Ερώτηση για εγγραφή από την τηλεόραση

thelos257

New member
8 June 2014
21
Κύπρος (Cyprus)
Την καλησπερα μου δεν ξερω αν βρισκομαι στην σωστην ενοτητα αν οχι ας το μετακινησει ενας Moderator στην αντιστοιχη ενοτητα. Επειδη ο παροχεας μου δινει την δυνατοτητα να το παρω ως και τρεις μερες πισω την τηλεοραση μου για να γραψω μια σειρα που εχω χασει ή μερικα λεπτα απο μια σειρα. Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος τροπος να κανω την εγγραφη χωρις να βαλω την καμερα του λαπτοπ μου μπροστα στην τηλεοραση επειδη ετσι ειναι χαλια η εγγραφη.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Να γράψεις τι ακριβώς;

Τηλεοπτικό πρόγραμμα από επίγειο ψηφιακό ελεύθερο κανάλι; Τηλεοπτικό πρόγραμμα από επίγειο ή δορυφορικό κωδικοποιημένο πρόγραμμα; Υπάρχει κάποιος αντίστοιχος δέκτης; Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος......

Κώστα, επειδή ο φίλος είναι από Κύπρο, μάλλον αναφέρετε σε primetel ή cytavision.
Μπορείς να πας πίσω το τηλεοπτικό πρόγραμμα, αλλά δεν μπορείς να το γράψεις κατά την μετέπειτα αναπαραγωγή του.

Απάντηση: Re: Ερώτηση για εγγραφή από την τηλεόραση

Να γράψεις τι ακριβώς;

Τηλεοπτικό πρόγραμμα από επίγειο ψηφιακό ελεύθερο κανάλι; Τηλεοπτικό πρόγραμμα από επίγειο ή δορυφορικό κωδικοποιημένο πρόγραμμα; Υπάρχει κάποιος αντίστοιχος δέκτης; Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος......

Θα ηθελα να το παρω πισω και να γραφω μια σειρα που δεν προλαβα να την γραψω στην προκαθορισμενη της ωρα. Απο τοπικο καναλι.
Ο παροχεας του ιντερνετ μου δινει μια συσκευη με την οποια μπορω να το παρω πισω ως και τρεις μερες και να γραψω μια σειρα. Δες περισσοτερα εδω: http://primetel.com.cy/tv/
Έχεις τον έλεγχο
Οι υπηρεσίες Pause Live TV
Οι υπηρεσίες Pause Live TV και 3 Days Back Machine δίνουν, στον χρήστη, το προνόμιο της παύσης, επαναφοράς και προώθησης ζωντανού προγράμματος. Χάρις στις δύο υπηρεσίες κανείς από τους συνδρομητές δεν χάνει τα αγαπημένα του προγράμματα αφού η επαναφορά της ροής ισχύει για 3 ημέρες πίσω.
Οι πιο πάνω υπηρεσίες ισχύουν στα κανάλια Ant1, Sigma, ΡΙΚ1, ΡΙΚ2, PrimeTel και Mega
το θεμα μ ειναι πως δεν ξερω πως να τα γραφω για να τα αποθηκευω καπου σε ενα εξωτερικο δισκο ή σε ενα USB για να τα μεταφερω στον υπολογιστη μου. Τα κανω με την καμερα του φορητου μου υπολογιστη δηλαδη βαζω μπροστα την καμερα του φορητου μ υπολογιστη στην τηλεοραση και το αποτελεσμα:
vlcsnap_2014_07_31_16h05m53s183.png

Δεν ειναι καλος ο ηχος ουτε και η εικονα τι να κανω δεν υπαρχει καποιος τροπος αλλος ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κώστα, επειδή ο φίλος είναι από Κύπρο, μάλλον αναφέρετε σε primetel ή cytavision.
Μπορείς να πας πίσω το τηλεοπτικό πρόγραμμα, αλλά δεν μπορείς να το γράψεις κατά την μετέπειτα αναπαραγωγή του.
Σωστος. Να σε ρωτησω ρε φιλε πες μ εισαι Κυπριος και εσυ εε ή Ελληνας ; Απο που τα ξερεις αυτα ;

Ελλαδιτης, αλλά δούλευα παλαιότερα πολλά χρόνια στον ΑΝΤ1 και στην LTV . Τα ξέρω καλά τα κατατόπια.

Αν έχει αναλογικές εξόδους, rca ή Scart, δεν το θυμάμαι αυτό, μπορείς να συνδέσεις ένα βίντεο ή να το συνδέσεις σε ένα υπολογιστή μέσω μια usb a/v card, και θα κάνεις εγγραφές κατά την αναπαραγωγή.

Αν έχει αναλογικές εξόδους, rca ή Scart, δεν το θυμάμαι αυτό, μπορείς να συνδέσεις ένα βίντεο ή να το συνδέσεις σε ένα υπολογιστή μέσω μια usb a/v card, και θα κάνεις εγγραφές κατά την αναπαραγωγή.

δηλαδη που θα καταλαβω οτι εχω τετοιες εξοδους και πως θα το καν αυτο ; δωσε οδηγιες αναλυτικες αν μπορεις στα ελληνικα.

Αν έχει στο πίσω μέρος ο δέκτης υποδοχή για να μπαίνει αυτό
http://en.m.wikipedia.org/wiki/SCART
Ή αυτό
http://en.m.wikipedia.org/wiki/RCA_connector
Παίρνεις τα αντίστοιχα καλώδια και συνδέσεις το βίντεο σου και γράφεις.
Πιο απλά φίλε μου δεν μπορώ να στο γράψω. Πήγαινε σε ένα μαγαζί που πουλάει ηλεκτρονικά και ζήτα τα καλώδια, λέγοντας τους τι θες να κάνεις.

Ανέβασε μου μια φώτο του δέκτη από την πίσω πλευρά να σου πω αν μπορεις.

Λοιπόν φίλε μου, το τσέκαρα, γράφεις κανονικά. Παίρνεις τα καλώδια και είσαι έτοιμος. Απλά δες και το βίντεο τι βύσματα έχει από πίσω, για να πάρεις τα σωστά.

Αν έχει στο πίσω μέρος ο δέκτης υποδοχή για να μπαίνει αυτό
http://en.m.wikipedia.org/wiki/SCART
Ή αυτό
http://en.m.wikipedia.org/wiki/RCA_connector
Παίρνεις τα αντίστοιχα καλώδια και συνδέσεις το βίντεο σου και γράφεις.
Πιο απλά φίλε μου δεν μπορώ να στο γράψω. Πήγαινε σε ένα μαγαζί που πουλάει ηλεκτρονικά και ζήτα τα καλώδια, λέγοντας τους τι θες να κάνεις.

Ανέβασε μου μια φώτο του δέκτη από την πίσω πλευρά να σου πω αν μπορεις.
Οριστε φιλε μ την φωτο απο τον αποδικοποιητη:

P1030648.jpg

και εδω απο την τv:

P1030650.jpg

P1030652.jpg

P1030654.jpg

P1030657.jpg

Τωρα φιλε μ τι κανω πως το κανω ;

Ωραια, το primetel έχει RCA, το κίτρινο-λευκο-κοκκινο είναι η έξοδος του. Δεν μου εστειλες όμως του βίντεο φώτο, αλλά της tv.
Στο βίντεο λογικά έχει Scart, οπότε θα πας να αγοράσεις ένα καλώδιο RCA σε Scart και είσαι έτοιμος.
Σημαντικό όμως να πεις στο κατάστημα ότι θες να γράψεις από το rca στο Scart πάνω στο βίντεο.
Υπάρχουν βίντεο που μπροστά έχουν είσοδο RCA, οπότε αν έχει και το δικό σου, τότε πάρε ένα rca σε rca

Last edited:
Ωραια, το primetel έχει RCA, το κίτρινο-λευκο-κοκκινο είναι η έξοδος του. Δεν μου εστειλες όμως του βίντεο φώτο, αλλά της tv.
Στο βίντεο λογικά έχει Scart, οπότε θα πας να αγοράσεις ένα καλώδιο RCA σε Scart και είσαι έτοιμος.
Σημαντικό όμως να πεις στο κατάστημα ότι θες να γράψεις από το rca στο Scart πάνω στο βίντεο.
Υπάρχουν βίντεο που μπροστά έχουν είσοδο RCA, οπότε αν έχει και το δικό σου, τότε πάρε ένα rca σε rca

Οριστε φιλε μου και το βιντεο dvdάδικο μου (μας το εφερε η θεια μου απο την αγγλια ειναι παλιας στεκας):

P1030658.jpg

P1030660.jpg

P1030662.jpg

P1030664.jpg

P1030665.jpg

Μπαινουν αυτα τα καλωδια που μου ειπες πανω του και μετα τι θα κανω ;

Φίλε μου ενώνεις το κίτρινο και το άσπρο στις ανάλογες εισόδους/εξόδους αποκωδικοποιητή και βίντεο διαλέγεις την ανάλογη είσοδο εγγραφής από το βίντεο και καθάρισες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το πώς θα το δεις μετά όμως είναι το θέμα.. Ενώνεις και ένα scart σε scart από το βίντεο στην τηλεόραση και επιλέγεις την ανάλογη είσοδο στην tv.

Όπως στα έγραψαν.
Να συμπληρώσω ότι γυρνάς πίσω τον δέκτη της primetel, στο χρόνο και μέρα που το θες, πατάς PLAY και γράφεις στο βίντεο.
Πιο απλά δεν γίνεται.
Το επόμενο στάδιο είναι να κάνεις τα εισηγήτρια, να πεταχτώ να στα φτιάξω.... 😁
Καλές εγγραφές.

Όπως στα έγραψαν.
Να συμπληρώσω ότι γυρνάς πίσω τον δέκτη της primetel, στο χρόνο και μέρα που το θες, πατάς PLAY και γράφεις στο βίντεο.
Πιο απλά δεν γίνεται.
Το επόμενο στάδιο είναι να κάνεις τα εισηγήτρια, να πεταχτώ να στα φτιάξω.... 😁
Καλές εγγραφές.
Με τα λογια δεν βραζω ακρη. Κανενα βιντεο να δω πως γινεται δεν υπαρχει ;Δεν το ξανα εκανα αυτο το πραμα και ειναι δυσκολο για μενα.

Παιδια επανερχομαι με νεοτερα.

10543651_598234636964963_4463346598520832156_n.jpg

Τελικα καταφερα συνδεσα τα καλωδια στις αναλογες θεσεις τους εκανα εγγραφη τις σειρες που ηθελα πανω σε βιντεοκασεντα γιατι το dvd palyer δεν κανει εγγραφη σε dvd δυστοιχως. Τωρα θελω να τα περασω στον υπολογιστη μου απο την βιντεοκασενταν πως θα το κανω αυτο τι καλωδια θα χρειαστω ;
Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Αν η κάμερα σου έχει USB, τότε απλά την ενώνεις με ένα USB καλώδιο και τα περνάς. Εύκολα και ωραία. Αν δεν έχει, τότε τσάμπα έκανες τις εγγραφές, γιατί θα πρέπει να συνδέσεις την κάμερα με το ίδιο A/V καλώδιο σε μια κάρτα, AV/USB για τον υπολογιστή σου, που πρέπει να αγοράσεις.