Ερωτήσεις σχετικά με Plasma

avmaniac

New member
4 June 2010
17
Γενικά είμαι τύπος που το 70-80% βλέπω τηλεόραση και τα υπόλοιπα είναι ταινίες και gaming.

Απάντηση: Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υπάρχουν εκατοντάδες αναφορές μέσα στο forum, η πιο πρόσφατη συζήτηση είναι εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=61282

Επίσης....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=1153&page=30

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=37305&page=12

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1055016&postcount=1655

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1226576&postcount=5

...ρίξε μια ματιά υπάρχουν απαντήσεις στο ερώτημά σου.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν ακούω μουσική πχ μέσω του WD Media player και παράλληλα έχω στην οθόνη το playlist σαν στατική εικόνα για αρκετή ώρα, έχω πιθανότητες να καταστρέψω το panel σύντομα;

Για τις πρώτες 150-200 ώρες καλύτερα να το αποφύγεις κάτι τέτοιο.

]Προσωπικά δεν το κάνω και μετά το στρώσιμο, δηλαδή προσέχω!
Τα γράμματα των menu είναι συνήθως λευκά και η υψηλή αντίθεση χειροτερεύει την κατάσταση.

Σίγουρο Image Retention και μάλιστα ανάλογα την ευαισθησία του panel (αυτό παίζει από τηλεόραση σε τηλεόραση, ακόμα και του ίδιου μοντέλου, καταστρατηγόντας κάθε έννοια στάνταρντ ποιότητας) μπορεί να είναι και έντονο.

Όσο όμως θα γράφει ώρες αυτή η ευαισθησία θα απομακρύνεται...
Έτσι κι αλλιώς ότι IR είχα ως τώρα ξεπλένεται πολύ εύκολα.

Αλήθεια γιατί πρέπει να είναι μόνιμα ανοιχτή η tv όταν ακούς τη μουσική σου?

ΥΓ1. Οσα γράφω παραπάνω προέρχονται από χρήση της V10 και όχι της VT20, αλλά απ' όσα διαβάζω δεν υπάρχουν αισθητές διαφορές στο συγκεκριμένο θέμα.
ΥΓ2. Εγώ στη θέση σου θα την ογάραζα!

Re: Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φίλε czoun ευχαριστώ για τις παραθέσεις σου.

Φίλε Dalanik η απάντηση στο γιατί την αφήνω ανοιχτή είναι γιατί δεν παίζω κάποια λίστα αλλά επιλέγω κάθε φορά ότι μου έρθει στο κεφάλι ανάλογα με τα κέφια μου.

Υ.Γ. Συγγνώμη που δε χρησιμοποιώ quotes στα μηνύματα μου και σας κουράζω αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φίλε czoun ευχαριστώ για τις παραθέσεις σου.

Φίλε Dalanik η απάντηση στο γιατί την αφήνω ανοιχτή είναι γιατί δεν παίζω κάποια λίστα αλλά επιλέγω κάθε φορά ότι μου έρθει στο κεφάλι ανάλογα με τα κέφια μου.

Υ.Γ. Συγγνώμη που δε χρησιμοποιώ quotes στα μηνύματα μου και σας κουράζω αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει.

Πατάς το κουμπάκι quote που βρίσκεται στο τέλος του ποστ ή το + που βρίσκεται δίπλα του για να κάνεις multiquote (πολλά μηνύματα), και γράφεις κάτω από τις αγκύλες με την ένδειξη QUOTE....-bye-

Λοιπόν, επειδή δεν αισθάνομαι άνετα που σας ζαλίζω με τις φοβίες μου θα ήθελα να σας κάνω μια τελευταία ανάλυση του τι ζητάω και εσείς ανάλογα με την εμπειρία σας, αν θέλετε μου απαντάτε. Αν παρόλα αυτά ο διαχειριστής του νήματος θεωρεί ότι είμαι εκτός θέματος μπορεί να το διαχειριστεί αναλόγως χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο μόνος λόγος που παραθέτω εδώ αυτές τις σκέψεις είναι επειδή έχω επιλέξει αυτή την τηλεόραση.

Τα τελευταία 5 χρόνια είμαι με μια lcd 32". Στόχος μου είναι κάποια στιγμή να αποκτήσω την απόλυτη τηλεόραση και να ξεμπερδεύω. Έλα όμως που δεν υπάρχει. Τελοσπάντων, με έπιασε μια κρίση πως πρέπει να ξεμπερδεύω επιτέλους μ' αυτό το θέμα και να συνεχίσω με τα πιο σοβαρά της ζωής. Ενόψει ΔΝΤ λέω πως ότι πάρω τώρα θα είναι και το τελευταίο για τα επόμενα 6-7 χρόνια (ποτέ μη λες ποτέ βέβαια) γιατί οι προτεραιότητες σύντομα θα αλλάξουν.
Ήμουν μεταξύ της C8000 και της VT20. Γενικά είμαι άνθρωπος ψείρας και θεωρούσα πως σε μια απόσταση 2,50 μέτρων η Sam 46" και ίσως οποιαδήποτε lcd στην κατηγορία δε θα καταφέρει να κρύψει τις όποιες ατέλειες της σε τηλεοπτικό και σε ταινίες. Αναφέρομαι κυρίως σε πιξέλιασμα ανάλογα με το περιεχόμενο και στην υφή των προσώπων. Έτσι θεώρησα πως η VT20 τα ξεπερνάει άνετα όλα αυτά. Το κακό με εμένα είναι ότι αναθεωρώ με πανικό τα πάντα και με πιάνουν οι ανασφάλειες κυρίως όταν πρόκειται για κάτι καινούριο.
Μετά από ένα πλήρως ξενυχτισμένο βράδυ λόγω άγχους και πανικού για τη σωστή επιλογή, είμαι τόσο κουρασμένος ψυχολογικά που δεν την παλεύω άλλο.
Σας παραθέτω λοιπόν τις συνήθειες μου μήπως και μπορείτε να με συμβουλέψετε για την επιλογή μου. Βλέπω καθημερινά κανά 4ωρο τηλεόρασης αλλά σχεδόν πάντα προηγείται τηλεοπτική θέαση από τη γυναίκα σε ώρες που δεν είμαι παρών λόγω ωραρίου (και με φοβίζει η χρήση της γιατί δεν είναι ότι πιο εύκολο να της πεις ζούμαρε για να μη φαίνεται το λογότυπο ή πρόσεχε μη ξεχάσεις καμιά φωτογραφία να παίζει και αρχίσεις να κάνεις δουλειές). Χρόνος για ταινίες και παιχνίδια ps3 μόνο το ΣΚ. Υπολογίστε 1-2 ταινίες και ps3 κανά 2ωρο. Αν τυχόν κανονιστεί μια φορά το μήνα κανά τουρνουά fifa με φίλους εκεί μπορεί να φάω κανά 6ωρο. Αυτά είναι όλα κι όλα.
Θεωρείται όσοι είστε κάτοχοι ή έχετε την εμπειρία από τις plasma ότι έιμαι οκ; Ένα από τα πράγματα που με φοβίζει είναι σίγουρα το burn in αλλά και το αν θα έχω την υπομονή να τη στρώσω όπως πρέπει. Μήπως είναι πολύ καλή για μένα; Μήπως έχω κάνει εντελώς λάθος επιλογή;

Μήπως χρειάζομαι ψυχίατρο σε λίγο;;; Πολύ άγχοοοοοος ρε παιδιά!!!!!

Χίλια συγγνώμη που σας έχω πρήξει. Φαντάζομαι θα γελάτε αλλά όσοι τυχόν έχετε περάσει τα ίδια μάλλον καταλαβαίνετε τι περνάω.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Απάντηση: Panasonic Plasma VT20 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη... όλοι έχουμε πρήξει κάποιον - κάποιους - δε μπορείς να τα ξέρεις όλα... γι´αυτό άλλωστε είναι και το forum για να ανταλλάσουμε γνώσεις και απόψεις.

Από την άλλη ξεκόλα με το άγχος... τηλεόραση θα πάρεις...

Το burn in είναι πλέον σπάνιο και όπου το βλέπει κάποιος αμέσως το postάρει εδώ ώς αξιοθέατο. Βέβαια υπόσχεση μη περιμένεις να πάρεις γιατί όπως σου ξαναέγραψα κάθε panel είναι ξεχωριστό...

Το ίδιο συμβαίνει και στις LCD που θα παίζεις μεν ξένοιαστα τα ποδοσφαιράκια με τις ώρες αλλά παίζει να είναι ο καιρός μονίμως συνεφιασμένος...

Αν προσέξεις ΛΙΓΟ δεν θα έχεις πρόβλημα με την plasma. Aν εξακολουθείς να αγχώνεσαι πολύ και να αμφιβάλεις για τη χρήση της από τρίτους τότε πάρε μια LCD και είσαι μια χαρά...

Καλή επιλογή!

Ευχαριστώ πολύ φίλε Dalanik για την άμεση απάντηση σου. Δεκτή οποιαδήποτε βοήθεια και από τους άλλους φίλους.

Παρε μια πανασονικ πλασμα να χαρεις αυτα που θα βλεπεις και θα παιζεις....
Η χρηση που περιγραφεις , δεν θα δημιουργησει κανενα προβλημα .
Λογω τριτων που θα τη χρησιμοποιουν , θα ελεγα να την αφησεις 4 μερες να παιζει συνεχεια με χαμηλωμενες ρυθμισεις ωστε να πιασει τουλαχιστον τις 100 ωρες και παψε μετα να ασχολεισαι...

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους παρέθεσαν τις απόψεις τους. Τελικά κατέληξα στην 46" Sam C8000. Δείλιασα μπροστά σε αυτά που με προβλημάτιζαν και είπα να μη δοκιμάσω την Plasma κι ας ξέρω (γιατί το έχω δει με τα μάτια μου) ότι είναι πολύ μπροστά απ' όλους τους άλλους στην εικόνα. Είναι λίγο αλλόκοτο αυτό που λέω αλλά με νίκησαν οι φοβίες μου. Ο χρόνος θα δείξει αν έκανα καλά.

Ενημερώνω το διαχειριστή του συστήματος πως αν θέλει μπορεί να κλείσει αυτό το νήμα.

Ευχαριστώ Πολύ (επιτέλους θα κοιμηθώ σήμερα) :ADFADF1:

Ας γράψω εδώ τον προβληματισμό μου. Έχω πάρει την lg pj350 (42") . Έχω βάλει χαμηλές ρυθμίσεις και τα τηλεοπτικά σε zoom, για να μην φαίνεται το λογότυπο του καναλιού. Όταν όμως βλέπω ταινία, οι υπότιτλοι είναι πάνω στη κάτω μαύρη μπάρα. Να δω χωρίς υπότιτλους δεν μπορώ. Πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να πάρω καμμιά Γαλλική ή γιαπωνέζικη ταινία και να μην καταλαβαίνω τη γλώσσα, το κυριότερο είναι ότι ταινία βλάπω συνήθως το βράδυ, όταν κοιμάται η μικρή και επομένως η ένταση του ήχου είναι χαμηλά. Σε σημείο να δυσκολεύομαι να ακούσω τους διαλόγους.Μέχρι τώρα (έχω δει 3-4 ταινίες) βλέπω με τη κάτω μπάρα που έχει τους υπότιτλους(μετακινώ την εικόνα προς τα πάνω) και σταματώ στη μέση της ταινίας για κανά δεκάλεπτο. Κινδυνεύω; Πότε θα μπορώ να δω απροβλημάτιστα ταινία; Να σημειώσω ότι μέχρι τώρα δεν έχω δει IR ούτε σε ταινία , ούτε όταν άφησα για κανά μισάωρο τη κόκκινη μπάρα σε ειδήσεις (τη μπάρα που πάνω γράφουν την αηδία τους σε σχέση με το θέμα που υποτίθεται συζητάνε).

Ας γράψω εδώ τον προβληματισμό μου. Έχω πάρει την lg pj350 (42") . Έχω βάλει χαμηλές ρυθμίσεις και τα τηλεοπτικά σε zoom, για να μην φαίνεται το λογότυπο του καναλιού. Όταν όμως βλέπω ταινία, οι υπότιτλοι είναι πάνω στη κάτω μαύρη μπάρα. Να δω χωρίς υπότιτλους δεν μπορώ. Πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να πάρω καμμιά Γαλλική ή γιαπωνέζικη ταινία και να μην καταλαβαίνω τη γλώσσα, το κυριότερο είναι ότι ταινία βλάπω συνήθως το βράδυ, όταν κοιμάται η μικρή και επομένως η ένταση του ήχου είναι χαμηλά. Σε σημείο να δυσκολεύομαι να ακούσω τους διαλόγους.Μέχρι τώρα (έχω δει 3-4 ταινίες) βλέπω με τη κάτω μπάρα που έχει τους υπότιτλους(μετακινώ την εικόνα προς τα πάνω) και σταματώ στη μέση της ταινίας για κανά δεκάλεπτο. Κινδυνεύω; Πότε θα μπορώ να δω απροβλημάτιστα ταινία; Να σημειώσω ότι μέχρι τώρα δεν έχω δει IR ούτε σε ταινία , ούτε όταν άφησα για κανά μισάωρο τη κόκκινη μπάρα σε ειδήσεις (τη μπάρα που πάνω γράφουν την αηδία τους σε σχέση με το θέμα που υποτίθεται συζητάνε).

Βρε φιλε , βαλε και δες κανονικα την ταινια σου !!!!
Ποιος σου ειπε οτι θα παθει κατι η τηλεοραση με αυτο???
Απλα μετα , ασε την να παιξει λιγο τηλεοπτικο σε πληρη οθονη , πριν την κλεισεις...

Έχω να ασχοληθώ με αυτά από τότε.....που πήρα Πλάσμα!! (Όπως το έλεγαν εδώ και οι παλιότεροι):ernaehrung004: