Ερωτηση Εντελως αρχαριου

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
τα ελεύθερα κανάλια μια χαρά θα τα δεις !!!!

καλώς ήρθες στον παγκόσμιο άτλαντα Bill.....

edit :

άνετα βάζεις και 2 lnb για hotbird και astra...

Που πρεπει να κοιταει το πιατο? για να κανω τις πρωτες δοκιμες?

Μεσα απο το μενου τι πρεπει να ρυθμισω?

Με ποσο % σημα και πανω λειτουργει αυτο το μαραφετι? μου λεει ενταση σηματος 56%.

Φυσικα δεν το εχω στερεωσει ακομα...

Στα μενου πρεπει να κανω κατι το ιδιαιτερο? οπως εγκατασταση κατοπτρου κλπ? ι απλα κανει μονο του scan?

Last edited:

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
για hotbird 13 μοίρες, για astra 19,2 μοίρες

ο δέκτης αυτός έχει ήδη περασμένο τον hotbird λόγω Nova.

οπότε το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι ένα scan στον Hotbird για να βρει και επιπλέον κανάλια

δεν χρειάζεται να ρυθμίσεις τίποτα από το μενού, από την στιγμή που ο φίλος σου τον είχε για Nova είναι έτοιμος...

Λοιπον...

Εχει πολυ γελιο η υποθεση...

Ο Σακατης... (εγω) ειδε φως !!!!!

Εστησα το πιατο, εβαλα το LNB και το στηριξα εντελως στον αερα...

Εβαλα δοκιμαστικα το καλωδιο απο το παραθυρο, χωρις να το στηριξω (ακομα) πουθενα...

Γυρισα το πιατο προς Υμηττο πλευρα.. με το ματι...

Και ο Σακατης ειδε με 55% ισχυ σηματος και 42% ακριβεια!!!

Δεν παμε καλα...

Το επομενο βημα φανταζομαι ειναι να ανεβασω τα ... ποσοστα μου ε?

Τι ποσοστα πρεπει να πιασω? οεο?

cospan

Senior Member
18 June 2006
484
Θεσσαλονίκη
Λοιπον...

Εχει πολυ γελιο η υποθεση...

Ο Σακατης... (εγω) ειδε φως !!!!!

Εστησα το πιατο, εβαλα το LNB και το στηριξα εντελως στον αερα...

Εβαλα δοκιμαστικα το καλωδιο απο το παραθυρο, χωρις να το στηριξω (ακομα) πουθενα...

Γυρισα το πιατο προς Υμηττο πλευρα.. με το ματι...

Και ο Σακατης ειδε με 55% ισχυ σηματος και 42% ακριβεια!!!

Δεν παμε καλα...

Το επομενο βημα φανταζομαι ειναι να ανεβασω τα ... ποσοστα μου ε?

Τι ποσοστα πρεπει να πιασω? οεο?

Το να προσπαθείς με το μάτι να στοχεύσεις δορυφόρο είναι σαν να προσπαθείς να πυροβολήσεις κάποιον στην Θεσσαλονίκη ,από τα Β. Προάστια (που είσαι). Σκέψου μόνο πόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά είναι αυτός ο δορυφόρος. Στο πιάτο πρέπει να ρυθμίσεις την κλίση του, και την γωνία του (σε μοίρες). Πώς θα βρεις τις 13 μοίρες ανατολικά; Το lnb αφού δεν το πείραξες φαντάζομαι είναι εντάξει, αλλά η στόχευση χρειάζεται κάτι παραπάνω από το να δεις κατά που είναι ο Υμηττός.

Πέρα από τα ποσοστά, κανάλια βλέπεις; Το σήμα που έχεις πρέπει να είναι αρκετό για να δεις κάτι (αν είναι το σήμα αυτού του δορυφόρου και όχι κάποιου άλλου).

Το να προσπαθείς με το μάτι να στοχεύσεις δορυφόρο είναι σαν να προσπαθείς να πυροβολήσεις κάποιον στην Θεσσαλονίκη ,από τα Β. Προάστια (που είσαι). Σκέψου μόνο πόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά είναι αυτός ο δορυφόρος. Στο πιάτο πρέπει να ρυθμίσεις την κλίση του, και την γωνία του (σε μοίρες). Πώς θα βρεις τις 13 μοίρες ανατολικά; Το lnb αφού δεν το πείραξες φαντάζομαι είναι εντάξει, αλλά η στόχευση χρειάζεται κάτι παραπάνω από το να δεις κατά που είναι ο Υμηττός.

Πέρα από τα ποσοστά, κανάλια βλέπεις; Το σήμα που έχεις πρέπει να είναι αρκετό για να δεις κάτι (αν είναι το σήμα αυτού του δορυφόρου και όχι κάποιου άλλου).

Βλεπω καναλια, ολα (νομιζω) τα FTA του Hotbird
Τον Hotbird βλεπω, το λεει μεσα...

Απλα ελεγα μηπως η ακριβεια βελτιωνει και την εικονα...

Ωρε κανενα μελος στην αθηνα με... εργαλεια και γνωσεις???????