Ερωτηση για αμεση αγορα Samsung UE46B8000 46"...

Όχι το περιοδικό είναι το hitech best buys 2010, γενικά όμως δεν νομίζω να ρώτησε ποια να πάρει αλλά από που. Και δεν νομίζω να είναι λάθος να συμβουλευόμαστε περιοδικά τέτοιου κύρους.

Το συγκεκριμενο ειναι διαφημιστικο φυλλαδιο και οχι περιοδικο...υπαρχει συζητηση για τα αποτελεσματα που εβγαλαν σε συγκριτικο με προβολεις εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=54469

Εγω βεβαια δεν μπορω να πω αν εχουν δικιο γιατι απο προβολεις ειμαι εντελως ασχετος (και δεν φοβαμαι να το παραδεχτω)...-bye-

Με... λίγες αφίσες παραπάνω και 3000 θα έδιναν!

Κοιτά αν ήταν προσωπικό το σχόλιο απαντώ ότι, ψάχνω πολύ πριν αγοράσω κάτι και δεν νομίζω όλο αυτό που γίνεται με τις LED να είναι εντελώς θέμα μάρκετινγκ. Όσο για τις δικές μου γνώσεις επί του θέματος παραθέτω :

Πτυχίο ηλεκτρονικού συσκευών και εγκαταστάσεων από ΤΕΕ Β' Κύκλου
Άδεια άσκησης επαγγέλματος ράδιοτεχνίτη Β' ΥΠ. συγκοινωνιών και επικοινωνιών

Και αυτό το αναφέρω για να πω ότι δεν είμαι και κανένας εντελώς άσχετος, με το θέμα. Και όχι δεν πιάνομαι στα δίχτυα του κάθε μάρκετινγκ. Απλώς έχω μια διαφορετική άποψη όπως και εσείς.

Re: Απάντηση: Ερωτηση για αμεση αγορα Samsung UE46B8000 46"...

.......
Τέλος για απόσταση 3 μέτρων οι 42" είναι αρκετές.......

Χμ! Θα περιμένω να ακούσω αν έχεις την ίδια γνώμη μετά από 1 μήνα θεάσεων στη νέα σου τηλεόραση.

Υ.Γ. Κι εγώ πριν κανά χρόνο το ίδιο έλεγα. Τώρα αν με ρωτήσεις, θα σου πω ότι στα 3 μέτρα για θέαση υλικού HD προτείνω τουλάχιστον 50". Ιδανικά 60"...... -bye-

Το συγκεκριμενο ειναι διαφημιστικο φυλλαδιο και οχι περιοδικο...υπαρχει συζητηση για τα αποτελεσματα που εβγαλαν σε συγκριτικο με προβολεις εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=54469

Εγω βεβαια δεν μπορω να πω αν εχουν δικιο γιατι απο προβολεις ειμαι εντελως ασχετος (και δεν φοβαμαι να το παραδεχτω)...-bye-
Είναι περιοδικό και τυγχάνει να το έχω αγοράσει, δεν νομίζω να υπάρχει φυλλάδιο με 162 σελίδες. Και δεν έχει μόνο προβολείς έχει και τηλεοράσεις και blue ray κτλ.

Ιδανικά 60" ?? :shot::shot::shot: Αν το έβλεπε αυτό η σύζυγος .....:behead:
Τέλος πάντων προς το παρών είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το μέγεθος, εξάλλου δεν λένε ότι το μέγεθος δεν κάνει την ποιότητα??:hahaha::hahaha:

Κοιτά αν ήταν προσωπικό το σχόλιο απαντώ ότι, ψάχνω πολύ πριν αγοράσω κάτι και δεν νομίζω όλο αυτό που γίνεται με τις LED να είναι εντελώς θέμα μάρκετινγκ.

Τα πλεονεκτηματα των λευκων LED ειναι κυριως μικροτερο βαρος και μικροτερη καταναλωση ρευματος.. σε θεμα εικονας δεν υπαρχει καποια ουσιαστικη βελτιωση...

Τα RGB LED εχουν και πολυ μεγαλυτερο χρωματικο ευρος σε σχεση με τους λαμπτηρες CCFL που χρησιμοποιουν οι κοινες LCD...επισης τα χρωματα ειναι πιο "καθαρα" , κατι που φαινεται αν κανουμε αναλυση σε φασματογραφο...

Fig-2-white-LED-vs-RGB-LED-spectrum.jpg

Σε διαρκεια ζωης δεν υπαρχει κανενα πλεονεκτημα , αντιθετως ορισμενοι κατασκευαστες οπως η LG δινουν μονο 30,000 ωρες διαρκεια ζωης , το προβλημα έγκειται οτι δεν υπαρχουν λευκα LED αλλα αυτα που χρησιμοποιουνται ειναι μπλε με κιτρινη επιφανειακη επιστρωση...μετα απο καποιες χιλιαδες ωρες αρχιζει να χαλαει η επιστρωση και εχουμε αποχρωματισμο...αρα γινεται και προβληματικη η χρωματικη απόδοση της τηλεορασης...

http://en.wikipedia.org/wiki/Light-emitting_diode#Phosphor_based_LEDs
http://www.ledsmagazine.com/news/6/1/26

Απλα για ενημερωση, η αληθεια ειναι οτι τον αδερφο μου τον ενδιεφερε (μαλλον) περισσοτερο να παρει κατι ΦΡΕΣΚΟ και ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ παρα να παρει το καλυτερο προιον οσο αναφορα αποδοση/τιμη κτλ. Σιγουρα θα υπαρχουν καλυτερες με λιγοτερα λεφτα, αλλα η αληθεια ειναι οτι εμπιστευομαι απολυτα τις Samsung και ιδιως την τεχνολογια LED που προσφερει μεγαλη οικονομια σε σχεση με τις PLASMA που ειδα οτι καινε πανω απο 300 Watts στις μεγαλες διαστασεις! Και το θεμα ειναι να παρεις και κατι καινουριο...

Τελος παντων το αποτελεσμα ηταν να παει στον Κωτσοβολο και να την παραγγειλει (δεν υπηρχε ετοιμοπαραδοτη) προς 1900 αντι για τα 2300+ που λεει στο site γιατι ειπανε οτι η τιμη αλλαζει αν τα πληρωσει μετρητοις. Οποτε τα χρηματα ηταν παρα πολυ καλα, βγηκε τελικα 1940 μαζι με παραδοση στο σπιτι και εγκατασταση απο δικο τους τεχνικο μαζι με παραμετροποιηση κτλ. Ευχαριστω ολους για τις αποψεις τους και σιγουρα δεν υπαρχει ποτε μονο μια σωστη αποψη! Σε καμμια 2 βδομαδες που θα την εχει στο σπιτι θα σας πω εντυπωσεις γιατι αγορασε και PLAYSTATION 3 με αρκετα παιχνιδια. Το μονο που τους μενει ειναι ενα καλο HOME CINEMA που μαλλον θα κανω ενα αλλο ποστ για να ειμαι εντος θεματος!

Mπα, μπαγιάτικες και οι δύο είναι, η C8000 και η V25 έρχονται οσονούπω... :flipout: :flipout:

Mεγειά και καλές θεάσεις !!! -bye-

Άλλωστε, πέρα από το θέμα τιμής και εφόσον δεν πέσεις σε κομμάτι με ανομοιομορφία, δεν παύει η Β8000 να αποτελεί μία εξαιρετική στο σύνολο της σύσκευη...

Last edited:
Κοιτά αν ήταν προσωπικό το σχόλιο απαντώ ότι, ψάχνω πολύ πριν αγοράσω κάτι και δεν νομίζω όλο αυτό που γίνεται με τις LED να είναι εντελώς θέμα μάρκετινγκ. Όσο για τις δικές μου γνώσεις επί του θέματος παραθέτω :

Πτυχίο ηλεκτρονικού συσκευών και εγκαταστάσεων από ΤΕΕ Β' Κύκλου
Άδεια άσκησης επαγγέλματος ράδιοτεχνίτη Β' ΥΠ. συγκοινωνιών και επικοινωνιών

Και αυτό το αναφέρω για να πω ότι δεν είμαι και κανένας εντελώς άσχετος, με το θέμα. Και όχι δεν πιάνομαι στα δίχτυα του κάθε μάρκετινγκ. Απλώς έχω μια διαφορετική άποψη όπως και εσείς.
Όχι φίλε μου δεν ήταν προσωπικό σχόλιο.-bye- Απλά πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις! Πριν 4 χρόνια πήγα και έσκασα 480 για ένα επεξεργαστή (έτσι το πρόσταζε η εποχή) και μετά από ένα εξάμηνο η αξία του έπεσε στα 180! Σήμερα εννοείται ότι δεν υπάρχει καν! Τελος πάντων, όπως και να χει δεν νομίζω ότι τελικά δεν αξίζει να τα σκάμε σε νέες τεχνολογίες με το που βγουν, μόνο και μόνο για να λέμε ότι έχουμε την τελευταία τεχνολογία! Και ειδικά για τις τηλεοράσεις, όπως έχουν πει και πολλοί εδώ, κριτήριο για μια καλή τηλεόραση δεν είναι το πόσο κάνει άλλα ούτε αυτό που λέει το κάθε τμήμα marketing. Τα μάτια μας και μόνο!-bye-
Α! Και κάτι άλλο. Τελικά οι λεγόμενες LED, είναι τηλεοράσεις LED τεχνολογίας ή μήπως απλά χρησιμοποιούν LED φωτισμό (χαμηλής κατανάλωσης - μικρότερος χώρος). Σε άλλες χώρες δεν επιτρέπεται να λέγονται καν LED! Εδώ τις ακούς ακόμα και ως "Full LED TV". Αυτό δεν είναι marketing?

Last edited:
Στις τηλεορασεις LCD ειδικα ενα μοντελο ειναι ξεπερασμενο πριν καν βγει στην αγορα...ειναι τοσο γρηγορη η "εξελιξη" (βλεπε αναγκες του μαρκετινγκ και του ανταγωνισμου) που οποια LCD τηλεοραση και να αγορασουμε δεν μπορουμε ποτε να ειμαστε στην αιχμη της τεχνολογιας...

Πχ. πριν 2 μηνες ειδαμε τις LG LS9000 και LH9000 και ηδη ανακοινωθηκαν οι αντικαταστατες τους!

Στις πλασμα επειδη ειναι πολυ πιο ωριμη σαν τεχνολογια με τα βασικα χαρακτηριστικα ηδη σε αριστα επιπεδα (κινηση, αντιθεση , χρωματα κτλ) τα πραγματα κινουνται με πιο αργους ρυθμους...

Συμφωνώ απολύτως με τους 2 τελευταίους!!!
Ρε παιδιά σας το λέω και το υπογράφω, να δείτε που σε κάνα 2 μήνες θα βλέπουμε posts του στυλ "να πάρω FullHD TV τώρα ή να περιμένω τις ...3D???!!!" .
Τι άλλο θα δούμε! LED τηλεόραση θα δούμε μόνο με το OLED που όταν βγει, θα είναι ήδη ξεπερασμένο (sic).

Εγώ πάλι συμφωνώ κατά μέρος με τους και με τους τρεις προλαλήσαντες.

" Τελικά οι λεγόμενες LED, είναι τηλεοράσεις LED τεχνολογίας ή μήπως απλά χρησιμοποιούν LED φωτισμό (χαμηλής κατανάλωσης - μικρότερος χώρος). Σε άλλες χώρες δεν επιτρέπεται να λέγονται καν LED! Εδώ τις ακούς ακόμα και ως "Full LED TV". Αυτό δεν είναι marketing?

Όντως δεν θα έπρεπε είναι εσφαλμένο, θα έπρεπε να ονομάζονται LCD - LED, ή ακόμα καλύτερα LCD με οπίσθιο φωτισμό LED. Εν τούτοις οι υποψιασμένοι υποψήφιοι αγοραστές δεν (ειδικά άτομα όπως τα μέλη του δικού μας φόρουμ), ψάχνουν και λίγο πιο κάτω από το ωραίο περιτύλιγμα της βιτρίνας.

"Στις τηλεοράσεις LCD ειδικά ένα μοντέλο είναι ξεπερασμένο πριν καν βγει στην αγορά"

Αλλά δεν ισχύει μόνο για τις LCD !

"Στις πλασμα επειδη ειναι πολυ πιο ωριμη σαν τεχνολογια με τα βασικα χαρακτηριστικα ηδη σε αριστα επιπεδα (κινηση, αντιθεση , χρωματα κτλ) τα πραγματα κινουνται με πιο αργους ρυθμους..."

Όντως κινούνται με πιο αργούς ρυθμούς αλλά φυσικά έχουν υποδεέστερη αντίθεση, αν λάβουμε υποψιών και τις τελευταίες εξέλιξης απο CES 2010

"Ρε παιδιά σας το λέω και το υπογράφω, να δείτε που σε κάνα 2 μήνες θα βλέπουμε posts του στυλ "να πάρω FullHD TV τώρα ή να περιμένω τις ...3D???!!!" .

Όντως και θα γίνει αυτό πιστεύω και εγώ και μάλιστα λέω ότι θα το δούμε σε 90 μέρες, θα στοιχηματίσει κανένας άλλος η μόνο εμείς ?

Όντως κινούνται με πιο αργούς ρυθμούς αλλά φυσικά έχουν υποδεέστερη αντίθεση, αν λάβουμε υποψιών και τις τελευταίες εξέλιξης απο CES 2010

Αυτο δεν το καταλαβα , μας εξηγεις λιγο απο που βγαινει το συμπερασμα αυτο?

Το παραδειγμα με την LH9000 και την SL9000 που αντικατασταθηκαν σε 2 μηνες , της Sharp LE700 που αντικατασταθηκε σε 1 μηνα και της 9704 που ακομη αγνοειται δειχνουν πολυ ξεκαθαρα πως οι LCD ειναι ξεπερασμενες πριν καν κυκλοφορησουν...αν εχεις καποιο αλλο παραδειγμα να μας πεις απο αλλη τεχνολογια ευπροσδεκτο...

Αυτο δεν το καταλαβα , μας εξηγεις λιγο απο που βγαινει το συμπερασμα αυτο?

Το παραδειγμα με την LH9000 και την SL9000 που αντικατασταθηκαν σε 2 μηνες , της Sharp LE700 που αντικατασταθηκε σε 1 μηνα και της 9704 που ακομη αγνοειται δειχνουν πολυ ξεκαθαρα πως οι LCD ειναι ξεπερασμενες πριν καν κυκλοφορησουν...αν εχεις καποιο αλλο παραδειγμα να μας πεις απο αλλη τεχνολογια ευπροσδεκτο...

Αναφέρομαι, στον λόγο αντίθεσης των πλάσμα έναντι των υπόλοιπων τηλεοράσεων.

........Όντως κινούνται με πιο αργούς ρυθμούς αλλά φυσικά έχουν υποδεέστερη αντίθεση, αν λάβουμε υποψιών και τις τελευταίες εξέλιξης απο CES 2010

Εννοείς ότι οι plasma έχουν υποδεέστερη αντίθεση από τις LCD;;; :eek:

Ενα παράδειγμα αν σου είναι εύκολο......

Θα έλεγα να μην συγκρίνουμε δυναμική αντίθεση γιατί χαλάει αισθητά την εικόνα γενικότερα. Οπότε πρακτικά η μέτρηση είναι άχρηστη...

Η αντίθεση προκύπτει από τις μετρήσεις φωτεινότητας σε ΙRE 0 (μαύρο) και ΙRE 100 (λευκό) από την διαίρεση προκύπτει η αντίθεση.

Πχ. (τυχαία τα νούμερα) ΙRE (0)=0.1 - ΙRE (100)= 100 => Aντίθεση=1000.

Μόνο οι LCD-LED μπορούν να συναγωνιστούν τις plasma αφού και οι δύο μπορούν να πετύχουν μετρήσεις σε ΙRE (0) εκτός πεδίου μέτρησης του οργάνου (μικρότερες από 0.001 περίπου) οπότε ο λόγος θεωρητικά γίνεται άπειρος.

Την L9704 δεν την έχω δεί ούτε δια ζώσης, ούτε σε Review-μετρήσεις οπότε δεν μπορώ να κρίνω.

-bye-

PHILIPS 46PFL9704H/12
Αντίθεση δυναμικής οθόνης 5.000.000:1

:D

Αν σου αρέσει να ψάχνεις λίγο παραπάνω τα πράγματα και να μην πολυπιστεύεις τα όσα λένε τα φυλλάδια, ρίξε μία ματιά στα παρακάτω:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49544

http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/2008-03-25-10-57-46/2146-contrast-story-part-i.html

http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/2008-03-25-10-57-46/2174-contrast-story-part-i.html

TX-P50X10E

Contrast Ratio (in dark surroundings) Dynamic: Infinite Black/Over 2,000,000:1; Native: 40,000:1

PHILIPS 46PFL9704H/12

Αντίθεση δυναμικής οθόνης 5.000.000:1

Αυτα τα νουμερα ειναι ψευτικα , στην πραγματικοτητα ελαχιστες τηλεορασεις LCD βγαζουν πραγματικη και μετρησιμη αντιθεση πανω απο 1000-2000:1

Mετρημενη με οργανα αντιθεση υπαρχει σε πολλα site...πχ.

Samsung B7000 -> 2380:1

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1241084220

Panasonic G10 -> 3067:1

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1237901339