ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ SONY W2000

boltsis

Senior Member
11 April 2007
445
ΛΑΡΙΣΑ
Καταρχήν ένα μεγάλο καλησπέρα -bye- σε όλους σας.Είμαι ενθουσιασμένος απο το site αυτό και χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι αναμεσά σας.Θέλω να μου απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις.Είμαι κάτοχος μιας sony 40w2000 και ερωτώ.
1.με ένα απλό dvd player γίνεται upscaling σε 1080?Κάπου εδώ μέσα διάβασα ότι γίνεται.
2.Το λάπτοπ μου διαθέτει κάρτα geforce go 6800(256mb).Μπορεί με το καταλληλο πρόγραμμα και σύνδεση DVI>HDMI να μου βγάλει σήμα 1080?Αν δεν γίνεται να μην δωσω τζαμπα λεφτά για το καλώδιο.
3.αν το 2 γίνεται θυμήστε μου λιγο το πρόγραμμα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.............

1. To upscaling μπορεί να γίνει τόσο από το player όσο και από την τηλεόραση. Το panel είναι 1080 άρα αν του δώσεις σήμα χαμηλότερης ανάλυσης από το player, ο scaler της τηλεόρασης θα το προσαρμόσει στις 1080 γραμμές. Αν έχεις φτηνό player τότε o scaler της τηλεόρασης μάλλον θα κάνει καλύτερη δουλειά. Αν έχεις ακριβό τότε o scaler του είναι πιθανόν καλύτερος από της τηλεόρασης και το βάζεις να κάνει αυτό το upscaling.

Αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι να συνδέσεις την τηλεόραση με το DVD μέσω HDMI και όχι μέσω Scart.

Μερικά DVD που κάνουν καλό upscaling και ενδεικτικές τιμές:
Pioneer 696 170 euro
Denon 2930 935 euro
Denon 3930 1530 euro

Στην τιμή που έχουν δύο τελευταία παίρνεις Blu Ray Player βέβαια.

2. Αντιγράφω από το τελευταίο Hi-tech "Αν συνδέσετε τη ψηφιακή έξοδο εικόνας της κάρτας γραφικών σας στην είσοδο HDMI της 40W2000, θα αντιμετωπίσετε το φαινόμενο του overscan και δυστυχώς δε θα βρείτε κατάλληλα ρυθμιστικά για να το διορθώσετε. Συνεπώς η χρήση της ως οθόνης για το PC σας συνίσταται μόνον εφόσον χρησιμοποιήσετε το Dsub, από το οποίο μπορείτε να πετύχετε σωστό "κλείδωμα", με μια ποιότητα εικόνας που εμείς θα χαρακτηρίζαμε κρυστάλλινα καθαρή".

Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως κάπου στο forum έχω διαβάσει ότι με το πρόγραμμα powerstrip γίνεται και με DVI->HDMI

Last edited:
2. Αντιγράφω από το τελευταίο Hi-tech "Αν συνδέσετε τη ψηφιακή έξοδο εικόνας της κάρτας γραφικών σας στην είσοδο HDMI της 40W2000, θα αντιμετωπίσετε το φαινόμενο του overscan και δυστυχώς δε θα βρείτε κατάλληλα ρυθμιστικά για να το διορθώσετε. Συνεπώς η χρήση της ως οθόνης για το PC σας συνίσταται μόνον εφόσον χρησιμοποιήσετε το Dsub, από το οποίο μπορείτε να πετύχετε σωστό "κλείδωμα", με μια ποιότητα εικόνας που εμείς θα χαρακτηρίζαμε κρυστάλλινα καθαρή".

Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως κάπου στο forum έχω διαβάσει ότι με το πρόγραμμα powerstrip γίνεται και με DVI->HDMI

Στην τιμή που έχουν δύο τελευταία παίρνεις Blu Ray Player βέβαια.

Πρόκειται για λάθος του HiTech, προφανώς ξέχασαν να ενεργοποιήσουν το full pixel mode, οπότε επιτυγχάνεται αντιστοίχιση 1:1 pixel και λύνεται το θέμα του overscan (για ανάλυση 1080i/p).

Την ανάλυση 1080p (1920x1080) μπορεί να δώσει η κάρτα γραφικών του notebook είτε μέσω των ρυθμίσεων του control panel της Nvidia, είτε με τη βοήθεια του Powerstrip. Υποθέτω ότι έχεις έξοδο HDMI ή DVI..

Last edited:
Πρόκειται για λάθος του HiTech, προφανώς ξέχασαν να ενεργοποιήσουν το full pixel mode, οπότε επιτυγχάνεται αντιστοίχιση 1:1 pixel και λύνεται το θέμα του overscan (για ανάλυση 1080i/p).

Ειδικός τύπος να σου πετύχει......

Έτσι όπως είναι κρυμμένη η συγκεκριμένη λειτουργία στα μενού, κι εγώ δυσκολεύτηκα πολύ να την ανακαλύψω, κι αυτό αφού έψαξα στα διάφορα fora μερικές ώρες..

Υπόψη ότι το full pixel mode ενεργοποιείται μόνο σε 1080i/p ανάλυση, σε χαμηλότερες αναλύσεις θα πρέπει να καταφύγουμε στις ρυθμίσεις overscan της κάρτας γραφικών μας..

Ναι έχω έξοδο DVI.Οπότε αύριο είμαι για καλώδιο DVI>HDMI.Ευχαριστώ πάρα πολυ.είστε άψογοι....

Re: Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ SONY W2000

Δηλαδή με το απλό dvd player που έχω θα έχω εικόνα 1080.Έτσι δεν είναι?

Πραγματική εικόνα 1080 έχεις μόνο με υλικό (ταινίες) 1080, δηλαδή blue ray, hd-dvd, hd κλιπάκια. Με το DVD έχεις υλικό 576 upscaled σε 1080. Δηλαδή προσαρμόζεις το υλικό στην ανάλυση της τηλεόρασης σου.

Re: Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ SONY W2000

Ναι έχω έξοδο DVI.Οπότε αύριο είμαι για καλώδιο DVI>HDMI.Ευχαριστώ πάρα πολυ.είστε άψογοι....

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις καλώδιο HDMI-HDMI και ένα adaptor DVI->HDMI έτσι θα σου μείνει και το καλώδιο HDMI-HDMI αυτούσιο για μελλοντική χρήση.
Το καλώδιο DVI->HDMI σε περιορίζει μόνο για την σύνδεση pc-tv ενώ το άλλο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με όλες τις άλλες πηγές που έχουν έξοδο HDMI (πχ Blu-ray όπου θα μπορείς να πάρεις πραγματικό 1080p και όχι upscaled)

και μια κατασκευαστικη ερωτηση...αυριο μεθαυριο θα την παρω και γω πρωτα ο Θεος. Θα επιχειρησω να την βαλω πανω σε μονοτουβλο τοιχο....:BDGBDGB53: ποια απ τις 2 προτεινετε??
http://www.vogels.com/compare.asp?artlist=44|257&ParentID=31&ChildID=80

Ανετα, κοπανα τα ουπατ σου και τις σχετικες γαϊδουροβιδες και μην φοβασαι τιποτα
(προσοχη μονο μην κανεις κοσκινο τον τοιχο, δλδ, οχι κοντα-κοντα οι τρυπες)