Ερώτηση για εγγραφή VIDEO

ΘΕΟΘΑΝ

Senior Member
20 June 2006
577
Για δώστε τα φώτα σας παλλουκάρια...

Διαθέτω μια ψηφιακή κάμερα JVC miniDV, και λειτουργικό WIN XP Ηome SP2

Θέλω μέσω Firewire να εισάγω το video στον υπολογιστή και μετά από (στοιχειώδη) επεξεργασία να το γράψω σε DVD για θέαση στην τηλεόραση. Τουλάχιστον για αρχή (καθ' ότι άσχετος με την διαδικασία) θέλω κάτι απλό και ας μην έχει τρελλές δυνατότητες...απλά να αντιγράψω την κασέτα με στοιχειώδη επεξεργασία (κυρίως κόψιμο κακοτραβηγμένων σκηνών) και να βλέπω πχ το DVD του Πάσχα στην τηλεόραση χωρίς να συνδέω κάμερα...

Κανένα (freeware εννοείται) προγραμματάκι παίζει ???

Υπ' όψιν ότι ήδη μέσω στου DVD Shrink μπορώ και αντιγράφω dvdάκια εμπορίου (για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πάντα... ) που παίζουν κανονικά στην τηλεόραση μέσω του stand-alone DVD...

Λοιπόν, είναι δοκιμασμένο και εξαιρετικά εύχρηστο, αυτό που χρειάζεται είναι να περάσεις το υλικό στον σκληρό
[URL="http://www.dvdflick.net/]Dvdflick[/URL]
Ελπίζω να βοήθησα -bye-

Το Windows Movie Maker δε σου κάνει;;; Εγώ το βρίσκω πολύ έυχρηστο...

Απάντηση: Re: Ερώτηση για εγγραφή VIDEO

Λοιπόν, είναι δοκιμασμένο και εξαιρετικά εύχρηστο, αυτό που χρειάζεται είναι να περάσεις το υλικό στον σκληρό
[URL="http://www.dvdflick.net/]Dvdflick[/URL]
Ελπίζω να βοήθησα -bye-

ευχαριστώ κατ' αρχάς...

Το δοκίμασα το dvdflick, αλλά χωρίς αποτέλεσμα...
Πέρα το ότι είναι ΤΡΟΜΕΡΑ αργό (έκανε 3 ώρες για να κάνει encoding dvd 1ας ώρας), στο τέλος έβγαλε ένα σφάλμα στο authoring με αποτέλεσμα τσάμπα τόσος χρόνος...

Ενώ βρήκα τελικά πως θα φτιάξω τις σκηνές στο Movie Maker, χρειάζομαι κάποιο προγραμματάκι να πάρει τα εξαγώγιμα από το MovieMaker AVI αρχεία, να τα μετατρέψει σε dvd φορμά και να κάψει το δισκάκι...
Δυστυχώς το dvd shrink που χρησιμοποιώ για αντιγραφή δεν μπορεί να αναγνωρίσει τα αρχεία του Movie Maker...

Καμμιά πρόταση ???

Last edited:

Το Windows Movie Maker δε σου κάνει;;; Εγώ το βρίσκω πολύ έυχρηστο...

Το Windows Movie Maker κάνει την δουλειά και σώζει είτε στον σκληρό είτε σε CD...Μέχρι εκεί τα πήγα καλά...
Απ' ότι φαίνεται δεν μπορεί να γράψει dvd σε φορμά που να παίζει σε stand-alone μηχάνημα για θέαση σε κανονική-μεγάλη τηλεόραση (ή τουλάχιστον εγώ δεν μπόρεσα να βρώ πως...)

Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση για εγγραφή VIDEO

ευχαριστώ κατ' αρχάς...

Πέρα το ότι είναι ΤΡΟΜΕΡΑ αργό (έκανε 3 ώρες για να κάνει encoding dvd 1ας ώρας), στο τέλος έβγαλε ένα σφάλμα στο authoring με αποτέλεσμα τσάμπα τόσος χρόνος...

Ενώ βρήκα τελικά πως θα φτιάξω τις σκηνές στο Movie Maker, χρειάζομαι κάποιο προγραμματάκι να πάρει τα εξαγώγιμα από το MovieMaker AVI αρχεία, να τα μετατρέψει σε dvd φορμά και να κάψει το δισκάκι...
Δυστυχώς το dvd shrink που χρησιμοποιώ για αντιγραφή δεν μπορεί να αναγνωρίσει τα αρχεία του Movie Maker...

Καμμιά πρόταση ???

Οσο το υλικό που έχεις, είναι μεγάλο τόσο θα καθυστερεί να κάνει το authoring, σε ότι αφορά το σφάλμα δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβει. -bye-

Έχεις το Movie maker 1 ή 2;;; Στα Vista πάντως το κάνει κανονικότατα... Και απ' ότ θυμάμαι το έκανε και στο XP SP2... Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος...

Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση για εγγραφή VIDEO

ευχαριστώ κατ' αρχάς...

Καμμιά πρόταση ???

Χμμμ....τότε πάς σίγουρα για το

DVD Santa δες το και μετα τα λέμε -bye-

Έχεις το Movie maker 1 ή 2;;; Στα Vista πάντως το κάνει κανονικότατα... Και απ' ότ θυμάμαι το έκανε και στο XP SP2... Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος...

Έχω το Movie maker 2 σε XP SP2....

Φτιάχνω πολύ ωραία το βίντεο μέσω του Movie maker 2 και μετά σώζω κανονικά είτε στον σκληρό σε όποια ανάλυση θέλω, είτε σε CD σε μεγάλη ανάλυση...
Απ' ευθείας σε DVD όμως δεν έχω επιλογή από το Movie Maker γιατί χρειάζεται άλλο πρόγραμμα να μετατρέψει τα αρχεία από AVI σε φορμά που να μπορεί να διαβαστεί από το stand-alone DVD και να φτιάξει το structure του DVD, ενώ και το cd που έγραψα ενώ παίζει κανονικά στον υπολογιστή μου δεν διαβάζεται από κανένα από τα 3 επιτραπέζια dvd του σπιτιού....

Το DVDflick που αναφέρθει πιο πάνω δείχνει να κάνει αυτήν την δουλειά αλλά στην διαδικασία (πέρα ότι θέλει πολύ χρόνο...) έβγαλε κάποιο error και δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει - 2 φορές δοκίμασα...

Η microsoft στο σάιτ της αναφέρει ότι χρειάζεται το AnyDVD και ένας φίλος μου πρότεινε το Pinnacle, ανφότερα όμως δεν τα έχω και δεν μπορώ να τα βρώ πουθενά...δωρεάν εννοείται...

Αν υπάρχει καμμιά ιδέα να μεταφέρω τα αρχεία (από τον σκληρό πλέον) σε DVD και σε φορμά που να αναγνωρίζεται από τις επιτραπέζιες συσκευές είμαι όλος αυτιά... -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση για εγγραφή VIDEO

Ευχαριστώ...είχες απαντήσει την ώρα που έγραφα...:flipout:

Το δοκιμάζω και ενημερώνω....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ερώτηση για εγγραφή VIDEO

Τα κατάφερα...:firstprize: :grinning-smiley-043

Τελικά το dvd santa έκανε την δουλειά και μόλις δημιούργησα (μαζί με το Movie Maker) το πρώτο μου home-DVD... :ernaehrung004:

Μόνο μελανό σημείο η ένδειξη demo version στην εικόνα που εισάγει το πρόγραμμα...Σε πρώτη φάση είναι ανεκτό, αλλά αν υπάρχει κάτι άλλο σε δωρεάν μορφή που να κάνει την ίδια δουλειά, ευσπρόδεκτο είναι... -bye-