ερώτηση αρχαρίου...

Αν τα 2χ18ν από κάθε μετασχηματιστή τα παραλληλίσει δεν θα πάρει 2χ36ν;
Ρωτάω κι εγώ να μαθαίνω!!!

Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να χρησιμοποιήσει το ένα ζευγάρι από κάθε μετασχηματιστή των 2χ18ν κα απλά θα έχει όλη την ισχύ του από τον ένα δηλαδή συνολικά 30VA και για τα δύο κουντερ.

Πληροφοριακά εγώ τα δουλεύω με ένα μετασχηματιστή των 15VA

καλή η ερώτηση....
και μένα έτσι μου φαίνεται...

πάντως αρχικά και εγώ θα δουλέψω με έναν...

γιά την ώρα στρώνω τα υλικά πάνω στο πρώτο counter.
Αν υπάρχει χαλαρό πρωί ίσως τα κολλήσω όλα αύριο...

Μισό λεπτό να ανεβάσω ένα σχέδιο για τις συνδέσεις των τυλιγμάτων.

ειπα να τα παραλληλιση οχι να τα βαλη σε σειρα.

αν βαλη μονο το ενα τυλιγμα θα ειναι σαν να εχει βαλη ενα μ/τ

δηλ 15va συνολο ενω παραλληλα θα εχει 30va.

τεσπα βαλε τωρα ενα και πας στον τσαρουχα να στο κανη γιατι ειναι λιγο

μπερδεμα.

παντως εγω εχω δυο τροφοδοτικα και δυο μ/τ

τοσα εσκασα στα 45 δολαρια θα κολησω;

Αν υπάρχουν δύο χωριστά τυλίγματα στο δευτερεύον και όχι απλά μεσαία λήψη (δηλαδή τρεις αγωγοί - σ'αυτή τη περίπτωση απαγορεύεται γιατί θα βραχυκυκλώσετε το Μ/Σ) τότε παραλληλίζοντας τα τυλίγματα διπλασιάζεται η ικανότητα παροχής ρεύματος και μειώνεται και η εμπέδηση εξόδου του Μ/Σ.

Το μόνο που χρειάζετια προσοχή είναι να παραλληλιστούν σωστά. Συνδέονται πρώτα μόνο οι δύο αγωγοί του ίδιου χρώματος και μετά με το πολύμετρο μετράτε διαφορά τάσης μεταξύ των άλλων δύο ελεύθερων καλωδίων. Αν μετράτε διαφορά τάσης μέχρι μερικά μιλλιβόλτ ενώνετε και τους άλλους δύο αγωγούς. Αν μετράτε το διπλάσιο από ό,τι περιμένατε έχετε ενώσει σε σειρά τα τυλίγματα οπότε πρέπει να κρατήσετε το ένα από τα δύο καλώδια που είχατε ενωμένα μεταξύ τους και να το ενώσετε με το άλλο καλώδιο του άλλου τυλίγματος που πριν ήταν ελεύθερο. Επαναλαμβάνετε για να μετρήσετε τη διαφορά τάσης μεταξύ των ελέυθερων αγωγών.
Αν σε οποιαδήποτε περίπτωση η τάση που μετράτε είναι μεγάλη (το μεγάλη είναι σχετικό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες) και δεν είναι απλά η διπλάσια τότε μη παραλληλίσετε τα τυλίγματα αλλά χρησιμοποιήστε μόνο το ένα.

Attachments

• ms.jpg
    ms.jpg
    35.1 KB · Views: 16
Re: Απάντηση: ερώτηση αρχαρίου...

Αν υπάρχουν δύο χωριστά τυλίγματα στο δευτερεύον και όχι απλά μεσαία λήψη (δηλαδή τρεις αγωγοί - σ'αυτή τη περίπτωση απαγορεύεται γιατί θα βραχυκυκλώσετε το Μ/Σ) τότε παραλληλίζοντας τα τυλίγματα διπλασιάζεται η ικανότητα παροχής ρεύματος και μειώνεται και η εμπέδηση εξόδου του Μ/Σ.

Το μόνο που χρειάζετια προσοχή είναι να παραλληλιστούν σωστά. Συνδέονται πρώτα μόνο οι δύο αγωγοί του ίδιου χρώματος και μετά με το πολύμετρο μετράτε διαφορά τάσης μεταξύ των άλλων δύο ελεύθερων καλωδίων. Αν μετράτε διαφορά τάσης μέχρι μερικά μιλλιβόλτ ενώνετε και τους άλλους δύο αγωγούς. Αν μετράτε το διπλάσιο από ό,τι περιμένατε έχετε ενώσει σε σειρά τα τυλίγματα οπότε πρέπει να κρατήσετε το ένα από τα δύο καλώδια που είχατε ενωμένα μεταξύ τους και να το ενώσετε με το άλλο καλώδιο του άλλου τυλίγματος που πριν ήταν ελεύθερο. Επαναλαμβάνετε για να μετρήσετε τη διαφορά τάσης μεταξύ των ελέυθερων αγωγών.
Αν σε οποιαδήποτε περίπτωση η τάση που μετράτε είναι μεγάλη (το μεγάλη είναι σχετικό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες) και δεν είναι απλά η διπλάσια τότε μη παραλληλίσετε τα τυλίγματα αλλά χρησιμοποιήστε μόνο το ένα.

συνηθως απο τα 4 τυλιγματα κανενα δεν εχει το ιδιο χρωμα με αλλο οποτε

δεν ειναι τοσο απλο το θεμα.

πρεπη να βρεθη και η σωστη φαση για να γινη σωστη δουλεια.

θα δουλεψη και χωρις να βρεθη αλλα οχι το ιδιο καλα.

εγω προτεινω αν δεν γραφη ο μ/τ επανω τα τυλιγματα με χρωματα να

βρεθουν με το πολυμετρο τα ζευγαρια που βγαζουν τις σωστες τασεις.

αφου τα βρουμε με τον μ/τ στην πριζα και χωρις τροφοδοτικο επανω

ακουμπαμε το δοκιμαστικο στα δυο ζευγαρια καλωδια.

σε ενα απο το καθε ζευγαρι θα αναβη ενω στο αλλο οχι.

ενωνουμε μαζι αυτα που αναβουν και μαζι αυτα που δεν αναβουν ελεγχουμε

την ταση οτι ειναι η σωστη και βουαλα.

καλά.....
κάτσε να φτάσουμε εκεί...
Γιά την ώρα κάτσε να αρχίσω με τις αντιστάσεις.
70 γιά δυό πλακέτες....
sit well...

οι μετρησεις στα out των counterpoint μεταξυ + και - τι λενε;

Από το καουντερ έξόδους έχουμε:
καναλι α: +0,005ν = 5mv (out+) και -0,045=45mv (out-)
καναλι b: +0,006ν = 6mv (out+) και -0,027=27mv (out-)

Από το καουντερ έξόδους έχουμε:
καναλι α: +0,005ν = 5mv (out+) και -0,045=45mv (out-)
καναλι b: +0,006ν = 6mv (out+) και -0,027=27mv (out-)

ναι αλλα με reference το g.

μεταξυ +και- τι γινεται;

απο τις τιμες που δινης πρεπη να ειναι -40mv
και -21mv

Συναρμολογήθηκαν όλα...
Χτες το απόγευμα το τροφοδοτικό και σήμερα τα counterpoints.

Έκανα και τις μικροδιορθώσεις που τελικά μόνο με πολύ ψάξιμο μαθαίνεις (πυκνωτές εισόδου, διόρθωση αντιστάσεων εισόδου, βραχυκύκλωμα βατικών αντιστάσεων του τροφοδοτικού...
Μετά τις διορθώσεις το χις περιορίστηκε σημαντικά. Όταν βελτιωθεί και η διάταξη και τα καλώδια ίσως βελτιωθεί κι άλλο.

Πάντως άξιζε τον κόπο και αξίζει ακόμα παραπάνω να το συμμαζέψω.

Δεν μιλάω για ήχο - είναι αλλού.

Αύριο ίσως βάλω και κανα δυο φωτογραφίες.

Δεν μου λέτε οι έμπειροι, όταν βγάζω το ρεύμα των counterpoints γενικά τα led του αστράφτουν αντί να σβήσουν χαμηλά...
Πρόβλημα δεν είναι αυτό? Πως το αντιμετωπίζετε το θέμα του off ?

οχι δεν ειναι προβλημα ετσι κανη.

κανη και γκουπ στην εξοδο αλλα οχι επικινδυνο μονο ενοχλητικο.

γι αυτο και το beta.

εγω ετσι κι αλλιως πρωτα κλεινω τελικους και μετα τα υπολοιπα και στο

ανοιγμα τους ανοιγω τελευταιους.

υ.γ. αντε να δω τωρα το 95 ποσο θα το κανης.

πλέον όπως ανέφερα και νωρίτερα το μοναδικό hisssss ακούγεται όταν είναι στο τέρμα η ένταση. Για να το τσεκάρω λόγω προσωρινής θήκης ανοίγω στο τερμα την ένταση και κουνάω λίγο τα καλώδια που είναι όλα πλέον θωρακισμένα και σιγή παντού η μόνη παρατήρηση είναι ότι το ένα κανάλι από τα δύο είναι πιο θορυβώδες, αλλά σε σχεση με του πικάπ πολύ καλύτερη!!!

Τέλος θα ήθελα να με ενημερώσεις για τις μικροδιορθώσεις να δω αν υπάρχουν στα δικά μου καουντερ!

Τα λεντάκια κάνουν το ίδιο και σε μένα και όταν κλείνουν δίνουν ένα βόμβο ο οποίος ακούγεται και από τα καουντερ!

Last edited:
πλέον όπως ανέφερα και νωρίτερα το μοναδικό hisssss ακούγεται όταν είναι στο τέρμα η ένταση. Για να το τσεκάρω λόγω προσωρινής θήκης ανοίγω στο τερμα την ένταση και κουνάω λίγο τα καλώδια που είναι όλα πλέον θωρακισμένα και σιγή παντού η μόνη παρατήρηση είναι ότι το ένα κανάλι από τα δύο είναι πιο θορυβώδες, αλλά σε σχεση με του πικάπ πολύ καλύτερη!!!

Τέλος θα ήθελα να με ενημερώσεις για τις μικροδιορθώσεις να δω αν υπάρχουν στα δικά μου καουντερ!

Τα λεντάκια κάνουν το ίδιο και σε μένα και όταν κλείνουν δίνουν ένα βόμβο ο οποίος ακούγεται και από τα καουντερ!

το hiss έχει ελαττωθεί, αλλά ακουγεται και από την καρέκλα.
Βέβαια είναι σε χαρτόκουτο και όλα χύμα.
σήμερα μου τύχαν πολλά και δεν μπορώ να βάλω φωτό.
Δεν είναι όλα θωρακισμένα.
Μόνο μετά την έξοδο του counter.
Μέχρι εκεί απλά στριμμένα.

Έχει δουλειά ακόμα...
Πάντως σημειωτέον, εγώ δεν άλλαξα τιμή στις αντιστάσεις 221Ω

Το έκανα από τον δεξιό regulator αλλά απλά το έκανα τίποτα παραπάνω από το πριν και μετά, το μόνο που λέει είναι οτι μετρά καλύτερα!

user:
So I simply solder two wires to the tab of REG1 on Buffalo and connect them to AVCC on both CP's?

Russ White:
yes, that should work just fine.

To avcc ρυθμίζει το input Bias

μπορεί κάποιος να εξηγήσει ποιό είναι το tab ενός σταθεροποιητή?

μπορεί κάποιος να εξηγήσει ποιό είναι το tab ενός σταθεροποιητή?

Στη θήκη ΤΟ-220, το V(out) - η σταθεροποιημένη τάση, εκτός απο τον ακροδέκτη βρίσκεται και στην μεταλλική επιφάνεια - ψύκτρα. Δες τις εικόνες ...

Attachments

• T01.jpg
    T01.jpg
    91.8 KB · Views: 17
  • T02.jpg
    T02.jpg
    47.3 KB · Views: 12
Last edited:
buffalo.jpg

δηλαδή εδώ στη φωτό, πάνω αριστερά που είναι το reg1 εννοούμε τον πλατύ ακροδέκτη στη δεξιά πλευρά του, προς το κέντρο της πλακέτας?

Last edited:
για το reg1 το ταμπ ειναι κοντα στον c17 και για τον reg2 το tab ειναι ...στην ουρα του ταυρου!

μάαστα
εκεί λοιπόν λέει ο παίκτης έχει 3.3
και πρέπει να το δώσω στα counters όπου λέει avcc.
αλλιώς πρέπει να πάρω από τους c11, c12 προς την μερά του dac και είναι λίγο ζόρι...