Ερωτησεις για smart TVs και βοηθεια για επιλογη.

4lk4ros

New member
8 November 2012
18
Καλησπερα!
Θελει ο γαμπρος και η αδελφη μου να αγορασουν τβ και απευθύνθηκαν σε μενα για βοηθεια γιατι δεν εχουν ιδεα.
Το θεμα ειναι οτι ουτε εγω εχω ασχοληθει με smart tvs να πω την αληθεια και θελω την βοηθεια σας!
https://www.amazon.co.uk/Samsung-UE40JU6000-Ultra-Smart-Television/dp/B014A777KY
https://www.amazon.co.uk/Sony-KDL-43W756C-X-Reality-Motionflow-Entertainment/dp/B00UPCJ3V0

Αυτες τις 2 εχουν σταμπαρει.
Και τωρα οι ερωτησεις.
1)Γιατι εχουν περιπου την ιδια τιμη ενω η samsung ειναι 4Κ ενω η sony fullhd?Ειναι μηπως η σονυ κανα παλιο μοντελο που εχει ξεμεινει?

2)Η sony ειναι android tv.Υπαρχει δλδ η δυνατοτητα εγκαταστασεις apps μεσω google play?Η ερχετε με προεγκατεστημενα apps and thats it?
H samsung λεει τρεχει ενα samsung smart tv.Υστερει σε κατι?Να φανταστω τις ιδιες περιπου δυνατοτητες εχουν τα λειτουργικα που φορανε?
Επισης γενικα υπαρχει στις smart tvs η δυνατοτητα εγκαταστασεις προγραμματων?(απο οτι ξερω οχι)

3)Εχουν δορυφορικο πιατο στο σπιτι τους,εχουν θυρα αυτες οι tvs να κουμπωσει το πιατο απευθειας?

4)Να φανταστω ο ενσωματωμένος player που εχουν μεσα παιζει ολα τα format εικονας ηχου ε?

5)Eλληνικους υποτιτλους υποστηρίζουν κανονικα?

6)Γενικα ποια ειανι καλυτερη τηλεοραση? :P

Χμμμμ.αυτα!Ευχαριστω!

Last edited:
Αποσταση δεν εχω ιδεα και ουτε αυτοι εχουν ιδεα.Αρα η αποσταση θεασεης δεν παιζει κανενα ρολο στην συγκεκριμένη περιπτωση.
Χρηση,πολυ βασικα πραγματα.Τηλεοραση και καμια ταινια απο hdd η flash drive,με streaming apo network δεν θα ασχοληθουν.
Τωρα τι apps εχουν πανω αυτες οι τηλεορασεις και τι μπορει να ειναι χρησιμο για αυτους δεν ξερω.

Budget πανω κατω στα 400 προφανως οπως οι απο πανω.
Αγορα θα γινει απο amazon.uk

Αποσταση δεν εχω ιδεα και ουτε αυτοι εχουν ιδεα.Αρα η αποσταση θεασεης δεν παιζει κανενα ρολο στην συγκεκριμένη περιπτωση.

Συγνώμη που θα σου το χαλάσω.... αλλά απο εκεί ξεκινάς για να δείς για τηλεόραση.
Δεν γίνετε να μην ξέρεις την απόσταση θέασης. Δεν ξέρεις που θα την τοποθετήσεις (όχι εσύ... τα παιδιά που ενδιαφέρονται).
Γιατί, το να μιλάμε για 4μ ας πούμε, και 43''.... είναι προφανώς κάτι ... άκυρο.
Αν πάλι μιλάμε για 1,5μ και 43... κάτι γίνετε.
Αν απλά θέλουνε να βλέπουνε κάτι... χωρίς καθόλου απιτήσεις.... αλλάζει το σκηνικό όλο.
Ας πούμε FH στα 2,5μ..... προτεινόμενη λύση είναι 50''-55''.

Είναι βασικό λοιπόν στοιχείο. Εκτός αν δεν μας ενδιαφέρει τίποτα.. και απλά να "δείχνει".
Η 1η λ.χ. είναι 4κ. 40''. Αρα, για να δείς το 4κ.... θα πρέπει να κάτσεις στο 1,5μ. (και μπορεί να είμαι και πολύ χαλαρός).

Smart Tv... πρέπει να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις. Τι να το κάνεις το android αν δεν θες να το αξιοποιήσεις? Ναι κατεβάζεις κανονικά εφαρμογές, όπως στο κινητό σου. Τις χρειάζεσαι όμως?

Γενικός.... πρέπει να μάθεις τι ζητάνε ακριβώς. Αν μπαίνανε σε ένα κατάστημα να αγοράσουνε, και τους ρώταγε ο πωλητής, για τι την θέλετε... τι θα λέγανε?

4lk4ros, καταρχήν η Sony KDL-43W756C σε σχέση με τη Samsung UE40JU6000 είναι μεγαλύτερη κατά 3 ίντσες ,έχει αλουμινένιο ασημί πλαίσιο, δορυφορικό δέκτη ,είναι καλύτερη σε γρήγορη κίνηση λόγω 100/120Hz panel και καλύτερη σε σήμα standard ανάλυσης εως FullHD.Επίσης με μια θύρα HDMI και μια USB παραπάνω.Το λειτουργικό της είναι android tv (5.1.1 Lollipop) με 2GB RAM και 8,3GB διαθέσιμη χωρητικότητα για τον χρήστη.

Στο κομμάτι των εφαρμογών εκτός από το Google Play Store του android tv(που το αναπτύσει η Google) μπορείς να εγκαταστήσεις και εξτρά εφαρμογές με κατάληξη .apk .Κάποιες εφαρμογές με ουσία είναι το KODI, όπου με τα κατάλληλα πρόσθετα(add-ons) μπορείς να βλέπεις streaming περιεχόμενο,ότι μπορείς να φανταστείς και με ελληνικούς υπότιτλους, αυτό γίνεται λόγω android tv. Άλλες εφαρμογές για streaming περιέχομενο είναι popcorntime,showbox .apk.
Επίσης για περιήγηση μπορείς,εκτός από τον εργοστασιακό Opera web browser, ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσεις και dolphin web browser(που υποστηρίζει και flash),chrome κτλ.Ακόμη και officesuite μπορείς να εγκαταστήσεις για αρχεία word,excel,powerpoint .

Aπό software media players εκτός από τον ενσωματωμένο ,μπορείς να κάνεις αναπαραγωγή από Kodi,MX PLayer,Archos,VLC κτλ.

Η Samsung με το Tizen OS δεν μπορεί τα παραπάνω.Η 40JU6000 είναι καλύτερη σε λεπτομέρεια εικόνας λόγω ανάλυσης UHD για περιεχόμενο UHD και σε απόσταση θέασης πιο κοντά από 1,6m.