Ερωτησεις Οnkyο σεταρισμα.

VEN_REN

Senior Member
13 September 2007
340
Γεια σας πριν απο καποιους μηνες παρελαβα τον Onkyo TXNR906, απο τοτε περα απο Audyssey και καποιες ρυθμισεις τυπου "αποσταση ηχειων απο καναπε" δεν εχω κανει τιποτα αλλο.

Θα ηθελα επομενως μια βοηθεια σαυτο το τομεα, διοτι παρατηρω οτι καθε ταινια που βαζω βγαζει αλλιως τον ηχο. Αλλου δεν ακουγεται καλα ο διαλογος, αλλου το σαμπ ακουγεται πολυ δυνατα κτλ κτλ. Βεβαια γνωριζω οτι ολες οι ταινιες δεν βγαινουν το ιδιο, συμφωνα με τα γουστα του καθε στουντιο, αλλα επισης και συμφωνα με το αρχειο που εχω πχ. αλλο ειναι .mkv + DTS, αλλο ειναι .αvi + AC3 κτλ.

Αλλα περα απ'αυτο πιστευω οτι στησιμο μου ειναι ανεπαρκες.

Επομενως ας ξεκινησω με τις ερωτησεις.

1) Εχω 5.1 διαταξη ηχειων. Οταν βαζω το Αudyssey μου βγαζει οτι τα ηχεια μου ειναι τα εξης. 1 Σαμπ, 1 speaker, 2 μπροστινα και τα 2 πλαϊνα. Περιμενα να μου δειχνει τα πισω και οχι τα πλαϊνα. Πρεπει να αλλαξω τη συνδεσμολογια ή δεν εχει σημασια....ειτε πισω ειτε πλαϊ το ιδιο;

2) Μπορω να κανω τον πλαϊνο και πισω ηχο να περναει συγχρονως μονο απο τα πισω ηχεια; Δηλαδη να γινει κατι σαν virtual 7.1;

3) Στο setup -speaker settings μου βγαζει

Speakers Type
Front (Speaker A)
Front (Speaker B)

Αν και δε καταλαβα γιατι χωριζεται σε Α Β, τα εχω στο Normal, εχει νοημα το Βι-Amp και το ΒΤL; To πρωτο ειχα διαβασει οτι σπανια ειχαν αποτελεσματα στον ηχο και το καναν κυριως για ασφαλεια, το δευτερο ουτε ξερω τι ειναι.

4)Στο setup - speaker config
Εδω ειναι που τα εχω κανει μανταρα σιγουρα, δε ξερω ποσα Ηz να βαλω, γιατι δε ξερω τι ακριβως ρυθμιση ειναι. Αν μπορει καποιος να μου κανει μια καλη περιγραφη για το πως πρεπει να κινηθω θα το εκτιμουσα.

5) Setup - Level Calibration
Εδω παιζω κυριως οταν πχ δεν ακουω διαλογο καλα....καλα κανω;

6) Setup- Equalizer Setting
Το εχω στο Dymanic EQ...πιστευω οτι ειναι οκ.

7) Setup - THX Audio Setup
THX Subwoofer Yes
BGC ON
Loudness Plus ON

αν και δεν εχω ΤΗΧ ηχοσυστημα τα εβαλα ετσι.....να τα αλλαξω;

8) Παρατηρησα επισης στο Setup - Audio Adjust εχει ρυθμισεις τα Listening Modes (PLII, Neo κτλ.). Εκει δεν πειραζω τιποτα, διοτι δε γνωριζω τιποτα, η μηπως πρεπει κι εκει να πειραξω;

9)Τα listening modes πρεπει να τα αλλαζω συμφωνα με την προτιμηση μου οταν ο ηχος δεν κλειδωνει πχ σε DTS- Dolby Digital; Exω παρατηρησει οτι σαυτες τις περιπτωσεις συνηθως προτιμω το PLII, εχει πιο γεματο ηχο και πιο ξεκαθαρο διαλογο. Κακως παιζω μαυτα, η πρεπει να το λειτουργω αλλιως;

10) Μηπως με το Audyssey callibration που εκανα, οι ρυθμισεις ηχου αχρηστοποιουνται; Δηλαδη τι νοημα εχει να το κανω, αν μετα παω στο level callibration και ανεβαζω το level του central speaker και ριχνω το σαμπ;

11) Υπαρχει τιποτα αλλο που πρεπει να κανω οπωσδηποτε;

Ξερω οτι πιθανοτατα ολα βρισκονται μεσα στα manual. Καποια τα καταλαβαινα, αλλα δε τα καταλαβαινα διοτι δεν ειμαι καθολου γνωστης.....το οτι ακουω απο τα 5 ηχεια το θεωρω προσωπικο κατορθωμα. Παντως εβαλα πολλα ερωτηματα και θα εκτιμησω αφανταστα εστω κι αν απαντηθει μονο μια ερωτηση. Απλα θελω να σιγουρεψω οτι ο ενισχυτης συνεργαζεται τελεια με τη πηγη (WD TV) και με τα ηχεια (Τeufel Columna 900) και επομενως οτι ατελεια ηχου στο αυτι μου να ειναι καθαρα θεμα φορματ ηχου στο αρχειο ή προσωπικου μου γουστου.

Σας ευχαριστω πολυ και παλι για καθε βοηθεια.

Επειδή και εγω εχω τις ίδιες ανυσηχίες με τον van ren, θα ήθελα σιγά σιγά μια ανάλυση σε κάθε θέμα. Όποτε αυτο ειναι δυνατό...

Ερωτησεις Οnkyο σεταρισμα.

--------------------------------------------------------------------------------

Γεια σας πριν απο καποιους μηνες παρελαβα τον Onkyo TXNR906, απο τοτε περα απο Audyssey και καποιες ρυθμισεις τυπου "αποσταση ηχειων απο καναπε" δεν εχω κανει τιποτα αλλο.

Θα ηθελα επομενως μια βοηθεια σαυτο το τομεα, διοτι παρατηρω οτι καθε ταινια που βαζω βγαζει αλλιως τον ηχο. Αλλου δεν ακουγεται καλα ο διαλογος, αλλου το σαμπ ακουγεται πολυ δυνατα κτλ κτλ. Βεβαια γνωριζω οτι ολες οι ταινιες δεν βγαινουν το ιδιο, συμφωνα με τα γουστα του καθε στουντιο, αλλα επισης και συμφωνα με το αρχειο που εχω πχ. αλλο ειναι .mkv + DTS, αλλο ειναι .αvi + AC3 κτλ.

καθε ταινια ειναι γραμενη διαφορετικα πως να μην ακους καθε φορα και αλλα

Αλλα περα απ'αυτο πιστευω οτι στησιμο μου ειναι ανεπαρκες.
μαλλον ειναι

Επομενως ας ξεκινησω με τις ερωτησεις.

1) Εχω 5.1 διαταξη ηχειων. Οταν βαζω το Αudyssey μου βγαζει οτι τα ηχεια μου ειναι τα εξης. 1 Σαμπ, 1 speaker, 2 μπροστινα και τα 2 πλαϊνα. Περιμενα να μου δειχνει τα πισω και οχι τα πλαϊνα. Πρεπει να αλλαξω τη συνδεσμολογια ή δεν εχει σημασια....ειτε πισω ειτε πλαϊ το ιδιο;
τα εχεις συνδεσει εκει που πρεπει?

2) Μπορω να κανω τον πλαϊνο και πισω ηχο να περναει συγχρονως μονο απο τα πισω ηχεια; Δηλαδη να γινει κατι σαν virtual 7.1;
ε?

3) Στο setup -speaker settings μου βγαζει

Speakers Type
Front (Speaker A)
Front (Speaker B)

Αν και δε καταλαβα γιατι χωριζεται σε Α Β, τα εχω στο Normal, εχει νοημα το Βι-Amp και το ΒΤL; To πρωτο ειχα διαβασει οτι σπανια ειχαν αποτελεσματα στον ηχο και το καναν κυριως για ασφαλεια, το δευτερο ουτε ξερω τι ειναι.

Εδω ειναι που τα εχω κανει μανταρα σιγουρα, δε ξερω ποσα Ηz να βαλω, γιατι δε ξερω τι ακριβως ρυθμιση ειναι. Αν μπορει καποιος να μου κανει μια καλη περιγραφη για το πως πρεπει να κινηθω θα το εκτιμουσα.
αναλογα τις επιδοσεις των ηχειων τα κοβεις αναλογα

5) Setup - Level Calibration
Εδω παιζω κυριως οταν πχ δεν ακουω διαλογο καλα....καλα κανω;

6) Setup- Equalizer Setting
Το εχω στο Dymanic EQ...πιστευω οτι ειναι οκ.

7) Setup - THX Audio Setup
THX Subwoofer Yes αν εχεις thx σαμπ αλλιως οχι
BGC ON μονο αν εχεις σαμπ thx και εχεις θεμα με μπουμαρισμα
Loudness Plus ON εδω εχει να κανει τι σου δινει

αν και δεν εχω ΤΗΧ ηχοσυστημα τα εβαλα ετσι.....να τα αλλαξω;
ναι

8) Παρατηρησα επισης στο Setup - Audio Adjust εχει ρυθμισεις τα Listening Modes (PLII, Neo κτλ.). Εκει δεν πειραζω τιποτα, διοτι δε γνωριζω τιποτα, η μηπως πρεπει κι εκει να πειραξω;
οπως ?

9)Τα listening modes πρεπει να τα αλλαζω συμφωνα με την προτιμηση μου οταν ο ηχος δεν κλειδωνει πχ σε DTS- Dolby Digital; Exω παρατηρησει οτι σαυτες τις περιπτωσεις συνηθως προτιμω το PLII, εχει πιο γεματο ηχο και πιο ξεκαθαρο διαλογο. Κακως παιζω μαυτα, η πρεπει να το λειτουργω αλλιως;
συνηθως ακους οπως σου αρεσει

10) Μηπως με το Audyssey callibration που εκανα, οι ρυθμισεις ηχου αχρηστοποιουνται; Δηλαδη τι νοημα εχει να το κανω, αν μετα παω στο level callibration και ανεβαζω το level του central speaker και ριχνω το σαμπ;
το οντισι κανει πολλα πραματα, απο εκει και μετα μπορεις να επεμβεις επιλεκτικα

σχετικα με τι?

1. Σωστα τα δειχνει. Οταν εχεις 5.1 τα ηχεια θα σου τα δειξει πλαινα. Ουσιαστικα δεν εχεις τον διαχωρισμο μεταξυ πλαινων και πισω ηχειων που εχεις στο 7.1. Ολες οι πληροφοριες περνανε απο τα ιδια ηχεια.
2. Οπως ειπα ολες τις πληροφοριες ηδη τις περνεις. Απλα χανεις τον διαχωρισμο που θα γινοταν αν ειχες 7.1.

Για τα υπολοιπα μετα.

mr_rebelos σ'ευχαριστω παρα πολύ για τις 2 πρωτες απαντησεις σου....ηδη μου εφυγε ενα μεγαλο βαρος.......περιμενω με μεγαλη ανυπομονοσια τις υπολοιπες.

argi και σε σενα ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου και τις επεξηγησεις σου. Παω αμεσως να αλλαξω τις λαθος ρυθμισεις μου στο THX Audio Setup.

και σχετικα με τα ερωτηματα σου argi:

τα εχεις συνδεσει εκει που πρεπει?

λυθηκε

ε?

λυθηκε

αναλογα τις επιδοσεις των ηχειων τα κοβεις αναλογα

Δυστυχως δε μου αρκει αυτο για να προχωρησω...διοτι εψαξα στο manual των ηχειων και δε γραφει τιποτα. Το μονο που βρηκα ειναι για το σαμπ και λεει "At the recommended crossover frequency of 100Hz or 120Hz the subwoofer can be positioned very flexibly without affecting the output from the other loudspeakers". Αν αυτο προσδιοριζει τα ποσα Ηz πρεπει να βαλω στο σαμπ, δεν εχω βρει κατι αντιστοιχο για τα υπολοιπα ηχεια. Ουτε στο site της εταιρειας βρηκα κατι......εκτος του Frequency Response (120-22 kHz), αλλα εκεινο ειναι σε 'kHz' και φανταζομαι οτι πρεπει να ειναι αλλα values. Το μονο που μου δινει για τα front/back/centre ειναι πως να τα τοποθετησω για το καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα.

Επισης σχετικα μ'αυτες τις ρυθμισεις, εκει που πρεπει να βαλω τα Hz για το Surround (πλαϊνα ηχεια) πες βαζω 100 Ηz, μετα το επομενο ειναι το SurrBack (πισω ηχεια)......να το απενεργοποιησω; Αφου ο ενισχυτης αναγνωρισε οτι εχω συστημα με 2 πλαϊνα και οχι 2 πισω, η μήπως αν το απενεργοποιησω δε θα μου δινει τον ηχο που θα επερνα απο πισω; Ελπιζω να καταλαβατε.

Και να προσθεσω, οταν τα ενεργοποιω και μετα παω στο Level Calibration (λευκος θορυβος) στο SurrBack R/SurrBack L δεν ακουγεται τιποτα.....αρα ισως τελικα να τα αφησω απενεργοποιημενα;

οπως ?

π.χ.
PLIIx Music(2ch Input)
Panorama Off
Dimension 0
Center Width 3

Neo:6 Music
Center Image 2

DSD
DAC Direct No

Tone Control
Front
Bass +4dB
Treble 0dB

Center
Bass 0dB
Treble +4db

κτλ. κτλ......

σχετικα με τι?

Σχετικα με τις ρυθμισεις του ενισχυτη. Σαν πρωταρης μπορει να εχω αμελησει τα πιο βασικα.

να σου δωκω ενα τηλεφωνο γιατι αν εξηγησω το καθενα θα τελειωσει το μελανι

Φιλε argi μεχρι στιγμης φαινεται να παει καλα το νημα, να εισαι σιγουρος οτι θα στο ζητησω αν δεν μου απαντηθουν καποια ερωτηματα. Σ'ευχαριστω πολυ και παλι.

περιμενω τη συνεχεια των λυσεων στα προβληματα μου :worshippy: