Ερώτηση για αγορα TV

Απάντηση: Re: Ερώτηση για αγορα TV

Μιας που λέμε για αποστάσεις θέασης, να αναφέρω ότι δυστυχώς σταμάτησα να βλέπω bluray επειδή δεν τα απολαμβάνω πλέον( ειδικά όταν έχει και μαύρες μπάρες ακόμα χειρότερα) και εκνευρίζομαι..

Σημειωτέον ότι είμαι στα 2.8 με την 50άρα την G20.

Και είναι καλύτερα να μη βλέπεις καθόλου?

Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση για αγορα TV

Και είναι καλύτερα να μη βλέπεις καθόλου?

Δεν ξέρω ρε boy τι είναι καλύτερα και τι όχι, πάντως δεν το "απολαμβάνω" τόσο όσο τον πρώτο καιρό. Και αυτό ισχύει και για την Nόβα αλλά σε μικρότερο βαθμό.Βλέπω ότι είχαν δίκιο όσοι έλεγαν για το bluray και την ανάγκη να διαθέτεις μεγαλύτερη οθόνη για να απολαμβάνεις τα "αγαθά" του.

Θα συμφωνήσω με τον blitzNikos ,ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο φίλος είναι να τα δει τις τηλεόρασεις στην πράξη σε κάποιο πολυκατάστημα και να δει εκεί ποιά απόσταση θέασης θεωρεί ιδανική.

Δεν ξέρω ρε boy τι είναι καλύτερα και τι όχι, πάντως δεν το "απολαμβάνω" τόσο όσο τον πρώτο καιρό. Και αυτό ισχύει και για την Nόβα αλλά σε μικρότερο βαθμό.Βλέπω ότι είχαν δίκιο όσοι έλεγαν για το bluray και την ανάγκη να διαθέτεις μεγαλύτερη οθόνη για να απολαμβάνεις τα "αγαθά" του.

Με δεδομένο το 2,8 μέτρα απόσταση κατά το ευαγγέλιο χρειάζεσαι περίπου 75 ίντσες. Με λιγότερες δεν εκμεταλεύεσαι στο έπακρο το 1080p...

Προτείνω ή να πας σε προβολέα ή κόψε την τηλεόραση αφού σε προβληματίζει...?

Υπάρχει και η λύση να πάς τον καναπέ ένα μέτρο πιο μπροστά. Στα 1,8μ θά 'σαι μια χαρά με την 50άρα...
Ή μήπως όχι? Το λέω γιατί μερικούς τους ζαλίζει, άλλους τους κουράζει...

Ψηφίζω και γω ΒlitzNikos! Nα πάει ο Παντελής να δεί από κοντά. Ξεκινάει από 50 και βλέπουμε... Αν όμως φαίνεται ξεβαμένη η plasma στο κατάστημα?

:chinscratch: :hmmmm2:

Ρε παιδιά μη το παιδεύετε τόσο πολύ. Εργάκια βλέπουμε...

Re: Απάντηση: Ερώτηση για αγορα TV

To καλυτερο ειναι αν καποιος νομιζει οτι τον καλυπτει πχ. μια 42" να αγοραζει ενα μεγεθος πανω δηλαδη 46-47"...

Ειναι αυτο που λενε οι Αμερικανοι "TVs start to shrink the minute you install them"...

Δηλ. εγώ που βλέπω από τα 2,80 μέτρα σε 50άρα πως χαρακτηρίζομαι; :chinscratch:

Γιατί στην πράξη αναφέρομαι κι εγώ. Ασε που για θέαση HD θα έβλεπα άνετα και σε 60άρα απ' αυτή την απόσταση....

συμφωνω και εγω με τον κωστα.
το μεγεθος μετραει!!!

Έχω απόσταση θέασης στο σαλόνι 3,5 μέτρα. Πριν 2 χρόνια είχα πάρει μια 40αρα Sony. Mεχρι και η γυναίκα μου παραδέχτηκε πως η διαγώνιος τελικά ήταν μικρή. Πριν 1,5 μήνα πήραμε μια 50αρα G20. Μετά από 2 ώρες θέασης πέρασε ο ενθουσιασμός του μεγαλύτερου μεγέθους. Πάλι μικρή είναι τελικά! :P

Σκεψου να εβλεπες σε 40" ακομα πως θα ηταν...-bye-

ΥΓ. Κουραγιο πεφτουν οι 60αρες , συντομα θα τις δουμε και στο χιλιαρικο.

Σκεψου να εβλεπες σε 40" ακομα πως θα ηταν...-bye-

ΥΓ. Κουραγιο πεφτουν οι 60αρες , συντομα θα τις δουμε και στο χιλιαρικο.

Μωρε οι 60 άρες πέφτουνε. Τη γυναίκα άντε να πείσεις πως είναι ωραίο να βλέπεις ένα τεράστιο μαύρο ορθογώνιο (όταν είναι κλειστή η tv) να καλύπτει το μισό τοιχο του σαλονιού... :bigcry: Η μουρμούρα καλά κρατεί!

Με την απληστία που έχουμε ούτε οι 60 δεν σώζουν
Απο την άλλη καλό το 1080p αλλα εγώ μόνο που βλέπω ειδήσεις στις 50 η ανάλυση μου κάθεται στο λαιμό ...

Τελικά δεν θέλω πάνω απο 50 αλλα ενα προβόλι για τις ταινίες πρέπει να είναι άλλη αίσθηση :Banane0:

Με την απληστία που έχουμε ούτε οι 60 δεν σώζουν
Απο την άλλη καλό το 1080p αλλα εγώ μόνο που βλέπω ειδήσεις στις 50 η ανάλυση μου κάθεται στο λαιμό ...

Τελικά δεν θέλω πάνω απο 50 αλλα ενα προβόλι για τις ταινίες πρέπει να είναι άλλη αίσθηση :Banane0:
Χεχε! Κι αυτή η ιδέα δεν είναι καθόλου άσχημη!!:ernaehrung004:

Kαι το μεγεθος καθως πλασμα κατω απο 42" δεν υπαρχουν ενω πανω απο 50" οι πλασμα ειναι σχεδον μονοδρομος καθως οι LCD δεν "τραβανε"...
Υπάρχουν κάποιες Panasonic σε plasma στις 37 ίντσες νομίζω. Απλά πλέον έχουν την ίδια τιμή με τις 42άρες.

Δηλ. εγώ που βλέπω από τα 2,80 μέτρα σε 50άρα πως χαρακτηρίζομαι; :chinscratch:

Γιατί στην πράξη αναφέρομαι κι εγώ. Ασε που για θέαση HD θα έβλεπα άνετα και σε 60άρα απ' αυτή την απόσταση....
Σε αυτη την αποσταση κανονικα δεν θα βλεπεις ουτε NOVA. Θα ειναι ολο τετραγωνακια.

Βρε σεις, σας πείραξε η ζέστη; Τι λέτε του ανθρώπου; Για απόσταση 3,5 μέτρων να πάρει 37άρα ή 42άρα; Αυτά τα μεγέθη είναι για αποστάσεις το πολύ 2 μέτρων. Εδώ χρειάζεται τουλάχιστον 50άρα.....
Δηλαδη εχω που εχω 37"(σαλονι) και 32"(δωματιο) θα πρεπει να τις αλλαξω????
Ενας μεσος ελληνας εχει μια TV στο σαλονι για να βλεπει απο ολες τις αναλυσεις 576-1080.

Οι γονεις μου εχουν μια Sony LCD 40" μοντελο 2-3 ετων , πολυ καλυτερη εικονα εχει 50αρα πλασμα που εχω εγω απο τα 2.5 μετρα απο οτι εχει η Sony απο τα 2.5 μετρα και ας ειναι και 10" μικροτερη.

Με λιγα λογια αν παρεις μια καλη 42-46" θα δειχνει καλυτερα απο την 37" που εχεις τωρα.

Η αληθεια ειναι οτι εσυ μου προτεινες την 37", φυσικα χωρις να ειναι δεσμευτικη η προταση σου και επισης δεν εχω μετανοιωσει καθολου για την τελικη μου επιλογη. Αλλωστε σε LG πηρα μια 32αρα για το δωματιο.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=43726&page=6

Βασικα σκεπτομουν σε κατι 40-42" αλλά ειχα προβλημα χωρου στο συνθετο οπως φαινεται παρακατω στις φωτο. Η μοναδικη αναβαθμιση ειναι ο προτζεκτορας αλλά ποιος ακουει την γυναικα!!!

Δεν εχω προβλημα με τις μεγαλες οθονες απλα αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι εξω απο το "ευαγγελιο" το θεμα ειναι υποκειμενικο.
Οι γονεις μου εχουν μια 36" στα 3,5μ. και την θεωρουν ικανοποιητικη (δεν θα ηθελαν μεγαλυτερη), η αδελφη μου εχει μια 32" στα 2,5μ.-3μ και οικογενειακως ειναι ικανοποιημενοι, ενω η αλλη αδελφη μου εχει μια 52" στα 3μ. και αλληθωριζει λογω υποτιτλων (να και το υποκειμενικο στοιχειο).

Απο την αλλη δεν εχω διαβασει καπου οτι καποιος εχει προβλημα εχοντας αγορασει μια μεγαλη TV.

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    34.7 KB · Views: 12
  • 2.jpg
    2.jpg
    168.3 KB · Views: 11
Εχω περασει απο ολα τα σταδια 32"->40"->46"->50". Τις δυο τελευταιες τις εχω ακομη.

Θυμαμαι ποσο τεραστια μου φαινοταν η 40αρα στην αρχη.

Τωρα μου φαινεται μικρη και η 50αρα.

Kαι το μεγεθος καθως πλασμα κατω απο 42" δεν υπαρχουν ενω πανω απο 50" οι πλασμα ειναι σχεδον μονοδρομος καθως οι LCD δεν "τραβανε"...

Τι δεν "τραβανε" πανω απ τις 50"? ρευμα οπως οι πλασμα?