Ερώτηση γιά ενισχυτή και ηχεία

john

New member
18 July 2007
55
  • Καταρχήν σαν καινούργιο μέλος σας χαιρετώ.θα ήθελα και εγώ την βοήθεια σας μιάς και έχω πέσει σε λαβύρινθο.Θέλω να αγοράσω ένα δικάναλο ενισχυτή αρκετά δυνατό και ποιοτικό αφού ο χώρος που θα καλύψω είναι 9Χ10 καθώς και πια ηχεία θα μπορούσα να βάλω στο χώρο αυτό.Οσο αφορά το ποσό δεν θέλω να ξεπεράσω τα 4.000,00 €
  • Ευχαριστώ

9 επί 10?
Μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις σε "επαγγελματικά" με το ποσό που θες να διαθέσεις

Υποθέτοντας ότι όπως συνήθως συμβαίνει,σ' ένα μεγάλο καθιστικό,ο χώρος ακρόασης περιορίζεται κάπου στο μισό...

Κάποιος συνδυασμός NAD ή ROTEL (πχ Rotel προ με 2 τελικούς 06 )με "μεγάλα" KEF(Q9) ή DALI(Icon 6),πρέπει να είανι παραπάνω απο εντάξει.

Πράγματι αν θες πολλά και ποιοτικά watts (και να μην πληρώσεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες) πρέπει να κοιτάξεις σε αυτές τις δύο εταιρείες: NAD ή ROTEL.
Συγκεκριμένα θα σού έλεγα ότι άκουσα πρόσφατα τον NAD M3 στο σπίτι ενός φίλου μου με τα Audio Spectum Αίολος.
Πρόκειται για έναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ενισχυτή. 2x180 (πραγματικά) watts οι Aίολοι χορέυανε!. Dual mono κατασκευή με δύο ξεχωριστά power drive τροφοδοτικά. Μπορεί να οδηγήσει τα πάντα σε όποια ένταση θέλεις. Οσον αφορά τον ήχο, θα τον χαρακτήριζα χειρουργικό εργαλείο. Αποκαλύπτει τα πάντα, δεν στρογγυλεύει, δεν κρύβει τίποτα. Κορυφή. Αυτός έχει γύρω στα 3000 καινούργιος. Οπότε αν προσθέσεις και το κόστος των ηχείων ξεπέρασες το budget σου. Αλλά πίστεψέ με αξίζει τα λεφτά του. Και σού το λέω εγώ που έχω Accuphase και τον έχω ακούσει επίσης με τα Αίολος.

komhst, μην ξεχνάς ότι μπορεί και να μην του πολυαρέσει του ανθρώπου το υπεραποκαλυπτικό σύστημα.

Δεν είναι όλοι της μόνιτορ σχολής...

Aλλες εναλλακτικές:
  • KRELL KAV 400.
  • MUSICAL FIDELITY A5.
  • Ψηφιακός απο LC AYDIO(πχ 700 ΖΕ) με κάποιο λαμπάτο προ(πχ Τσακιρίδης).
Συνυπολογίζοντας και το κόστος κάποιων ποιοτικών καλωδίων(γύρω στα 500 ευρά),οι ολοκληρωμένοι είναι πλέον συμφέρουσες λύσεις.

Πράγματι αν θες πολλά και ποιοτικά watts (και να μην πληρώσεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες) πρέπει να κοιτάξεις σε αυτές τις δύο εταιρείες: NAD ή ROTEL.
Συγκεκριμένα θα σού έλεγα ότι άκουσα πρόσφατα τον NAD M3 στο σπίτι ενός φίλου μου με τα Audio Spectum Αίολος.
Πρόκειται για έναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ενισχυτή. 2x180 (πραγματικά) watts οι Aίολοι χορέυανε!. Dual mono κατασκευή με δύο ξεχωριστά power drive τροφοδοτικά. Μπορεί να οδηγήσει τα πάντα σε όποια ένταση θέλεις. Οσον αφορά τον ήχο, θα τον χαρακτήριζα χειρουργικό εργαλείο. Αποκαλύπτει τα πάντα, δεν στρογγυλεύει, δεν κρύβει τίποτα. Κορυφή. Αυτός έχει γύρω στα 3000 καινούργιος. Οπότε αν προσθέσεις και το κόστος των ηχείων ξεπέρασες το budget σου. Αλλά πίστεψέ με αξίζει τα λεφτά του. Και σού το λέω εγώ που έχω Accuphase και τον έχω ακούσει επίσης με τα Αίολος.

Καταρχήν σας ευχαριστώ για τις συμβουλές ο ενισχυτής οκ 3000,00€ αλλά τα Αίολος απο οτι είδα στο high fidelity έχουν 6400,00€ αξίζουν τόσα χρήματα ???????

Aλλες εναλλακτικές:
  • KRELL KAV 400.
  • MUSICAL FIDELITY A5.
  • Ψηφιακός απο LC AYDIO(πχ 700 ΖΕ) με κάποιο λαμπάτο προ(πχ Τσακιρίδης).
Συνυπολογίζοντας και το κόστος κάποιων ποιοτικών καλωδίων(γύρω στα 500 ευρά),οι ολοκληρωμένοι είναι πλέον συμφέρουσες λύσεις.

Τον M.F A5 τον είδα αρκετά watt 2x250 και η τιμή στα 2400,00€ για τους άλλους δεν ξέρω.Το πρόβλημα είναι και τα ηχεία πια τους ταιριάζουνε και σε πιες τιμές.Ο αντιπρόσωπος της Μ.F μου είπε για κάποια Γαλλικά DAVIS
δεν ξέρω αν λένε τίποτα???

Καταρχήν σας ευχαριστώ για τις συμβουλές ο ενισχυτής οκ 3000,00 αλλά τα Αίολος απο οτι είδα στο high fidelity έχουν 6400,00 αξίζουν τόσα χρήματα ???????

Tα Αίολος αξίζουν και με το παραπάνω αυτά τα λεφτά. Αλλά δεν σού πρότεινα να πάρεις τα Αίολος γιατί τότε ξεφεύγεις πολύ από το budget σου. Μπορείς με 1500 έως 2000 να πάρεις ένα ζευγάρι Αρτεμις, ή Heco Celan που είναι επίσης πολύ καλά για τα λεφτά τους.
Εγώ βασικά σού πρότεινα να ακούσεις τον NAD M3. Είναι ένα εξαιρετικό μηχάνημα. Δεν βγαίνουν τόσο σωστά μηχανήματα την σήμερον ημέρα πλέον. Αρα αξίζει της προσοχής σου. Dual mono κατασκευή με δύο ξεχωριστά τροφοδοτικά. Μηδενικές παραμορφώσεις, μηδενικοί χρωματισμοί. Πρόκειται για χειρουργικό εργαλείο. Στο κάτω κάτω τι ζητάμε από έναν ενισχυτή; Να ενισχύσει το σήμα που παίρνει στην είσοδο και να μάς δώσει ένα ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιο στην έξοδο, χωρίς στρογγυλεύσεις, χωρίς αρμονικές, χωρίς "στολίδια".

Tα Αίολος αξίζουν και με το παραπάνω αυτά τα λεφτά. Αλλά δεν σού πρότεινα να πάρεις τα Αίολος γιατί τότε ξεφεύγεις πολύ από το budget σου. Μπορείς με 1500 έως 2000 να πάρεις ένα ζευγάρι Αρτεμις, ή Heco Celan που είναι επίσης πολύ καλά για τα λεφτά τους.
Εγώ βασικά σού πρότεινα να ακούσεις τον NAD M3. Είναι ένα εξαιρετικό μηχάνημα. Δεν βγαίνουν τόσο σωστά μηχανήματα την σήμερον ημέρα πλέον. Αρα αξίζει της προσοχής σου. Dual mono κατασκευή με δύο ξεχωριστά τροφοδοτικά. Μηδενικές παραμορφώσεις, μηδενικοί χρωματισμοί. Πρόκειται για χειρουργικό εργαλείο. Στο κάτω κάτω τι ζητάμε από έναν ενισχυτή; Να ενισχύσει το σήμα που παίρνει στην είσοδο και να μάς δώσει ένα ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιο στην έξοδο, χωρίς στρογγυλεύσεις, χωρίς αρμονικές, χωρίς "στολίδια".

Τον NAD M3 θα τον ακούσω στο ΝΑΚΑ δεν είχα πάει τόσο καιρό γιατί πολλοί τους κατηγορούν επειδή κατασκευάζονται στην κινά δεν είναι λέει τάξη Α κ.τ.λ
Δεν ξέρω αν έχεις ακούσει το M.F A5 και τι γνώμη έχεις ?
Όσο για τα ηχεία τα ARTEMIS είναι μικρά για το χώρο μου ίσως τα ORPHEUS
να με καλύπτουν ?βέβαια και εδώ πολλοί κατηγορούν ότι τα ηχεία της AUDIOSPECTRUMπαίζουν διαφορετικά το ένα από το άλλο

Τον NAD M3 θα τον ακούσω στο ΝΑΚΑ δεν είχα πάει τόσο καιρό γιατί πολλοί τους κατηγορούν επειδή κατασκευάζονται στην κινά δεν είναι λέει τάξη Α κ.τ.λ
να με καλύπτουν ?βέβαια και εδώ πολλοί κατηγορούν ότι τα ηχεία της AUDIOSPECTRUMπαίζουν διαφορετικά το ένα από το άλλο

Αγαπητέ Γιάννη, μην ακους τις φήμες.
Σε αυτό το χώρο θα ακούσεις πολλά περίεργα πράγματα.

Μπορεί ο ήχος των Audiospectrum να μη ταιριάζει σε κάποιους, αλλά δε σημαίνει ότι είναι και για πέταμα. Ιδίως στις τελευταίες της σειρές η ποιότητα κατασκευής φαίνεται να είναι εξαιρετική.

Μήπως μπορείς να βρεις κάποιον μεταχειρισμένο Ερμή στην τιμή που τον θες? Για μεγάλους χώρους είναι καλός και εκτιμώ ότι με τον ενισχυτή που έχεις θα παίξει καλά.

Ο προενισχυτής του NAD Μ3 λειτουργεί σε τάξη Α
Το ότι κατασκευάζονται στην Κίνα δεν λέει τίποτα. Σημασία έχει ποιές προδιαγραφές τηρούνται.

Οσον αφορά τα ηχεία της Audio Spectrum εγώ (και όλοι οι φίλοι μου) δεν μπορώ να ακούσω τίποτα άλλο!!! Δες και τις μετρήσεις στο τελευταίο High Fidelity για τον καινούργιο Αίολο και τα λέμε. Και ΔΕΝ είναι και Κινέζικα!

Αν ενδιαφέρεσαι για τον Ορφέα πουλάει ένας φίλος μου ένα ζευγάρι (τα καλά) με transmission line.

Ο προενισχυτής του NAD Μ3 λειτουργεί σε τάξη Α
Το ότι κατασκευάζονται στην Κίνα δεν λέει τίποτα. Σημασία έχει ποιές προδιαγραφές τηρούνται.

Οσον αφορά τα ηχεία της Audio Spectrum εγώ (και όλοι οι φίλοι μου) δεν μπορώ να ακούσω τίποτα άλλο!!! Δες και τις μετρήσεις στο τελευταίο High Fidelity για τον καινούργιο Αίολο και τα λέμε. Και ΔΕΝ είναι και Κινέζικα!

Αν ενδιαφέρεσαι για τον Ορφέα πουλάει ένας φίλος μου ένα ζευγάρι (τα καλά) με transmission line.

Πόσο ετών είναι.Οταν εννοείς τα καλά τι σημαίνει (δεν είμαι και πολύ σχετικός) και πόσο? Και αν δεν γίνομαι αδιάκριτος γιατί τα πουλάει?

Είναι του '99. Λέω "τα καλά" διότι είναι τα transmission line (γραμμή μεταφοράς) σε αντίθεση με τα μεταγενέστερα μοντέλα που είναι bass reflex.
Τα πουλάει γιατί πήρε (και αυτός) Αίολος.

Μπορείς να δεις τα ηχεία δαπέδου Antal της Triangle που έχουν υψηλή ευαισθησία ώστε να κερδίσεις από κει τα dB. Απαιτούν όμως και γερό ενισχυτή γιατί έχουν δύσκολη ωμική συμπεριφορά, αλλά νομίζω ότι ο μεγάλος NAD ή Rotel θα τα καταφέρουν μια χαρά.

• Καταρχήν σαν καινούργιο μέλος σας χαιρετώ.θα ήθελα και εγώ την βοήθεια σας μιάς και έχω πέσει σε λαβύρινθο.Θέλω να αγοράσω ένα δικάναλο ενισχυτή αρκετά δυνατό και ποιοτικό αφού ο χώρος που θα καλύψω είναι 9Χ10 καθώς και πια ηχεία θα μπορούσα να βάλω στο χώρο αυτό.Οσο αφορά το ποσό δεν θέλω να ξεπεράσω τα 4.000,00
  • Ευχαριστώ

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
award2006l3.gif
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]

"The new Kandy sounds spectacular...we sweated buckets of blood trying to make the Kandy LIII uncomfortable, but without success - it's a true all-rounder, excelling with every type of music you play through it".
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]

What Hi-Fi?
[/FONT] [FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]
September 200[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]6
[/FONT]
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Five Stars
Group Test Winner

[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]“Try as we might - well, that's part of our job - we couldn't trip up the Kandy: ...(It is) [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]the best sub-1000 pounds integrated amplifiers we've ever had the pleasure of hearing”.
[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]The Result:
“There's only one winner - Roksan
.
[/FONT][FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif][/FONT]​
fivestar.gif

[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]July 2006
Five Stars

What Hi-Fi?:
“The Kandy has always been good - It just got a whole lot better”
.
[/FONT]​
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]
fivestar.gif
[/FONT]
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]January 200[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]6[/FONT][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Five Stars

edseclogo150.jpg
[/FONT]

whathifiMkIII.gif

[FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif][/FONT]
hifiaward2003.jpg

hifiaward2002.jpg

[/FONT]​

[FONT=Verdana,Arial,Helvetica]Kandy L.III Integrated Amplifier MKIII
[/FONT][FONT=Verdana,Arial,Helvetica]
Kandy integrated is now refined way beyond what would be expected of amplifiers approaching almost twice its price! The new Kandy sounds delicate yet powerful, far more dynamic yet so musical and easy to listen to. The sound stage and musicians have the realistic ‛sound’ and ‛air’ about them that is achieved by only some of the highest class amplifiers around. This ‛little’ fellow now sets a new standard for affordable hi-end amplifiers in its class.

The new L.III Kandy integrated benefits from totally revised amplifier internals. The mains transformer and the AC circuitry are now moved to one side away from the amplifier main circuits thus dramatically reducing AC noise interference. After rectification circuitry, the power supply layout, distribution and tracking to different sections of the amplifier have been greatly improved.

[/FONT][FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif]Features
[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]New Main amplifier, volume and display PCBs[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Symmetrical amplifier layout[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Optimised power supply layout, distribution and decoupling[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Better decoupling and power regulation to all stages[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Improved power supply for Preamplifier and phono section[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]New Op-amps, optimized audio and power supply layout[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Directly powered power amp section from the main power supply[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Improved phono section Op-amp, layout and grounding[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Optimised routing and shorter speaker output cables[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Improved tape output section[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]New improved protection circuit[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Improved wideband noise rejection[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Elimination of several internal cables and connections for improved performance[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Reduced residual hum and noise[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Redesigned chassis and cover with improved ventilation[/FONT][FONT=Verdana,Arial,Helvetica][/FONT]
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica]Specifications[/FONT][FONT=Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif][/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Inputs [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Line Level (x5), Moving Magnet (x1), Tape (x1)
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Input Impedance 47 kOhms
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Input Sensitivity (115W) Line 470mV
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Outputs Speaker L & R (x1), Preamplifier (x2), Tape (x1), Headphone (x1)
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Output Power >120 Watts, into 8Ohms - both channels driven
    >185 Watts, into 4Ohms - both channels driven
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Power Supply 500VA Ultra Low Noise Toroidal Transformer
    4 Regulated Supply Rails
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Damping Factor >110 (8Ohms)
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Frequency response (-3dB), <3Hz . >100kHz
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Gain 38dB Overall (Pre & Power)
    7dB Preamplifier
    31dB Power Amplifier
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Harmonic Distortion <0.005% 1kHz - 8Ohms
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Signal to Noise Ratio Line 100dBa (ref 470mV)
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Power Source 100V . 120V 50Hz / 60Hz
    220V . 240V 50Hz / 60Hz
    Power Consumption Standby <25W, Full Power 2-CH 8Ohms< 330 W, 4Ohms<550W
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Dimension 432 x 380 x 90 (W x D x H) mm
    432 x 380 x 102 (including feet)
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Weight 14 Kg[/FONT][FONT=Verdana,Arial,Helvetica]

All specifications are liable to change without notice. E.& O.E.
    [/FONT]
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica][/FONT]
[FONT=Verdana,Arial,Helvetica][/FONT]​

S8e
2 way floor standing loudspeaker
3D linear flow reflex
Spendor's first loudspeaker, the BC1 broadcast monitor, set entirely new standards for sound accuracy, and technical performance. It had a revolutionary 8 inch driver with a plastic cone and natural rubber surround. Our new Spendor S8e is based entirely on modern technology but like the BC1 it also has an 8 inch (210mm) plastic coned bass-midrange driver with an exceptionally smooth extended response. The large cone radiating area and freedom from resonance and breakup (thanks to our new ep38 polymer cone and high damping synthetic rubber surround) delivers a brilliantly detailed and vibrant sound. 3D linear flow reflex loading gives the bass real authority and depth, even when the cabinet is located close to a wall. Sound from the S8e is supremely effortless and enjoyable and it handles all types of music with ease. From Dance to Dvorák the S8e delivers.

S9e
3 way floor standing loudspeaker
3D linear flow reflex
It has often been said that a perfect loudspeaker will have no sound of its own, and no 'sound' to describe. The Spendor S9e gets close to this ideal. Its substantial cabinet houses a sophisticated 220mm Spendor bass drive unit with an incredibly light rigid Kevlar® composite cone, dual suspension, cast magnesium alloy chassis and a massive fully vented all black magnet/coil motor system. The special Spendor 140mm midrange unit is in its own sealed enclosure with aerodynamically profiled rebates to ensure that no reflections or disturbances will impair the sound. High frequencies are handles by an advanced 27mm soft dome tweeter which produces even detailed sound over a wide deep listening area. The S9e is highly efficient (90dB) and easy to drive. Our 3D linear flow port ensures that the bass will always remain even and controlled and, if necessary, the cabinet can be placed close to a wall. If we tried to describe the capabilities of the S9e we would choose words like 'air', 'depth', 'transparent', 'focus', and 'awesome'. Listen and you will understand.

S3e S5e S6e S8e S9e C5e C9e SR5 SUB-3