ερώτηση για αγορά τηλεόρασης από εκθεσιακό κομμάτι

BasilP

New member
21 January 2014
8
Καλησπέρα στα μέλη του φόρουμ. Είμαι καινούργιο μέλος και ψάχνω εδώ και λίγο καιρό πληροφορίες για αγορά LCD τηλεόρασης. Βρήκα αρκετά στα θέματα εδώ μέσα και κατατοπίστηκα για τις περισσότερες απορίες μου.

Για ένα ζήτημα δεν βρήκα κάτι οπότε θα ήθελα τη βοήθειά σας : στα μεγάλα καταστήματα βλέπω κατά καιρούς να βάζουν σε προσφορά τα εκθεσιακά τους μοντέλα που συνήθως είναι και τελευταία κομμάτια. Η τιμή τους είναι δελεαστική αλλά από την άλλη μήπως αυτή η επιλογή κρύβει προβλήματα ; με δεδομένο ότι αυτές οι τηλεοράσεις μπορεί να έχουν παίξει 2000-3000 ώρες στο κατάστημα, αυτό αυξάνει την πιθανότητα να βγάλουν βλάβες ; αλλά θέματα (πχ. κόπωση του πάνελ) ; Δημιουργείται πρόβλημα στη διάρκεια ζωής της ;
Υπάλληλος που είχα ρωτήσει πρόσφατα μου είχε πει ότι υπαρχει και το θετικό ότι οι LCD βγάζουν τις βλάβες νωρίς, οπότε αν πάρεις εκθεσιακό κομμάτι είσαι σίγουρος ότι δεν είχε εγγενή προβλήματα, ισχύει κάτι τέτοιο ;

Επίσης αν είναι εύκολο θα με ενδιέφεραν γνώμες για τις εξής 40άρες : Samsung UE40F6510, Samsung UE40F6670SS, Sharp AQUOS LE830E, και μία 42άρα : Panasonic 42" TX-L42FT60

ευχαριστώ πολύ

Last edited:
Σε όλα τα ηλεκτρονικά ισχύει ότι ένα εκθεσιακό είναι σίγουρο οτι δεν έχει εγγενές πρόβλημα γιατι έχει λειτουργήσει αρκετές ώρες και επιπλέον μπορείς να το εξακριβώσεις με ενδελεχή τεστ και εσύ. Απο εκεί και πέρα όμως η φθορά απο τη χρήση επηρεάζει διαφορετικά κάθε συσκευή και οι σύγχρονες τηλεοράσεις δεν φαίνεται να έχουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Νομίζω ότι μεγάλο ρόλο παίζουν οι ώρες λειτουργίας (500 είναι τίποτα αλλά 3500 είναι αρκετές) και η τιμή που την βρήκες - όχι "απο 799, 650" όπως κάνουν κάποιοι, αλλά σε άλλο κατάστημα να την έχουν 699 του κουτιού. Οι μόνες τηλεοράσες που συμφέρει να αγοράσεις εκθεσιακές κατά την γνώμη μου είναι οι LG, γιατί τις αγοράζεις με έκπτωση ως εκθεσιακές και μπορείς μεσα στα 2 χρόνια να αγοράσεις και μια επέκταση για άλλα 3 χρόνια οπότε είσαι τόσο ασφαλής όσο κάποιος που πήρε μία του κουτιού.

Tην LE830 που την βρήκες? Είναι μοντέλο 2011 (και μάλιστα μέτρια ακόμη και όταν ήταν καινούργια) οπότε εκτός και στην δώσουν σχεδόν τζάμπα καλύτερα να την αποφύγεις.

παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, βασικά δεν έχω παρακολουθήσει τις τιμές των τηλεοράσεων οπότε αν δω μια προσφορά σε κατάστημα για εκθεσιακό κομμάτι δεν μπορώ να κρίνω άμεσα αν συμφέρει πραγματικά (από χρηματική άποψη)

Yperion την Sharp (όπως και τις άλλες τρεις) τις είχα δει αρχές Δεκεμβρίου στο Πλαίσιο, η Sharp ίσως ήταν τελευταίο κομμάτι αλλά δεν ρώτησα, την είχαν γύρω στα 500κάτι ευρώ, οι άλλες τρεις γύρω στα 800 αν θυμάμαι καλά αλλά μάλλον και αυτές τις είχαν καιρό (στα καρτελάκια τους το Πλαίσιο αναγράφει την ημερομηνία που τις έφερε, όλες ήταν τους πρώτους μήνες του 2013). Το ¨μέτρια¨ πως το εννοείς ; Από μια ματιά σε reviews που βρήκα (βέβαια παλιά, έχεις δίκιο του 2011 είναι) περιγράφεται ως καλή. Οι υπόλοιπες που αναφέρω θεωρούνται καλύτερες ή/και νεότερα μοντέλα ; Γιατί από τα χαρακτηριστικά τους δεν βλέπω διαφορές(πχ. όλες έχουν δορυφορικό δέκτη ως έξτρα) εκτός από τα ΗΖ που όμως από ότι διάβασα εδώ μέσα δεν είναι και τόσο (παραγματική) διαφορά.
τέλος αν υπάρχει κάποια πρόταση για 40άρα γύρω στα 500-600 ευρώ θα εκτιμούσα την βοήθειά σας.

Last edited:
Από μια ματιά σε reviews που βρήκα (βέβαια παλιά, έχεις δίκιο του 2011 είναι) περιγράφεται ως καλή. Οι υπόλοιπες που αναφέρω θεωρούνται καλύτερες ή/και νεότερα μοντέλα ;

Καλή για τα δεδομένα του 2011 ίσως (αν και δεν το νομίζω). Προτίμησε κάποια από τις υπόλοιπες που αναφέρεις καλύτερα.

Απο οτι ειδα στο site του πλαισιου, δεν υπαρχει καποια εκθεσιακη που να αξιζει τον κοπο. Περιμενε λιγο ακομα για καποια προσφορα

τώρα που βλέπω το site του πλαισιου υπάρχει αυτή http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/40-42-intses/Sharp-LED-39-LC39LE752V-me-dwro-3D-Glasses.htm στα 479 ευρώ, ξέρει κανείς αν πρόκειται για πρόσφατο μοντέλο και τι λέει από ποιότητα εικόνας ; (πάντα σε σχέση και μετην τιμή της). Οι υπόλοιπες που αναφέρω στο πρώτο post είναι σαφώς ακριβότερες οπότε αν με την Sharp παίρνω συγκρίσιμη ποιότητα σε καλύτερη τιμή θα με ενδιέφερε (πάντα με όριο τις 40'', δεν μπορώ να υπερβώ τη διάσταση αυτή).
Να ρωτήσω κάτι γενικά για τις Sharp, θεωρούνται υποδυέστερη εταιρία σε σχέση με Samsung, Sony κλπ ; γιατί από τις συζητήσεις που είδα εδώ μέσα σπάνια κάποιος αναφέρεται σε Sharp ;

H σειρα LE750 ειναι το μεγαλο ερωτηματικο των τηλεορασεων του 2013. Στα χαρτια δειχνει μεγαλη ευκαιρια αλλα πολυς κοσμος που τη βλεπει να παιζει στα καταστηματα απογοητευεται απ την εικονα της και δεν την αγοραζει. Επισεις δεν υπαρχουν τεστ της σε αξιοπιστα μεσα Ετσι δεν ξερουμε αν με ρυθμισεις η καλιμπραρισμα μπορει να ανταγωνιστει τις δοκιμασμενες λυσεις. Το μονο που ξερω ειναι οτι ο media player της δεν παιζει Ελληνικους υποτιτλους

Χθες που είδα στο Πλαίσιο την LE752 (40'') μου φάνηκε μέτρια σε ποιότητα κατασκευής, το πλαστικό πλαίσιό της έχει ένα ασημί χρώμα που την κάνει να δείχνει κάπως ψεύτικη-παιχνίδι. Από ποιότητα εικόνας δεν μπορώ να κρίνω, την είχαν να παίζει σε παράθυρο κάποια τραίηλερ από ταινίες οπότε δεν μπορούσες να συγκρίνεις με την εικόνα των άλλων τηλεοράσεων.