Ερώτηση για αγορα TV

tyler durden

New member
12 August 2006
77
Σε απόσταση 3 - 3.5 m, ποιες είναι οι ιδανικές ιντσες που πρέπει να χει μια TV? Σκεφόμουν τις 37. Εχω πέσει έξω?
Eπίσης, επειδή, έχω καιρό να ασχοληθώ με το χώρο, υπάρχει νικητής στη μάχη Plasma vs LCD? (πιο πολύ με ενδιαφέρει η προβολή HD avi αρχείων και ίσως αργότερα blu-ray)
Μπορείτε να προτείνετε κάποια μοντέλα? (με περισσότερο value for money κριτήρια και όχι τόσο state of the art)

Σε απόσταση 3 - 3.5 m, ποιες είναι οι ιδανικές ιντσες που πρέπει να χει μια TV? Σκεφόμουν τις 37.

Εξαρτάται από το υλικό που σκοπεύεις να βλέπεις. Για το πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης και η 14άρα καλή είναι... :p

Για υλικό 1080p, στα 3-3,5 μέτρα χρειάζεσαι 80-90" για να μη χάνει το μάτι σου λεπτομέρεια...

Eπίσης, επειδή, έχω καιρό να ασχοληθώ με το χώρο, υπάρχει νικητής στη μάχη Plasma vs LCD? (πιο πολύ με ενδιαφέρει η προβολή HD avi αρχείων και ίσως αργότερα blu-ray)

Νικητής στη μάχη Plasma vs. LCD, βγαίνει ανάλογα με τη χρήση που σκοπεύεις να κάνεις και τις προσωπικές προτιμήσεις θέασης που έχεις...

Νικητής στη μάχη Plasma vs. LCD, βγαίνει ανάλογα με τη χρήση που σκοπεύεις να κάνεις και τις προσωπικές προτιμήσεις θέασης που έχεις...

Kαι το μεγεθος καθως πλασμα κατω απο 42" δεν υπαρχουν ενω πανω απο 50" οι πλασμα ειναι σχεδον μονοδρομος καθως οι LCD δεν "τραβανε"...

Kαι το μεγεθος καθως πλασμα κατω απο 42" δεν υπαρχουν ενω πανω απο 50" οι πλασμα ειναι σχεδον μονοδρομος καθως οι LCD δεν "τραβανε"...

+1,τα ''προβλήματα'' των lcd τα έχουμε πεί,εδώ δείτε το πως λειτουργεί μια plasma tv και εδώ τα πάντα για τις lcd.

Σε απόσταση 3 - 3.5 m, ποιες είναι οι ιδανικές ιντσες που πρέπει να χει μια TV? Σκεφόμουν τις 37. Εχω πέσει έξω?
Μπορείτε να προτείνετε κάποια μοντέλα? (με περισσότερο value for money κριτήρια και όχι τόσο state of the art)
Εγώ θα σου πρότεινα 37" ως 42" LCD.

Κατά τη γνώμη μου ναι. Διαθέτω μία 37" και σε απόσταση 2,5 μέτρων σε θέαση tv και sd είναι οριακή. Σε ΗD γίνεται αισθητό ότι είναι μικρή.

Υπάρχει νικητής...
Σε φωτεινό περιβάλλον είναι η LCD. Σε σκοτεινό η plasma.

πιο πολύ με ενδιαφέρει η προβολή HD avi αρχείων και ίσως αργότερα blu-ray

Από την δική μου εμπειρία δεν θυμάμαι να έχω βρεί αξιόλογα HD avi... Είναι εύκολο να γράψεις το μέγεθος των αρχείων και την ανάλυσή τους? Είναι πάνω από 720p?
Όσον αφορά τα BD σαφώς και χρειάζεσαι από 50" και πάνω.

Φίλε Παντελή δώσε μια τιμούλα για να προτείνουμε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο.

-bye-

Re: Απάντηση: Ερώτηση για αγορα TV

Νομιζω οτι αυτος ο πινακας απο το CNET ειναι βοηθητικος...

screen_size-1.jpg

H ελαχιστη αποσταση ειναι για HD και μεγιστη για σημα μετριας ποιοτητας (τηλεοπτικο σημα)...απο οτι βλεπεις για την αποσταση σου το ελαχιστο ειναι 46-47"...

Νομιζω οτι αυτος ο πινακας απο το CNET ειναι βοηθητικος...

screen_size-1.jpg

H ελαχιστη αποσταση ειναι για HD και μεγιστη για σημα μετριας ποιοτητας (τηλεοπτικο σημα)...απο οτι βλεπεις για την αποσταση σου το ελαχιστο ειναι 46-47"...

HD 1080p,και σε 3,5 μέτρα δεν υπάρχει καν στην λίστα...οπότε οι 50 ίντσες είναι απαραίτητες...

Δεν είναι δύσκολο να υπολογίσεις από μόνος σου για ό,τι δεν υπάρχει στον πίνακα.

Η διακριτική ικανότητα του ανθρώπινου ματιού βρίσκεται στο 1' της μοίρας, οπότε για να είμαστε σε θέση να διακρίνουμε και τις 1080 γραμμές, πρέπει να τις βλέπουμε από ένα άνοιγμα 18 μοιρών τουλάχιστον.

Η εφαπτομένη των 18 μοιρών είναι 0,325 οπότε βάζοντας την απόσταση που μας ενδιαφέρει, βρίσκουμε πολύ εύκολα το ύψος της ζητούμενης οθόνης.

Από εκεί και πέρα, γνωρίζοντας το πυθαγώρειο θεώρημα και πως οι αναλογίες της οθόνης μας είναι 16/9, είναι εύκολο να υπολογίσουμε και την διαγώνιο...

Για σήμα 576 γραμμών, η αντίστοιχη γωνία είναι 9,6 μοίρες και η σχετική εφαπτομένη 0,169.

Εγώ θα σου πρότεινα 37" ως 42" LCD.

Κατά τη γνώμη μου ναι. Διαθέτω μία 37" και σε απόσταση 2,5 μέτρων σε θέαση tv και sd είναι οριακή.....

Βρε σεις, σας πείραξε η ζέστη; Τι λέτε του ανθρώπου; Για απόσταση 3,5 μέτρων να πάρει 37άρα ή 42άρα; Αυτά τα μεγέθη είναι για αποστάσεις το πολύ 2 μέτρων. Εδώ χρειάζεται τουλάχιστον 50άρα.....

Δεν ξέρω που βρήκατε αυτούς τους πίνακες ,εγώ στην πράξη βλέπω (έχω δυο τηλεοράσεις LCD 40" και 42") σε τέτοιες αποστάσεις χρειάζονται τόσες ίντσες.

Απάντηση: Re: Ερώτηση για αγορα TV

Βρε σεις, σας πείραξε η ζέστη; Τι λέτε του ανθρώπου; Για απόσταση 3,5 μέτρων να πάρει 37άρα ή 42άρα; Αυτά τα μεγέθη είναι για αποστάσεις το πολύ 2 μέτρων. Εδώ χρειάζεται τουλάχιστον 50άρα.....

Ξαναδιάβασε βρε ιμπαγάσα τι γράφω... Σου πήρε τα μυαλά ο Μαρινάκης μου φαίνεται...:flipout:

-bye-

Δεν ξέρω που βρήκατε αυτούς τους πίνακες ,εγώ στην πράξη βλέπω (έχω δυο τηλεοράσεις LCD 40" και 42") σε τέτοιες αποστάσεις χρειάζονται τόσες ίντσες.

Δηλ. εγώ που βλέπω από τα 2,80 μέτρα σε 50άρα πως χαρακτηρίζομαι; :chinscratch:

Γιατί στην πράξη αναφέρομαι κι εγώ. Ασε που για θέαση HD θα έβλεπα άνετα και σε 60άρα απ' αυτή την απόσταση....

Ξαναδιάβασε βρε ιμπαγάσα τι γράφω... Σου πήρε τα μυαλά ο Μαρινάκης μου φαίνεται...:flipout:
-bye-

Ξαναδιαβάζω:
Διαθέτω μία 37" και σε απόσταση 2,5 μέτρων σε θέαση tv και sd είναι οριακή. Σε ΗD γίνεται αισθητό ότι είναι μικρή.

Η 37άρα ακόμη και για θέαση Ελληνικών καναλιών από τα 2,5 μέτρα είναι ανεπαρκέστατη, ούτε καν οριακή......

-bye-

Βρε συ δες τον πίνακα που πόσταρε ο Γιάννης αν δεν πιστεύεις εμένα.
Δες τι λέει για τηλεοπτικό (max distance)...

Για ΗD του είπα του ανθρώπου... 50+.

Το "ναι" που του γράφω είναι στο ερώτημά του "έχω πέσει έξω?"...

Διπλό καφέ και γρήγορα είσαι ντεφορμέ...:D

:ernaehrung004::grinning-smiley-043-bye-

Φίλτατε ... εντάξει ... μην ζορίζεσαι! :damnyou:Υπάρχει πάντα και κάποιος υποκειμενισμός στις διάφορες εκτιμήσεις ... Με όποιο τρόπο πάντως και να υπολογίσεις στα 3,5 μέτρα, οι 37" είναι πολύ λίγες ... Σίγουρα πας για 46"+. Το τυχόν περισσότερο και το πόσο περισσότερο είναι και θέμα προσωπικών προτιμήσεων. Όμως παρακάτω από 46" στα 3,5 μέτρα θα είναι λάθος. Άσε τις μελέτες και τους πίνακες και μην προβληματίζεσαι από τους αριθμούς.:huh2: Όταν έχεις λίγη ώρα παραπάνω πήγαινε σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα, κάτσε χαλαρός στα 3,5 μέτρα από μια οποιαδήποτε 46"-50" και χάζεψε. Kάνε το ίδιο και με μια 40"-42" ... Μόνος σου θα δεις ότι στις 37" θα σου φαίνεται σαν κάτι φορητές 14" που παίρναμε όταν είμαστε παιδιά στις διακοπές! Σκέψου ότι θέλεις να απολάυσεις home cinema, όχι home tv ... Υπολόγισε και τις τυχόν μπάρες που σχεδόν πάντα υπάρχουν και οι 46" γίνονται 42" ...:hmmmm2: Θα δεις ότι σε μικρότερο μέγεθος η εικόνα είναι πολύ φτωχή ... Σε 46" λοιπόν νομίζω ότι αν δεν μπλέκεις ιδιαίτερα με games και υπολογιστές μια Panasonic plasma (46s20,46g20 ...) είναι ότι πρέπει. Μπορεί να πας και σε 50" .. Διαφορετικά υπάρχει σε LCD η Samsung 46C650 με εξαιρετικό επεξεργαστή εικόνας και τον καλύτερο media player. Ελπίζω να βοήθησα, καλή αγορά και καλές θεάσεις!-bye-

Μιας που λέμε για αποστάσεις θέασης, να αναφέρω ότι δυστυχώς σταμάτησα να βλέπω bluray επειδή δεν τα απολαμβάνω πλέον( ειδικά όταν έχει και μαύρες μπάρες ακόμα χειρότερα) και εκνευρίζομαι..

Σημειωτέον ότι είμαι στα 2.8 με την 50άρα την G20.