ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Για να μιλαμε σοβαρα και οχι για θυσιες και μπουρδες. Ο καθενας οτι κανει το κανει για τον εαυτο του. Αν τωρα καποιος το κανει για να μιλαει για θυσιες οχι απλα το κανει για τον εαυτο του, αλλα δε το διαχειριζεται και καλα δημοσια.

:SFGSFGSF:

Είναι λάθος να τα ρίχνετε στο οικονομικό. Λόγοι υπάρχουν πολλοί και ο καθένας τους ζυγίζει διαφορετικά. Για παράδειγμα: Το Σωματείο ήταν ανοιχτό σε αιτήσεις μήνες πριν το άνοιγμα του audiovideo, αλλά η αίτηση ήρθε μερικές μέρες μετά. Αν κάποια άλλα πράγματα σε κάποιους "λένε πολλά", αυτό τους λέει τίποτα;

............

edit, λαθος ποστ (ας το να παει στο κορακα που λενε)

Last edited:
Απάντηση: Re: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Χαμηλώστε την συνδρομή από 100 σε 30 (παράδειγμα είναι το 30 )
Και με την λίγη αριθμητική που ξέρω θα βρείτε τα απαιτούμενα χρήματα

Μέλη 35 χ 100 = 3500

Μέλη 500 χ 30 = 15.000 ( υπολόγισα 500 μέλη και όχι 12500 )

Καλή η αριθμητική Κώστα, αλλά η ετήσια συνδρομή είναι 30 . Μόνο η εγγραφή είναι 100 , η οποία είναι εφάπαξ και δεν σχετίζεται με τη συντήρηση του χώρου.

Re: Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Το κάθε τι μπορεί να φαίνεται λογικό ανάλογα με την βάση που το στήνεις.

Εχει γραφεί πολλές φορές,ότι είναι άλλο το φόρουμ κι άλλο το σωματείο. Το σωματείο,είναι κάτι πολύ ευρύτερο κι έχει ανάλογα ευρύτερους στόχους κι επιδιώξεις.Δεν ζητείται τίποτα απο τα απλά μέλη του φόρουμ,τα οποία απολαμβάνουν το φόρουμ με έξοδα των μελών του σωματείου,που είναι απλοί μισθοσυντήρητοι ιδιώτες.

Για παράδειγμα,θα μπορούσε το σωματείο να διοργανώσει μουσικές ή άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις,να νοικιάσει στέγη συνάντησης και διασκέδασης για χομπίστες,να μετακαλέσει ειδικούς κλπ.Για να καθωριστεί και να υλοποιηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα δυστυχώς απαιτούνται πάλι χρήματα.

Ετσι έχουν τα πράγματα.Ας μην γκρινιάζουμε λοιπόν,για πράγματα που απολαμβάνουμε δωρεάν,χάρις τους κόπους και τις θυσίες άλλων.

Διονύση,

έχεις δίκιο οτι δεν είναι ίδια και δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό.
Αν όμως σκεφτείς οτι το σωματείο βαφτίστηκε "ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΕΙΚΟΝΑΣ ΗΧΟΥ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ", οφείλεις να παραδεχτείς οτι οι διακρίσεις σε επαγγελματίες και μη, σε ανταγωνιστές και μη, είναι - αν μη τι άλλο - αδόκιμες.

Τι αποκλείει δηλαδή κάποιον που είναι επαγγελματίας (λογω του ότι έχει μεράκι, όχι επειδή κονομάει) να είναι ΦΙΛΟΣ του AV?
Τουναντίον, εγώ θα έλεγα οτι αρκετοί μερακλήδες εκεί έξω, είναι πολύ περισσότερο φίλοι της εικόνας και του ήχου (ιδίως αυτού) αν κρίνω απο τις κατα καιρούς εξυπηρετήσεις που μου έχουν γίνει και που - δε μπορεί - όλο και κάπου θα είναι ζημιογόνες για τις επιχειρήσεις τους !

Οσον αφορά το forum, αυτό είναι ένα μέσο για την ελεύθερη διακίνηση απόψεων, ιδεών και εντυπώσεων καθώς και αναζήτησης βοήθειας σε θέματα σχετικά με τις θεματικές ενότητες που καλύπτει.
Πώς απο εκεί - και για ένα σωματείο ΜΗ κερδοσκοπικό - καταλήξαμε να συζητάμε για διαφυγόντα κέρδη μέσω έμμεσης (γκρίζας) διαφήμισης, εγώ αδυνατώ να το καταλάβω.

Ναι, καλό το σωματείο και καλό και το forum, αλλά μην βάζουμε τα λεφτά πάνω απο όλα....

Φίλιππος

ΥΓ: Ειχα πει οτι δεν θα ξαναγράψω για το θέμα, αλλά δεν με αφησε κανείς ν' αγιάσω !!!!! :grandpa:

Re: Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Είναι λάθος να τα ρίχνετε στο οικονομικό. Λόγοι υπάρχουν πολλοί και ο καθένας τους ζυγίζει διαφορετικά. Για παράδειγμα: Το Σωματείο ήταν ανοιχτό σε αιτήσεις μήνες πριν το άνοιγμα του audiovideo, αλλά η αίτηση ήρθε μερικές μέρες μετά. Αν κάποια άλλα πράγματα σε κάποιους "λένε πολλά", αυτό τους λέει τίποτα;

Λευτέρη μου, με όλο το σεβασμό που ξέρεις οτι τρέφω για το άτομό σου, μήπως είσαι λίγο καχύποπτος ? Το ενδεχόμενο της σύμπτωσης γιατί το απέκλεισες ??

Εγώ πιστεύω οτι αυτοί οι αποκλεισμοί είναι που φουντώνουν την καχυποψία του καθενός μας απέναντι στους πάντες και τα πάντα....

Φιλικά,

Φίλιππος

Φίλιππε, το ότι δεν υπάρχουν στο Σωματείο επαγγελματίες μας έχει ανοίξει πολλές πόρτες - όχι οικονομικές.

Όσο για τα περί καχυποψίας, ένα πράγμα: Πολλοί έκαναν αντιπολίτευση εδώ μέσα και με πολλούς εχουμε τσακωθεί άσχημα στο παρελθόν. Πολλοί εξ αυτών έκαναν αίτηση και μπήκαν όλοι στο Σωματείο. Ο Χρήστος κάτι παραπάνω πρέπει να έκανε για να μην πείσει ούτε 5 για τις προθέσεις του. Αν θες να μάθεις για εμένα, στείλε pm. Αλλά δεν γίναμε ξαφνικά "περίεργοι", ούτε χαιρόμαστε που υπήρξε αιτών που έμεινε εκτός.

Last edited:
Εαν καποιος αιτηθει για να γινει μελος του σωματειου. Εννοειται οτι δεν ειναι επαγγελματιας του χωρου, ουτε ανταγωνιστης του avclub.

Τα κριτηρια για την αποδοχη του (απο τα 5 τουλαχιστον μελη οπως προβλεπεται) ειναι συγκεκριμενα ?

Ρωταω απλα για να μαθω.

Re: Απάντηση: Re: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Καλή η αριθμητική Κώστα, αλλά η ετήσια συνδρομή είναι 30 . Μόνο η εγγραφή είναι 100 , η οποία είναι εφάπαξ και δεν σχετίζεται με τη συντήρηση του χώρου.

Εντάξει Λεύτερη έκανα λάθος….
Ας ξανακάνω τους υπολογισμούς
Εάν δεν υπήρχε η έγγραφη που είναι 100 εφάπαξ
Και υπήρχε μόνο το 30 η ετήσια συνδρομή νομίζεις ότι
Θα είχαν γραφτεί μόνο 30 με 35 άτομα ???
30 χ 500 = 15000
ξανα το ιδιο μου βγαινει!

Το κάθε τι μπορεί να φαίνεται λογικό ανάλογα με την βάση που το στήνεις.
...
Ετσι έχουν τα πράγματα.Ας μην γκρινιάζουμε λοιπόν,για πράγματα που απολαμβάνουμε δωρεάν,χάρις τους κόπους και τις θυσίες άλλων.
Επειδή είχα ποστάρει ακριβώς πριν από το δικό σου θεωρώ άτυπα ότι απευθύνεσαι κυρίως στα όσα εκεί λέω αν και δεν αναφέρεσαι κυριολεκτικά σε εμένα.

Η μόνη "γκρίνια" μου έχει να κάνει με αυτό που λες κι εσύ. Ότι άλλο είναι το σωματείο και άλλο το φόρουμ! Πράγματι άλλο είναι ή καλύτερα άλλο θα έπρεπε να είναι. Γιατί κατά τη γνώμη μου δεν είναι και τόσο άλλο στην πράξη.
Αν η επιθυμία "του να είναι τελείως άλλο" ήταν ζωντανή, πιστεύω ότι θα έπρεπε να μην είχαν καμία σχέση διοικητικά τα άτομα του σωματίου με τα άτομα του φόρουμ. Όχι να μη συμμετείχαν καθόλου βέβαια. Προς Θεού, να συμμετείχαν όπως όλοι μας όμως. Ισότιμα!
Δεν καταλαβαίνω δηλαδή γιατί θα πρέπει να έχουν κάποια ιδιαίτερη θέση στο φόρουμ όσοι είναι ιδρυτικά μέλη στο σωματείο ή αντίστροφα. Και αυτό το λέω γιατί λόγω της όποιας ιδιαίτερης θέσης τους και στο φόρουμ, πιθανά να κρίνουν καταστάσεις με βάση το συμφέρον του όποιου σωματείου τους (βλέπε διαφημίσεις κ.λ.π.) που στο κάτω κάτω καμία σχέση δεν έχουν τα συντριπτικά περισσότερα απλά μέλη του φόρουμ.
Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός αλλά εγώ π.χ. που προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχω καμία έκδηλη επιθυμία να γίνω μέλος του Χ σωματίου, οφείλω να μη προβάλω άλλα φόρουμς εδώ μέσα (όχι ότι είχα τέτοιο σκοπό αλλά μπορεί και να τύχαινε), με το "φόβο" κάποιων μη και γίνουν ανταγωνιστικά και χάσει έσοδα το σωμτείο τους που εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτό ανεξάρτητα αν συντηρεί και το φόρουμ.
Με λίγα λόγια, "περιπλέκοντε" τα πράγματα με τρόπο που δε βοηθά το φόρουμ που ενδιαφέρει και την πληοψιφία των ενεργών μελών του.

30 χ 500 = 15000

Παλι λαθος (μαλλον) κανεις.
Δεν νομιζω οτι ο λογος που εχουν γραφτει μονο 30 με 35 ανθρωποι (αληθεια, ποσα ειναι τα μελη του σωματειου σημερα Λευτερη?) ειναι τα 100 ευρω η εγγραφη.

30 χ 500 = 15000

Συγνώμη, θέλεις να πεις ότι αν η επόμενη ΓΣ σβήσει το ποσό της εγγραφής, εσύ εγγυάσαι (ΕΓΓΥΑΣΑΙ το ξαναλέω) ότι τα μέλη θα γίνουν μέσα στο χρόνο 500 ή ότι όλοι οι σταθεροί θαμώνες του φόρουμ θα ενταχθούν με τη θέλησή τους στο σωματείο;

Εγώ βλέπω ότι η συζήτηση γίνεται μάλλον για τη συζήτηση, κι όχι για το πάπλωμα (δηλ. να αλλάξουν οι όροι και να εισέλθουν ΜΑΖΙΚΑ, όπως λέει και η ηγεσία της ΚΝΕ, τα μέλη του φόρουμ στο σωματείο).

οι αριθμοί είναι σκληροί αγαπητοί μου
πριν το Σωματείο οι διαχειριστές έβαζαν χρήματα από την τσέπη τους και πιθανόν να ξαναβάλουν αν παραστεί ανάγκη.

Όμως όλοι οι άλλοι μαζί τους, όχι οι 50 ή 500 αλλά οι 10000 απολάμβαναν το αγαθό που λέγεται forum avclub. Και 10000 πίεζαν και πιέζουν προς γρήγορη ανταπόκριση.
Εχουμε ξαναπεί ότι στην περίπτωση αυτή, το "απ έξω απ το χορό..." ισχύει γάντι εδώ.

Τελικά όλοι θέλουν το φόρουμ του avclub, συχνάζουν σ αυτό, μαθαίνουν σ αυτό, προσφέρουν σ αυτό, το γιγαντώνουν, αλλά όταν φτάσει ο δίσκος σφυρίζουν αδιάφορα.
Υπάρχουν πολλά μέλη που το εφ άπαξ των 100 είναι αστείο μπροστά στους προβολείς και τους ενισχυτές που αλλάζουν κάθε 6μηνο. Και όμως τα μέλη αυτά θέλουν μόνο να κρίνουν.

Δυστυχώς οι αριθμοί είναι σκληροί.

Για μένα μπορώ να εγγυηθώ
για όλους τους άλλους όμως όχι
πάντως από συζητήσεις που έχω κάνει με αρκετά μέλη
το ποσό των 100 είναι αυτό που τους κολλάει
και όχι η συνδρομή των 30 ε τον χρόνο!

βρε συ Κώστα, ποιά ήταν η τελευταία αγορά που έκανες και σχετίζονταν με το av ?
Και πότε η προηγούμενη ?
(αν επιτρέπεται βέβαια)

Παλι λαθος (μαλλον) κανεις.
Δεν νομιζω οτι ο λογος που εχουν γραφτει μονο 30 με 35 ανθρωποι (αληθεια, ποσα ειναι τα μελη του σωματειου σημερα Λευτερη?) ειναι τα 100 ευρω η εγγραφη.

Σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός λόγος Ντίνο.

βρε συ Κώστα, ποιά ήταν η τελευταία αγορά που έκανες και σχετίζονταν με το av ?
Και πότε η προηγούμενη ?
(αν επιτρέπεται βέβαια)

Δημήτρη δεν μπορώ να καταλάβω τον σκοπό της ερώτησης σου
Αλλά θα σου πω , ήταν dvd funai με 25 πριν από 1 εβδομάδα
Και πριν από αυτό ήταν το BlueSky me 29 (2 χρονια πριν )

Συγνώμη, θέλεις να πεις ότι αν η επόμενη ΓΣ σβήσει το ποσό της εγγραφής, εσύ εγγυάσαι (ΕΓΓΥΑΣΑΙ το ξαναλέω) ότι τα μέλη θα γίνουν μέσα στο χρόνο 500 ή ότι όλοι οι σταθεροί θαμώνες του φόρουμ θα ενταχθούν με τη θέλησή τους στο σωματείο;

Εγώ βλέπω ότι η συζήτηση γίνεται μάλλον για τη συζήτηση, κι όχι για το πάπλωμα (δηλ. να αλλάξουν οι όροι και να εισέλθουν ΜΑΖΙΚΑ, όπως λέει και η ηγεσία της ΚΝΕ, τα μέλη του φόρουμ στο σωματείο).

Βλάση,

κι εσύ οταν συζητάς για ΕΓΓΥΗΣΗ, ακαδημαικά συζητάς αφού το ξέρεις καλά πως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο.

Αλλά εγώ πιστεύω οτι γίνεται ΚΑΙ για το πάπλωμα ! Ο Λευτέρης έχει δίκιο οτι το Σωματείο βρίσκει πόρτες ανοιχτές λόγω του μη κερδοσκοπικού και απαλλαγμένου απο επαγγελματίες χαρακτήρα του.

Όμως το γεγονός οτι το Σωματείο δεν δέχεται (φερ' ειπείν) εμένα ως μέλος, επειδή τυχαίνει να είμαι φίλος του ήχου και της εικόνας και ταυτόχρονα είμαι υπάλληλος σε εταιρεία εμπορείας (δεν ειμαι, αλλά λέμε...) συστημάτων ήχου - δηλαδή παίρνω ένα μισθό κάνοντας αυτό που αγαπάω - είναι κάτι που δεν μου ακούγεται καλά.

Θα ήταν πιο πολιτικά ορθό να γίνεται μέλος οποιος θέλει, να μην εξαιρείται κανείς, αλλά οι επαγγελματίες να μην έχουν την δυνατότητα - λόγω άλλων δεσμεύσεων απο το καταστατικό - να επηρρεάσουν την πορεία και το μέλλον του Σωματείου.

Δηλαδή, να αποδείξουν εμπρακτα οτι είναι φίλοι του ήχου της εικόνας και της μουσικής και οτι δεν έχουν άλλο ευτελές κίνητρο για την παρουσία τους εκεί (γιατι τα λεφτά ΕΙΝΑΙ σε μη κερδοσκοπικό σωματείο).

Αυτή τη στιγμή, το Σωματείο χαρακτηρίζει στερεοτυπικά και κάνει διακρίσεις όχι με βάση την αιτία για την οποία ιδρύθηκε και υφίσταται, αλλά με βάση την ιδιότητα των υποψηφίων μελών του.

Κι αν αυτό είναι συζήτηση για τη συζήτηση, σου ζητάω συγγνώμη για το χρόνο που θα δαπανήσεις διαβάζοντάς το.

Φιλικά,

Φίλιππος

υπάρχει κάτι Κώστα που αγαπάς και για το οποίο ξοδεύεις συχνά χρήματα και γιά άλλους θεωρείται "αδυναμία" ή "πάθος" ?

Θα ήταν πιο πολιτικά ορθό να γίνεται μέλος οποιος θέλει, να μην εξαιρείται κανείς, αλλά οι επαγγελματίες να μην έχουν την δυνατότητα - λόγω άλλων δεσμεύσεων απο το καταστατικό - να επηρρεάσουν την πορεία και το μέλλον του Σωματείου.

Δηλαδή, να αποδείξουν εμπρακτα οτι είναι φίλοι του ήχου της εικόνας και της μουσικής και οτι δεν έχουν άλλο ευτελές κίνητρο για την παρουσία τους εκεί (γιατι τα λεφτά ΕΙΝΑΙ σε μη κερδοσκοπικό σωματείο).

είναι κάτι που έχει περάσει από το μυαλό μας και ίσως υλοποιηθεί μελλοντικά, φυσικά μέσα από διαδικασίες, αναγκαστικά πλέον

Status
Not open for further replies.