Ερώτηση για βάσεις lnb

gfilipp

New member
16 March 2013
12
Έχω μια τέτοια βάση με 3lb υπάρχει τρόπος να βάλω άλλη μια ίδια και να την επεκτείνω ώστε να παίρνει 6lnb;TRIPLEFEED-M.png

παίρνεις άλλη μία και τις ενώνεις με τις βίδες από το ένα πλαστικό (μαζί και το πλαστικό..)

Δηλαδή έτσι όπως την βλέπουμε από δεξία θα είναι η μια βίδα του πλαστικού που πιάνει το lnb και η άλλη βίδα του πλαστικού θα είναι στην β' βάση;
Στην δικιά μου περίπτωση έχω 1,20m πιάτο έχω κεντρικό τον astra 19,2,τον eutelsat 16 και τον hotbird και θέλω να βάλω 23,5, τον badr και τον 28,2

Σωστά και για να σε διευκολύνω να σου πω ότι παλαιότερα με τρεις τέτοιες βάσεις είχα τόξο από 42Ε έως και 7Ε σε κάτοπτρο 1.20 με κέντρο στις 28.2Ε

Ωραία σε ευχαριστώ πολύ!Κια μία τελευταία ερώτηση τις είχες σε κλήση τις βάσεις από κάτω προς τα πάνω σε τέτοιο πιάτο και αν ναι πόσο περίπου;

Εννοείται, θα δεις ανάλογα με τον δορυφόρο τι κλίση παίρνει και πως θα το βάλεις... δες εδώ http://satlex.net/en/azel_calc.html ανάλογα το δορυφόρο το skew του lnb και την ανύψωση..

Πέραν του κόστους, ποιά η διαφορά μεταξύ multi-LNB και ενός πιάτου με μοτέρ? (Προφανώς δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις οπου διαφορετικά LNB πάνε σε διαφορετικους δεκτες)

Last edited:
Καλησπέρα σας,

ότι βάση κι αν πάρω θα ταιριάζει με το πιάτο μου? Εγώ για 19,2Ε 13Ε, & 9ΑΕ πρέπει να είναι καμπυλωτή σε 100Cm πιάτο? Ή και μία ίσια ράγα στήριξης αρκεί?

lokel εχω την ιδια εγκατασταση 1 μετρο πιατο με κεντρο 13 σε μια ισια ραγα, απλα εκει που ειναι ο 9 την εχω λυγισει λιγο

Re: Απάντηση: Ερώτηση για βάσεις lnb

Προς το πιατο ή προς τα κατω? Η ερωτηση μου, ηταν διαφορετικη αλλα θετικη η συλλογη των απαντησεων. Η βαση ρε παιδια πως κουμπωνει η ραγα στο ΚΑΘΕ πιατο? Μηπως αφηνουμε την κλασσικη βαση του lnb και βαζουμε διπλο δαχτυλιδι στο κεντρικο για να στηριζει την μπαρα και ταυτοχρονα τα υπολοιπα lnbzzzz? Μια φωτοδιαφωτιστικη ρε παιδια... :)