Ερώτηση για 3D γυαλιά.

FASTDAD

New member
5 May 2014
19
Καλησπέρα σε όλους.

Κάποιες ερωτήσεις αναφορικά με 3D γυαλιά για DLP προβολέα.

α.Υπάρχει ένας τύπος γυαλιών που συνεργάζεται με όλους τους DLP, ή υπάρχει εξειδίκευση ανά μοντέλα ή εταιρείες?

β.Εχετε εντοπίσει σημαντικές διαφορές μεταξύ φθηνών και ακριβών γυαλιών?

γ.Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια δοκιμασμένη οικονομική λύση?

Ευχαριστώ.

Πραγματικά μου κάνει εντύπωση...........

Πριν λίγο καιρό άνοιξα ένα πόστ σχετικά με προβολέα, να ακούσω κάποιες γνώμες........1.300+ αναγνώσεις, ένας μόνο άνθρωπος μπήκε στον κόπο να απαντήσει.

2 μέρες σε αυτό το πόστ, 120+ αναγνώσεις......ούτε μία απάντηση, σε κάτι που θεωρούσα ότι είναι πολύ απλό να ακούσω 2 γνώμες.

Ούτε κάν οι moderators μπήκαν στον κόπο να γράψουν μια κουβέντα..........και αναφέρομαι σε αυτούς επειδή τυχαίνει να είμαι κι εγώ moderator σε αυτοκινητιστικό φόρουμ και θεωρητικά οι υπεύθυνοι ενός φόρουμ είναι γνώστες και απαντούν συχνότερα απο τα απλά μέλη.

Φταίω εγώ, ο τρόπος μου, είναι δύσκολα τα ερωτήματα μου?
Πραγματικά έχω μείνει με την απορία.............

Δυστυχως οι νεοι δεν γραφουν και οι παλιοι εχουν κουραστεί να λενε τα ιδια και τα ιδια.
Δεν φταις εσυ σε αυτό, απλα ετσι είναι.
Καταρχήν πες μας τι προβολεα εχεις
Οι dlp παιζουν με dlp link γυαλια και με rf.
Τα rf είναι ακριβα και δεν συμφερουν.
Οσοι εχουν dlp, παιρνουν γυαλια με dlp link από ebay.
Ότι γυαλια παρεις από 10 εως 30 ευρω, είναι τα ιδια.
Απλα το θεμα είναι να είναι ελαφρια και να καθίσουν καλα στο προσωπο σου.

Αυτά είναι μια χαρα
http://www.ebay.com/itm/2x-SainSoni...905105?hash=item4853670291:g:WZIAAOxyFn9R48Q~

Re: Απάντηση: Ερώτηση για 3D γυαλιά.

Ο προβολέας είναι ο νέος BenQ w2000.

Η διαφορά dlp link και rf είναι στην ποιότητα εικόνας ή σε κάτι άλλο?

Σε κάτι τέτοιο, σαν το λίνκ που έδωσες, θα ήθελα να κινηθώ σε κόστος..........γενικά δεν έχω "ξετρελλαθεί" απο το 3D στο σινεμά μέχρι τώρα, δεν βολεύομαι κιόλας, επειδή φοράω και γυαλιά οράσεως, με 2 σκελετούς στο πρόσωπο..........αλλά θέλω να το δοκιμάσω στο σπίτι και ελέω πιτσιρικάδων.

Απλά ρωτάω αν υπάρχει κάποια λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξω εκτός απο το βάρος που είναι σημαντικό για μένα ή αν τα ακριβά γυαλιά έχουν αισθητά καλύτερη εικόνα ή κάποια άλλη διαφορά.

Σε ευχαριστώ πολύ Σωτήρη!!

Η διαφορα rf με dlp link είναι ότι τα πρωτα δεν χανουν καθολου το συγχρονισμο, ενώ τα δευτερα αν πας στην τουαλετα θα ξεσυγχρονισουν.
Αδιαφορο δηλαδή.
Τα dlp link συγχρονιζουν οσο εισαι μπροστα στην οθονη.
Καλυτερη εικονα δεν εχουν από τα dlp link
Απλα επειδή κοστιζουν 100 ευρω, εχουν καλυτερο σκελετο από τα γυαλια των 20 ευρω.
Σωστο είναι να τα συγκρινεις με τα dlp link των 80 ευρω.

Αν φορας γυαλια ορασεως δοκιμασε αυτην την περιπτωση
http://www.ebay.com/itm/3D-Active-S...305959?hash=item2105726d67:g:tAMAAOSwo0JWQvQ8

Μπορεις να τα τοποθετήσεις στα γυαλια μυωπιας σου και να είναι πιο ανετο το αποτέλεσμα.

Τα rf είναι ακριβα και δεν συμφερουν.

Αυτό δεν είναι ακριβές, RF γυαλιά υπάρχουν απο 15-16 ευρώ από την Samsung, αν και για την περίπτωση του BenQ είναι αδιάφορα, μιας και συνεργάζεται μόνο με γυαλιά DLP Link.

Τα Sainsonic είναι μία καλή και δοκιμασμένη πρόταση, μπορεί να τα βρει και στο amazon σε καλή τιμή:

http://www.amazon.de/SainSonic-Rech...8&sr=8-1&keywords=sainsonic+zodiac+904+series

Στους προβολείς δεν εχω συναντησει φθηνότερα rf γυαλιά.
Αυτά τα Samsung είναι για TV.
Δεν ξέρω αν συγχρονιζουν με τον εξωτερικό transmitter του προβολεα

Στους προβολείς δεν εχω συναντησει φθηνότερα rf γυαλιά.
Αυτά τα Samsung είναι για TV.
Δεν ξέρω αν συγχρονιζουν με τον εξωτερικό transmitter του προβολεα

Εκτός κι αν μιλάμε για κανένα απαρχαιωμένο μοντέλο πρώτης γενιάς, τουλάχιστον τα τελευταία 2-3 χρόνια οι προβολείς με RF-ζεύξη χρησιμοποιούν το ενοποιημένο πρότυπο που ξεκίνησε να εφαρμόζεται και στις τηλεοράσεις από το '11...