυπαει ακομα και 100% ποιοτητα σηματος.
-bye-

Thanks ilise θα το κοιταξω.

Και μια τελευταια ερωτηση....οσο αφορα το πιατο, παιζει μεγαλο ρολο η κατασκευη και η μαρκα? π.χ. ατσαλενιο, αλουμινενιο, κτλ gilbertini ή no name?

Οσο αφορα τις τιμες με μια μικρη ερευνα βρηκα μεγαλες διαφορες, π.χ. 0.1 quad για hd (για το μελλον...) 25euro.

Giberdini ασυζυτητι :grandpa:
Μεγαλη απολαβη αν και ακριβότερο στις ιδιες διαστάσεις. Για παραδειγμα (πραγματικό) ότι απολαβή είχε το giberdini 1,05 εχει το 1,20 televes.
-bye-

Καλημέρα σας ,φέρνω το θέμα και πάλι στην επιφάνεια θέλοντας να ρωτήσω αν με dreambox είναι εφικτή η παρακολούθηση interactive καναλιών όπως sports active 1,2,3 κοκ.
Ξέρω ότι στον ιδιοκτησιακό δέκτη πατάς το κόκκινο κουμπί ,στον dream όμως ?

Φιλικά
Νίκος

Καλημέρα σας ,φέρνω το θέμα και πάλι στην επιφάνεια θέλοντας να ρωτήσω αν με dreambox είναι εφικτή η παρακολούθηση interactive καναλιών όπως sports active 1,2,3 κοκ.
Ξέρω ότι στον ιδιοκτησιακό δέκτη πατάς το κόκκινο κουμπί ,στον dream όμως ?

Φιλικά
Νίκος

Οι interactive υπηρεσιες ειναι εφικτες μονο με ιδιοκτησιακους δεκτες Νικολα
Νικος

Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Sky Digital

Κατεβαίνουν ΑΨΟΓΑ και με φοβερή εικόνα !!
alex κάτι άλλο εννοείς και όχι την λήψη interactive υπηρεσιών, η οποία είναι εφικτή μόνο με τον ιδιοκτησιακό δέκτη.

Re: Απάντηση: Re: Ερωτήσεις για Sky Digital

alex κάτι άλλο εννοείς και όχι την λήψη interactive υπηρεσιών, η οποία είναι εφικτή μόνο με τον ιδιοκτησιακό δέκτη.

Sorry, απαντούσα σε προηγούμενη ερώτηση αναγνώστη που θα έρθει από τηνΑγγλία στυην Ελλάδα....

Παιδιά ,μετά απο μετατροπή των data καναλιών στις 28Ε και συγκεκριμένα στις συχνότητες 11758 Η απο 1381 εως 1389 και 1481 εως 1489 και στην 12441 V stream 0 εως 6 σε tv πλέον τα κανάλια παίζουν κανονικά και μάλιστα αυτά στην 12441 V είναι και free atm τουλάχιστον .Aναμένω και το ch.league για να τσεκάρω και πάλι .
Νίκος

sky28wx9.jpg

Τhanks mcelliot_g .