Ερωτηση για dampers

Σταυρος Δανος

AVClub Addicted Member
21 March 2008
1,811
Πατρα/Κυπρος
Τα tube dampers πρεπει να ειναι 4χιλ περιπου πιο μικρα σε διαμετρο απο την λυχνια?Για μεγαλες διαμετρους μιλαμε(λεγε με 845)
Μου φαινονται λιγο σφιχτα.Ετσι πρεπει να ειναι?

Ευχαριστω

ΥΓ.Ξερω ειναι ατοπο στην High End,αλλα δεν ηξερα που να το ποσταρω

Τα tube dampers πρεπει να ειναι 4χιλ περιπου πιο μικρα σε διαμετρο απο την λυχνια?Για μεγαλες διαμετρους μιλαμε(λεγε με 845)
Μου φαινονται λιγο σφιχτα.Ετσι πρεπει να ειναι?

Ευχαριστω

ΥΓ.Ξερω ειναι ατοπο στην High End,αλλα δεν ηξερα που να το ποσταρω

Αυτό δεν το κατάλαβα.Αν είναι 4 χιλιοστά μικρότερα σε διάμετρο,πως θα εφαρμόσουν στο πάνω μέρος της λυχνίας;

Re: Απάντηση: Ερωτηση για dampers

Αυτό δεν το κατάλαβα.Αν είναι 4 χιλιοστά μικρότερα σε διάμετρο,πως θα εφαρμόσουν στο πάνω μέρος της λυχνίας;

Dipie,ειναι ελαστικα και τεντωνουν και μπαινουν αλλα μου φαινονται σφιχτα.Κανονικα πρεπει να μπαινουν στο χαλαρο?

Σε μιά πυρακτωμένη λυχνία,με τα σημερινά λεπτά γυάλινα τοιχώματα,δεν ξέρω ειλικρινά τι θα σήμαινε η πίεση,που θα εξασκούσαν τα ελαστικά αυτά δαχτυλίδια.

Οσα αντίστοιχα ξέρω είναι μεταλλικά κι εφαρμόζουν σχετικά απαλά πάνω στην λυχνία, επενεργόντας με το βάρος τους.Ελάχιστα έχουν και κάποιο ενσωματωμένο αντικραδασμικό μηχανισμό.Γενικά η αποτελεσματικότητά τους,αμφισβητείται έντονα απο πολλούς.Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ στον ενισχυτή μου.

Δεν τα αφήνεις καλύτερα;Βλέπεις δεν ανήκουν μάλλον στην περίπτωση, του μιά δοκιμή θα σας πείσει...

Θα έλεγα,ότι είναι κατά πολύ προτιμότερο,να τοποθετούσες πάνω σε αντικραδασμικά(που θα δοκίμαζες πρώτα),τα λαμπάτα μηχανήματά σου.Εκεί σίγουρα θα δείς αισθητή διαφορά και μάλιστα ακίνδυνα.

Re: Απάντηση: Ερωτηση για dampers

Θα έλεγα,ότι είναι κατά πολύ προτιμότερο,να τοποθετούσες πάνω σε αντικραδασμικά(που θα δοκίμαζες πρώτα),τα λαμπάτα μηχανήματά σου.Εκεί σίγουρα θα δείς αισθητή διαφορά και μάλιστα ακίνδυνα.

Ας ειναι καλα ο φελλος:ernaehrung004:

Η εμπειρία μου με αυτά ήταν ότι σε ανοιχτά μηχανήματα μπορεί να κάνουν κάτι, σε μηχανήματα όμως που οι λάμπες είναι μέσα στο σασί, πιο πολύ κακό κάνουν παρά καλό...

Τα έχω δοκιμάσει στον ενισχυτή μου και στον προενισχυτή ενός φίλου και δεν!

Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτά, να μπορείς να τα βάζεις και να τα βγάζεις με ευκολία, χωρίς όμως να πέφτουν!
Αυτά της EAT που έχω έχουν λαστιχάκια που τα βάζεις σε διαφορετική θέση και έτσι ρυθμίζεις το πάχος της λυχνίας που θα δεχθούν.

Μπορείς να τα δοκιμάσεις πριν τα αγοράσεις;
Δεν είπες τίποτα να σου έφερνα τα δικά μου! Κάπου στην κούτα με τα high end ματζαφλάρια είναι! :violent-smiley-030:

Αν αποφασίσεις να ζορίσεις τις λάμπες, ανέφερε πρώτα στη διαθήκη σου ότι αφήνεις το player σε μένα... Δεν ξέρεις... Σέρνονται και μυοκαρδίτιδες σε αυτή την ηλικία... Μη δεις καμία λάμπα να σκάει και πάθεις τίποτα! :flipout:

Μπορείς να τα δοκιμάσεις πριν τα αγοράσεις;
Δεν είπες τίποτα να σου έφερνα τα δικά μου! Κάπου στην κούτα με τα high end ματζαφλάρια είναι! :violent-smiley-030:

Αν αποφασίσεις να ζορίσεις τις λάμπες, ανέφερε πρώτα στη διαθήκη σου ότι αφήνεις το player σε μένα... Δεν ξέρεις... Σέρνονται και μυοκαρδίτιδες σε αυτή την ηλικία... Μη δεις καμία λάμπα να σκάει και πάθεις τίποτα! :flipout:

:worshippy::worshippy:

Τα dampers τα εχω,καμια 30αρια και καθονται:ernaehrung004:
Αν θελεις σου δινω και εσενα.

Τα βρηκα μαζι με αυτα
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=30443

Λες να μας μεινουν οι λαμπες στο χερι?Και ειναι και στα 900V

H 845 δεν έχει πρόβλημα απο μικροφωνισμούς (χαμηλό κέρδος και γαιδουρινή κατασκευή).

Αυτό που χρειάζεται είναι ψύξη, που αν δεν είναι στριμωγμένη και δεν έχει κοντά της ανακλασιτκές επιφάνειες (εξόδου με νικελωμένα καπάκια) δεν έχει έχει πρόβλημα.

H 845 δεν έχει πρόβλημα απο μικροφωνισμούς (χαμηλό κέρδος και γαιδουρινή κατασκευή).

Αυτό που χρειάζεται είναι ψύξη, που αν δεν είναι στριμωγμένη και δεν έχει κοντά της ανακλασιτκές επιφάνειες (εξόδου με νικελωμένα καπάκια) δεν έχει έχει πρόβλημα.

Ευχαριστω Mofreas.
Ειναι ανετες και ωραιες οπως ειναι.
I will let them be

ΥΓ.Αν θελει κανενας να δοκιμασει με 845 η προτιμοτερο μικροτερες λαμπες pm me.
Τα εχω και καθονται