Ερώτηση για εγκατάσταση με δύο δέκτες OTE TV

MAGELANOS

Banned
31 May 2013
17
Καλημερα μια βοηθεια παρακαλω. Εχω 2 δεκτες ΟΤΕ. Το μεγαλο προβλημα που εχω ειναι οτι απο την δορυφορικη κεραια 1 καλωδιο μονο μπορει να κατεβει. Ο ενας δεκτης ειναι σαλονι κα ο αλλος στο διπλανο δωματιο Το καλωδιο που ερχεται απο την κεραια ειναι πανω σε disegc ειχα παλια δεκτη εμποριου και εβλεπα απο 2-3 δορυφορους ελευθερα ξενα καναλια τωρα εβαλα οτε αλλα οπως ειπα μονο 1 καλωδιο μπορω να κατεβασω γιατι δεν ειναι δικο μου σπιτι. Εχω διαβασει για το διακοπτη μιας καθόδου σε δύο δέκτες. Δίνει σήμα σε ένα δέκτη κάθε φορά ανάλογα ποιος ενεργοποιείται πρώτος -απο του Καλεμι. Μπορω απο το καλωδιο που ερχεται απο το disegc να συνδεσω με το διακοπτη προτεραιοτητας 2 καλωδια ενα για καθε δεκτη? Θα μπορω να τους εχω και τους 2 ανοικτους? Απο το ενα δωματιο στο αλλο εσωτερικα εχω περασμενα καλωδια για να συνδεσω τους δεκτες μεταξυ τους απο τον διακοπτη. Δεν εχω προβλημα να εχω ποτε τον ενα και ποτε τον αλλο δεκτη ανοικτο. Συγνωμη για το κατεβατο που εγραψα αλλα δεν ειμαι και πολυ εμπειρος με τα δορυφορικα και δεν θελω να καψω κανενα δεκτη η κανενα LNB με λαθος συνδεσεις. ευχαριστω πολυ. Καλημερα απο Κερκυρα!!

Last edited by a moderator:
οσο βρίσκονται και οι δυο δέκτες σε ίδιες συχνότητες, δεν έχει πρόβλημα. Αν όμως ο ένας ζητάει οριζόντια και ο άλλος κάθετα, εκεί ο ενας απο τους δύο δε θα δουλεύει. το ιδιο νομιζω ισχύει και οταν θα εισαι σε πανω ή κάτω μπάντα.
Με μία λέξη ναι θα δουλεύει, αλλά με περιορισμούς.

2 δεκτες ΟΤΕ? εχεις και 2 συνδρομες να υποθεσω?