Ερώτηση για δορυφορικό δέκτη HD

Ghost Dog

Established Member
27 April 2009
149
Καλημέρα. Ενδιαφέρομαι για την εγκατάσταση δορυφορικού συστήματος. Στόχος μου είναι να "πιάσω" τον Astra 1KR στις 19,2, τον Astra 2D στις 28,2 και τον Eurobird στις 28,5, προκειμένου να παρακολουθώ μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων σε fta HD γερμανικά και αγγλικά κανάλια.
Η ερώτησή μου είναι για την αγορά δέκτη. Ψάχνοντας στο internet βρήκα αυτόν εδώ http://ihoseikona.gr/index.php?show=1&id=620 . Επειδή δεν έχω καμιά εμπειρία από δορυφορικούς δέκτες, θα σας ήμουν ευγνώμων για τις συμβουλές σας. Tο budget για την αγορά δέκτη είναι περιορισμένο μέχρι τα 200 . Εννοείται ότι θα ήταν καλοδεχούμενες προτάσεις και για πιο οικονομικές λύσεις, αρκεί να είναι HD.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Λυσε μου μια απορία, τον Astra 2D από ποια περιοχή και με τι κάτοπτρο θα τον πιάσεις???
Δέκτες υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι αρκεί να μας πεις τι ζητάς από τον δέκτη.

Η περιοχή είναι ψηλά στην Πετρούπολη της Αθήνας. Από την ταράτσα μου βλέπω όλον τον ουράνιο θόλο. Για κάτοπτρο έχω ρωτήσει εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=59470&page=3 .
Όπως είπα δεν έχω καμία εμπειρία από δορυφορικά, οπότε χρειάζομαι την καθοδήγησή σας ακόμα και για πράγματα που σας φαίνονται "αστεία". Για παράδειγμα δεν ξέρω τί μπορώ να ζητήσω από έναν δέκτη.
Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

Τις 28.5 τις κατεβαζεις και με ένα καλό 1.20 πιάτο αλλά χωρίς τον Astra 2D που χρειάζεται τριμετρο+ για να κατέβει...
Αν δεν έχεις κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις από τον δεκτή (πχ combo ή Linux ή media player κλπ) τότε την δουλειά σου μπορείς να την κάνεις και με δέκτη HD των 100 .

Οπότε ξεχνώ τον 28,2. Με πιάτο 1,2 μπορώ να κατεβάσω τον 19,2 και τον 28,5;
Για απλό HD δέκτη (δεν ενδιαφέρομαι για compo, media player, κτλ) πού να κοιτάξω;

28.5 Eurobird & Astra 28,2 2A & 2B θα κατεβασεις, την 2D δεν θα κατεβασεις... Με λίγα λόγια θα την κανείς την δουλειά σου...
Για πιάτο θα σου πρότεινα το Gibertini OP120 ..
Για δέκτη μιας και δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις.. Με έναν Edision Argus piccollo HD στα 100 είσαι ok!!

Να υπενθυμίσω ότι ενδιαφέρομαι για σύστημα με δύο lnb. Αυτό έχει να κάνει με τον δέκτη;
Υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ του Edision Piccolo HD (100 ) και του κανονικού Edision Argus HD (150 );

Να υπενθυμίσω ότι ενδιαφέρομαι για σύστημα με δύο lnb. Αυτό έχει να κάνει με τον δέκτη;
Υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ του Edision Piccolo HD (100 ) και του κανονικού Edision Argus HD (150 );
Ο Piccollo είναι καινούριος δέκτης...
Τα νέα μοντέλα στην κατηγορία Argus της Edision είναι:
Edision Argus Piccollo
Edision Argus mini 2in1 + ip
Edision Argus VIP2

Στην δική σου την περίπτωση που δεν χρειάζεσαι τα extra... πας στον piccollo..
Αν πάλι θέλεις να είσαι καλυμμένος για επιπλέον χρήσεις... προτείνω mini 2in1 + ip

Last edited:
Η έλλειψη CI στον piccolo τί σημαίνει;

Έχει μια θύρα UCAS για κάρτα.
Η θύρα CI (common interface ) χρειάζεται για μοντουλα όπου μέσα τοποθετούμε την κάρτα μας σε περίπτωση που ο δέκτης μας δεν έχει δυνατότητα αποκωδικοποιησης κάποιου συστήματος.

Α. Υπάρχει η δυνατότητα για συνδρομητική κάρτα μέσω της UCAS; Αν δηλαδή η Nova εκδώσει διαζύγιο σε δέκτη - κάρτα (λέμε τώρα) ή εμφανιστεί άλλος πάροχος συνδρομητικής δορυφορικής με ελεύθερη κάρτα ο Piccolo θα είναι OK;
Β. Η CI έχει να κάνει με παλαιότερες κωδικοποιήσεις ή με ενδεχόμενες μελλοντικές; Κατά τη γνώμη σας αποτελεί ουσιαστικό ή περιττό εξοπλισμό για τα επόμενα 2-3 χρόνια;

Α. Υπάρχει η δυνατότητα για συνδρομητική κάρτα μέσω της UCAS; Αν δηλαδή η Nova εκδώσει διαζύγιο σε δέκτη - κάρτα (λέμε τώρα) ή εμφανιστεί άλλος πάροχος συνδρομητικής δορυφορικής με ελεύθερη κάρτα ο Piccolo θα είναι OK;
Β. Η CI έχει να κάνει με παλαιότερες κωδικοποιήσεις ή με ενδεχόμενες μελλοντικές; Κατά τη γνώμη σας αποτελεί ουσιαστικό ή περιττό εξοπλισμό για τα επόμενα 2-3 χρόνια;

Α. Αυτο τον σκοπό επιτελεί το UCAS.. Πιο σίγουρο όμως είναι πάντα το γνήσιο..
Β. Η CI αποτελεί πιο σίγουρη επένδυση σε ένα δέκτη. πχ φαντάσου η nova να παντρέψει την κάρτα σου με μοντούλα για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιονδήποτε δέκτη....

Α. Αυτο τον σκοπό επιτελεί το UCAS.. Πιο σίγουρο όμως είναι πάντα το γνήσιο..
Β. Η CI αποτελεί πιο σίγουρη επένδυση σε ένα δέκτη. πχ φαντάσου η nova να παντρέψει την κάρτα σου με μοντούλα για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιονδήποτε δέκτη....

Α. Αν μπορείς να μου εξηγήσεις τί είναι γνήσιο και μη γνήσιο... Η ερώτηση δεν είναι ρητορική αλλά πραγματική. Όπως θα έχεις καταλάβει δεν έχω καμία γνώση για αυτά τα ζητήματα.
Β. Οπότε ο Piccolo, που δεν έχει CI Slot, απευθύνεται κυρίως σε fta καταστάσεις;

Απάντηση: Re: Ερώτηση για δορυφορικό δέκτη HD

Ούτε συζήτηση, παιδιά. Ο δέκτης πρέπει να έχει και ένα common interface τουλάχιστον.

Α. Αν μπορείς να μου εξηγήσεις τί είναι γνήσιο και μη γνήσιο... Η ερώτηση δεν είναι ρητορική αλλά πραγματική. Όπως θα έχεις καταλάβει δεν έχω καμία γνώση για αυτά τα ζητήματα.
Β. Οπότε ο Piccolo, που δεν έχει CI Slot, απευθύνεται κυρίως σε fta καταστάσεις;
Α. Για να καταλάβεις, η θύρα του piccollo με το εργοστασιακό λογισμικό είναι γνήσιο conax διότι πληρώνει τα δικαιώματα αποκωδικοποίησης σε αυτό .. όμως με ανεπίσημο λογισμικό μετατρέπεται σε UCAS που δέχεται οποιασδήποτε κωδικοποίησης κάρτα... Αυτο σημαίνει πως θα σου παίξει μία κάρτα irdeto ας πούμε, αλλά δεν είναι γνήσιο irdeto ...
B. Οχι δεν σημαίνει αυτό...
Αντιθέτως δέχεται όλες σχεδόν τις κάρτες στη θύρα του,
Όμως όπως σωστά επισημαίνει και ο Serafeim είναι πολύ πιο future proof η αγορά ενός δέκτη που περιλαμβάνει και CI slot..

Σε αυτήν την περίπτωση ποια πρόταση θα είχατε να μου κάνετε για low badget δέκτη HD με CI Slot αλλά χωρίς άλλα καλούδια;

ΥΓ Να υποθέσω ότι Conax και Irdeto είναι τύποι συνδρομητικών καρτών;

Και πάλι σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας.

Last edited:
Επίσης, με θύρα UCAS και όχι μόνο Conax (δηλαδή αν κατάλαβα καλά ανοιχτή για όλες τις κωδικοποιήσεις);

Σου πρότεινα εξ αρχης.
Από τους δέκτες που έχουν περάσει από τα χέρια μου και χωρίς να κοστίζουν μια περιουσία...
Edision Argus mini
mVision HD300