Ερώτηση για Amplifier Selector

nikolouzosr

Senior Member
11 September 2008
466
Γεια χαρά σε όλους.

'Εχω 2 ενισχυτές με ένα ζεύγος ηχείων και θέλω να αγοράσω κάτι τέτοιο για να μην βαζω - βγάζω τα καλώδια από τα ηχεία (είναι αρκετα σπαστικό) :-)

http://www.ebay.co.uk/itm/6-Way-Ste...=Receivers_Tuners&hash=item3a4df757b3#vi-desc

Πρώτη ερώτηση: Ξέρετε αν υπάρχει κάτι παρόμοιο εντός Αθήνας;
Δεύτερη ερώτηση: Πιστεύετε ότι θα ακούσω κάποια διαφορα (προς το χειρότερο);

Τhanks.

Η όποια υποβάθμιση εξαρτάται από το πόσο καλό σύστημα έχεις. Γιατί βάζεις - βγάζεις 2 ενισχυτές? είναι δικάναλος και πολυκάναλος?

ΟΙ... διακοπτες τετοιου τυπου ειναι φυσικα οτι χειροτερο για τους hifi ανθρωπους και στανταρ

θα εισαγουν στον ηχο σου καποιας μορφης συνακροαση σιγουρα .... αν η εφαρμογη σου ειναι μεγαλης ισχυος τυπου 100 βαττ και πανω απλα το ξεχνας ( ο διακοπτης δεν ειναι κατασκευασμενος για κατι τετοιο ) και τελος να τεθει και ενα θεμα ασφαλειας απο την αποψη οτι δεν μπορεις να κανεις αλλαγες μεταξυ των ενισχυτων εν λειτουργεια και να μη τι αλλο σε μεγαλη ισχυ .

Πιο τεχνικα και περα απο το τοσο καλος μπορουσε να ειναι ο διακοπτης ( ο οποιος δεν ειναι ) αν στην σχεδιαση του καθε ενισχυτη δεν υπαρχουν διοδοι clamp στην εξοδο η "αποσυνδεση" του φορτιου εν ωρα λειτουργειας μπορει να ειναι καταστροφικη για τον ενισχυτη.

Πρακτικα αυτο θα μπορουσε να γινει με καλης ποιοτητας υλικα σωστη διαχειριση των γειωσεων και μεγαλους ρελεδες καταληλους για χρηση σε ηχο και φυσικα αναλογους με την ισχυ που θελεις να παιξεις .,...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Sorry αλλα μόλις τις ειδα. Ναι bower είναι δικάναλος και πολυκάναλος.
Σάκη δεν κατάλαβα και πολλά (εκτός από τη φράση "μπορει να ειναι καταστροφικη για τον ενισχυτη") με την οποία τρόμαξα... Τελος πάντων πήρα από ebay αυτό εδώ:

http://nilesaudio.com/product.php?p...=Switching Systems&catcdID=10&prdcdID=FG00240

το οποίο "καταλαβαίνει" ποιον ενισχυτή έχω αναμμένο και αυτός δίνει στα ηχεία.
Δεν έχω παρατηρήσει κάποια αρνητική αλλαγή στον ήχο (με το ανειδίκευτο αυτί μου) και μέχρι τώρα είμαι ευχαριστημένος (ελπίζω να μην καεί τίποτα). Τι λες για το συγκεκριμένο;