Ερώτηση για DUNE / 3D player

isurfer

New member
22 October 2008
64
Μια διευκρίνηση / επιβεβαίωση παρακαλώ. Μέχρι τώρα ήξερα ότι για να πάρεις 3D εικόνα πρέπει η πηγή σου (όποια και να είναι) πρέπει να είναι HDMI v. 1.4, σωστά; Βλέπω όμως ότι το Dune HD Max αναγράφει σαφώς ότι δίνει 3D, ενώ έχει HDMI v. 1.3. Κάπου έχω χάσει κάτι μάλλον.......
 
Ευχαριστώ πολύ, απόλυτα κατανοητό και χρήσιμο το link. Σκεφτόμουνα το MAX (βασικά δεν έχω αποφασίσει ΤΙ θέλω και ΠΩΣ το θέλω) και το ψάχνω γενικώς. Έχω TV με HDMI v.1.4 και κοιτάω τι αναβαθμίσεις χρειάζομαι στα υπόλοιπα (HTPC, receiver κλπ).
 
αντε και βγαινει το sigma 8910 και υποστηριζει 3D.Που θα το βρεις το υλικο?Στο νετ κυκλοφορουν μονο SBS και οτι <δισκακια> full υπαρχουν, δεν ειναι για 3D με ενεργα γυαλια.Εχει πεσει πολυ μπερδεμα στο 3D
 
H καλυτερη λυση ειναι βαζεις διπλα στο m/p σου , ενα ωραιο και φτηνο 3D player να παιζει οτι γνησια δισκακια εχεις νοικιασει ή αγορασει.
 
ΟΚ. Αν υποθέσουμε ότι αναβαθμίζω την VGA στο HTPC σε μια με HDMI v. 1.4 (πχ http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?leg=&psn=0001&pid=1166) είναι πλέον θέμα software player/decoder ή πρέπει και να υποστηρίζεται από το hardware;

Πρεπει να υποστηριζει 3d & hdmi 1.4 η καρτα γραφικων και ο επεξεργαστης να εχει μια στοιχειωδη ισχυ ...
Η σειρα 68χχ υποστηριζει κανονικα 3d.Απο εκει και περα ολα θα εξαρτωνται απο το software (power dvd , tmt κτλ)
 
αντε και βγαινει το sigma 8910 και υποστηριζει 3D.Που θα το βρεις το υλικο?Στο νετ κυκλοφορουν μονο SBS και οτι <δισκακια> full υπαρχουν, δεν ειναι για 3D με ενεργα γυαλια.Εχει πεσει πολυ μπερδεμα στο 3D

Κάποια στιγμή θα βγουν. Το θέμα είναι να κάνει κανείς ενημερωμένες και έξυπνες αγορές για να έχουν αντοχή στο χρόνο. Δεν είναι καιροί για σπατάλες, και τα μηχανάκια αυτά μόνο φτηνά δεν είναι :smile:
 
Πρεπει να υποστηριζει 3d & hdmi 1.4 η καρτα γραφικων και ο επεξεργαστης να εχει μια στοιχειωδη ισχυ ...
Η σειρα 68χχ υποστηριζει κανονικα 3d.Απο εκει και περα ολα θα εξαρτωνται απο το software (power dvd , tmt κτλ)

ΟΚ. Βλέπω πάντως ότι και η κάρτα που λέω παραπάνω και αυτή
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=0001&pid=1080

υποστηρίζουν High Definition Stereoscopic 3D και είναι και οι δυο v. 1.4a, οπότε κανένα πρόβλημα (η TV μου είναι 3D με πομπό+γυαλιά - τα οποία ακόμα δεν έχω πάρει). Ευχαριστώ πολύ.
 
καπου το ειχα ξαναρωτησει αυτο , απλα θελω να επιβεβαιωσω την απαντηση : το στερεοσκοπικο ειναι ανωτερο απο αυτα που θελουν ενεργα γυαλια ναι ή οχι?
 
Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα 3D, αλλά από το παρακάτω:

"Enjoy the most immersive experience possible with full support for High Definition Stereoscopic 3D, a technique that presents 2D images (movies, games, photos) in a format that creates the illusion of three-dimensional depth when using compatible 3D displays / glasses / software. "

(copy/paste από το site) είναι σαφές ότι χρειάζονται γυαλιά.
 
τεσπα..ψιλομπερδεμα..εγω ξερω οτι το sbs στην τηλεοραση μου με ενεργα γυαλια με αφηνει ικανοποιημενο.Απο εκει και περα εχω παρακαλεσει εναν φιλο να μου δανεισει για 1 μερα , το 3D player του της samsung να δω αν εχει διαφορα στο <γνησια ολα>.